ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ 1ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
11/10/2012
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση

photo_11.jpg

πατήστε για μεγέθυνση

photo_12.jpg

πατήστε για μεγέθυνση

photo_14.jpg

πατήστε για μεγέθυνση

photo_4.jpg

πατήστε για μεγέθυνση

photo_6.jpg

Το   1ο  Συνέδριο  Κρουαζιέρας Κέρκυρας  με θέμα «Κρουαζιέρα και Τοπική Κοινωνία»  έλαβε χώρα στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων, με συνδιοργανωτές το Επιμελητήριο και τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας. Στόχος της διημερίδας ήταν να συζητηθεί ο ρόλος των τοπικών συνεργασιών στην ανάπτυξη ενός προορισμού κρουαζιέρας και στην μεγιστοποιήση των οφελών για την τοπική του οικονομία. Την έναρξη των εργασιών χαιρέτισε με επιστολή του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Κερκύρας κ. Νικόλαος Δένδιας, ενώ παρεβρέθησαν και χαιρέτισαν οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων Τουρισμού και Ναυτιλίας (Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής) κ.κ. Αναστάσιος Λιάσκος και Κων/νος Μουτζούρης, οι βουλευτές Κέρκυρας κ. Σπύρος Σαμοϊλης και κα Αγγελική  Γκερέκου, ο Περιφεριάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου και ο Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Κύριοι εισηγητές ήταν οι κ.κ. Peter Wild, Διευθύνων Σύμβουλος της G.P.Wild (International) Ltd και οικονομικός μελετητής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Κρουαζιέρας, και Luigi Pastena, Αρχιπλοιάρχος της MSC Cruises. Ο πρώτος παρουσίασε τελευταία στοιχεία για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας σε Ευρώπη και Ελλάδα, ενώ ο δεύτερος ανέλυσε την στρατηγική σχεδιασμού και διαχείρισης των δρομολογίων της εταιρείας του. Στη συνέχεια μίλησαν οι Πρόεδροι των συνδιοργανωτών, με πρώτο τον κ. Γιώργο Χονδρογιάννη που αναφέρθηκε στην οικονομική σημασία της κρουαζιέρας και σε μορφές τοπικών συνεργασιών που θα βοηθούσαν στην μεγιστοποίηση των οφελών για τους προορισμούς υποδοχής. Ακολούθησε ο κ. Σωτήρης Βλάχος που αναφέρθηκε στο πώς αξιοποιεί ο ΟΛΚΕ τις υποδομές του για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας και στην προωθητική πολιτική που εφαρμόζει σε σχέση με την κρουαζιέρα, ενώ κλείνοντας παρουσίασε τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας του οργανισμού για τον βαθμό ικανοποίησης των επιβατών από την Κέρκυρα. Τέλος εισήγηση έγινε και από την κα. Κατερίνα Αθανασίου μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Ακολούθησαν δυο συνεδριακά πάνελ όπου συμμετείχαν οι κ.κ. Γεώργιος Τελώνης Πρόεδρος HATTA, Ιωάννης Μπρας Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΗ Α.Ε. , Κώστας Λούμπος Στέλεχος ΕΟΤ Κερκύρας,   Γιώργος Σταθόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος FTI Cruises, Γιώργος Καστελλάνος Εκτελεστικός Διευθυντής  ΕΛΙΜΕ, Μιχάλης Λάμπρος Αντιπρόεδρος της ΕΚΕΦΝ και Διευθύνων Σύμβουλος της Majestic Cruises, Σταύρος Κάτσιος  Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Στυλιανόπουλος μέλος ΔΣ του ΣΕΤΕ & Πρόεδρος της Navigator Travel & Tourist Services, Μιχάλης Νομικός Πρόεδρος της Donomis Cruise Services, Π. Καμπούρογλου Διευθύνων Σύμβουλος ICTS Hellas, Βασίλης Καραχάλιος Διευθυντής Πωλήσεων ΝΑ Ευρώπης της Louis Cruise Line, η κα. Κατερίνα  Αθανασίου Πρόεδρος Ναυτικών Πρακτόρων Κέρκυρας και ο κ. Δημήτρης Διαβάτης Πρόεδρος ΑOCTA. Ως σύνοψη των προβληματισμών και των συμπερασμάτων που προέκυψαν από τις εργασίες του συνεδρίου, αναφέρονται τα εξής:
(δείτε συνημένο)

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos SYMPERASMATA1ouSYNEDRIOUKROUAZIERASKERKYRAS_F1462728104.doc