ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  RSS 2.0 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ FOOD AND DRINK EXPO ΣΤΟ BIRMINGHAM- ΑΓΓΛΙΑ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και με τον συντονισμό της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, πρόκειται να συμμετέχει, με σκοπό την ενίσχυση εξωστρέφειας επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, στη ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ FOOD AND DRINK EXPO 2023, που θα λάβει χώρα στο Birmingham της Αγγλίας, 24-26 Απριλίου 2023.      Για το λόγο αυτό, καλούνται όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετέχουν με ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, προ..... (30/01/2023)

περισσότερα »

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Digital Marketing» για επιχειρηματίες/παραγωγούς

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι σε συνέχεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα: «Τεχνικές Πωλήσεων κι εξυπηρέτηση πελάτη» που διοργανώθηκε από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αρχές Δεκέμβρη 2022, και την σημαντική συμμετοχή που σημειώθηκε, θεωρήθηκε απαραίτητη η συνέχεια των εκπαιδευτικών σεμιναρίων.   Η Σύμπραξη θεωρώντας ότι η διαδικασία συμμετοχής σε σεμινάρια διευρύνει και ενισχύει άμεσα ή έμμεσα την επαγγελματική ενασχόληση των παραγωγών/επι..... (26/01/2023)

περισσότερα »

Eπιστολή του Προέδρου της ΚΕΕΕ, κ. Γιάννη Μασούτη, σχετικά με την δράση «EU4Business: Connecting Companies’ (EU4BCC)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (26/01/2023)

περισσότερα »

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ SPA

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (26/01/2023)

περισσότερα »

Επιχειρηματικότητα 360 (Ν. 4887/2022)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων που χρηματοδοτούνται μέσω του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη  (ν.4887/2022).   Η αίτηση υπαγωγής αφορά την ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων σε σημαντικούς τομείς της εθνικής οικονομίας τα οποία δεν εμπίπτουν στις λοιπές ειδικές κατηγορίες.    Ενδεικτικά, στο εν λόγω καθεστώς μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην αφαλά..... (25/01/2023)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 1/2023- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (24/01/2023)

περισσότερα »

Χορήγηση στοιχείων μητρώου στο πλαίσιο της Τεχνικοοικονομική Μελέτη Βιωσιμότητας & Σύστασης της ΕΑΝΕΠ Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του, ότι στο πλαίσιο της Τεχνικοοικονομική Μελέτη Βιωσιμότητας & Σύστασης της ΕΑΝΕΠ Κέρκυρας χορήσησε λίστες στην ΕΑΝΕΠ και έχουν ληφθεί ήδη όλα τα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και έχουν συνταχθεί κανόνες εχεμύθειας και εμπιστευτικότητας που διέπουν τη σύμβαση με την ανάδοχη εταιρεία...... (23/01/2023)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να χρηματοδοτηθούν από τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΟΠΣΚΕ). Στόχος του ΟΠΣΚΕ είναι να αποτελέσει τον κεντρικό κόμβο διαχείρισης όλων των δράσεων κρατικών ενισχύσεων και ήσσονος σημασίας καθώς και παρεμβάσεων της ΣΣ ΚΑΠ συγχρηματοδοτούμενων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία μέτρων ενίσχυσης για την Προγραμματική Περίοδο 2021 – 2027 αλλά και προγράμματα, δράσεις ή έργα που χρηματοδοτούνται από εθνικούς ή ενωσιακούς ..... (23/01/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΠΑ | Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «επιταγών επανένταξης»

Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «επιταγών επανένταξης»   Την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 23:59, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων μέσω του «Προγράμματος μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιχορήγηση εργασίας μέσω της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».   Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους..... (20/01/2023)

περισσότερα »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) και το Institución Ferial de Canarias (INFECAR), ενώνουν τις δυνάμεις τους σ' έναν διαγωνισμό νεοφυών επιχειρήσεων για την εξεύρεση αειφόρων, καινοτόμων και ανατρεπτικών επιχειρηματικών μοντέλων, που θα δώσουν απαντήσεις και έξυπνες λύσεις στις περίπλοκες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικοί προορισμοί ιδιαίτερα μετά τον απόηχο της πανδημίας. Ο τουρισμός αποτελεί την κύρια οικονομική δραστηριότητα για πολλά νησιά σε ολο το κόσμο, δημιουργώντ..... (19/01/2023)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε παρουσίαση της Δράσης ''Ερευνώ- Καινοτομώ 2021-2027''

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το Δελτίο τύπου που εξέδωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας όπως παρουσιάζεται παρακάτω:     Το Επιμελητήριο Κορινθίας διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση της Δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» που συνδέει την έρευνα και την επιχειρηματικότητα   Το Επιμελητήριο Κορινθίας ανακοινώνει την επερχόμενη εκδήλωσή του, που επιδιώκει να συγκεντρώσει εκπροσώπους από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, να συζητήσουν και να διε..... (19/01/2023)

περισσότερα »

Εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για τη 1η φάση του 2022 του Μ.Ι. επιχειρήσεων τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023, 10:00 πμ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη 1η Φάση 2022 του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων», την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023.   Καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης ορίζεται η Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023.   Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθμ. 41..... (16/01/2023)

περισσότερα »

Ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων με απλές διαδικασίες μέσω του gov.gr

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι από 13.01.2023 (ΦΕΚ11/Β/9-1-2023) τέθηκε σε εφαρμογή η δυνατότητα έναρξης ατομικής επιχείρησης μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης του Δημοσίου gov.gr και ειδικότερα μέσα από τον σύνδεσμο:   https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/enarxe-kai-luse-epikheireses       Το νέο απλοποιημένο θεσμικό πλαίσιο προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση των Υπο..... (16/01/2023)

περισσότερα »

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι, την Τρίτη 03/01/2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων του νησιού μας και παράλληλα βραβευτήκαν οι 15 πρώτοι αριστούχοι μαθητές του 2022.   Σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, όπου παρευρέθηκαν κ..... (05/01/2023)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι ο κ. Στέφανος Σπάτουλας, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, έλαβε μέρος στην συνέντευξη τύπου της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Κέρκυρας ΑΕ (ΕΑΝΕΠ), ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου και μέλος ΕΑΝΕΠ, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/12/2022, αναφορικά με την ενημέρωση για τις διαδικασίες δημιουργίας του Επιχειρηματικού Πάρκου. Στην συνέντευξη τύπου ο κ. Στέφανος Σπάτουλας αναφέρθηκε στα εξής: Το Επιμελη..... (30/12/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, προγραμμάτισε και υλοποίησε, για ακόμη μια χρονιά, δράσεις κοινωνικής προσφοράς και  αλληλεγγύης για το τόπο μας. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2022, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου  Κέρκυρας, η κα Μαριάνθη Ρέβη, Β΄ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ο κ. Στέφανος Σπάτουλας, Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Κέρκυρας, συναντήθηκαν με την Πρόεδρο της Ιατ..... (27/12/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 23/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο του ηλεκτρονικού εντύπου της ΠΟΒΑΚΩ..... (20/12/2022)

περισσότερα »

Προϋποθέσεις κυκλοφορίας τροφίμων στην καναδική αγορά

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (19/12/2022)

περισσότερα »

Ευχές για καλές γιορτές από το Επιμελητήριο Κέρκυρας!!!

  ..... (19/12/2022)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διαθέτει Δωρεάν «ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ» στα μέλη του

Κέρκυρα 16.12.2022   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διαθέτει Δωρεάν «ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ» στα μέλη του   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διαθέτει στα μέλη του, δωρεάν ψηφιακή υπογραφή στο πλαίσιο του νέου έργου  «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρηματικότητας»  της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος το οποίο θα διαθέσει  δωρεάν  270.000 ΨΥ, στις  κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις (ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ).   Η αίτηση απόκτησης γίνεται από την εφαρμογή που βρίσκεται στη διεύθυνση https://services.b..... (16/12/2022)

περισσότερα »

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Δ9- ΤΕΤΡΑΫΔΡΟΚΑΝΝΑΒΙΟΛΗΣ ( Δ9-THC ) ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (14/12/2022)

περισσότερα »

Συναυλία στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη ότι το Ωδείο Κερκύρας σε συνεργασία με το τοπικό τμήμα AHEPA, Corcyra HJ – 34, διοργανώνουμε τη συναυλία «Αγάπης και Αλληλεγγύης». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας. Σκοπός της συναυλίας είναι η συλλογή τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητρόπολης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε όσο το δυνα..... (09/12/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 21/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤO ΣΥΝΗΜΜΕΝO..... (06/12/2022)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΦΕΠΑΕ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΠΕ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την συμμετοχή του ΕΦΕΠΑΕ στο ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στις 24 & 25/11/2022.      Δείτε το επισυναπτόμενο δελτίο τύπου.       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης...... (30/11/2022)

περισσότερα »

ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. Παράταση ρύθμισης οφειλών από λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης έως 30-06-2023

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την παράταση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών από λογαριασμούς ύδρευσης–αποχέτευσης καταναλωτών κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ.. Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο της ανακοίνωσης...... (29/11/2022)

περισσότερα »

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ EXPOTROF 2023

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τη μεγάλη εγχώρια έκθεση 9η EXPOTROF, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Φεβρουαρίου 2023 στο MEC Παιανίας. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δια της χρηματοδότησης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και με την υποστήριξη της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, πρόκειται να έχει αυτόνομο περίπτερο στην εν λόγω έκθεση.  Για το λόγο αυτό, σας καλεί, έαν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στην εν λόγω έκθεση, να συμπληρώσετε τη συνημμένη αίτηση και να την ..... (29/11/2022)

περισσότερα »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΤΑΔ ΑΕ Q109748 T.Π. ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοικτός ηλεκτρονικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του Τουριστικού Περίπτερου Παλαιοκαστρίτσας (κωδ.Q109748), μέσω του επίσημου ιστότοπου διαγωνισμών της ΕΤΑΔ ΑΕ,  www.e-publicrealestate.gr. Επισυνάπτεται η παρουσίαση του ακινήτου και ο σύνδεσμο που παραπέμπει στο διαγωνισμό.     https://www.e-publicrealestate.gr/%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AE%CF%84%CE%BF%CF%85?pd=1..... (16/11/2022)

περισσότερα »

Διεθνές Φεστιβάλ CIOFF® Μεσογειακών Πολιτισμών, Κέρκυρα 2023

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τις εκδηλώσεις της προ-φεστιβαλικής διημερίδας για το Διεθνές Φεστιβάλ CIOFF® Μεσογειακών Πολιτισμών 2023.   ..... (16/11/2022)

περισσότερα »

ΔΤ - Δωρεάν η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για 116 χιλιάδες νέους μέσω της συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Δωρεάν η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων για 116 χιλιάδες νέους μέσω της συνεργασίας ΔΥΠΑ – ΙΝΕΔΙΒΙΜ   Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) ανακοίνωσαν σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων θα χορηγηθεί δωρεάν σε περισσότερους από 116.000 νέους, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως, του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαί..... (15/11/2022)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ: Ψηφιοποίηση και απλοποίηση εντύπων, σε επεξεργάσιμη μορφή pdf

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, σχετικά με την επικαιροποίηση είκοσι επτά (27) εντύπων, που αφορούν θέματα Μητρώου, ΦΠΑ, Φορολογίας Εισοδήματος, Φορολογίας Κεφαλαίου και Περιουσιολογίου και Ειδικών Φορολογιών. Εφεξής, δίνεται η δυνατότητα σε πολίτες και επιχειρήσεις να υποβάλλουν ψηφιακά τα δικαιολογητικά, που τους αφορούν, σε μορφή επεξεργάσιμου pdf, χωρίς να απαιτείται η υπογραφή τους, μέσω της εφαρμογής, «Τα..... (14/11/2022)

περισσότερα »

Διαρκής παρακολούθηση και μήνυμα πριν από την επιβολή κυρώσεων για μη διαβίβαση στοιχείων από ταμειακές μηχανές μέχρι 30.11.2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την κοινή απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου και του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή, που αφορά όσες επιχειρήσεις είναι υπόχρεες σε χρήση Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ) και δεν έχουν διαβιβάσει στην ΑΑΔΕ στοιχεία λιανικής από τις 31.10.2022 έως τις 30.11.2022, λαμβάνουν, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ειδοποίηση για μη διαβίβαση, η οποία αναρτάται στην εφαρμογή e-Κοινοποιήσεις τ..... (14/11/2022)

περισσότερα »

NEWS LETTER THESSGOLD 5 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022

Παρακαλώ δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/11/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα Βιωσιμότητα και Κινηματογράφος

Με την ευκαιρία της παραγωγής στην Κέρκυρα της ταινίας “The Eye” παρουσιάζουμε την καινοτομία Βιωσιμότητα και κινηματογράφος στην υπηρεσία της ανάδειξης και προστασίας του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος 16 Νοεμβρίου 2022, ώρα 9:30 Αίθουσα ΣΥΠΑΠ, Φαληράκι, Κέρκυρα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 09:30 Προσέλευση 10:00 Έναρξη εκδήλωσης: Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ΜΕΡΟΣ Α’: Υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Δήμων ΠΕ Κέρκυρας και Ιονί..... (14/11/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΑΒΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 14:00)

Το Υπουργείο Εξωτερικών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά-ΒΕΠ, στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας, διοργανώνουν «Webinar για τις αγορές του Αραβικού Κόλπου», την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 14:00.   Στόχος είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων για την οικονομική κατάσταση των αγορών στις χώρες αυτές, όπως έχει αυτή διαμορφωθεί στην μετά COVID- 19 εποχή.   Οι παρουσιάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν τις εξής αγορές: Ø   Σαουδική Αραβία,..... (14/11/2022)

περισσότερα »

Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων | «Ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις ασφαλούς διάθεσης των παιχνιδιών στην αγορά».

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με το έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες και τις προϋποθέσεις ασφαλούς διάθεσης των παιχνιδιών στην αγορά». Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (11/11/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ | Παράταση υποβολής αιτήσεων ωφελουμένων προγράμματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014-2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Παράταση υποβολής αιτήσεων ωφελουμένων προγράμματος ΟΠΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), Δικαιούχος Φορέας της Πράξης «Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων όλων των κλάδων του ιδιωτικού τομέα σε αντικείμενα μάρκετινγκ, εξαγωγών και μηχανογράφησης" με κωδικό ΟΠΣ ΕΣΠΑ 5035167, ανακοινώνει την παράταση υποβολής αιτήσεων ωφελουμένων ως τις 16/11/2022 και ώρα 23.59.59. Οι αιτήσεις, συνοδευόμενες από τα..... (10/11/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση ΕΑΝΕΠ για τεχνικό Σύμβουλο και για Οικόπεδα

Παρακαλώ δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία των προσκλήσεων για τεχνικό Σύμβουλο και για Οικόπεδα...... (10/11/2022)

περισσότερα »

Take your Honey, Cheese, Dairy Products, Beers, Bakery Products to the Next Level!

Mediterranean Taste Awards @London Mάρτιος 2023 Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία και την 5η περίοδο διεξαγωγής των Mediterranean Taste Awards 2022 για Τρίτη Συνεχή Χρονιά στο Λονδίνο, με την συμμετοχή 572 brands και τη βράβευση 400 εξαιρετικών προϊόντων,από 14 χώρες όπως Ίσπανία, Ιταλία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Γερμανία, Σουηδία, Σλοβενία, Μολδαβία, Σαουδική Αραβία, Νορβηγία, Κουβέιτ,Τουρκία, Ιαπωνία κα. είμαστ..... (09/11/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 20/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (07/11/2022)

περισσότερα »

ΕΙΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ MENOPE ΣΤΟ DUBAI

H Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, πρόκειται να διοργανώσουν στοχευμένη δράση προβολής και προώθησης παραδοσιακών, φυσικών και βιολογικών προϊόντων των Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης MENOPE DUBAI, στις 13-15 Δεκεμβρίου 2022.    Συγκεκριμένα, πρόκειται να διοργανωθεί παρουσίαση με προϊοντα στην Organic Super Kitchen (OSK), με: - Φυσική παρουσίαση προϊόντων, συνταγών κτλ. διάρκειας 60 λεπτών, την πρώτη μέρα της έκθεσης  - Τοπο..... (04/11/2022)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ_Αίτημα παράτασης του χρόνου υποβολής προστίμων για την μη διαβίβαση δεδομένων στοιχείων λιανικής πώλησης, που εκδίδονται μέσω Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (Φ.Η.Μ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο  Σταϊκούρα σχετικά με το αίτημα παράτασης του χρόνου υποβολής προστίμων για την μη διαβίβαση δεδομένων στοιχείων λιανικής πώλησης, που εκδίδονται μέσω Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (Φ.Η.Μ.)         Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης.     Δείτε επισυναπτόμενη την επιστολή προς τον Υπουργό...... (03/11/2022)

περισσότερα »

Υπογραφή σύμβασης έργου ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης ενημερώνει τα μέλη του ότι το μεσημέρι της Τρίτης 1η Νοεμβρίου 2022 υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», προϋπολογισμού 439.008 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020».   Ως αντικείμ..... (02/11/2022)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Οκτωβρίου 2022-Γραφείο ΟΕΥ Μπουένος Άιρες

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (02/11/2022)

περισσότερα »

ΑΑΔΕ | Μη επιβολή του τέλους επιτηδεύματος στα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες που εμπίπτουν στις διατάξεις της παρ. 12 του άρθρου 57 του ν.4646/2019 (Α΄201)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την με αρ. πρωτ Ο. ΔΕΑΦ 1103129 ΕΞ 2022/14-10-2022 εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με θέμα "ΜΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡ. 12 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 57 ΤΟΥ ν.4646/2019 (Α' 201)" με ΑΔΑ 6ΖΩΕ46ΜΠ3Ζ-Τ2Χ...... (31/10/2022)

περισσότερα »

Προκηρύξεις κρατικών διαγωνισμών στην Βουλγαρία-Τεύχος Οκτωβρίου 2022

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (31/10/2022)

περισσότερα »

Οδηγίες σχετικά με τους νέους κανόνες δέσμευσης και προδέσμευσης επωνυμίας ή/και διακριτικού τίτλου φυσικού ή νομικού προσώπου που ασκεί εμπορική ή οικονομική δραστηριότητα (ν. 4919/2022)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την Εγκύκλιος με αριθμ., πρωτ. 103399/27.10.2022 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα "Οδηγίες σχετικά με τους νέους κανόνες δέσμευσης και προδέσμευσης επωνυμίας ή/και διακριτικού τίτλου φυσικού ή νομικού προσώπου που ασκεί εμπορική ή οικονομική δραστηριότητα (ν. 4919/2022)" ...... (27/10/2022)

περισσότερα »

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ | Συνέδριο Συνδεσιμότητας ΕΕ- Κεντρικής Ασίας "EU -Central Asia Connectivity Conference" (Σαμαρκάνδη, Ουζμπεκιστάν, 18.11.2022)

Δείτε το επιναπτόμενο αρχείο...... (27/10/2022)

περισσότερα »

ΔΥΠΑ - Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία με επιδότηση έως 36.000€

Την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία με επιδότηση έως 36.000 €.   Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει μια δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία σε πρώην επιχειρηματίες ώστε να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας. Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες, με 3μηνη δέσμευση και το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.000 € (για ατομική επιχείρηση)..... (27/10/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 19/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικό έντυπο της ΠΟΒΑΚΟ...... (26/10/2022)

περισσότερα »

Επίσκεψη του Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα κ. Μοhammed Sbihi στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Παρασκευή 21 Οκτώβρη 2022, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μεταξύ της Α.Ε. Πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στην Ελλάδα, κυρίου Μοhammed Sbihi και του Προέδρου του Επιμελητηρίου, κυρίου Γεωργίου Χονδρογιάννη, παρουσία της κυρίας Έλενας Καρούμπη, Μέλους του Δ.Σ. και Αντιπροέδρου Μεταποιητικού Τμήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας και της κυρίας Μένης Μαλλιώρη, Καθηγήτρι..... (25/10/2022)

περισσότερα »

Invitation for Teleconference : «Agriculture and Tourism Opportunities in Zambia», 3.10.2022, 16:00

..... (25/10/2022)

περισσότερα »

Β1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΦΟΡΕΩΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (24/10/2022)

περισσότερα »

Διαγραφή εκτελωνιστών από το Γ.Ε.ΜΗ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μελη του σχετικά με το έγγραφο της ΚΕΕΕ με θέμα τη διαγραφή εκτελωνιστών απο το Γ.Ε.ΜΗ. Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο της ΚΕΕΕ...... (24/10/2022)

περισσότερα »

ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ | NEWSLETTER ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

  ..... (20/10/2022)

περισσότερα »

ΔΥΠΑ - Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για επιχορήγηση νεανικής επιχειρηματικότητας 14.800 ευρώ

Τη Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 13:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το Β΄ κύκλο του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες». Ο στόχος της 12μηνης δράσης είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 1.000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφ..... (20/10/2022)

περισσότερα »

Αυξημένα περιστατικά απάτης σε εισαγωγές πέλλετ από την Πολωνία

Παρακαλώ όπως ανοίξετε το συνημμένο έγγραφο της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Βαρσοβία - Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων.   Σημειώστε, ενημερωτικά, ότι ενδεχομένως είναι χρήσιμος και ο ακόλουθος κατάλογος:   https://enplus-pellets.eu/en-in/blacklist.html#tab-01%20    ..... (20/10/2022)

περισσότερα »

Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ | Οδηγός Eπιχειρείν για την κροατική αγορά

  ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Baboniceva 28, 10000 Zagreb, Τηλ. +385 1 483 57 16 E-mail: ecocom-zagreb@mfa.gr     Επισυνάπτεται ο Οδηγός Επιχειρείν για την κροατική αγορά του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ζάγκρεμπ, ο οποίος είναι επίσης διαθέσιμος στον ακόλουθο σύνδεσμο της ιστοσελίδας Agora: https://agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/infofile/..... (18/10/2022)

περισσότερα »

«Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για τη νέα δράση του ΕΣΠΑ που αφορά σε στήριξη – ενίσχυση επιχειρήσεων του κλάδου των γούνινων και συναφών ειδών που έχουν πληγεί από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία και τις διεθνείς κυρώσεις προς τη Ρωσία. Η παρεχόμενη επιχορήγηση έρχεται να καλύψει με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης, μελλοντικές λειτουργικές δαπάνες και αγορές πρώτων υλών προκειμένου να εξασφαλιστεί μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την συνέχιση των οικονομικών δραστηρι..... (18/10/2022)

περισσότερα »

Κατοχύρωση & δέσμευση διακριτικού τίτλου στο ΓΕΜΗ

Θέμα: Κατοχύρωση & δέσμευση διακριτικού τίτλου στο ΓΕΜΗ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει στα μέλη του και με γνώμονα πάντα το συμφέρον των επιχειρήσεων και της αγοράς, ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με τα άρθρο 53-55 του Ν. 4919/2022 έχει τεθεί σε ισχύ το Μητρώο Επωνυμιών και Διακριτικών Τίτλων που τηρείται στο ΓΕΜΗ. Το Μητρώο Επωνυμιών και Διακριτικών Τίτλων τηρείται στ..... (18/10/2022)

περισσότερα »

Δέσμευση της διαδικτυακής πλατφόρμας αγορών Wish για αύξηση της διαφάνειας των τιμών στο πλαίσιο της προστασίας των καταναλωτών

Προστασία των καταναλωτών: Κατόπιν δράσης της ΕΕ, η διαδικτυακή πλατφόρμα αγορών Wish δεσμεύεται να αυξήσει τη διαφάνεια των τιμών, ώστε να συμμορφώνεται κανόνες της ΕΕ για τους καταναλωτές   Στο πλαίσιο της τακτικής παρακολούθησης των εμπορικών πρακτικών των διαδικτυακών πλατφορμών από τις αρχές προστασίας των καταναλωτών της ΕΕ, εντοπίστηκαν ορισμένες ανησυχίες σε σχέση με το δίκαιο της ΕΕ για την προστασία των καταναλωτών. Προέκυψαν επίσης ανησυχίες στο πλαίσιο του συντονισμένου ελέ..... (18/10/2022)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας καλεί τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η άδεια λήγει την 31/12/2022, να υποβάλουν στην Υπηρεσία μας αίτηση ανανέωσης αδείας έως την 31/03/2023. Βάσει του άρθρου 23 του Ν. 4583/18-12-2018, οι ασφαλιστικοί και αντασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσο..... (14/10/2022)

περισσότερα »

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων της ΣΟΧ 1/2022 για την πρόσληψη 540 εργασιακών συμβούλων

Σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων για τις 540 θέσεις εργασιακών συμβούλων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU .   Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση www.dypa.gov.gr      ..... (14/10/2022)

περισσότερα »

Υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 16 του ν.4919/2022 του Γ.Ε.ΜΗ. εγγράφονται υποχρεωτικά όλα τα νομικά και φυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα, καθώς και τα υποκαταστήματα αυτών και συγκεκριμένα:   1.       Τα νομικά πρόσωπα (άρθρο 16, παρ. 1, περ. α-ια & ιε) 2.       Οι ατομικές επιχειρήσεις (άρθρο 16, παρ. 1, περ. ιστ..... (14/10/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας με επιδότηση έως 8.400 ευρώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με έμφαση στις γυναίκες

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για 3.000 θέσεις εργασίας με επιδότηση έως 8.400 ευρώ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με έμφαση στις γυναίκες   Τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022 στις 13:00 ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τις 3.000 θέσεις Γ’ κύκλου του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις  Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας,με έμφαση στις γυναίκες»...... (12/10/2022)

περισσότερα »

ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. | Παράταση ρύθμισης οφειλών από λογαριασμούς ύδρευσης-αποχέτευσης μέχρι 30-11-2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ με θέμα την παράταση ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών από λογαριασμούς ύδρευσης–αποχέτευσης καταναλωτών προς την ΔΙΑΔ.Ε.Υ.Α.Δ.Κ. μέχρι 30-11-2022. Πατήστε εδώ για να δείτε την ανακοίνωση...... (12/10/2022)

περισσότερα »

Αποστολή “Nanotech Cluster/SME” στην Ιαπωνία (1-3 Φεβρουαρίου 2023)

Δείτε επισυναπτόμενη την ανακοίνωση του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο...... (12/10/2022)

περισσότερα »

Ενημέρωση για ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και Συν. Εργαζομένων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι σε εφαρμογή του ν. 4919/2022 (υποπερ. αβ΄ της περ. α΄ της παρ. 3 του άρθρου 20)  πραγματοποιήθηκε η μετάπτωση στο Πληροφοριακό Σύστημα του Γ.Ε.ΜΗ των στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και Συν. Εργαζομένων στο Γενικό Μητρώο Φορέων Κ.ΑΛ.Ο. του Υπουργείου Εργασίας. Αρμόδια υπηρεσία ΥΓΕΜΗ για ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και Συν. Εργαζομένων είναι πλέον το Υπουργείο Εργασίας/ Υπηρεσία Κ.ΑΛ.Ο. η οποία και θα ενημερώσει σχετικά τους ενδιαφερόμενους.  ..... (11/10/2022)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Σεπτεμβρίου 2022-Γραφείο ΟΕΥ Μπουένος Άιρες

Επισυνάπτεται εν θέματι ενημερωτικό δελτίο με οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις από την Αργεντινή. Σταύρος Σταυράκος Γραφείο ΟΕΥ Πρεσβείας Μπουένος Άιρες ..... (10/10/2022)

περισσότερα »

ΔΙΕΚΡΙΝΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΡ. ΓΕΜΗ ΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με την υποχρέωση αναγραφής του Αρ. ΓΕΜΗ στα έγγραφα  της εταιρείας...... (07/10/2022)

περισσότερα »

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ, ΨΥΞΗΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ, ΨΥΞΗΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΤΛΙΩΝ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ 11-13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022- ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (06/10/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 18-2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/10/2022)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών “Γνους Πράττε”, για το μήνα Σεπτέμβριο 2022.

Ενημερωτικό Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών “Γνους Πράττε”, για το μήνα Σεπτέμβριο 2022.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (06/10/2022)

περισσότερα »

Στήριξη για την εκδήλωση "Corfu Festival"

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με το αίτημα στήριξης των Συλλόγων Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network – ESN) Θεσσαλονίκης, δηλαδή του Συλλόγου Φοιτητών Erasmus ΑΠΘ (ESN AUTH), του ΠΑΜΑΚ (ESN UOM) & του ΔΙΠΑΕ (ESN IHU) στο πλαίσιο της επερχόμενης δρασής τους στο νησί της Κέρκυρας και δεδομένης της μη-κερδοσκοπικής και εθελοντικής φύσης του συλλόγου, αναζητούν υποστηρικτές που θα συνδράμουν στην πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης. Ζητούν όποια απο τα μέλ..... (05/10/2022)

περισσότερα »

ΣΕΠΕ | Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜμΕ

Ψηφιακή Αναβάθμιση ΜμΕ Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ) απέστειλε στο Επιμελητήριο Κερκυρας ενημερωτική επιστολή σύμφωνα με την οποία υλοποιείται το πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ» του ΑΞΟΝΑ 2.3 «Ψηφιοποίηση των Επιχειρήσεων» της δράσης 16706 «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Εθνικού Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.. Ο Σύνδεσμος ζήτησε την συνδρομή του Ε.Β.Ε.Π. για την ενημέρωση των μελών του για την δυνατότητ..... (05/10/2022)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Συνάντηση Ελλάδας - Ιαπωνίας (Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022, 10:00)

Δείτε επισυναπτόμενο το ΑΠ: 55780/4.10.2022 έγγραφό σχετικά με την υποδοχή επιχειρηματικής αποστολής της Ιαπωνικής Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας Keidanren και τη διοργάνωση Επιχειρηματικής Συνάντησης Ελλάδας - Ιαπωνίας...... (05/10/2022)

περισσότερα »

FOODEX JAPAN 2023 | Αιτήσεις συμμετοχής έως 30.10.2022

  Στις 7-10 Μαρτίου 2023 προγραμματίζεται να διεξαχθεί η διεθνής έκθεσης τροφίμων και ποτών Foodex 2023. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών της Ιαπωνίας, με 85.000 επισκέπτες και 3.500 εκθέτες από 90 χώρες. Η έκθεση συγκαταλέγεται στις σημαντικότερες παγκοσμίως, καθώς απευθύνεται σε μια αγορά 127 εκατομμυρίων ατόμων με υψηλό διαθέσιμο εισόδημα, ενώ δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών όχι μόνο από την Ιαπωνία, αλλά και από τις ασιατικές κυρίως χώρες. Η Foodex 2020 ματαιώ..... (05/10/2022)

περισσότερα »

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΛΑΕΚ 1-49) ΕΤΟΥΣ 2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ 1- 49, έτους 2022, που έχει προκηρύξει η Δ.ΥΠ.Α., υλοποιεί, ως φορέας εκπροσώπησης εργοδοτών, επιδοτούμενα προγράμματα, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Πολιτιστικών και Επαγγελματικών Εφαρμογών (Κ.Δ.Β.Μ. Ε.ΚΕ.Π.Ε.Ε.), με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. ·                     Τα εν λόγω προγράμματα απευθύνονται σε εργαζόμενους επιχειρήσε..... (04/10/2022)

περισσότερα »

ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΕΟΥΛ

Πατήστε εδώ για να δείτε το ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ...... (03/10/2022)

περισσότερα »

Εγκύκλιος 94083/30-09-2022 | Διευκρίνιση ζητημάτων σχετικά με την υποχρέωση εγγραφής ατομικών επιχειρήσεων - φαρμακείων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.)

Σας επισυνάπτουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων  σχετικά με τις υποχρεώσεις εγγραφής των ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων στο ΓΕΜΗ και στα Επιμελητήρια...... (03/10/2022)

περισσότερα »

Thessaly Expo '22 | 7-9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

“Βαρόμετρο” για την ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας θα αποτελέσει η πολυκλαδική έκθεση “Thessaly Expo”, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου του 2022 στην πόλη της Καρδίτσας. Η “Thessaly Expo” διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον δήμο Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας. Τρόφιμα – ποτά, αγροτικά προϊόντα & εξοπλισμός, τουρισμός – αγροτουρισμός, δομικά υλικά, ενέργεια, τεχνολογία, οχήματα, οικιακός εξοπλισμό..... (30/09/2022)

περισσότερα »

«Ατομικές επιχειρήσεις υπόχρεες εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ»

  Η υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας έχει λάβει το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό αιτημάτων για διευκρίνηση των υπόχρεων εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, ατομικών επιχειρήσεων - φυσικών προσώπων.   Από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.4919/2022 και τις διατάξεις της Υπουργικής απόφασης με αριθμό 44070/28-04-2022 (ΦΕΚ Β2226/2022) του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο Παράρτημα της οποίας υπάρχει αναλυτικός πίνακας με όλους τους ΚΑΔ που τεκμαίρεται ότι έχουν εμπορική δραστηριότητα, καθ..... (27/09/2022)

περισσότερα »

ΔΥΠΑ - Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων, με επιχορήγηση 14.800 €

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».   Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 3.000 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία.   Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 € και ..... (27/09/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Corfu Food -Wine festival

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Corfu  Food -Wine festival, στις 24 και 25 Σεπτέμβρη 2022, στην Κέρκυρα. Στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Στέφανο Σπάτουλα. Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη αποτελεί ένα συνεργατικό σχήμα φορέων με στόχο  την  ανάδειξη, την προβολή  και την προώθηση  των αγροτικώ..... (27/09/2022)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (23/09/2022)

περισσότερα »

LAB.40 – Δ’ ΚΥΚΛΟΣ: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ενδιαφερόμενων για τον Δ΄ Κύκλο Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab40

LAB.40 – Δ’ ΚΥΚΛΟΣ: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής ενδιαφερόμενων για τον Δ΄ Κύκλο Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας Lab40   Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.Lab40.gr ή στείλτε μας email στο info@lab40.gr ή απευθυνθείτε στο +30 25210 22750 (εσωτ. 1).   Στέφανος Γεωργιάδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ..... (23/09/2022)

περισσότερα »

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΠΗΓΩΝ (ΛΑΜΠΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΚΤΛ)

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΦΩΤΕΙΝΩΝ ΠΗΓΩΝ, ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΙΝ ΛΑΜΠΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΚΤΛ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/09/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την συμμετοχή του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ και Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας κου Πλάτωνα  Μαρλαφέκα στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ 2022 και στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο με το Δελτίο Τύπου.     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (20/09/2022)

περισσότερα »

Συμμετοχή Προέδρου ΕΦΕΠΑΕ και της ΔΕΠ κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα στην εκδήλωση της ΜΟΔ ΑΕ με θέμα: Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027.

    Στην 1η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΜΟΔ στις 12/09/2022 στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ με θέμα: «Η ΜΟΔ ως εργαλείο υποστήριξης δικαιούχων του ΕΣΠΑ 2021-2027», συμμετείχε ως ομιλητής ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ κος Πλάτων Μαρλαφέκας. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ συμμετείχαν επίσης η κα Ευαγγελία Βασιλικού, Υπηρεσιακή Γραμματέας του ΥΠΑΝΕ, ο κος Γεώργιος – Εμμανουήλ Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της ΜΟΔ ΑΕ, ο κος Ιωάννης Αγαπητίδης, Αν. Γε..... (20/09/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ Επιμελητήριο Κέρκυρας στην 86η ΔΕΘ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 86η ΔΕΘ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 10-18 Σεπτεμβρίου 2022 με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το περίπτερο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιο Χονδρογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Στέφανο Σπάτουλα, την Οικονομική Επόπτη κα Αγγελική Αυλωνίτη και από το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επ..... (19/09/2022)

περισσότερα »

Νέες προοπτικές για τις εξαγωγές του ελληνικού κρασιού στον Καναδά- Πρωτοβουλία ENTERPRISE GREECE- ΕΔΟΑΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Επίσκεψη ηγετικού κλιμακίου του «Liquor Control Board of Ontario (LCBO)» σε σημαντικές οινικές περιοχές της Ελλάδας (9-19 Σεπτεμβρίου 2022)   Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2022 | Νέες, μεγαλύτερες προοπτικές για τις εξαγωγές του ελληνικού κρασιού στον Καναδά ανοίγονται με την επικείμενη επίσκεψη του ηγετικού κλιμακίου του Liquor Control Board of Ontario (LCBO) στη χώρα μας, κατόπιν πρωτοβουλίας της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου- ΕΔΟΑΟ και της έμπρακτης στήρι..... (12/09/2022)

περισσότερα »

25ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου “Japan Wine Challenge 2022”

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχεία της ανακοίνωσης του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο. ..... (12/09/2022)

περισσότερα »

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα.

Παρακαλούμε δείτε τα συνημμένα αρχεία..... (12/09/2022)

περισσότερα »

Διαγραφή μη υπόχρεων εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   Η υπηρεσία Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητήριου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι στις 07/10/2022 παρέρχεται η εξάμηνη προθεσμία από την ψήφιση του Νόμου 4919/2022, με τον οποίο θεσπίστηκε νέο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία του μητρώου και των υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 58 « εντός 6 μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο Γ.Ε.ΜΗ και δεν είναι υπόχρεοι εγγραφής σε αυτό, εξαιρουμένων των αγροτικών συνεταιρισμώ..... (09/09/2022)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟΥ  ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την με αριθμό Πρωτ. 85097/06-09-2022 επιστολή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις εταιρειών.     Σύμφωνα με το άρθρο 21 του Νόμου 4965/2022 ΦΕΚ (162/Α/02-09-2022) δόθηκε παράταση για το έτος 2022 στην προθεσμία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της παρ. 1 του άρθρου 119 του ν. 4548/2018 (Α’ 104), του άρθρου 69 του ν. 4072/2012 (Α’ 86) και του άρθρου 10 του ν..... (09/09/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 16/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (09/09/2022)

περισσότερα »

Μέχρι την Τετάρτη οι αιτήσεις για τον Α΄ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή με συνολική επιχορήγηση έως 16.794 € ανά θέση εργασίας

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (08/09/2022)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο ΙΟΥΛΙΟΥ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022

Δείτε επισυναπτόμενο το Ενημερωτικό Δελτίο ΙΟΥΛΙΟΥ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022 του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα...... (08/09/2022)

περισσότερα »

Δώσε τίτλο για το άρθρο......

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (07/09/2022)

περισσότερα »

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα.

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (07/09/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής υποψηφίων καταρτιζόμενων σε νέες ειδικότητες του Δημόσιου ΙΕΚ Κέρκυρας

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (07/09/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Παράταση υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή σπουδαστών στα ΙΕΚ ΔΥΠΑ

Παράταση υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή σπουδαστών  στα ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης     Παρατείνεταιέως τη Δευτέρα 12.09.2022 και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων σπουδαστών, για τη συμπλήρωση των κενών θέσεων, εγγραφής στα ΙΕΚ της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, για το Χειμερινό Εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2022-2023.   Δικαίωμα αίτησης έχουν όσοι  είναι κάτοχοι τουλάχιστον απολυτηρίου Γενικού Λυκείου ή Επαγγελματικού Λυκείου ανεξαρτήτως ηλικίας. Η υποβολή των αιτή..... (01/09/2022)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ AGENTS – ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟ"Ι"ΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΕΛΛΗΝΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ Β 2 Β ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ AGENTS   – MILANO (ITALIA) 17 & 18 Νοεμβρίου 2022   ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ EΞΑΓΩΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Στις  17 και στις 18 Νοεμβρίου 2022 με φυσική πλέον παρουσία συναντάμε στο Μιλάνο τους ιταλούς agents για την προώθηση ελληνικών προ΄ι΄όντων και υπηρεσιών στην ιταλική αγορά. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟ’Ι’ΟΝΤΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.   Αγαπητά Μέλη, Αγαπητοί Συνεργάτες Σε συνέχε..... (01/09/2022)

περισσότερα »

Προσφορά απινιδωτών από το Επιμελητήριο Κέρκυρας που θα φιλοξενηθούν στα ΑΤ Λευκίμμης και Παλαιοκαστρίτσας για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών.

                                                                                                                                                                                                                                                                     Κέρκυρα, 30/08/2022                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Προσφορά απινιδωτών από το Επιμελητήριο Κέρκυρας που θα φιλοξενηθούν στα ΑΤ Λευκίμμης και Παλαιοκαστρίτσας για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών.   ..... (30/08/2022)

περισσότερα »

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ – Ε.Ο.ΑΝ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας καλεί τις επιχειρήσεις μέλη του που είναι "παραγωγοί συσκευασίας" (κατά την έννοια της παραγράφου 16 του άρθρου 2 του ν.2939/2001, ως ισχύει) και άλλων προϊόντων που εντάσσονται στην Εναλλακτική Διαχείριση (πλην των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ)), να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:   https://forms.gle/uZSBnpZe3demC2U57   Σκοπός του εν λόγω ερωτηματολογίου είναι αρχικά να καταγραφούν ποια από τα μέλη μας ε..... (29/08/2022)

περισσότερα »

4α Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» «Η Γυναικεία Επιχειρηματικότητα στο Επίκεντρο»

Ο θεσμός των Επιχειρηματικών Βραβείων «Θαλής ο Μιλήσιος» έχει ως στόχο να επιβραβεύσει ξεχωριστές εταιρείες, αλλά και τους ανθρώπους πίσω από αυτές, οι οποίοι ακολουθούν λαμπρή πορεία, οραματίζονται και στηρίζουν έμπρακτα την ελληνική οικονομία.   Τα Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος» διοργανώθηκαν για πρώτη φορά το 2019, βραβεύοντας τις διορατικές και πρωτοπόρες επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρηματίες-πρότυπα, που με τη δράση τους αποτέλεσαν μοχλό για την επανεκκίνηση της ελληνικής ..... (25/08/2022)

περισσότερα »

Γραφείο ΟΕΥ Κάιρο | Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα.

Παρακαλούμε ανοίξατε συνημμένα αρχεία   EMBASSY OF GREECE IN CAIRO ECONOMIC & COMMERCIAL OFFICE   18, Aisha El Taymoureya Garden City, Cairo Tel.: +202-27948482, 27952036 Fax: +202-27940684 E-mail: ecocom-cairo@mfa.gr   Web site: http://www.agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/office/811 ..... (24/08/2022)

περισσότερα »

Διαδικτυακή ημερίδα επιχειρηματικής δικτύωσης (Β2Β) Επιμελητηρίου Kocaeli Τουρκίας (25 Αυγούστου 2022)

Παρακαλούμε όπως ανοίξετε το συνημμένο αρχείο.   Με εκτίμηση,   Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Κωνσταντινούπολη Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων -------------------------------------------------------------------------------Turnacıbaşı Sokak No 22 - Beyoğlu - İstanbul - TurkeyTel.: 0090 212 292 71 18E-mail: ecocom-istanbul@mfa.gr https://www.mfa.gr/turkey/tr/consulate-general-in-istanbul  https://www.linkedin.com/in/greektradeofficeistanbul      ..... (16/08/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 14/2022-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (16/08/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής σε δημόσιο πλειστηριασμό της εταιρείας Hidrogradnja d.d. Sarajevo 1.9.2022

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (16/08/2022)

περισσότερα »

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα.

Παρακαλώ δείτε τα επισυναπτομενα αρχεία...... (09/08/2022)

περισσότερα »

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 8ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΡΤΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλητου για τη διοργάνωση της 8ης Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας. Δηλώσεις Συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 09/09/2022.   συνημμένα: α) επιστολή - πρόσκληση του Δημάρχου Αρταίων κ. Τσιρογιάννη Χρήστου και του προέδρου της Αρταίων Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ΑΔΑΕ ΟΤΑ) κ. Γαλάνη Παναγιώτη β) πληροφοριακό υλικό και έντυπα δήλωσης συμμετοχής για την 8η Πανελλήνια Έκθεση Άρτας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 27 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο..... (09/08/2022)

περισσότερα »

Μηνιαίο Ενημερωτικό Τεύχος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος | Ιούλιος 2022

Πατήστε εδώ για να δείτε το Μηνιαίο Ενημερωτικό Τεύχος της ΚΕΕΕ για τον Ιούλιο 2022...... (08/08/2022)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Ιουλίου 2022-Γραφείο ΟΕΥ Μπουένος Άιρες

Επισυνάπτεται εν θέματι ενημερωτικό δελτίο με οικονομικές και επιχειρηματικές ειδήσεις από την Αργεντινή...... (03/08/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ THEMATIC TOURISM EXPO & FOOD FESTIVAL

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε την Δευτέρα 1 Αυγούστου και ώρα 12:00μέσω ΖΟΟΜ όπου θα πραγματοποιηθεί η Συνέντευξη Τύπου με σκοπό την ανακοίνωση της έκθεσης Thematic Tourism Expo & Food Festival.   Η Διεθνής Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού που συναντιέται με το Food Festival θα πραγματοποιηθεί στις 20-23 Οκτωβρίου 2022 στο Εκθεσιακό Κέντρο Λαμίας. Η Έκθεση θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για την προβολή του θεμα..... (01/08/2022)

περισσότερα »

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022-ΘΕΜΑ:ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 ΘΕΜΑ:ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ανεμόμυλου σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Λέσχη Κέρκυρας, διοργανώνει διαγωνισμό ερασιτεχνικής φωτογραφίας. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις αρχές Σεπτεμβρίου 2022. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι διαγωνισμοί του 2020 και 2021 με θέματα την ανάδειξη του προαστίου του Ανεμομύλου και Γραμμές/Lines!,το θέμα του Καλοκαιριού 2022,είναι μια θεματι..... (01/08/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Από σήμερα οι αιτήσεις για κατάρτιση σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/07/2022)

περισσότερα »

Διοργάνωση Διεθνούς Εκθέσεως "International Fair of Havana-FIHAV 2022" (Αβάνα, 14-18.11.2022)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο με ΑΠ 42631/25.07.2022 του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας σχετικά με το εν θέματι αντικείμενο. Παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/07/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 13/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤO ΣΥΝΗΜΜΕΝO ΑΡΧΕΙΟ..... (27/07/2022)

περισσότερα »

Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου: Νέες τροποποιήσεις από το αιγυπτιακό Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας αναφορικά με τη διαδικασία εγγραφής των εξαγωγικών επιχειρήσεων στο μητρώο εξαγωγέων του εν λόγω Υπουργείου, κατόπιν προσφυγής της ΕΕ στον ΠΟΕ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/07/2022)

περισσότερα »

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων | ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ EVENT ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το event που διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων στις 14 Νοεμβρίου 2022, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας στο πλαίσιο της προβολής και προώθησης των προϊόντων της Ιόνιας Γης σε αγορές του εξωτερικού και καλούν να δηλώσετε συμμετοχή.   Η προσπάθεια διείσδυσης των ελληνικών επιχειρήσεων στη Σκανδιναβική αγορά θα γίνει μέσω της διοργάνωσης ενός ειδικού event στη Στοκχόλμη, με προσκεκλημέν..... (26/07/2022)

περισσότερα »

ΚΕΕΕ «Φάρος Ελπίδας» για την παγκόσμια οικονομία & τις επιχειρήσεις η συμφωνία για τα σιτηρά Ρωσίας-Ουκρανίας (1)

  ΚΕΕΕ: «Φάρος Ελπίδας» για την παγκόσμια οικονομία & τις επιχειρήσεις η συμφωνία για τα σιτηρά Ρωσίας Ουκρανίας     Η Ρωσία και η Ουκρανία συμφώνησαν σε μια λύση για εξαγωγή εκατομμυρίων τόνων σιτηρών από την Ουκρανία. Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία υπέγραψαν χωριστές συμφωνίες την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη με τη μεσολάβηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. «H διεθνής πρωτοβουλία για τη διασφάλιση της ασφαλούς εξαγωγής σιτηρών, τροφίμων και λιπασμάτων, μέσω τ..... (25/07/2022)

περισσότερα »

Με γνωστοποίηση λειτουργίας τα Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός τουριστικών καταλυμάτων

Με την ΚΥΑ 13387/2022 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3737/Β/15-7-2022, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ιδίως εστιατόρια – κομμωτήρια κ.λπ.) τα οποία λειτουργούν εντός τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και εντός εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής (κύρια τουριστι..... (25/07/2022)

περισσότερα »

Β1 Δ/νση - Έγγραφό μας με ΑΠ 41735/19.07.22 - Μολδαβία - 8η Επιχειρηματική Εβδομάδα - 8th Moldova Business Week (Κισινάου 15-16.09.2022)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (22/07/2022)

περισσότερα »

Δυνατότητα στήριξης συμμετοχής επιχειρήσεων σε διαδικτυακή Έκθεση Ενεργειακής Καινοτομίας στην Κίνα (27-29.9.022)

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (22/07/2022)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τις πρόσφατες οικονομικές κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗE

Δείτε το συνημμένο αρχείο με την ενημέρωση για τις πρόσφατες οικονομικές κυρώσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗE...... (21/07/2022)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Παράταση προθεσμίας για τις αιτήσεις Κοινωνικού Τουρισμού για τους συνταξιούχους του π. ΟΑΕΕ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (19/07/2022)

περισσότερα »

ΜΑΘΗΤΕΙΑ 2022-2023

Αφορά επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν θέση μαθητείας σε απόφοιτο που θα αμείβεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ..    https://e-mathiteia.minedu.gov.gr/     Το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη μαθητείας απευθύνεται σε κατόχους απολυτηρίου Λυκείου και πτυχίου ΕΠΑ.Λ., και περιλαμβάνει: Α. «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο »:  Δύναται να πραγματοποιείται από 1η Οκτωβρίου έως την 31η Αυγούστου εκάστου έτους με μέγιστη διάρκεια 172 ημερολογιακών ημερών (για να θεωρηθεί το πρόγραμμα ολοκ..... (19/07/2022)

περισσότερα »

Πρόγραμμα “Αθηνά” – Δωρεάν στέγαση φοιτητριών στην Αθήνα

  Πρόγραμμα “Αθηνά” Δωρεάν στέγαση φοιτητριών στην Αθήνα   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Η ΧΕΝ Ελλάδος ανακοινώνει την έναρξη του προγράμματος «Αθηνά» - δωρεάν στέγαση φοιτητριών στην Αθήνα για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.Το πρόγραμμα αφορά φοιτήτριες ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που προέρχονται από περιο..... (18/07/2022)

περισσότερα »

Β1 Δ/νση - Έγγραφό μας με ΑΠ 40637/14.07.22 - Δημιουργία Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας Αντιστοίχισης προς διευκόλυνση ανταλλαγών με την Ουκρανία και βελτίωση λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (18/07/2022)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: Οι αλλαγές στην myDATA με την Α. 1090/2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 19/07/2022 και ώρα 17:00 -20:00 τη     ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: Οι αλλαγές στην myDATA με την Α. 1090/2022   -Τι αλλάζει για τους Λογιστές -Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις   Οι αλλαγές στην myDATA με την ως άνω απόφαση αφορούν όλες τις επιχειρήσεις.   Σας προωθούμε το link της ανακοίνωσης της ημερίδας, προκειμένου να δείτε τις πληροφορίες και να το προωθήσετε στα μέλη σα..... (14/07/2022)

περισσότερα »

71η Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   71η Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΕΠΑΕ   Η 71η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΕΠΑΕ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου στα γραφεία του εταίρου της, ΑΕΔΕΠ, στο Βόλο. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ κος Δημήτρης Σκάλκος και οι εκπρόσωποι των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ: κος Πλάτων Μαρλαφέκας (Πρόεδρος) εκ μέρους της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κος Ευάγγελος Καρκανάκης (Αντιπρόεδρος) εκ μέρους της Αναπτυξιακής Κρήτης, κο..... (12/07/2022)

περισσότερα »

ΕΒΕΑ | Ζητήσεις-Προσφορές Ιούνιος 2022

To ΕΒΕΑ στον τομέα των επιχειρηματικών συνεργασιών, ανέλαβε σημαντική πρωτοβουλία με πρωταρχικό σκοπό την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά. Στο πλαίσιο αυτό καθιερώνουμε μια νέα υπηρεσία καισας αποστέλλουμε σε μηνιαία βάση τις προσφορές και ζητήσεις προϊόντων και υπηρεσιών για την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτησή σας,  ευελπιστώντας να προωθήσουμε με τον τρόπο αυτό επωφελείς επιχειρηματικές επαφές και συνεργασίες. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡΑΤΑΚΟΣ   » Δείτε το..... (06/07/2022)

περισσότερα »

Ρυθμίσεις εξωτερικού εμπορίου στη Ρωσία και τη Λευκορωσία

Δείτε το συνημμένο αρχείο.  ..... (06/07/2022)

περισσότερα »

Σερβία-Επιχειρηματικός Οδηγός 2022

Δείτε τα συνημμένα αρχεία...... (06/07/2022)

περισσότερα »

Αποστολή Μηνιαίου Ενημερωτικού Δελτίου για τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Δείτε το συνημμένο αρχείο...... (06/07/2022)

περισσότερα »

Πρόγραμμα «Πράσινος Αγροτουρισμός» Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων ως Φορέας Υλοποίησης δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) Ελλάδα 2.0, ότι εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση Α.Π.: 164/7-04-2022 που αφορά την έναρξη ..... (06/07/2022)

περισσότερα »

Πρόγραμμα «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ» Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) Ελλάδα 2.0

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων ως Φορέας Υλοποίησης δράσεων που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) Ελλάδα 2.0, ότι εκδόθηκε η Υπουργική Απόφαση Α.Π.: 163/07-04-2022 και ενημερώ..... (06/07/2022)

περισσότερα »

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα.

Δείτε το συνημμένο αρχείο...... (05/07/2022)

περισσότερα »

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΟΣΧΑΣ | Ρυθμίσεις εξωτερικού εμπορίου στη Ρωσία και τη Λευκορωσία

Δείτε το συνημμένο αρχείο...... (05/07/2022)

περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Δείτε το συνημμένο αρχείο...... (05/07/2022)

περισσότερα »

Ένωση Καπνοπωλών Μακεδονίας | Tobacco Consulting - Τεύχος Ιουνίου 2022

  https://tobacco.com.gr/teyxi-2022/ Αγαπητοί φίλοι, στην παραπάνω διεύθυνση σάς αποστέλλουμε το περιοδικό της Ένωσης Καπνοπωλών, Ψιλικών και Περιπτέρων Μακεδονίας, τεύχος Ιουνίου 2022, για γνωριμία μέσω ηλεκτρονικής μορφής. Στο περιοδικό μας θα διαβάσετε θέματα τα οποία αφορούν τον κλάδο μας, αλλά και θέματα γενικού ενδιαφέροντος, όπως ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, αφιερώματα.   http://tobacco.com.gr/   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ..... (04/07/2022)

περισσότερα »

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ THESSGOLD 3

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (01/07/2022)

περισσότερα »

Παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μελών Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 10-18 Σεπτεμβρίου 2022, μέχρι 06/7/2022.

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προτίθεται να συμμετάσχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ).   Η 86η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτόκολλων που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη περίοδο. Η ΚΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν κλείσει ..... (30/06/2022)

περισσότερα »

Επιμελητήριο Κέρκυρας: Η ΚΕΕΕ στηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος σε συνεργασία με το “Χαμόγελο του Παιδιού” στο πλαίσιο των δράσεων της κοινωνικής υπευθυνότητας, δημιούργησαν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου τα μέλη των επιμελητηρίων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τον τρόπο εκείνο που επιθυμούν να προσφέρουν στήριξη στον εν λόγω οργανισμό. Σημειώνεται ότι, εκτός από οικονομική ενίσχυση, προτεινόμενοι τρόποι στήριξης περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: Σεβόμενοι τη δύσκολη οικ..... (30/06/2022)

περισσότερα »

3ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ_OLIVE CHALLENGE

Ο 3ος Διαγωνισμός Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας OLIVE CHALLENGE 2022 βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένει καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα!   Αναγνωρίζοντας το ρόλο σας στους τομείς Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, σας αποστέλλουμε σχετική ενημέρωση του Διαγωνισμού τον οποίο διοργανώνει η Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς «ΦΙΛΑΙΟΣ», με την παράκληση να προωθήσετε και να δημοσιεύσετε την ενημέρωση, σε οποιονδήποτε (φυσικό πρόσωπο, ν..... (29/06/2022)

περισσότερα »

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 70χρονα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι ολοκληρώθηκαν  οι επετειακές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Βοιωτίας για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, στις 17-18 Ιουνίου 2022 στην Λιβαδειά, που είχαν τον κεντρικό τίτλο «Με το βλέμμα στη νέα δεκαετία».   Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από το σύνολο της επιμελητηριακής κοινότητας της χώρας, με την παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, εκπροσώπων της πολιτικής ζω..... (28/06/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 11/2022 -ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (28/06/2022)

περισσότερα »

ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ_ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ "REBUILDING A GREENER TOURISM"

Στο πλαίσιο του έργου «Transforming Tourism Value Chains», που χρηματοδοτείται από τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Κλιματική Αλλαγή της γερμανικής κυβέρνησης, το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) συνεργάζεται με το πρόγραμμα «One Planet Tourism» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) για την υποστήριξη της ανάκαμψης του τουρισμού μέσω της πράσινης μετάβασης. Αποτέλεσμα της συνεργασίας είναι η διοργάνωση σειράς διαδικτυακών σεμιναρίων και εκπαιδευτικών δράσεων που απευθύν..... (24/06/2022)

περισσότερα »

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεια...... (23/06/2022)

περισσότερα »

Διεθνές Forum "Middle East and North Africa Information and Communication Technology Forum 2022 (MENA ICT)", Αμμάν 16-17.11.2022

Σύμφωνα με ενημέρωση που μας περιήλθε από την Πρεσβεία της Ιορδανίας στην Ελλάδα, το διάστημα 16-17Νοεμβρίου 2022, πρόκειται να λάβει χώρα στο King Hussein Bin Talal Convention Center, στo Αμμάν της Ιορδανίας, η Διεθνής Έκθεση Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Τεχνολογίας “Middle East and North Africa Information and Communications Technology Forum 2022 (MENA ICT)”. Το εν λόγω Forum, διοργανώνεται από τον Ιορδανικό Σύνδεσμο Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Τεχνολογίας (Jordanian Information an..... (23/06/2022)

περισσότερα »

Διάθεση στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας προϊόντων για τα οποία προηγουμένως απαιτούνταν σήμανση CE

Παρακαλώ δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (23/06/2022)

περισσότερα »

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ | Διευκρινίσεις επί της ορθής εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας πυροπροστασίας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο με Αριθ. Πρωτ.: 38461 Φ.701.4 / Φ.700.6 / Φ.700.18 του Υπουργείου Πρόστασίας του Πολίτη με θέμα Διευκρινίσεις επί της ορθής εφαρμογής της ισχύουσας νομοθεσίας πυροπροστασίας.  Παρακαλώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.  ..... (22/06/2022)

περισσότερα »

Υπογραφή ιστορικής συμφωνίας για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών ΚΕΕΕ και GEA

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι, υπεγράφη στις 9/6 ιστορική συμφωνία για τα δικαιώματα μουσικής μεταξύ του GEA και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με την παρουσία και τις ευχές του Υπουργού Ανάπτυξης κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία εξασφαλίζει την εδραίωση μακρόπνοων σχέσεων σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ των Μουσικών, Τραγουδιστών και Παραγωγών και των επιχειρήσεων των κλάδων της καφε-εστίασης και της διασκέδασης.  Στο πλαίσο αυτής της συμφωνίας με ισχύ έω..... (20/06/2022)

περισσότερα »

Διακήρυξη του Υπ΄ Αριθμ: 26/22 Διαγωνισμού

Διακήρυξη του Υπ΄ Αριθμ: 26/22 Διαγωνιγσμού   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (16/06/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Ενημέρωση σχετικά με τη δήλωση αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γενική διεύθυνση τροφίμων, Διεύθυνση ποιότητας & ασφάλειας τροφίμων, Τμήμα Περιφερειακού κέντρου προστασίας φυτών, ποιοτικού & φυτουγειονομικού ελέγχου Ιωάννινων, σχετικά με τη δήλωση αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων. Με την ΚΥΑ 1368/01.04.2022 (Β΄1549) περί δήλωσης αποθεμάτων γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, καθιερώνεται η υποχρέωση δήλωση..... (16/06/2022)

περισσότερα »

Αναζήτηση Ελλήνων παραγωγών ελιάς, ελαιολάδου και φέτας από ομογενή εισαγωγέα τροφίμων στην Αυστραλία

Αναζήτηση Ελλήνων παραγωγών ελιάς, ελαιολάδου και φέτας από ομογενή εισαγωγέα τροφίμων στην Αυστραλία.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (16/06/2022)

περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 14-6-2022

Προς ενημέρωση σας η υπ΄ αρ.  Γ1γ/Γ/2.6,ΦΑΥ9/Γ.Π.οικ.34189/9-6-2022  εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, με θέμα: "Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 14-6-2022". Η δωρεά αίματος είναι μια πράξη αλληλεγγύης, γίνε συμμέτοχος στην προσπάθεια και σώσε ζωές (“ Donating blood is an act of solidarity. Join the effort and save lives”)» ...... (15/06/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Οριστικά μητρώα παρόχων για την κατάρτιση 80.000 ανέργων Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες

Οριστικά μητρώα παρόχων για την κατάρτιση 80.000 ανέργων Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) τα οριστικά μητρώα παρόχων κατάρτισης στο πλαίσιο της υλοποίησης  προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για 80.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.   Οι αιτήσεις συμμετοχής αξιολογήθηκαν, ώστε οι πάροχοι να πλη..... (15/06/2022)

περισσότερα »

ΓΕΜΗ - Διευκρινίσεις για την Αναστολή καταχώρισης από 1η Ιουλίου εφόσον εκκρεμεί η δημοσίευση συγκεκριμένων πράξεων ή έχει απενεργοποιηθεί ο ΑΦΜ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την την υπ’ αριθμό 60522/10-06-2022  (ΑΔΑ: 65ΩΗ46ΜΤΛΡ-6ΝΧ)  Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα: Αναστολή καταχώρισης και συγκεκριμένα το άρθρο 29, ν. 4919/2022 (Α΄71). Πατήστε εδώ για να δείτε την Εγκύκλιο. Πατήστε εδώ για να δείτε ερωτήματα σχετικά με την αναστολή καταχώρησης...... (15/06/2022)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 10-18 Σεπτεμβρίου 2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προτίθεται να συμμετάσχει στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2022, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ).   Η 86η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτόκολλων που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη περίοδο.   Η ΚΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχου..... (14/06/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 10/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤO ΣΥΝΗΜΜΕΝO ΑΡΧΕΊΟ..... (14/06/2022)

περισσότερα »

ΚΕΕΕ | Υπογραφή ιστορικής συμφωνίας για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών & παραγωγών ΚΕΕΕ & GEA

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα "Ιστορική συμφωνία για τα συγγενικάδικαιώματα" όπως παρατήθεται παρακάτω.  ------------------------------------------------------ Στην υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας για τα συγγενικάδικαιώματαμουσικών, τραγουδιστών καιπαραγωγών προχώρησε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και η GEA, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύ..... (10/06/2022)

περισσότερα »

Οι υποχρεώσεις των καταλυμάτων για τις πισίνες

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη αναφορικά με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιευτηκε την Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, στο ΦΕΚ Β΄2621, για τις υποχρεώσεις φορέων διαχείρισης καταλυμάτων εντός των οποίων λειτουργούν κολυμβητικές δεξαμενές, και αντικαθιστά την ΚΥΑ 10586/15.06.2021 με τίτλο «Όροι και προϋποθέσεις εκπαίδευσης ναυαγοσώστη κολυμβητικής δεξαμενής, διαδικασία εξέτασης υποψηφίων ναυαγοσωστών κολυμβητικής δεξαμενής, (08/06/2022)

περισσότερα »

Κυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ κατά Ρωσικής Ομοσπονδίας και Λευκορωσίας.

Παρακαλούμε να ανοίξετε τα συνημμένα αρχεία...... (08/06/2022)

περισσότερα »

Yπόχρεων στο Γ.Ε.ΜΗ. σε “ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΩΝ”

Θέση Υπόχρεων στο Γ.Ε.ΜΗ. σε “ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΩΝ”   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν.4919/2022, (ΦΕΚ71/07-047-2022, τεύχος Α΄), από 01/07/2022 κάθε υπόχρεος εγγεγραμμένος στο Γ.Ε.ΜΗ κατά το άρθρο 16 του ίδιου νόμου (ατομική επιχείρηση/εταιρεία οποιασδήποτε νομικής μορφής), θα τεθεί αυτόματα (μέσω συστήματος) σε κατάσταση «αναστολής καταχώρισης»*, για τους ακόλουθους λόγους: Αν δεν έχει δημοσιεύσει εμπρόθεσμα  τις ετήσιες οικονομικές καταστάσει..... (07/06/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ -ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ - Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (06/06/2022)

περισσότερα »

Διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου για τη ζάχαρη και τα παράγωγα του ζαχαροκάλαμου "Diversification 2022" (Αβάνα, 20-24.6.2022)

Σε συνέχεια ενημέρωσης από την Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα, σας γνωρίζουμε ότι θα λάβει χώρα, σε υβριδική μορφή, στο Εθνικό Ξενοδοχείο της Κούβας (National Hotel of Cuba) στην Αβάνα (21-22 Ιουνίου 2022), το Διεθνές Συνέδριο για τη ζάχαρη και τα παράγωγα του ζαχαροκάλαμου- «International Congress on Sugar and Sugarcane Derivatives - Diversification 2022». Παράλληλα, με το Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί και η Διεθνής Έκθεση «2022 Expoazucar», όπου θα παρουσιασθούν οι τελευταίες τεχνολογικέ..... (03/06/2022)

περισσότερα »

Αναβολή Ημερίδας για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μελη του ότι αναβάλλεται η ημερίδα που είχε προγρααμματιστεί για την Τετάρτη 08.06.2022 και ώρα 10:30 π.μ. με θέμα τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα. (03/06/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική ημερίδα για τα Πνευματικά και Συγγενικά Δικαιώματα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ «ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.» καλεί όλους τους  καταστηματάρχες, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατόρια – καταστήματα διασκέδασης – καφετέριες – καφενεία – καφέ – ξενοδοχεία – πιτσαρίες  – ταβέρνες  – μουσικοταβέρνες – κυλικεία – βρεφονηπιακοί σταθμοί – παιδότοποι και άλλα..... (02/06/2022)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 51η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  στην 51η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της  51ης  Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στις 27-29/5/2022, στις οποίες συμμετείχε το Επιμελητήριο Κέρκυρας με την παρουσία του κ. Σπυρίδων Σπαή – μέλος Δ.Σ  και εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στον ΕΟΕΑΝ. ..... (02/06/2022)

περισσότερα »

Ενημέρωση από τον Συνήγορο του Πολίτη για το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας κατά των διακρίσεων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την επιστολή από την ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του Πολίτη» με την οποία εξετάζει αναφορές πολιτών, σχετικά με αγγελίες αναζήτησης υπαλλήλων που δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά και έντυπα αγγελιοδοτικά μέσα, πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας από επιχειρήσεις και θέτουν κριτήρια φύλου, ηλικίας, οικογενειακής κατάστασης ή/και εθνικής – φυλετικής καταγωγής ως προϋπόθεση πρόσληψης.  Σας παραθέτουμε παρακάτω το κείμενο που λάβαμε από τον ..... (02/06/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Τα μέτρα που θα ισχύουν για την Εστίαση- Διασκέδαση - Κέντρα Διασκέδασης έως 15 Ιουνίου ώρα 6 το πρωί

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.     ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (02/06/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση ανάδειξης υποψηφίων Επιχειρηματιών για την Βράβευση Έργων Ευποιΐας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας μετά από πρόσκληση του ΙCC Ελλάς στο πλαίσιο των Βραβείων Ευποιΐας προς τιμήν του τίτλου «Έμποροι της Ειρήνης» που αποδόθηκε στους ιδρυτές του International Chamber of Commerce (ICC) γιατί έθεσαν ως στόχο την συμφιλίωση των λαών μέσω της διεύρυνσης των διεθνών εμπορικών συναλλαγών, επιθυμεί να αναδείξει τρεις επιχειρηματίες και να τους απονείμει το Βραβείο Ευποιΐας.   ..... (30/05/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Υποχρέωση τήρησης δελτίου παραπόνων πελατών από τα κέντρα και καταστήματα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης.

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του τα εξής:   Σύμφωνα με το άρθρο 76 της Υπουργική Απόφαση 91354/24.8.2017, ΦΕΚ 2983Β τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής και διασκέδασης έχουν την υποχρέωση τήρησης δελτίου παραπόνων πελατών, συγκεκριμένα:   1.                  Τα κέντρα και ..... (24/05/2022)

περισσότερα »

EU-Africa pharma and healthcare marketplace & matchmaking events (May-June 2022)

Διαβίβαση πρόσκλησης συμμετοχής σε διαδυκτιακές εκδηλώσεις δικτύωσης ΕΕ-Αφρικής στο φαρμακευτικό τομέα και στο τομέα της υγείας (EU-Africa pharma and healthcare marketplace & matchmaking events (May-June 2022).   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (23/05/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Στέφανος Μέξας υποδέχτηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου την Παρασκευή 20/05/2022, σε μια προγραμματισμένη Εθιμοτυπική συνάντηση, τον Πρόεδρο του Επαγγελματικoύ και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου του Ταρν (Tarn), πόλη Αλμπί (Albi) της Γαλλίας, κ. JeanMichelCamps συνοδευόμενο από την Περιφερειακή Διευθύντρια κα Cécile Ferrieres και την κα Manuea Insana, υπεύθυνη του προγράμματος Erasmus του Επι..... (23/05/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (23/05/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | H Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα - 158 χρόνια ελευθερίας

H Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα - 158 χρόνια ελευθερίας   Η επιθυμία των κατοίκων των Επτανήσων για αυτοδιάθεση και ελεύθερη ζωή αποτελούσε πάντα οδηγό στους αγώνες τους. Η ίδρυση του Νέου Ελληνικού κράτους έκανε την ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα, απόλυτο στόχο.   Στις 21 Μαΐου 1864 το όνειρο της ένωσης και της ενσωμάτωσης στον εθνικό κορμό έγινε πραγματικότητα  μετά από έξι και πλέον αιώνες κατοχής από ξένες δυνάμεις, καθώς η Βρ..... (20/05/2022)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΕΥΧΟΣ ΒΕΘ Νο19/2022

Πατήστε εδώ για να δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (20/05/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Βιβλίο αναφοράς καπνίσματος υποχρεωτικό σε όλα τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Βιβλίο αναφοράς καπνίσματος υποχρεωτικό σε όλα τα καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος.   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του τα εξής:   Με αφορμή τη διενέργεια ελέγχων από τα αρμόδια όργανα στα πλαίσια της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τους επαγγελματίες καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος να προμηθευτούν και να τηρούν στην επιχείρηση τους “Βιβλίο Αναφοράς (Καπνίσματος) σύμφωνα με το ν. 3..... (19/05/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Ξεκινούν οι αιτήσεις παρόχων πιστοποίησης γαι συμμετοχή στις νέες δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις παρόχων πιστοποίησης για συμμετοχή στις νέες δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων    Σήμερα, Πέμπτη 19 Μαΐου 2022 και ώρα 18:00, ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων παρόχων πιστοποίησης προσώπων για την ένταξή τους στο Μητρώο Παρόχων Πιστοποίησης που συγκροτεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για 80.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμ..... (19/05/2022)

περισσότερα »

Φυτοϋγειονομική Πιστοποίηση για την εξαγωγή νωπών καρπών ακτινιδίων κατά την επικείμενη εξαγωγική περίοδο 2022-2023

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (18/05/2022)

περισσότερα »

ΠΟΒΑΚΩ: "Εορτασμός των Αγίων Προστατών του κλάδου της Αργυροχρυσοχοΐας»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ): ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤO ΣΥΝΗΜΜΕΝO..... (18/05/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 9/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικο έντυπο ΠΟΒΑΚΩ...... (18/05/2022)

περισσότερα »

Θέση Υπόχρεων στο Γ.Ε.ΜΗ. σε “ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΩΝ”

Σύμφωνα με το άρθρο 29 του Ν.4919/2022, (ΦΕΚ71/07-047-2022, τεύχος Α΄), από 01/07/2022 κάθε υπόχρεος εγγεγραμμένος στο Γ.Ε.ΜΗ κατά το άρθρο 16 του ίδιου νόμου (ατομική επιχείρηση/εταιρεία οποιασδήποτε νομικής μορφής), θα τεθεί αυτόματα (μέσω συστήματος) σε κατάσταση «αναστολής καταχώρισης»*, για τους ακόλουθους λόγους: Αν δεν έχει δημοσιεύσει εμπρόθεσμα  τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις (εφόσον απαιτούνται) Αν είναι χωρίς νόμιμ..... (17/05/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (16/05/2022)

περισσότερα »

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα.

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (16/05/2022)

περισσότερα »

Προοπτικές προώθησης ελληνικών φαρμακευτικών προΐόντων στη Μάλτα

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (13/05/2022)

περισσότερα »

ΠΟΒΑΚΩ | ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / 33ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), όπως θα δείτε παρακάτω: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), προκηρύσσει τον 33ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, με τίτλο:   Ο διαγωνισμός, που διοργανώνει η ΠΟΒΑΚΩ σε συνεργασία με την ΔΕΘ HELEXPO, στοχεύει στην ανάπτυξη και ανάδειξη του ελλην..... (12/05/2022)

περισσότερα »

Υπ. Οικονομικών | ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ –ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) ΑΡΙΘ. 833/2014 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΟΓΩ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. - ΔΤΔ Γ 1037162 ΕΞ 2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά το έγγραφο του Υπ. Οικονομικών σε ότι έχει να κάνει με τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς στην Ρωσία λόγω του πολέμου με την Ουκρανία.   Παρακαλώ πατήστε εδώ για να δείτε το εν λόγω έγγραφο...... (11/05/2022)

περισσότερα »

Υλοποιήση έργων στον τομέα προώθησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών μέσω της ΚΕΕΕ σε συνεργασία με εταίρους άλλων κρατών-μελών της ΕΕ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με τα έργα που υλοποιεί η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ σε συνεργασία με εταίρους άλλων κρατών-μελών της ΕΕ στον τομέα προώθησης φρέσκων φρούτων και λαχανικών που είναι τα εξής:  ..... (11/05/2022)

περισσότερα »

Καθορισμός ΚΑΔ που αντιστοιχούν σε εμπορική δραστηριότητα, για εγγραφή ΦΠ στο ΓΕΜΗ

Ενημερώνουμε τα μέλη μας αναφορικά με τη νέα απόφαση 44070/28-4-2022 όπου καθορίζονται οι ΚΑΔ που αντιστοιχούν σε άσκηση εμπορικής δραστηριότητας, προκειμένου τα φυσικά πρόσωπα που κάνουν έναρξη εργασιών στη Δ.Ο.Υ. να εγγράφονται αυτόματα στο Γ.Ε.ΜΗ. Φυσικά πρόσωπα που ασκούν εμπορική δραστηριότητα και υποχρεώσεις αυτών (άρθρο 1)   1. Εμπορική δραστηριότητα ασκούν όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία με εγκατάσταση στην ημεδαπή και σκοπό το κέρδος: α. διενεργούν εμπορικές πράξεις στο όνομά το..... (10/05/2022)

περισσότερα »

ΠΙΝ | ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ SIAL PARIS 2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δια την αρωγή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, προτίθεται να χρηματοδοτήσει περίπτερο για τη συμμετοχή εταιρειών από τα Ιόνια Νησιά, στη διεθνή έκθεση ποτών και τροφίμων SIAL PARIS, 15-19 Οκτωβρίου 2022, υπό την εποπτεία και το συντονισμό του αρμόδιου Φορέα για εξαγωγή ελληνικών προϊόντων, Enterprise Greece.      Η SIAL αποτελεί τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο για το 2022. Διο..... (06/05/2022)

περισσότερα »

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!!!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και το ΔΣ στην προσπάθειά τους για την καλύτερη ενημέρωση των επιχειρηματιών της Κέρκυρας καλεί τα μέλη του να γνωστοποιήσουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) τους στο Επιμελητήριο προκειμένου να λαμβάνουν Newsletter και να μπορούν να ενημερώνονται για: •    Τις δράσεις του Επιμελητηρίου, •    Εκδηλώσεις (Συνέδρια, Ημερίδες, Ομιλίες) που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο της Κέρκυρας •    Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα •    Εκθέσεις σε Ελλά..... (06/05/2022)

περισσότερα »

ΔΤ - Από αύριο οι αιτήσεις για τον Β’ κύκλο του προγράμματος απασχόλησης 4.000 ανέργων 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες

Την Παρασκευή, 06-05-2022 και ώρα 13:00, ξεκινούν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση  4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας,με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφερειακές Ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά καθώς και στη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.  Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι την Παρασκευή 17-06-2022 και ώρα 15:00. ..... (06/05/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 8/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικο έντυπο ΠΟΒΑΚΩ...... (06/05/2022)

περισσότερα »

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΦΕΠΑΕ ΚΑΙ ΣΕΣΜΑ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 28 Απριλίου, μεταξύ του Προέδρου του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα και εκπροσώπων του ΔΣ του ΣΕΣΜΑ (Σύνδεσμος Εταιριών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος).   Δείτε αναλυτικά το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου.     Επικοινωνία – Πληροφορίες Γραφείο ενημέρωσης Επιμελητηρίου Κέρκυρας, αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, τηλ. 2661081026 εσωτ. 5, email..... (04/05/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   Νέα μέτρα που θα ισχύουν από 1 έως 16 Μαΐου 2022 στην ΕΣΤΙΑΣΗ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (03/05/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων προς σύναψη εξήντα μίας (61) συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με φυσικά πρόσωπα

Δείτε τη συνημμένη Πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων προς σύναψη εξήντα μίας (61) συμβάσεων μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου με φυσικά πρόσωπα για τις ανάγκες υποστήριξης (Help Desk) του έργου "Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Επιχειρηματικότητας".  ..... (28/04/2022)

περισσότερα »

EOAEN | Νέα παράταση για την απασχόληση ναυαγοσώστη στα μικρά τουριστικά καταλύματα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το δελτίο τύπο του Επιμελητηριακού Όμίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ).   Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της Κυβέρνησης να δώσει νέα παράταση, μέχρι 31-12-2022, στην υποχρέωση απασχόλησης πτυχιούχου ναυαγοσώστη κολυμβητικής δεξαμενής από τα μικρά τουριστικά καταλύματα με λιγότερα από 50 δωμάτια.   Η απόφαση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες του τ..... (21/04/2022)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΕΕΔΕΓΕ | Ένταξη του ΕΕΔΕΓΕ ως θεσμικός υποστηρικτής στο Elevate Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας και η Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου   Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) υπέγραψαν σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας και η Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών-ΕΕΔΕΓΕ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου. Το ΕΕΔΕΓΕ - ως ο μεγαλύτερος θεσμοθετημένος φορέας γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα - αναλαμβάνει τον ρόλο του θεσμικού υποστηρικτή τη..... (20/04/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 7/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικο έντυπο ΠΟΒΑΚΩ...... (20/04/2022)

περισσότερα »

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  14/04/2022, μετά από πρωτοβουλία των Ενώσεων Λογιστών – Φοροτεχνικών Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς & Ιθάκης, τηλεδιάσκεψη για τα προβλήματα του ΕΦΚΑ, που αντιμετωπίζουν, λογιστές, ασφαλισμένοι, επιχειρήσεις στην Περιφέρεια μας, με σκοπό να ενημερωθούν οι αρμόδιοι φορείς και οι βουλευτές για τα συνεχόμενα προβλήματα και αστοχίες που έχουμε εντοπίσει. Πατήστε εδώ για να δείτε το δελτίο τύπου...... (19/04/2022)

περισσότερα »

Οδηγός προγραμμάτων στήριξης

Δείτε τον επισυναπτόμενο οδηγό με όλα τα προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων-ενεργά και αναμενόμενα...... (19/04/2022)

περισσότερα »

Διαβούλευση Ενιαίων Τεχνικών Προδιαγραφών για τρόφιμα

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (18/04/2022)

περισσότερα »

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΧΑΡΤΗ ΟΛΚΕ ΑΕ 2022-2023

Ο Οργανισμός Λιμένος Κερκύρας Ανώνυμη Εταιρεία (ΟΛΚΕ ΑΕ) για την περίοδο του έτους 2022-2023 θα εκδώσει και διανείμει στους επιβάτες κρουαζιέρας, δωρεάν, 150.000 αντίτυπα τουριστικού οδηγού της Πόλης της Κέρκυρας και του Νησιού με χάρτες και αναφορές και φωτογραφίες στα πλέον σημαντικά αξιοθέατα. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το 2022 έχουν αναγγελθεί 450 προσεγγίσεις Κρουαζιερόπλοιων για το Λιμένα Κέρκυρας.   Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προβληθούν στο έντυπο, μπορούν να εκδηλώσουν ..... (15/04/2022)

περισσότερα »

Έναρξη τμήματος μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

  Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης,ΔιάΒίουΜάθησης καιΝεολαίας)καιτοΊδρυμαΝεολαίαςκαιΔιάΒίουΜάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με την έναρξη του προγράμματος Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β...... (15/04/2022)

περισσότερα »

Πιστώνονται οι λογαριασμοί επιχειρήσεων για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου του Α’ Εξαμήνου 2021

Πιστώνονται οι λογαριασμοί επιχειρήσεων για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου του Α’ Εξαμήνου 2021 Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής στις 13/04/2022, η οποία αναφέρει ότι προωθούνται άμεσα οι πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις για το Α’ εξάμηνο του 2021 ύψους 8,2 εκ. ευρώ σε 8.597 επιχειρήσεις. Εξαιρούνται επ..... (14/04/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Αίρονται τα μέτρα για τον covid-19. Σε πλήρη κανονικότητα θα λειτουργεί η ΕΣΤΙΑΣΗ και ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   Αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά από τον φαύλο κύκλο της παραπληροφόρησης ανακοινώνουμε επακριβώς τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την 1η Μαΐου έως την 31 Αυγούστου του 2022. Μετά από τις επιπρόσθετες πληροφορίες μας, από το αρμόδιο Υπουργείο και τις επίσημες δηλώσεις του υπουργού υγείας, τα νέα μέτρα για την ΕΣΤΙΑΣΗ κ..... (14/04/2022)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!      ..... (14/04/2022)

περισσότερα »

ΜΕΛΕΤΗ "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ENNOIA ΤΟΥ METAVERSE ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ"

Παρακαλούμε όπως δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο...... (13/04/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 6/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (13/04/2022)

περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4919/2022 για τη Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης και τήρηση του Γ.Ε.ΜΗ.

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 71/Α/7-4-2022 ο νόμος 4919/2022 για τη Σύσταση εταιρειών μέσω των Υπηρεσιών Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) και τήρηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.), στον οποίο προβλέπεται η εξ ολοκλήρου επιγραμμική σύσταση εταιρειών και η καταχώριση υποκαταστημάτων, καθώς και η εξ ολοκλήρου επιγραμμική υποβολή πράξεων και στοιχείων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσω της απλούστευσης των διαδικασιών και της χρήσης νέων τεχνολογιών, ως προς τους κανόνες σύστασης εταιρειών...... (13/04/2022)

περισσότερα »

1.Κυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ κατά Ρωσικής Ομοσπονδίας. 2. Οικονομία Λευκορωσίας. Εξελίξεις

Ενημερωτικό Σημείωμα με κωδικοποίηση πέμπτης δέσμης κυρώσεων από ΕΕ κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ενημερωτικό Σημείωμα με κωδικοποίηση των κυρώσεων των ΗΠΑ, καθώς και Ενημερωτικό Σημείωμα για τις εξελίξεις στην οικονομία της Λευκορωσίας. Δείτε τα επισυναπτομενα αρχεία...... (12/04/2022)

περισσότερα »

ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΕΕ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ TOURCOOP (COSME)

Για την ενημέρωσή σας και τη διάχυση της πληροφόρησης:   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ TOURCOOP (COSME)   Στο πλαίσιο του έργου COSME «Ενίσχυση της ανάπτυξης του βιώσιμου τουρισμού και της ικανότητας των τουριστικών ΜΜΕ μέσω της διακρατικής συνεργασίας και της μεταφοράς γνώσης», δύο από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καλούν ΜΜΕ του τουρισμού να συμμετάσχουν στα καθεστώτα στήριξής τους και να λάβουν άμεση στήριξη σε διάφορα κρ..... (12/04/2022)

περισσότερα »

Διαβούλευση για το άρθρο 115 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το σχέδιο αναθεώρησης του άρθ. 115 («Ζυμαρικά») του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών που έχει αναρτηθεί προς δημόσια άτυπη διαβούλευση στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:     https://www.aade.gr/anakoinoseis/himeio/dimosia-diaboyleysi..... (12/04/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Λόγω των ποικίλων πολλών και εκατοντάδων τρεχουσών αλλαγών, σε σημαντικότατα θέματα που αφορούν τις επιχειρήσεις μας (εστίασης και διασκέδασης), υποχρεούμαι στις συνεχιζόμενες ενημερώσεις να αναφέρουμε, πέρα των δύο θεμάτων, ούτως ώστε να επιτυγχάνεται το πολυπόθητο στοιχείο έγκαιρης και έ..... (12/04/2022)

περισσότερα »

3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού – Παράταση προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (01 Ιουνίου 2022)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο της Υφυπουργού Τουρισμού κα. Σοφίας Ζαχαράκη με θέμα "3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού", παρακάτω παρατίθεται η επιστολή.   Αξιότιμοι, Παρά τις δυσκολίες, η φετινή χρόνια διαγράφεται δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος μετά τα δύο χρόνια της πανδημίας έχει πια αποδείξει τις αντοχές του και στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Το 2021 ανέλαβα στο Υπουργείο Τουρισμού το πρώτο χαρ..... (11/04/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης “Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστήριου και σχολής χορού”.

    Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: Παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ:   “Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστήριου και σχολής χορού”.     στις:  12/04/22, ώρα: 19:00     Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom, πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/84455..... (08/04/2022)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 4/4/2022 στο Πειραιά στο ΒΕΠ με Θέμα: «Συνεδρίαση υποεπιτροπής ηλεκτρονικού εμπορίου».

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την συμμετοχή του στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 4/4/2022 στο Πειραιά στο ΒΕΠ με Θέμα: «Συνεδρίαση υποεπιτροπής ηλεκτρονικού εμπορίου».   Με επιτυχία έγινε η πρώτη συνεδρίαση της θεματικής επιτροπής ηλεκτρονικού εμπορίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά «Ανδριανός Μιχάλαρος». Συμμετείχε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Άρτας, εκπρό..... (08/04/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ | Έναρξη επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης για εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Γραφείων. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Θέμα:  Έναρξη επιδοτούμενου προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης για εργαζόμενους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα Η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Γραφείων» - Π.Ο.Τ.Γ. στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020», έχει αναλάβει ως Δικαιούχος φορέας την υλοποίηση της Πράξης: «Κ..... (08/04/2022)

περισσότερα »

Διοργάνωση διεθνών εκθέσεων της Klik Expo Group στην Αλβανία.

      ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΙΡΑΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ      Τίρανα, 06 Απριλίου 2022   2242/5/ΑΣ 61 Τηλ.: +3554 2228980, 2247323  Α.Π.Φ. E-mail: ecocom-tirana@mfa.gr   Fax: +3554 2228979           ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ                         Ε.Δ.: ..... (08/04/2022)

περισσότερα »

Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου: Δελτίο οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων Αιγύπτου (Μάρτιος 2022)

Παρακαλούμε δείτε το συνημμένο αρχείο...... (07/04/2022)

περισσότερα »

Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου: Νέο μέτρο της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου (CBE) σχετικά με την έκδοση Πιστωτικών Επιστολών (L/C) για εισαγωγές στην Αίγυπτο. Εσωτερική εγκύκλιος προς τις τράπεζες να μην εκδίδουν L/C χωρίς προηγούμενη έγκριση της Κεντρικής Τράπεζα

Παρακαλούμε δείτε τα συνημμένα αρχεία...... (06/04/2022)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2021 – Οι προβληματισμοί και οι προτάσεις των Επιστημονικών Ινστιτούτων

Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2021 – Οι προβληματισμοί και οι προτάσεις των Επιστημονικών Ινστιτούτων Δυσοίωνες προοπτικές εν μέσω πρωτόγνωρων προκλήσεων Τα σύννεφα του πολέμου στην Ουκρανία, της οικονομικής αναταραχής στην ΕΕ, της ενεργειακής κρίσης και των πληθωριστικών πιέσεων σκιάζουν εκ νέου τον ορίζοντα του ελληνικού εμπορίου και του συνόλο..... (06/04/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 5/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Πατήστε εδώ για να σείτε το ενημερωτικό έντυπο ΠΟΒΑΚΩ...... (05/04/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα 04-04 έως 11-4

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΘΕΜΑ: «Τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ στην ΕΣΤΙΑΣΗ από σήμερα 04-04-2022 έως 11-04-2022» (Υπ.Απόφαση 18959 τευχ Β΄Αρ. Φύλλου 1547)   ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 1. Υποχρεωτική και σχολαστική η ταυτοποίηση των πελατών για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης. 2. Εισέρχονται Μόνο Εμβολιασμένοι, Νοσήσαντες. Ανήλικοι από 4 έως 17 ετών με s..... (04/04/2022)

περισσότερα »

Β1 Δ/νση - Έγγραφό μας με ΑΠ 17862/1.04.2022 - «Εξαγωγικές δυνατότητες - προβλήματα της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην Πολωνία από τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/04/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Mε απόφαση της κυβέρνησης προσδιορίζεται ο τρόπος που θα εξοφληθούν οι επιστρεπτέες προκαταβολές από τους 700.000 επιχειρηματίες

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   Γνωστοποιούμε σε όλους τους συναδέλφους ότι με απόφαση της κυβέρνησης και με στόχο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις προσδιορίζεται νέος τρόπος εξόφλησης των επιστρεπτέων προκαταβολών. 1. Οι δόσεις από 60 γίνονται 96 μηνιαίες άτοκες δόσεις. 2. Όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν να προεξοφλήσουν όλο το ποσόν δύναται να..... (01/04/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Παραπληροφόρηση για την δήθεν κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και χαλάρωση των μέτρων για τον COVID-19

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σε χιλιάδες συναδέλφους επικρατεί παραπληροφόρηση, για την δήθεν κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και την ελεύθερη είσοδο των πελατών μας στους εσωτερικούς χώρους. Δημοσιεύουμε τα ακριβή στοιχεία πληροφόρησης που μας δόθηκαν από το αρμόδιο υπουργείο. Συγκεκριμένα οι δηλώσεις του Υπου..... (30/03/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 4/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Πατήστε εδω για να δείτε το έντυπο...... (30/03/2022)

περισσότερα »

14thINTERNATIONAL SOLAREX ISTANBUL 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ SOLAREX ISTANBUL 2022   Κατά τις ημερομηνίες 07-09 Απριλίου 2022 πρόκειται να πραγματοποιηθεί η Διεθνής Έκθεση SOLAREX ISTANBUL– Ηλιακή Ενέργεια και Τεχνολογίες από την Voli Fair A.E. Στην έκθεση προσκαλούνται τα στελέχη των διοικήσεων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους ηλιακή ενέργεια, συστημάτων ηλιακής θέρμανσης και τεχνολογίες.   Για περρισότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://solarexistanbul.com/en/about..... (28/03/2022)

περισσότερα »

Followgreen Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

FacebookPosts   ♻Το Followgreen Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων μας καλεί να ευαισθητοποιηθούμε σχετικά με την ανακύκλωση μπαταριών. Το ήξερες ότι οι μπαταρίες όταν δεν ανακυκλώνονται, αλλά πετιούνται στα απορρίμματα, μπορεί να καταλήξουν στο πιάτο μας; Γι’ αυτό μην ξεχνάς να τις ανακυκλώνεις σε κάδο ΑΦΗΣ. 👉Λάβε μέρος στο Green Mission: «Βρες ποια είναι η σωστή πορεία μιας τελειωμένης μπαταρίας!» & Κέρδισε έναν οικολογικό ανοξείδωτο θερμό: www.followgreen.gr/centralk..... (23/03/2022)

περισσότερα »

Ενημέρωση για κυρώσεις ΕΕ σε Ρωσία και Λευκορωσία

Ενημέρωση για κυρώσεις ΕΕ σε Ρωσία και Λευκορωσία   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (23/03/2022)

περισσότερα »

Ενημέρωση για πρόγραμμα Επιχειρηματικού Erasmus_'Erasmus for Young Entrepreneurs'

Ενημέρωση για πρόγραμμα Επιχειρηματικού Erasmus   Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: F&TPortal:https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/smp-cosme-2021-eye-01EISMEA:https://eismea.ec.europa.eu/funding-opportunities/calls-proposals/erasmus-young-entrepreneurs_en (for download of an EYE specific Annex).EYE: www.era..... (23/03/2022)

περισσότερα »

Διοργάνωση εκδηλώσεων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τη Βελγική Πρεσβεία στην Αθήνα (2-4 Μαΐου 2022)

Διοργάνωση εκδηλώσεων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τη Βελγική Πρεσβεία στην Αθήνα (2-4 Μαΐου 2022).   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (23/03/2022)

περισσότερα »

Διοργάνωση εκδηλώσεων επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τη Βελγική Πρεσβεία στην Αθήνα (2-4 Μαΐου 2022)

Παρακαλώ δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (22/03/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Εκατοντάδες οι αγωγές, τα ασφαλιστικά μέτρα και τα ειδοποιητήρια σε συνάδελφους εστίασης και διασκέδασης από τις εταιρείες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.  ..... (22/03/2022)

περισσότερα »

Διαδικτυακή παρουσίαση της Δράσης "Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών"

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ :   «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών» στις 23/03/2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00.   Η παρουσίαση θα γίνει μέσω της πλατφόρμας zoom, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/83120479575   Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση της Δράσης.     Δείτε αναλυτικά την πρόσκληση στο επισυναπτόμενο α..... (18/03/2022)

περισσότερα »

EXPO CORFU 2022 Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός | Πρόγραμμα εργαστηρίων - σεμιναρίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι στις 19 – 20 – 21 Μαρτίου 2022 στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας, στον επιβατικό σταθμό εξωτερικού, πρόκειται να διεξαχθεί η EXPO CORFU – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός με διοργανωτή την ExantasGreece www.exantasgreece.com. Η Expo Corfu 2022 – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και της Ένω..... (17/03/2022)

περισσότερα »

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ    ..... (16/03/2022)

περισσότερα »

Δημιουργικά QR Codes του προορισμού για ελεύθερη χρήση, ψηφιακή ή εκτυπώσιμη

To Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι σε συνέχεια της προετοιμασίας της καλοκαιρινής σεζόν και του εκσυγχρονισμού του υλικού επικοινωνίας του νησιού μας ο Αντιδημάρχος Τουρισμού & Απασχόλησης κ. Παναγιώτης Βαρούχας αποστέλει τα εκτυπώσιμα δημιουργικά (pdf) των ειδικών QR codes, των ηλεκτρονικών τουριστικών σελίδων και των social media που δημιούργησαν για χρήση και εκσυγχρονισμό του υλικού επικοινωνίας, προς τους πελάτες σας και τους συνεργάτες σας (πχ. προσθήκη στα websit..... (15/03/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΝΕΑΣ ΔΡΑΣΗΣ«Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεωνψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων,παροχής υπηρεσιών γυμναστήριου και σχολής χορού»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Έκτακτη επιχορήγηση των περισσότερο πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, διοργάνωσης εκδηλώσεων και εκθέσεων, τροφοδοσίας εκδηλώσεων, παροχής υπηρεσιών γυμναστήριου και σχολής χορού» που αφορά στην ενίσχυση επιχειρήσεων των κλάδων παροχής υπηρεσιών οργάνωσης συνεδρίων/εμπορικών εκθέσεων, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις, εστίασης/διασκέδασης/ψυχαγωγίας, γυμναστηρίων και σχολών χορού, οι οποίες αντιμετωπίζουν αν..... (11/03/2022)

περισσότερα »

Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου: Εξέλιξη στο ζήτημα του τρόπου πληρωμής των εξαγωγέων των κ.μ. της ΕΕ με Letter of Credit και όχι πλέον με Cash Against Documents.

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (10/03/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ |«Άνοιξε» το ενισχυμένο πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία με επιδότηση έως 36.000 €

Από σήμερα Τετάρτη 9 Μαρτίου, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις όσοι άνεργοι διέκοψαν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα πριν το 2022 για το ανασχεδιασμένο πρόγραμμα «δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας» με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία.   Σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει μια δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία σε πρώην επιχειρηματίες ώστε να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας. Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες, με 3μηνη δέσμευση και το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.0..... (09/03/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - «Σημαντική Δικαστική ΑΠΟΦΑΣΗ έσπασε το δήθεν μονοπωλιακό καθεστώς της GEA»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Κόλαφος εναντίον του GEA η απόφαση του μονομελές Πρωτοδικείου Αθηνών, στις 14 Ιανουαρίου του 2022, έσπασε το δήθεν μονοπώλιο του GEA , ο οποίος συνεχίζει να καταδιώκει τον κλάδο της Εστίασης – Διασκέδασης – Ξενοδοχεία με χιλιάδες ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. Θυμίζουμε σε όλους τους συνάδελφους ως επίσης και κάθε χρήστη μουσ..... (08/03/2022)

περισσότερα »

EXPO CORFU 2022 Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός | Πρόγραμμα εργαστηρίων - σεμιναρίων

 Στις 19 – 20 – 21 Μαρτίου 2022 στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας, στον επιβατικό σταθμό εξωτερικού, πρόκειται να διεξαχθεί η EXPO CORFU – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός με διοργανωτή την ExantasGreece www.exantasgreece.com, η οποία είχε αναβληθεί λόγω Covid–19.   Η Expo Corfu 2022 – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, του Επιμελητηρίου Κερκύρας και της Ένωσης Ξενοδόχων..... (08/03/2022)

περισσότερα »

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών

Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Παροχής Λογιστικών και Φοροτεχνικών Υπηρεσιών   Η Δράση αφορά στην αφορά στην ενίσχυση Αυτοαπασχολούμενων Λογιστών – Φοροτεχνικών, καθώς και Νομικών Προσώπων παροχής λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών, προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα σε ανάγκες ψηφιακού εκσυγχρονισμού τους, λόγω των διευρυμένων και διαρκών αναγκών χρήσης ψηφιακών εφαρμογών για την παροχή των υπηρεσιών τους. Η Δράση στοχεύει στο να υποστηρίξει επιχειρήσεις λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσι..... (04/03/2022)

περισσότερα »

Ionian Yachting & Gastronomy Festival: Η γιορτή του θαλάσσιου τουρισμού και των γεύσεων στις 19-22 Μαΐου στη Λευκάδα

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε τη Δευτέρα στις 28 Φεβρουαρίου για το Ionian Yachting & Gastronomy Festival που θα πραγματοποιηθεί στις 19-22 Μαΐου στην παραλία της Λευκάδας. Το Φεστιβάλ, που θα είναι το πρώτο που θα διοργανωθεί στην περιοχή, παρουσίασαν ο Γενικός Διευθυντής της Mact Media Group Γιώργος Καραχρήστος που έχει αναλάβει τη διοργάνωση, ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ενώ εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κυρίου ..... (03/03/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΕΞΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ( 300 € ) ΓΙΑ ΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (03/03/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης συναντήθηκε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο. Στην συνάντηση  έλαβαν μέρος ο κ. Στέφανος Μέξας, Α΄ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ο κ. Σπυρίδων Σπαής, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Κέρκυρας.   Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας και συνέργειας μεταξύ του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος και του Επιμελητηρίου...... (03/03/2022)

περισσότερα »

Ανακοινώσεις - Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την 11η τροποποίηση Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την «Ενίσχυση μικρών και πολύ́ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από́ την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού́ Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» ION97). Ειδικότερα τροποποιούνται τα εξής κύρια σημεία του Οδηγού: 1. Στο Κεφάλαιο 11 ενότητα 11.1 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ – ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ –ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ παράγραφος Α) Αίτημα Καταβολής (Επαλήθευσης – Πιστοπο..... (02/03/2022)

περισσότερα »

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής για το Αίτημα Επαλήθευσης – Πιστοποίησης των Δράσεων «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού».

Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής για το Αίτημα Επαλήθευσης – Πιστοποίησης των Δράσεων «Επανεκκίνηση Εστίασης» και «Επανεκκίνηση Τουρισμού». Με τις από 25/02/2022 Αποφάσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κου Γιάννη Τσακίρη καθώς και με σχετικές έγγραφες Οδηγίες που δόθηκαν προς τον αρμόδιο Φορέα υλοποίησης ΕΦΕΠΑΕ, αποσαφηνίζονται τα ακόλουθα: Λόγω ταυτόχρονης λήξης στις 28/2/2022 διαφόρων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς τη Δημόσια Διοίκηση, η καταληκτική ημερομηνία..... (28/02/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ- ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ- ΜΠΑΡ ΛΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΗ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (28/02/2022)

περισσότερα »

Διοργάνωση διαδικτυακών Β2Β συναντήσεων για την προώθηση συνεργασιών ευρωπαϊκών και ιαπωνικών επιχειρήσεων για δραστηριοποίηση στο Βιετνάμ

Συνημμένη η ανακοίνωση του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο. ..... (28/02/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ,ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ & ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ- ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΜΕΣΩ ΖΟΟΜ

  Ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Ζορπίδης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν σε διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας του Επιμελητηρίου μας και του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι.)   Προστασία Εμπορικών Σημάτων, βιομηχανικών σχεδίων και εφευρέσεων     Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 Ώρα: 18:00 μ.μ. μέσω της εφαρμογής zoom   Θέματα συζήτησης: ü Συνεργασία Ε.Ε.Θ.-Ο.Β.Ι. ü Διπλώματα ευρεσιτεχνίας ü Βι..... (28/02/2022)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ 2ης ΦΑΣΗΣ 2021 ΤΟΥ Μ.Ι. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ έως τη ΔΕΥ 21-03-2022

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής στις 24/02/2022, αναφορικά με την παράταση προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης για την 2η φάση 2021 του Μεταφορικού Ισοδυνάμου και ορίζει ως νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης τη Δευτέρα 21/03/2022. ..... (25/02/2022)

περισσότερα »

ΔΤ_ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ_Αποτελέσματα Έρευνας για τις Χειμερινές Εκπτώσεις 2022

Δελτίο Τύπου ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 2022 Το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΙΝ.ΕΜ.Υ. της ΕΣΕE) πραγματοποίησε την ετήσια έρευνα για την κίνηση των πωλήσεων κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων σε πανελλαδικό δείγμα επιχειρήσεων. Με βάση τα  αποτελέσματα της έρευνας η εκτίμηση των πωλήσεων, παρουσιάζει μεικτή εικόνα. Αναλυτικότερα:   1.      Για το 32% των επιχειρήσεων οι πωλήσει..... (25/02/2022)

περισσότερα »

ΕΟΑΕΝ | Επιβολή πλαφόν στις τιμές καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την επιστολή του ΕΟΑΕΝ προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με την "Επιβολή πλαφόν στις τιμές καυσίμων στις νησιωτικές περιοχές", η οποία μας βρίσκει σύμφωνους.   Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   Πατήστε εδώ για να δείτε την επιστολή.  ..... (24/02/2022)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ DETROP 2-4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αγαπητοί, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης προϊόντων που παράγονται στην Ιόνια Γή, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και με την αρωγή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, πρόκειται να έχει δικό της περίπτερο στην έκθεση ποτών και τροφίμων DETROP BOUTIQUE, που θα λάβει χώρα 2-4 Απριλίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Παρακαλούμε τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν δια ζώσης στην έκθεση, να συμπληρώσουν την επισυνα..... (24/02/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.     Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (24/02/2022)

περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΛ Κ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Την Τετάρτη 23/02/2022 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των 14 μαθητών/τριών του ΕΠΑΛ Κ ΚΟΡΑΚΙΑΝΑΣ (τομέας Οικονομίας και Διοίκησης) στους χώρους του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, το οποίο είναι το "σπίτι" του επιχειρηματία. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών του Τομέα Διοίκησης και  Οικονομίας του ΕΠΑΛ σχετικά με τις δραστηριότητες και αρμοδιότητες του Φορέα, για τα όργανα διοίκησης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, καθώς και για τις υπηρεσίες που αυτό παρέχει ..... (23/02/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων SMILO: βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, βιώσιμη αλιεία και διατήρηση και αποκατάσταση θαλάσσιων οικοσυστημάτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  HSMILO (https://smilo-program.org) σχημάτισε συνεργασία με τον Zenon (https://www.zenon.ngo) για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των νησιών.   Μέσω ενός ταμείου χορηγίας, το ZenonImpactπαρέχει επιχορηγήσεις και επενδύσεις για αποτελεσματικά, αποδοτικά και βιώσιμα έργα που στοχεύουν στα θαλάσσια οικοσυστήματα για να  τα καταστήσουν πιο ανθεκτικά στην κλιματική αλλαγή. . (23/02/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 3/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (23/02/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τι προβλέπεται και τι ισχύει για τις Αποκριές στην Εστίαση και Διασκέδαση

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (22/02/2022)

περισσότερα »

KEEE | Πνευματικά δικαιώματα: Οριστική λύση για χιλιάδες επιχειρήσεις προτείνει η ΚΕΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το δελτίο τύπου της ΚΕΕΕ με θέμα "Πνευματικά δικαιώματα: Οριστική λύση για χιλιάδες επιχειρήσεις προτείνει η ΚΕΕΕ" το οποιο παρατίθεται παρακάτω. --------------------------------------------- Σε συμφωνία με στόχο την οριστική λύση για χιλιάδες επιχειρήσεις-μέλη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και τις εταιρίες διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων αναμένεται να καταλήξει η αρμόδια επιτροπή της Κ.Ε.Ε.Ε. σε ..... (22/02/2022)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου_Επιστολή του ΕΟΑΕΝ προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Υγείας σχετικά με την ΚΥΑ με αριθμ. 10586/15-06-2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την επιστολή του ΕΟΑΕΝ προς τους Υπουργούς Τουρισμού και Υγείας σχετικά με την ΚΥΑ με αριθμ. 10586/15-06-2021 με θέμα "Ναυαγοσώστης κολυμβητικής δεξαμενής σε τουριστικά καταλύματα". Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     Δείτε επισυναπτόμενη την επιστολή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)...... (21/02/2022)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου_Νέος «Αναπτυξιακός Νόμος- Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» Προτάσεις Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και βελτιώσεις που έγιναν

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το δελτίο τύπου του ΕΟΑΕΝ με θέμα "Νέος «Αναπτυξιακός Νόμος- Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» Προτάσεις Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και βελτιώσεις που έγιναν".   Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     Δείτε επισυναπτόμενο το Δελτίο Τύπου Επιμελητηριακού Ομίλου  Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.)..... (21/02/2022)

περισσότερα »

Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση Αιτήματος Επαλήθευσης-Πιστοποίησης για τη Δράση «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ»

Καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση Αιτήματος Επαλήθευσης-Πιστοποίησης για τη Δράση «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» Το Επιμελητήριο Κέρκυρας υπενθυμίζει στους δικαιούχους του προγράμματος «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ»  πως η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση Αιτήματος Επαλήθευσης-Πιστοποίησης στη Δράση είναι η 28η Φεβρουαρίου 2022. Το αίτημα υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ συνοδευόμενο από τα δικαιολογητικά του Παραρτήματος VI της Πρόσ..... (18/02/2022)

περισσότερα »

Συμμετοχή στη διεθνή έκθεση World Smart Energy Week Japan

Σας πληροφορούμε ότι άνοιξε η ειδική πλατφόρμα στην οποία μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις Β2Β συναντήσεις, επισκεπτόμενοι τον παρακάτω σύνδεσμο. https://eu-japan-green-transition-2022.b2match.io/ Η προθεσμία εγγραφής είναι έως τις 17 Μαρτίου τ.ε.., ενώ οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από 14 έως 18 Μαρτίου 2022. Υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν. Αποστέλλουμε, συνημμένα, το αντίστοιχο φυλλάδιο στην τελική του έκδοση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει για - Ανανεώσιμες πηγές ε..... (18/02/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση στο διαδικτυακό workshop European Union-Africa Business Forum/EABF22

To Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), το Ελληνοαφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και το Ελληνοκενυάτικο Επιμελητήριο  Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Πολιτισμού σάς προσκαλούν στο  διαδικτυακό workshop  “Women agri-food business in Africa and Europe: benefits in the economy and the sustainable development by promoting the geographical indications as best practices” (“Γυναικείες επιχειρήσεις αγροδιατροφή..... (18/02/2022)

περισσότερα »

Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου: Εντείνονται οι διαδικασίες για την άμεση εφαρμογή του διατάγματος της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου CBE για εφεξής (από αρχές Μαρτίου τ.ε.) ισχύ στις εμπορικές συναλλαγές με το εξωτερικό της μεθόδου πληρωμής με Ενέγγυα Επιστολή

  Σε συνέχεια πληροφόρησης που είχε το γραφείο μας από ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και από τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), σχετικά με τις ανησυχίες τους για την αλλαγή στο σύστημα πληρωμής των εξαγωγέων και ότι οι εισαγωγές στην Αίγυπτο θα επιτρέπονται μόνο με Letter of Credit και όχι πλέον με την ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδο Cash Against Documents (CAD), αλλά και κατόπιν σχετικής δημοσιογραφικής κάλυψης του θέματος από το αγγλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων MENA, σ..... (17/02/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Ανακοινώθηκαν Νέα Μέτρα για την Εστίαση

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (17/02/2022)

περισσότερα »

ΕΒΕΑ: Ζητήσεις-Προσφορές Ιανουάριος 2022

ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ..... (17/02/2022)

περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο πρόεδρο της ΚΕΕΕ

Συγχαρητήρια επιστολή στον νέο πρόεδρο της ΚΕΕΕ κ. Πρόεδρε, Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κι εγώ προσωπικά με την ευκαιρία της εκλογής σας στη θέση του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο σας, στο οποίο θα μας βρείτε αρωγούς και στενούς συνεργάτες με στόχο πάντα το συμφέρον της επιχειρηματικότητας.     Με εκτίμηση, Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρ..... (16/02/2022)

περισσότερα »

Ειδικό Σχέδιο Χρηματοδότησης Δράσεων Κυκλικής Οικονομίας

Tο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προετοιμάζει το ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΥΚΛΙΚΗΣ OΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  που αποτελεί  τη δράση Ο.7 του Νέου Σχεδίου Δράσης της Ελλάδας για την Κυκλική Οικονομία – Οδικού Χάρτη 2021-2025.   Το ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΥΚΛΙΚΗΣ OΙΚΟΝΟΜΙΑΣ θα εξειδικεύει τους προβλεπόμενους πόρους των διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων ώστε να κατευθυνθούν σε δράσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας για την κυκλική οικονομία, τις επιχειρήσεις, το περιβάλλον, την..... (15/02/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 14-02 έως 21-2 -2022

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο. ..... (14/02/2022)

περισσότερα »

«Tροποποίηση της Αριθμ. 40331/Δ1.13521/13-9-2019 (Β΄3520/19-9-2019) «Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει»

Πατήστε εδώ για να δείτε την απόφαση...... (11/02/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ( ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ – ΕΔΕΜ – GEA)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (09/02/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 2/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (09/02/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ "ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ", ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (09/02/2022)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΑΚΙΡΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΕΠΑΕ

Τα νέα γραφεία του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ) στην Αθήνα επισκέφθηκαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων – Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) κ. Δημήτριος Σκάλκος, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Ταμείου Συνοχής (ΤΑ) κ. Γεώργιος Ζερβός και η Διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουρ..... (08/02/2022)

περισσότερα »

Δράσεις για την προώθηση συνεργασιών ελληνικών και ιαπωνικών επιχειρήσεων σε αφρικανικές χώρες και στο Βιετνάμ

Το EU-Japan Centre for Industrial Cooperation, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας ΕΕ και Ιαπωνίας για τη συνδεσιμότητα και με σκοπό την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών ευρωπαϊκών και ιαπωνικών επιχειρήσεων για δραστηριοποίηση στο Βιετνάμ, διοργανώνει διαδικτυακές Β2Β συναντήσεις, ως εξής: • Στις 7 Μαρτίου 2022 εναρκτήρια εκδήλωση για την παρουσίαση των επιχειρηματικών προοπτικών και ευκαιριών, συμπεριλαμβανόμενων επιτυχημένων παραδειγμάτων ευρωιαπωνικής επιχειρηματικής συνεργασίας ..... (08/02/2022)

περισσότερα »

Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου: Διεξαγωγή σεμιναρίου για την εφαρμογή του συστήματος Advance Cargo Information (ACI) στις αεροπορικές μεταφορές

Σε συνέχεια ενημέρωσης που είχαμε από την εδώ Αντιπροσωπεία της ΕΕ, οι αιγυπτιακές τελωνειακές αρχές σχεδιάζουν την εφαρμογή του συστήματος ACI για εισαγωγές εμπορευμάτων που φτάνουν στα αεροδρόμια, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί ημερομηνία έναρξης ισχύος. Στο πλαίσιο προετοιμασίας, η εταιρεία που αναπτύσσει και εκμεταλλεύεται το ACI (MTS) ανακοίνωσε πρόσφατα τη διενέργεια διαδικτυακών σεμιναρίων κατάρτισης για το ACI στις αερομεταφορές για ενδιαφερόμενους οικονομικούς φορείς και αερομεταφορε..... (08/02/2022)

περισσότερα »

Διαδικτυακή εκδήλωση του Εθνικού Συμβουλίου Εμπορίου της Σουηδίας

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Σουηδίας στην ΕΕ, την Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου τ.έ., 13:00 - 14:00 ώρα Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή παρουσίαση της έρευνας που πραγματοποίησε το Εθνικό Συμβούλιο Εμπορίου της Σουηδίας, σχετικά με τον τρόπο που οι σουηδικές επιχειρήσεις και καταναλωτές χρησιμοποιούν τη Συμφωνία Εμπορίου και Συνεργασίας ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom (Meeting ID: 859 2248 5553, Passcode: 403927)...... (08/02/2022)

περισσότερα »

Β1 Δ/νση - Έγγραφό μας με ΑΠ 7.02.2022 - Ενημέρωση Φορέων - «Επιστολή Αιγυπτιακού Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού σχετικά με διοργάνωση Conference on Opportunities and Challenges of Investment and Arab Sports Manufacturing 2030 (Κάϊρο, 7-9.03.2022)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (08/02/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα Μέτρα από Δευτέρα 7-2-2022 και 6 το πρωί έως Δευτέρα 14-02-2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (07/02/2022)

περισσότερα »

ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ | ''ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ''

Με κεντρικό σύνθημα ΄΄Εξάγουμε περισσότερη Ελλάδα΄΄ το 'Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας ενισχύει ακόμα περισσότερο την ελληνική εξωστρέφεια προς την ιταλική αγορά και δίνει τη δυνατότητα στα Μέλη του για αναζήτηση συνεργασιών και δικτύωσης στην αγορά της γείτονας χώρας.   Το ‘Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον που δημιουργείτε στην μετά Covid 19 εποχή και ‘’ΕΞΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’ και διαδικτυακά. Με νέες τ..... (07/02/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Δελτίο Τύπου-Σήμερα ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης με πιστοποίηση σε cloud services ΟΑΕΔ-Microsoft

Από σήμερα, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 μέχρι την Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 23:59, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις για συμμετοχή στο νέο διαδικτυακό πρόγραμμα κατάρτισης σε υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους (cloud services) για 1.000 ανέργους. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας ΟΑΕΔ-Microsoft Hellas για την αναβάθμιση των ..... (07/02/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση στη Διαδικτυακή Παρουσίαση: "Νέες Ψηφιακές Αφηγήσεις από το Μουσείο Καποδίστρια", Σαββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Tο Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών, σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Νέες Ψηφιακές Αφηγήσεις από το Μουσείο Καποδίστρια», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 17.30.   Η εκδήλωση έχει ως στόχο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της πράξης με τίτλο «Δράσεις για την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του Μουσείου Καποδίστρια: α) Ψηφιακή Προβολή Ιστορικού Κτήματος οικίας Καποδίστρια, β) Ψηφιακή εφαρμογή με τίτλο..... (07/02/2022)

περισσότερα »

ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΕΥΡ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ_ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνουμε ότι η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜΜΕ (DG GROW) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε τη δημοσίευση της Διαδρομής Μετάβασης για τον τουρισμό. Τη σχετική έκθεση μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο:  https://ec.europa.eu/growth/news/transition-pathway-tourism-published-today-2022-02-04_en       Υπενθυμίζουμε ότι την προσεχή Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης EU Industry Days, θα γίνει η παρουσ..... (07/02/2022)

περισσότερα »

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΟΣΧΑΣ | Αλλαγές στη διαδικασία εισαγωγής στο τελωνειακό έδαφος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης προϊόντων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει σχετικά με το έγγραφο της ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΟΣΧΑΣ.   Σύμφωνα με ενημέρωση εκ μέρους της εταιρείας CCIS-expertise (http://www.ccis-expertise.com/), με την οποία το Γραφείο μας έχει συνεργαστεί στη διενέργια σεμιναρίου για πιστοποίηση προϊόντων κατά την εισαγωγή τους στο έδαφος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ‘εχουν πραγματοποιηθεί αλλαγές στη διαδικασία εισαγωγής προϊόντων στο τελωνειακό έδα..... (03/02/2022)

περισσότερα »

Πραγματοποίηση Διαδικτυακού Σεμιναρίου από Ευρ.Επιτροπή για τη χρήση της Διαδικτυακής Πύλης Access2Markets -10.2.2022

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τη διεξαγωγή Διαδικτυακού Σεμιναρίου εκπαίδευσης χρήσης επί της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Access2Markets, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την 10η Φεβρουαρίου 2022 (09:00 - 11:00 ώρα Βρυξελλών) και αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση εμπορικών εμποδίων και την πρόσβαση στις αγορές τρίτων χωρών. Γλώσσα εργασίας θα είναι η αγγλική με δυνατότητα διερμηνείας σε γαλλ..... (02/02/2022)

περισσότερα »

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ΑΡ 14/12/2020 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ Κ.ΡΕΒΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Β ΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει  τα μέλη του τα εξής: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ΑΡ 14/12/2020 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ Κ.ΡΕΒΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Β ΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ  ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1] Η πλήρωση της θέσης του Β΄ Αντιπροέδρου στο όργανο της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Κέρκυρας έγινε με βάση τις διατάξεις του ν. 4497/2017 άρθρο 74 παρ. 2 το οποίο ορίζει τα εξής:  «στα Επιμελητήρια όπου η Διοικη..... (02/02/2022)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΦΕΠΑΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επίσκεψη του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Αδωνι Γεωργιάδη στα γραφεία του ΕΦΕΠΑΕ στην Αθήνα. Παρακαλούμε ανοίξτε το συνημμένο αρχείο με το δελτίο τύπου του ΕΦΕΠΑΕ.  ..... (01/02/2022)

περισσότερα »

Έκθεση EXPO CORFU 2022

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη ΠΙΝ, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, πρόκειται να συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων & Ποτών και Εστίασης  “EXPO CORFU 2022” με αυτόνομο περίπτερο που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως και 21 Μαρτίου 2022, στο εκθεσιακό κέντρο Λιμένα Κέρκυρας. Η ΕXPO CORFU 2022 αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια ανάδειξης των ποιοτικών προϊόντων της Ιόνιας Γης, για τους επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, και για τους λάτρε..... (31/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Εκδόθηκε η Υπ. Απόφαση 4761 Αρ. φύλλου 290 για την κατάργηση των περιοριστικών μέτρων για μουσική και ωράριο λειτουργίας της ΕΣΤΙΑΣΗΣ Ισχύουν τα μέτρα από 31-1 έως 7-2-2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (31/01/2022)

περισσότερα »

EXPO CORFU 2022 Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός | 19 – 20 – 21 Μαρτίου 2022 στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας

Στις 19 – 20 – 21 Μαρτίου 2022 στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας, στον επιβατικό σταθμό εξωτερικού, πρόκειται να διεξαχθεί η EXPO CORFU – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός εξοπλισμός με διοργανωτή την ExantasGreece www.exantasgreece.com, η οποία είχε αναβληθεί λόγω Covid–19. Η Expo Corfu 2022 – Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός τελεί υπό την αιγίδα του ..... (31/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Επανέρχεται η μουσική και το ελεύθερο ωράριο λειτουργίας στην Εστίαση και Διασκέδαση

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.  ..... (28/01/2022)

περισσότερα »

Γενική Γραμματεία Εμπορίου | Χρηματοδότηση ύψους 47 εκατ. ευρώ για την προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου για την προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας των ΜμΕ. Το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσαν την πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το νέο Ταμείο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΕΕ, ένα πρόγραμμα επιχορήγησης ύψους έως 47 εκατ. ευρώ την περίοδο 3 ετών (2022-2024). Το νέο πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της πρωτοβουλίας «Ιδέες για τ..... (28/01/2022)

περισσότερα »

Εταιρείες & Παραγωγοί ΤΡΟΦΙΜΩΝ ή ΠΟΤΩΝ συμμετάσχουν στον διαγωνισμό

Dubai InternationalTaste AwardsDITA 2022 WINNING AN AWARD IS THE ULTIMATE PROOF OF OTHER PEOPLE’S TRUST. BE PART OF THE “DITA2022”! HISTORY! The DUBAI Foods & Beverage Awards remain synonymous with the gold standard of food quality. DITA2022 is creative excellence in marketing and branding: Increased visibility, Increased revenue and Improved employee morale. • Dubai Awards 2022: An Important Part of Your Business Marketing Strategy.   The recognition and publicity of DIT..... (28/01/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις για τον Γ΄ κύκλο επιδότησης 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας

Τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για τον Γ’ κύκλο του προγράμματος δημιουργίας 7.000 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.   Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες ..... (28/01/2022)

περισσότερα »

Δώσε τίτλο για το άρθρο......

Σας ενημερώνουμε σχετικα με το δελτίο τύπου για την υπογραφή από τη  Γενική Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου, της πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης για συμμετοχή στο μέτρο 11 «Βιολογική Γεωργία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (28/01/2022)

περισσότερα »

ΠΙΝ | ΠΡΟΣKΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ FOODEXPO 2022 ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων και με την αρωγή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, πρόκειται να συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOODEXPO 2022», με αυτόνομο περίπτερο που θα πραγματοποιηθεί από 12 έως και 14 Μαρτίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα. Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι η επιπρόσθετη αναγνωρισιμότητα κα..... (27/01/2022)

περισσότερα »

Προώθηση συνεργασιών ελληνικών και ιαπωνικών επιχειρήσεων σε αφρικανικές χώρες με την ευκαιρία του EU-Africa Business Forum

Σε συνέχεια προγενέστερης ανακοίνωσής μας, αποστέλλουμε φυλλάδιο του EU-Japan Centre for Industrial Cooperation σχετικά με τις δράσεις που θα διοργανώσει στο πλαίσιο του έβδομου EU-Africa Business Forum (EABF22), το οποίο θα διοργανωθεί διαδικτυακά (14 έως 18 Φεβρουαρίου 2022) και δια ζώσης στις Βρυξέλλες (16 και 17 Φεβρουαρίου 2022). Το επιχειρηματικό φόρουμ EABF22, διοργανώνεται στο περιθώριο της Συνάντησης Κορυφής ΕΕ – Αφρικής και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ευρωαφρικανικής επιχειρηματι..... (26/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Με την Υπουργική Απόφαση 3608/ αρ. Φύλλου 155 τις 22-01-2022 ανακοινώθηκαν τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που ισχύουν από 24-01-2022 έως 31-01-2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.     Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (25/01/2022)

περισσότερα »

ΑΠΟ ΕΒΕΑ : Ζητήσεις-Προσφορές Δεκέμβριος 2021

ΜΗΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΖΗΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ..... (24/01/2022)

περισσότερα »

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ NATURAL AND ORGNAIC PRODUCTS LONDON 2022

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της υποστήριξης εξωστρέφειας των εταιρειών παραγωγής ποτών και τροφίμων, διερευνά την πιθανότητα συμμετοχής στη διεθνή έκθεση NATURAL AND ORGANIC PRODUCTS 2022 , η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, 3-4 Απριλίου.      1. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ  Στις 03 – 04 Απριλίου 2022 πραγματοποιείται στο Λονδίνο για 26 η χρονιά η μοναδική έκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, που αποτελεί και μια από τις ση..... (24/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Παράταση των μέτρων στην Εστίαση και Διασκέδαση έως 31 Ιανουαρίου 2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (21/01/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 1/2022 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Παρακαλώ δείτε το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ πατώντας εδώ...... (20/01/2022)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου_Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη νεοφυών γυναικείων επιχειρηματικών ομάδων / επιχειρήσεων στη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., έως την 28η Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την ένταξη νεοφυών γυναικείων επιχειρηματικών ομάδων / επιχειρήσεων στη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α., έως την 28η Ιανουαρίου 2022.   Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     Δείτε το Δελτίο Τύπου για την παράταση “Θερμοκοιτίδας νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας – Θ.Ε.Α.”..... (19/01/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_«Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής αίτησης χρηματοδότησης για τη 2η φάση του 2021 του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Μ.Ι.) επιχειρήσεων (Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022). Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η έναρξη υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη 2η Φάση 2021 του μέτρου «Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) επιχειρήσεων» τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022. ..... (19/01/2022)

περισσότερα »

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ EXPO CORFU

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η EXPO CORFU – Τρόφιμα, Ποτά & Επαγγελματικός, Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας και είχε αναβληθεί λόγω COVID-19, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 19-20-21 Μαρτίου 2022 στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας. Στόχος της EXPO CORFU 2022 παραμένει η ενδυνάμωση των εμπορικών συναλλαγών και η ανάδειξη της τοπικής επιχει..... (19/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID 19 ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΩΣ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 1. Απαγορεύεται η μουσική, εννοούμε όχι μόνο η ζωντανή, αλλά και εκείνη που χρησιμοποιούμε από ραδιόφωνο - ιντερνέτ - τηλεόραση. Δηλαδή δεν θα γίνεται χρήση μουσικής στον ωφέλιμο χώρο του καταστήματος, είτε στον εσωτερικό, είτε στον εξωτερικό χώρο. 2. Μετά από ερώτημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης γι..... (19/01/2022)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Περιφερειακή Δράση για την Απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων στα Ιόνια Νησιά»

Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην Διαδικτυακή Ενημερωτική Εκδήλωση του Περιφερειακού ΚΕΚ Δ.ΒΜ.Μ Π.Ε. Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με θέμα: «Περιφερειακή Δράση για την Απασχόληση και την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων στα Ιόνια Νησιά», που θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 κι ώρα 10:00 π.μ. Σύνδεσμος συμμετοχής: https://bit.ly/3zWApib   Σύνδεσμος Παρακολούθησης μέσω Live Streaming στο YouTube: https://youtu.be/IKrN8G..... (18/01/2022)

περισσότερα »

17η Διεθνής Έκθεση Εξοπλισμού, Τεχνολογιών και Υπηρεσιών στον Τομέα Υδάτων (Αλγέρι, 20-23.06.2022)

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Αλγέρι, από 20 έως 23 Ιουνίου 2022, θα πραγματοποιηθεί, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αλγερίου (CIC), η «17η Διεθνής Έκθεση Εξοπλισμού, Τεχνολογιών και Υπηρεσιών στον Τομέα Υδάτων», SIEE - Pollutec 2022». Παράλληλα, θα λάβει χώρα το «Διεθνές Συνέδριο για τις Έξυπνες Πόλεις», ISCC 2022. Η εν λόγω Έκθεση διοργανώνεται σε ετήσια βάση, από την εταιρεία Symbiose Communication Environment, με ειδίκευση από το 1995, και θεωρείται μία από τις μ..... (18/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Διευκρινίσεις για την αναστολή εργασίας και την επιδότηση 8% στην Εστίαση και Διασκέδαση

Διευκρινίζουμε προς αποφυγήν λανθασμένων εκτιμήσεων και λαθών τα εξής: Όλες οι ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ οι οποίες επιδοτούνται με 534 ευρώ ΕΙΝΑΙ από 01 Ιανουαρίου 2022 έως 31 Ιανουαρίου του 2022. Οι παρακάτω ΚΑΔ που αφορούν την Εστίαση και Διασκέδαση δικαιούνται να προβούν ΜΟΝΟ σε αναστολή εργασίας του προσωπικού τους κατά 25% από 14-01-2022 έως 31-01-2022. 1. ΚΑΔ 5610 Δραστηριότητες υπηρεσιών Εστιατορίων και κινητών μονάδος Εστίασης 2. ΚΑΔ 56301003 Αναψυκτήρια 3. ΚΑΔ 56301005 Καφενείο με τεχ..... (17/01/2022)

περισσότερα »

News alert: New rules for exporting to Great Britain

ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ UKCA - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Η Μεγάλη Βρετανία αποχώρησε από την ΕΕ και ως εκ τούτου υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα διαθέτουν τα προϊόντα τους στην συγκεκριμένη αγορά. Η σήμανση UKCA (UK Conformity Assessed) αποτελεί την νέα σήμανση για προϊόντα που θα εξάγονται στην Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία). Η σήμανση καλύπτει τα περισσότερα προϊόντα που απαιτούσαν προηγουμένω..... (17/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων στην Εστίαση και Διασκέδαση

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δυστυχώς η στήριξη που παρέχεται από την κυβέρνηση για τον Ιανουάριο είναι πολύ περιορισμένη και καλύπτει ουσιαστικά ΜΟΝΟ εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν ζωντανή μουσική. Καταγράφουμε τα είδη και τα ποσά ενισχύσεων, ως επίσης και τους ΚΑΔ που εντάσσονται στην ενίσχυση. Από 01-01-2022 έως 31-12-2022 μπορεί να ..... (14/01/2022)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 4-6 Φεβρουαρίου 2022, MEC-ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Αθήνα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ EXPOTROF 2022, 18-20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΕ 150 € ΠΛΕΟΝ ΦΠΑ.   ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ (ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ). Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων και με την αρωγή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο της πολιτικής τ..... (14/01/2022)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ GLOBAL FOOD SUMMIT 2022 (22-23 Μαρτίου 2022)

Από τις 22–23 Μαρτίου 2022 προγραμματίζεται, υπό την αιγίδα του βαυαρικού υπουργείου Οικονομίας, η διεξαγωγή, σε ψηφιακή μορφή, του επιστημονικού συνεδρίου Global Food Summit 2022 με θέμα «The future of food – between desire and reality» Το επιστημονικό συνέδριο Global Food Summit λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης και αποτελεί φόρουμ διαλόγου και δικτύωσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων και εκπροσώπων της επιχειρηματικής, πολιτικής, οικονομικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Στόχος του είναι η ανίχ..... (14/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα παράταση των μέτρων έως τις 23 Ιανουαρίου 2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού κου Πλεύρη, παρατείνονται τα μέτρα στην Εστίαση και Διασκέδαση έως τις 23-01-2022. Έως σήμερα που δημοσιεύεται το δελτίο τύπου, δεν έχει εκδοθεί η παράταση των μέτρων με υπουργική απόφαση, όπως επίσης δεν υπάρχει αλλαγή στην χρήση της μουσικής. Υπήρξαν διάφορες ανακοινώσεις ότι ..... (13/01/2022)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης για το προγραμμα "Πρώτο Ένσημο"

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (13/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (12/01/2022)

περισσότερα »

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΟΣΧΑΣ | Ενημερωτικό Δελτίο Δεκεμβρίου 2021

Δείτε το επισυναπτόμενο ενημερωτικο δελτίο...... (10/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τελευταίες εξελίξεις για τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν για την Εστίαση & Διασκέδαση από το Υπουργείο Οικονομικών

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ήδη η κυβέρνηση συνειδητοποίησε την οικονομική κατάρρευση του κλάδου. Η πτώση των τζίρων έως 70%, ο περιορισμός ωραρίου λειτουργίας- απαγόρευση μουσικής και ο μεγάλος αριθμός των ανεμβολίαστων δημιουργεί ένα μίνι Lockdown στα καταστήματά μας. Με κύριο στόχο την συγκράτηση των θέσεων εργασίας και προς προστασία των ..... (10/01/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για τις ενέργειες, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας καθώς και του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και του Δικτύου των Νησιωτικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR), που αποσκοπούν στη διευθέτηση του ζητήματος της μείωσης των συντελεστών του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) και της διεκδίκησης της εφαρμογής του σε όλα τα νησιά.   ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ..... (07/01/2022)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ - Από σήμερα σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση για το νέο επίδομα γονικής άδειας

Από σήμερα σε λειτουργία η ηλεκτρονική αίτηση για το νέο επίδομα γονικής άδειας   Σήμερα, Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική αίτηση για την επιδότηση της γονικής άδειας του νόμου 4808/2021 για την «Προστασία της Εργασίας» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ΕλληνικούΔημοσίου www.gov.gr με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση:   https://www.gov.gr/..... (07/01/2022)

περισσότερα »

ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ "VISIT OMAN"

Σας γνωρίζουμε ότι το Ομάν εγκαινίασε τη διαδικτυακή πύλη με τίτλο «Visit Oman» που αποτελεί τη νέα ψηφιακή ταξιδιωτική πύλη για το Σουλτανάτο. Η πύλη προσφέρει σε ταξιδιωτικούς πράκτορες και διοργανωτές ταξιδιών από όλο τον κόσμο πρόσβαση σε συναλλαγές B2B μέσα από μια δυναμική ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία συμμετέχει πλήθος επιχειρήσεων από το Ομάν, πάροχοι υπηρεσιών ταξιδιού και τουρισμού (μεταφορές, φιλοξενία, ταξιδιωτικές εμπειρίες). Σκοπός της πύλης είναι να διευκολύνει τις συναλλαγές..... (05/01/2022)

περισσότερα »

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ-ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΚΑΥΣΙΜΩΝ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Με την υπ’ αρ. 69019 οικ. Φ.700.13/2021 Υ.Α. αλλάζει η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας, καθώς και της χορήγησης του Πιστοποιητικού Πυροπροστασίας. Με την αρ. 69019 οικ. Φ.700.13/2021 Υ.Α., η διαδικασία εγκρίσεων Μελετών και Πιστοποιητικών Πυροπροστασίας, θα πραγματοποιείται μέσω ειδικού πληροφοριακού συστήματος Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι οι εμπλεκόμενοι στις διαδικασίες έκδοσης, δηλαδή οι πυρο..... (05/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα νέα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 στην Εστίαση και Διασκέδαση που ισχύουν από 30-12-2021 έως 17-01-2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (05/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τέλος στην χρήση των πλαστικών με τον Νόμο 4736/2020 άρθρο 4

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Γνωστοποιούμε σε όλους τους συνάδελφους της ΕΣΤΙΑΣΗΣ ότι από 1 Ιανουαρίου 2022, επιβάλλεται ως περιβαλλοντικό τέλος 0,04 λεπτά ανά τεμάχιο σε πάσης φύσεως πλαστικές συσκευασίες των τροφίμων και ποτών που χρησιμοποιούνται προς πώληση. Η πλειονότητα των ειδών που αναφέρει ουσιαστικά, ο ως άνω Νόμος, είναι στα πλαστικ..... (04/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Πώς και σε ποιές επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης θα εφαρμοστούν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας για τον Ιανουάριο 2022

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σύγχυση προκάλεσαν σε χιλιάδες συναδέλφους Εστίασης και Διασκέδασης για τον τρόπο με τον οποίο ανακοινώθηκε το πλαίσιο στήριξης αναστολή εργασίας των εργαζομένων. Με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και του Αναπληρωτή Υπουργού, κύριο Σκυλακάκη, προσδιορίζουν τους ΚΑΔ των επιχειρήσεων εκείνων που έχουν δικαίωμα να θέ..... (04/01/2022)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΝΕΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με προτάσεις της επιχειρηματικότητας λόγω νέου κύματος πανδημίας.           Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή προς τον Υπουργό.     ΚΕΡΚΥΡΑ  3/1/2022  Αρ. Πρωτ. 2     ΠΡΟΣ:ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. Γεωργιάδη   ΝΙΚΗΣ ..... (03/01/2022)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τι προβλέπεται με τα νέα μέτρα για DELIVERY - ΜΠΑΡ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Εκατοντάδες προβλήματα δημιουργήθηκαν σε καταστήματα της Εστίασης και Διασκέδασης περί δήθεν απαγόρευσης του DELIVERY και μάλιστα από τα ελεγκτικά όργανα, τα oπoία δεν είχαν επαρκή ενημέρωση για το τι προβλέπεται στην Υπουργική Απόφαση 81558 με αριθμό φύλλου 6290 της 29-12-2021. Μετά από τις εκατοντάδες διαμαρτυρίε..... (03/01/2022)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 24/2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Παρακαλώ δείτε το ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ πατώντας εδώ...... (03/01/2022)

περισσότερα »

Τα νέα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 στην Εστίαση και Διασκέδαση

Επισυνάπτονται τα νέα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 στην Εστίαση και Διασκέδαση...... (31/12/2021)

περισσότερα »

Τα νεα μέτρα που ισχύουν από 03-01-2022 έως 16-01-2022

Τα Νέα μέτρα που θα ισχύουν από 03-01-2022 έως 16-01-2022. Αναμένονται και νέα μέτρα ειδικά για την μουσική έως την ημερομηνία τις 3-02-2022.   Δείτε το επισυναπτόμενο.  ..... (30/12/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ

Εγκυρότατες πληροφορίες του Π.Α.Ν.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε αναφέρουν, (και μάλιστα μετά τις εξελίξεις της κατάστασης που δημιουργεί η Πανδημία), ότι μελετάται από το Υπουργείο Οικονομικών, οι επιστρεπτέες προκαταβολές να μην επιστραφούν και να χαρακτηριστούν ως κρατική ενίσχυση.   Δείτε το επισυναπτόμενο...... (30/12/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη νεοφυών Γυναικείων Επιχειρηματικών Ομάδων στη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                        Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Ένταξη νεοφυών Γυναικείων Επιχειρηματικών Ομάδων στη Θερμοκοιτίδα Υποστήριξης Νεοφυών Επιχειρήσεων (Θ.Ε.Α.)   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνουν ότι το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.) σε συνεργασία με τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α) του Ε.Β.Ε.Α προσκαλούν Γυναικείες Start..... (28/12/2021)

περισσότερα »

232221 ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΚΥΑ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ

232221 ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΚΥΑ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (23/12/2021)

περισσότερα »

Παροχή οδηγιών αναφορικά με τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Ενημέρωση για την Α.Π.οικ.2/114892/ΔΕΠ/8-12-2021 εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: Παροχή οδηγιών αναφορικά με τη συνέχιση καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας».   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/12/2021)

περισσότερα »

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19, ΑΠΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19, ΑΠΟ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/12/2021)

περισσότερα »

Ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος 2022!!!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό σας εύχονται ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2022!!!..... (20/12/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_«Άνοιξαν» οι αιτήσεις για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ       ΔΙΟΙΚΗΣΗ                      ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ          Αθήνα, 17.12.2021   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «Άνοιξαν» οι αιτήσεις για τον Β΄ κύκλο του προγράμματος επιδότησης της εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες   Σήμερα, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν οι αιτήσεις επιχειρήσεων για ..... (20/12/2021)

περισσότερα »

Eκπαιδευτικά προγράμματα για μεσίτες αστικών συμβάσεων/ακινήτων – διαχειριστές ακινήτων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι το  Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδας (ΟΜΑΣΕ), υλοποιεί  εξ αποστάσεως (e–learning) εκπαιδευτικά προγράμματα για μεσίτες αστικών συμβάσεων/ακινήτων – διαχειριστές ακινήτων με τίτλο: «ΜΕΣΙΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΦΟΡΕΩΝ».   Για συμμετοχή ..... (16/12/2021)

περισσότερα »

ΕΠΕ και ΙΚΕ: Διευκρινίσεις για τη διάρκεια με τις τελευταίες αλλαγές του ν. 4872/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΕΠΕ και ΙΚΕ: Διευκρινίσεις για τη διάρκεια με τις τελευταίες αλλαγές του ν. 4872/2021   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με τις τροποποιήσεις στις διατάξεις των νόμων 3190/1955 (Α’ 91) και 4072/2012 (Α’ 86), σχετικά με τη διάρκεια των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) και των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών (ΙΚΕ).     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργ..... (16/12/2021)

περισσότερα »

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ)_Παρουσίαση μελέτης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο Λιανικό Εμπόριο

     Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την υπ’ αριθ. 9389/15.12.2021 επιστολή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), σχετικά με την παρουσίαση της μελέτης για τις επιπτώσεις της πανδημίας στο Λιανικό Εμπόριο, σήμερα 15.12.2021 στις 17:00 μέσω ΖΟΟΜ link:   https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_NnnL264GT6iH28D6bpEy7w     ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (15/12/2021)

περισσότερα »

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΕΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΣΗΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές ( Με το Γενικό Έγγραφο 2021/C 473/01/2021) ΑΝΑΣΤΟΛΗ των πληρωμών έως 30.06.2022. Είναι γνωστό σε όλους τους συναδέλφους ότι η κυβέρνηση είχε δημιουργήσει προσχέδιο για την έναρξη εξόφλησης των επιστρεπτέων προκαταβολών του μήνα Ιανουάριο. Συγκ..... (14/12/2021)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Διακήρυξης του Υπ΄ Αριθμ: 93/21 Δγσμού

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (13/12/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 22-2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Παρακαλώ δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (13/12/2021)

περισσότερα »

Κατάργηση διάταξης που προβλέπει ότι οι ΕΠΕ - Ι.Κ.Ε με αόριστη διάρκεια οι οποιες δεν τροποποιήσουν το Καταστατικό τους μέχρι την 31/12/2021 λύονται και τίθενται αυτοδίκαια σε κατάσταση εκκαθάρισης.

Κατάργηση διάταξης που προβλέπει ότι οι ΕΠΕ - Ι.Κ.Ε με αόριστη διάρκεια οι οποιες δεν τροποποιήσουν το Καταστατικό τους μέχρι την 31/12/2021 λύονται και τίθενται αυτοδίκαια σε κατάσταση εκκαθάρισης. Με τροπολογία που κατατέθηκε σε υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης επέρχονται σημαντικές τροποποιήσεις, τόσο στον Ν.3190/1955 αναφορικά με τις εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, όσο και στο Ν.4072/2012, αναφορικά με τις ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες ειδικότερα δε, όσον αφορά στον..... (10/12/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ DNASEEKER

το Ινστιτούτο Θαλασσίων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών σε σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Χημείας) ανέλαβαν το ερευνητικό έργο με τίτλο DNASEEKER - ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΨΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΑΛΙΕΥΜΑΤΩΝ με Κωδικό ΟΠΣ 5072570 με τη συγχρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας Σκοπός..... (10/12/2021)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην 8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 4-6 Φεβρουαρίου 2022, MEC-ΠΑΙΑΝΙΑΣ, Αθήνα

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων και με την αρωγή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, πρόκειται να συμμετάσχει στην Έκθεση Τροφίμων & Ποτών «8η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2022 – The Greek Fine Food Exhibition», με αυτόνομο περίπτερο που θα πραγματοποιηθεί από 4 έως και 6 Φεβρουαρίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ στην Αθήνα. Σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας είναι ..... (08/12/2021)

περισσότερα »

Μηδενισμός των δασμών για εισαγωγές στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση

Με την υπ. αριθμ. 149/ 09.11.2021 Απόφαση του Συμβουλίου της EAEU καθορίστηκε προσωρινός μηδενικός συντελεστής εισαγωγικού δασμού για τις πρώτες ύλες γούνας αμνών (δασμολογική κλάση 4301 30 000 0) . Ο μηδενικός συντελεστής θα ισχύει από τις 2 Ιανουαρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Με την Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής (EAEU) της 29ης Οκτωβρίου 2021, αριθ. (ETT EAEU) αποφασίσθηκε ο μηδενισμός των δασμών για ορισμένους τύπους βαμβακερών υφασμάτων κατασκευα..... (08/12/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΘΕΜΑ: «ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021» (ΥΠ Απόφαση 75414/5-12-2021, Αρ.Φύλλου 5773). ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 1. Εισέρχονται ΜΟΝΟ Νοσήσαντες και Εμβολιασμένοι 2. ΑΝΗΛΙΚΟΙ από 4 έως 17 ετών επιτρέπεται η είσοδος μόνο με self test (ισχύς 24 ωρών) 3. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στον εσωτερικό χώρ..... (08/12/2021)

περισσότερα »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΣΣΑΣ "το όνομα αλλάζει-ο ρόλος μας ΟΧΙ", 15/12/2021

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (ΠΣΣΑΣ) σας προσκαλεί σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση, την 15/12/2021 & ώρες 16:00-18:30,  με σκοπό την ανακοίνωση των αλλαγών του Καταστατικού του, το νέο όνομα του Συνδέσμου μας αλλά κυρίως το όραμά μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Ασφαλιστικής Αγοράς.   «το όνομα αλλάζει – ο ρόλος μας ΟΧΙ»   Έχοντας διανύσει μία ιστορική πορεία 35 ετών (1986-2021) ο ΠΣΣΑΣ συνεχίζει τη διαδρομή του βάζοντας γερά θεμέλια για τα επόμενα ..... (08/12/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (07/12/2021)

περισσότερα »

6η Τροποποίηση της πρόσκλησης για την Δράση "ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ"

6η Τροποποίηση της πρόσκλησης για την Δράση "ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΛΜΑ" Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την έκτη (6η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Ψηφιακό Άλμα» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020 - Κωδικός Πρόσκλησης 017 ΚΕ ΕΠΑνΕΚ - ΟΠΣ Α/Α 2926.  Δείτε την Σχετική Απόφαση   Επικοινωνία – Πληροφορίες Γραφείο ενημέρωσης Επιμελητηρίου Κέρκυρας, αρμόδιο στέλεχος Διαχειρ..... (03/12/2021)

περισσότερα »

2η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων για την δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων».

  2η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων για την δράση «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων». Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε η 2η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» με Κωδικό ΟΠΣ 4581 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «..... (03/12/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ολόκληρη την χώρα, επεβλήθησαν για παραβάσεις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πρόστιμα και κλείσιμο καταστημάτων. Θεωρούμε επιβεβλημένο προς προστασία του καταστηματάρχη να καταγράψουμε τα ΝΕΑ ενημερωτικά στοιχεία προς αποφυγήν των εξοντωτικών κυρώσεων. ΕΣΤΙΑΣΗ..... (03/12/2021)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για νέους ανέργους στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου

Την Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021, λήγει η προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων επιχειρήσεων για τις εναπομείναντες θέσεις του προγράμματος απόκτησης 7μηνης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών με 100% επιδότηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας (250 θέσεις) και Ηπείρου (150 θέσεις). Συγκεκριμένα, έχει ήδη καλυφθεί το 75% από τις συνολικά 1.600 θέσεις που προκηρύχτηκαν, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσο..... (01/12/2021)

περισσότερα »

Σεμινάριο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, δράττοντας την ευκαιρία της διοργάνωσης της 3ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στον Πειραιά, στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών στα Μέλη του διοργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα "Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στον ασφαλιστικό κλάδο", με ελεύθερη δωρεάν πρόσβαση για όλους τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές. Το Σεμινάριο, είναι το  πρώτο από μια σειρά εκπαιδεύσεων τις οποίε..... (26/11/2021)

περισσότερα »

Ζήτηση ελληνικών τροφίμων

Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να έρθουν απ'ευθείας σε επαφή με την κα  Aleksandra Vuković   Aleksandra VukovićCategory manager AMAN dooVinogradska 52a11000 BeogradTel: +381 62 88 70 630E-mail: aleksandra.vukovic@aman.co.rswww.aman.co.rs  ..... (25/11/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Βραβεία Island Innovation

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι: Σε συνεργασία με την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Clinton, τα Βραβεία Island Innovation θα βραβεύσουν άτομα, οργανισμούς και τεχνολογίες που οδηγούν σε θετικές αλλαγές για απομακρυσμένες και νησιωτικές κοινότητες παγκοσμίως. Θα υπάρξουν 12 κατηγορίες βραβείων που θα κριθούν από μια αξιόπιστη κριτική επιτροπή. Οργανισμοί και άτομα σε απομακρυσμένες, αγροτικές και νησιωτικές κοινότητες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν αίτηση. Τα ..... (25/11/2021)

περισσότερα »

e–Επιμελητήριο: Έκδοση πιστοποιητικών, πληρωμή συνδρομών και εγγραφή ατομικών στη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει ότι για την άμεση και ασφαλή εξυπηρέτηση των μελών του τίθεται σε λειτουργία το σύστημα e-Επιμελητήριο. Το e-Επιμελητήριο (corfucci.echamber.gr) είναι μια σύγχρονη διαδικτυακή υπηρεσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας που προσφέρει νέους και αποδοτικούς τρόπους επικοινωνίας στις επιχειρήσεις-μέλη του. Μέσω της πλατφόρμας e-Επιμελητήριο, προσφέρεται η δυνατότητα εισόδου μέσω των κωδικών ΓΕΜΗ της επιχείρησης ή των κωδικών TAXIS (για τα φυσικά πρόσ..... (25/11/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 21/2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Πατήστε εδω για να δείτε το ενημερωτικό έντυπο...... (25/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Ασάφειες και προβλήματα για την χρήση του Self-test στην Εστίαση

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (25/11/2021)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στη 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια, που διοργάνωσαν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Κ.Ε.Ε.Ε., το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στο αμφιθέατρο της Ραλλείου στον Πειραιά. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσώπησε ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Στέφανος Μέξας ως εκλεγμένος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής. Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης έγιναν στοχευμένες παρε..... (24/11/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΕΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κέρκυρα 22 Νοεμβρίου 2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα : Κακόβουλες πράξεις κατά επιχειρηματιών και φορολογουμένων. Επειδή τις τελευταίες μέρες καταγγέλονται φαινόμενα τραπεζικής απάτης δηλ. ‘’άγνωστοι’’ τηλεφωνούν σε επιχειρήσεις , προσποιούμενοι υπαλλήλους Λογιστικών γραφείων και ζητούν τους κωδικούς web banking προκειμένου να λάβουν επίδομα covid-19 που υποτίθεται δικαιούνται. Επειδή ήδη ορισμένοι έχουν πέσει θύμα τραπεζικής απάτης που οφείλεται σε οργα..... (24/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Από σήμερα 22-11-2021 έως 06-12-2021, τα νέα μέτρα για τους ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μετά την συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση επιβάλλει ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ τα οποία καταγράφουμε λεπτομερώς και με σαφήνεια και ειδικά εκείνα που αφορούν τα καταστήματά μας. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΣΤΙΑΣΗ-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 1. Εισέρχονται ΜΟΝΟ Νοσήσαντες και εμβολιασμένοι 2. ΑΝΗΛΙΚΟΙ από 4 έως 17 ετ..... (23/11/2021)

περισσότερα »

Απόφαση για την καταχώρηση στο Μητρώο των ΠΟΠ,ΠΓΕ.ΕΠΙΠ/ΔΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ για την ονομασία «ΑΦΡΙΝΑ».

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (22/11/2021)

περισσότερα »

Απόφαση αποδοχής αιτήματος καταχώρισης της ονομασίας ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ ως ΠΓΕ

Δείτε την αποφαση εγκρισης του αιτήματος για την καταχώρηση της ονομασίας ΚΑΣΚΑΒΑΛ ΠΙΝΔΟΥ ως ΠΓΕ...... (22/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με το μήνυμά του ο Πρωθυπουργός, ανακοίνωσε νέα συμπληρωματικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους: 1. Από την Δευτέρα 22-11-2021 οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους όπως Εστίαση – Σινεμά – Θέατρα – Μουσεία – Γυμναστήρια κ.λ.π. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν μπορούν επίσης να εισέρχοντα..... (22/11/2021)

περισσότερα »

Προσφορά απινιδωτή απο το Επιμελητήριο Κέρκυρας που θα φιλοξενηθεί στο ΑΤ Καρουσάδων για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών των κατοίκων της βόρειας Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  ενημερώνει τα μέλη για το εξής: Προσφορά ενός απινιδωτή για την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών των κατοίκων της βόρειας Κέρκυρας έγινε σήμερα από το Επιμελητήριο Κέρκυρας παρουσία του Αστυνομικού  Διοικητή κ. Θωμαΐδη Στέλιου, της κα. Αυλωνίτη Αγγελικής, Οικονομικής Επόπτη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, του  προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ κ. Κυπριώτη, του κ. Μπαντά,  διασώστη του ΕΚΑΒ  και των αστυνομικών υπαλλήλων του Τμήματος Καρουσάδων. Ο απινι..... (19/11/2021)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων σχετικά με τη κακοκαιρία "ΜΠΑΛΛΟΣ" και τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με το κύμα κακοκαιρίας «Μπάλλος» που έπληξε το νησί της Κέρκυρας και τα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις.   Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης.   Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή προς τον Υπουργό...... (19/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Τα μέλη καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ με το Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων τους, για τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που μας επέβαλλε η Κυβέρνηση για τον Covid-19, δημιουργώντας οικονομικό όλεθρο στους τζίρους των επιχειρήσεών μας. Η πτώση κατά περίπου 70% των εισπράξεών μας, ήδη δημιο..... (19/11/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Δυναμική παρουσία της Κέρκυρας στο Επετειακό Επιστημονικό Συνέδριο του ΕΟΑΕΝ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 11-13 Νοεμβρίου 2021.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Δυναμική παρουσία της Κέρκυρας στο Επετειακό Επιστημονικό Συνέδριο του ΕΟΑΕΝ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 11-13 Νοεμβρίου 2021.   Με τριμελή αντιπροσωπεία από το Επιμελητήριο Κέρκυρας αποτελούμενη από τους κ.κ. Γιώργο Χονδρογιάννη – Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ,κ. Στέφανο Μέξα – Α΄ Αντιπρόεδρο και κ. Σπυρίδωνα Σπαή – μέλος Δ.Σ & εκπρόσωπο στον ΕΟΕΑΝ, INSULER, αλλά και παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ. Σπύρου Ζερβόπουλου, εκπρ..... (17/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Κινητοποιήσεις για κλείσιμο της Εστίασης

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ενώπιων των επερχόμενων κινητοποιήσεων του κλάδου μας ανακοινώνουμε τα εξής: Σαφέστατα και συμφωνούμε σε διάφορα είδη κινητοποιήσεων. Το κλείσιμο όμως της επιχείρησης, είναι μία πράξη που αφορά τον ιδιοκτήτη, εφόσον προηγουμένως κρίνει τα παρακάτω τρέχοντα γεγονότα: 1. Ο Πρωθυπουργός της χώρ..... (16/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ –ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 16ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η οικονομική καταστροφή την οποία βιώνει ο κλάδος μας και τα επερχόμενα νέα σκληρότερα μέτρα, μας επιβάλλουν την όσο δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή μας στο Πανελλαδικό κλείσιμο την Τρίτη 16-11-2021. Έκκληση απευθύνουμε στην Κυβέρνηση για ΑΜΕΣΗ στήριξή μας. ΖΗΤΑΜΕ:  Επιδότηση εκ νέου του ενοι..... (16/11/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Επιστολή Φιλαρμονική Εταιρία <<ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ>>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την ευχαριστήρια επιστολή της Φιλαρμονικής Εταιρείας <<ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ>>  προς το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Επιμελητήριο Κέρκυρας.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης    ..... (15/11/2021)

περισσότερα »

12ο Εργαστήριο Στρατηγικών Τεχνολογίας Πληροφοριών & Επικοινωνίας (ΤΠΕ) ΕΕ-Ιαπωνίας (12th EU-Japan ICT Strategies Workshop) / 17 Νοεμβρίου 2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (12/11/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση αναφορικά με το άρθρο 12 του ν. 4541/2018

Εφιστούμε την προσοχή στα μέλη μας για την εφαρμογή του άρθρου 12, του ν. 4541/2018, σύμφωνα με το οποίο Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης οι οποίες έχουν ορίσει, πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος, τη διάρκεια της εταιρείας ως αόριστη έχουν ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2021, εκτός αν, με τροποποίηση του καταστατικού τους πριν την τελευταία αυτή ημερομηνία, ορισθεί άλλη ημερομηνία λήξης αυτών, οπότε ημερομηνία λήξης τους θα είναι εκείνη που θα ορίζεται στο καταστατικό...... (12/11/2021)

περισσότερα »

188755 ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ & ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/11/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ Ε.Ε.Θ. ΜΕ ΤΙΤΛΟ: Ασφάλιση, μια πράξη αγάπης! Insurance Storytelling #INST_Thess_2021- ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο (11/11/2021)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας ΟΑΕΔ στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΟΑΕΔ. Μέχρι τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23:59, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές και μαθήτριες να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για την εισαγωγή τους στις επτά νέες Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (Π.ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2021-22. Οι Π.ΕΠΑΣ θα λειτουργήσουν σε 7 πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα και Ρόδο) με τρεις ειδικότητες στον τομέα του τουρισμού κ..... (11/11/2021)

περισσότερα »

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία | Πρόσκληση σε Ενημερωτική Εκδήλωση-"Προσβάσιμος Τουρισμός"

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την πρόσκληση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία. Παρατίθεται παρακάτω: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   Αγαπητή κυρία, αγαπητέ κύριε,   H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο του έργου “ Accessible Tourism”, με ακρωνύμιο «4ALL», σας προσκαλεί να συμμετάσχετε σε μία ανοικτή διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα   “Προσβάσιμος Τουρισμός”   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11:00μ..... (10/11/2021)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης υποδέχτηκε χθες 09/11/2021 στο Επιμελητήριο σε μια προγραμματισμένη Εθιμοτυπική συνάντηση τον αξιότιμο Πρέσβη της Γερμανίας  στην Ελλάδα κ. Ερνστ Ράιχελ (Ernst Riechel) συνοδευόμενο από τον Επίτιμo Πρόξενο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Κέρκυρα κ. Κωνσταντίνο Γισδάκη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, η Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  κα. Μαριάνθη Ρέβη και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρί..... (10/11/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΓΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΏΝ ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Tο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΟΑΕΔ. Αξιότιμες/Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας.   Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δράσεων του φορέα στο τομέα της εκπαίδευσης, ανακοινώνει τη νέα συνεργασία του με τον ΟΑΕΔ και το ΙΝΣΕΤΕ. Οι τρεις φορείς σε συνεργασία θα υλοποιήσουν προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης στον τομέα του τουρισμού κ..... (10/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Αγανάκτηση επικρατεί στους επιχειρηματίες της ΕΣΤΙΑΣΗΣ από τα εκατοντάδες ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ –ΑΓΩΓΕΣ από GEA – ΕΔΕΜ - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ»

Γνωστοποιούμε σε όλους τους συνάδελφους Εστίασης και Διασκέδασης, ότι οι ως άνω Οργανισμοί Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων, οδηγούν τις επιχειρήσεις μας σε δικαστήρια και αγωγές, για να εισπράξουν την αμοιβή για τους συνθέτες – στιχουργούς – μουσικούς – τραγουδιστές, χρησιμοποιώντας μεθόδους και τρόπους, που χαρακτηρίζονται από πλήρη παραβατικότητα.   ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ οι ατελείωτες ενοχλήσεις και τα ραβασάκια που μας κοινοποιούνται, συνήθως στερούνται νομιμότητας, ..... (10/11/2021)

περισσότερα »

Eνημέρωση για την Πρόσκληση της ΟΒΕ για πρόγραμμα εργαζόμενων

Σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος (Ο.Β.Ε.) υλοποιεί δύο προγράμματα κατάρτισης 80 ωρών έκαστο, που αφορούν : 1)Στέλεχος Πωλητής Λιανικής 2)Στέλεχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Ασφαλούς Διακίνησης Καυσίμων. Σ’ αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν 1.280 εργαζόμενοι συνολικά (αθροιστικά και για τα δύο) από όλες τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας (με σχέση εξαρτημένης εργασίας) ή εποχικά εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα ..... (09/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Αλλαγές στα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Δημοσιεύουμε με πλήρη σαφήνεια τις αλλαγές που προβλέπει η Νέα Απόφαση 69136/5-11-2021 για την λειτουργία ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ KAI ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΑΜΙΓΕΣ ΧΩΡΟΣ 1. Πελάτες μόνο εμβολιασμένοι - νοσήσαντες 2. Κατάργηση μάσκας - αποστάσεις 3. Επιτρέπονται όρθιοι πελάτες - μουσική..... (09/11/2021)

περισσότερα »

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι απέστειλε σήμερα επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με τα νέα έκτακτα μέτρα. Ακολουθεί η σχετική επιστολή. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Κύριοι, Με το παρόν έγγραφο θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη αγωνία μας για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του τόπου ..... (08/11/2021)

περισσότερα »

Ανακοίνωση σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού από το Επιμελητηρίο Κέρκυρας σύμφωνα με τα νεα μέτρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας covid-19, ΦΕΚ 5138/Β/5-11-2021, από τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 οι πολίτες για την είσοδό τους στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας είναι υποχρεωτικό να επιδεικνύουν μαζί με την αστυνομική τους ταυτότητα: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ή ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΣΗΣΗΣ ή ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ (PCR 72 ωρών / RAPID 48 ωρών)   Με εκτίμηση, Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (08/11/2021)

περισσότερα »

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερωνει αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/Γ.Π.οικ. 69136/2021 ΦΕΚ 5138/Β/5-11-2021.      ..... (08/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα έκτακτα μέτρα για τους υπαίθριους – εξωτερικούς χώρους. Λουκέτα και οικονομική κατάρρευση της ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με την Υπουργική Απόφαση 69136 και αρ. φυλλ. 5138 της 5-11-2021 επιβάλλονται ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ για την προστασία από τον COVID-19. Δυστυχώς για πολλαπλή φορά η Εστίαση πληρώνει με βαρύ τίμημα την εφαρμογή των νέων μέτρων από την 6η-11-2021. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Η ισχύς των μέτρων: από 6-11-2021 έως 22 -11-2021 και ώρα 06:00 Στους υπαίθριους – εξωτερικούς χώρους της επιχείρησης θα κάθονται Eμβολιασμένοι, Νοσήσαντες και οι Ενήλικοι ΜΟΝΟ με Rapid test ισχύς 48 ωρών. Δεν ισχύει..... (08/11/2021)

περισσότερα »

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 Το διάστημα της πανδημίας αντιμετωπίσαμε και καταγράψαμε ως φορέας που εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού μια πρωτόγνωρη κατάσταση αντιμετωπίζοντας τις δυσάρεστες & ανεπανόρθωτες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες εξαιτίας του φονικού ιού.     Πολλοί συνάνθρωποι μας δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους, πολλές επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο ή είναι στα πρόθυρα, εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους και η οικονομία δοκιμάζεται σκληρά. Ο εμβολιασμός αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο της ..... (05/11/2021)

περισσότερα »

Ενημερωτικό Δελτίο Οκτωβρίου 2021, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα

Επισυνάπτεται το Ενημερωτικό Δελτίο Οκτωβρίου 2021, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της Πρεσβείας της Ελλάδος στα Τίρανα, το οποίο περιλαμβάνει ειδήσεις οικονομικού, εμπορικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος...... (05/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Πειραματισμοί και Στοχοποίηση της ΕΣΤΙΑΣΗΣ. Χιλιάδες τα Λουκέτα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σε νέες περιπέτειες οδηγείτε ο κλάδος μας με τα νέα μέτρα εφαρμογής από Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Το κλείσιμο 2.000 επιχειρήσεων το τελευταίο διάστημα πέρασε απαρατήρητο και δυστυχώς συνεχίζονται τα πειράματα στις επιχειρήσεις μας, ενώ η στήριξη του κλάδου μας από την άνοιξη του 2021 είναι παντελώ..... (05/11/2021)

περισσότερα »

«Ενημέρωση των μελών σας ως προς την υποχρέωση εγγραφής τους σε Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ), Ν. 4819/123/Α/2021»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του EOEN. Αξιότιμοι/ες, Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 11 του Ν. 4819/2021 η συμμετοχή των υπόχρεων παραγωγών (όπως προσδιορίζονται στην παρ. 1 του ίδιου άρθρου) σε Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ΣΣΕΔ), πραγματοποιείται με την υπογραφή σχετικής σύμβασης με τον φορέα ΣΣΕΔ. Η συμμετοχή σε ΣΣΕΔ: α) παρέχει το δικαίωμα στον υπόχρεο να χρησιμοποιεί σήμανση με την ένδειξη που περιγράφεται στη σύμβαση ως απόδε..... (05/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, ο Υπουργός Υγείας κ Πλεύρης προσεκτικά και στοχευόμενα ανακοίνωσε τα εξής: 1. Στην Εστίαση ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους θα επιδεικνύεται από τον μη εμβολιασμένο πελάτη - RAPID τεστ 2. Στους Αμιγής χώρους (τους εσωτερικούς χώρους), τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά. Επιβάλλεται στις παραβάσεις..... (04/11/2021)

περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 170 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν  οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο  του εορτασμού  των 170 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους  ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων κ.  Νεκτάριος , ο Σεβασμιότατος καθολικός Αρχιεπίσκοπος-Μητροπολίτης  Κερκύρας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου κ. Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας  του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μ. Σταυριανουδάκης..... (03/11/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα περιοριστικά μέτρα αναμένονται εντός των προσεχών ωρών με κύριο στόχο την Εστίαση

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Ανά πάσα στιγμή ανακοινώνονται περιοριστικά μέτρα με άμεση εφαρμογή ειδικά στην Εστίαση, μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19. Θυμίζουμε ότι το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. απηύθυνε επανειλημμένα έκκληση προς όλους τους συνάδελφους, για την πιστή εφαρμογή των μέτρων στους εσωτερικούς χώρους των κ..... (03/11/2021)

περισσότερα »

Υποχρεωτική η Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων - Εργοδοτών στο ΕΡΓΑΝΗ για τους Ανεμβολίαστους και μη Νοσήσαντες Εργαζομένους. Υπουργική - Απόφαση 64232/15-10-2021

Η ως άνω Υπουργική Απόφαση είναι υποχρεωτική, για οποιονδήποτε Επιχειρηματία - Εργοδότη και προβλέπει:  Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης των Ανεμβολίαστων και μη Νοσήσαντων εργαζομένων σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από COVID – 19.  Η Πρώτη Υπεύθυνη Δήλωση θα αφορά την εβδομάδα 18/10/2021 έως 24/10/2021. Η έναρξη της ως άνω δήλωσης, από την Τρίτη 26/10/2021 έως την Παρασκευή 5/11/2021.  Οι επόμενες δηλώσεις σε εβδομαδιαία βάση, θα υποβάλλονται από Τρίτη έως Παρασκευή, για την εκάστοτε προηγού..... (27/10/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 19/2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Πατήστε εδώ για να δείτε το ενημερωτικό έντυπο...... (27/10/2021)

περισσότερα »

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ | ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΉΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΌ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Αξιότιμοι/ες, Με την παρούσα σας καθιστούμε γνωστό πως στα πλαίσια του ελεγκτικού ρόλου του Οργανισμού μας, θα προβούμε στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 1 του εν θέματι Νόμου: «...1. Στον υπόχρεο που παραβαίνει την παρ. 1 του άρθρου 11 επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ίσο με τις ελάχιστες χρηματικές εισφορές της περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 13, που ισχύουν κατά τη διαπίστωση της παράβασης, τις οποίες θα κατέβαλε σε ΣΣΕΔ για το χρονικό διάστημα ..... (27/10/2021)

περισσότερα »

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 170 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συμπληρώνει φέτος 170 χρόνια παρουσίας στην οικονομική, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή του τόπου και θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως θεσμική δύναμη παρέμβασης για την ανάπτυξη, για την υγιή επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή.   Θα εξακολουθήσει να τιμά την παρακαταθήκη των ιδρυτών του και την προσπάθεια όλων όσοι υπηρέτησαν το όραμά του. Θα συνεχίσει, πάνω από όλα, να τιμά την εμπιστοσύνη των μελών του και να επιτελεί το ρόλο που αναλογεί στις αξίε..... (26/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΠΟ 25-10-2021 ΕΩΣ 8-11-2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. «Νέα μέτρα λειτουργίας Εσωτερικών και Εξωτερικών χώρων από 25-10-2021 έως 08-11-2021» Υπ. Απόφαση 66436/Αρ. φύλλου 4919 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Δημοσιεύουμε με πλήρη σαφήνεια το τι προβλέπει η Νέα Απόφαση για την λειτουργία ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ KAI ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΑΜΙΓΕΣ ΧΩΡΟΣ 1. Πελάτες μόνο εμβολιασμ..... (26/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μετά τα επείγοντα ερωτήματα που απήυθυνε το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε., προς τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας και Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, εδόθη λύση – ανάσα, για δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις στην χρήση του εξωτερικού υπαίθριου χώρου. Με την Υπουργική Απόφαση 66436 με αρ. φυλ. 4919..... (26/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΧΡΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID 19

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι Εστίασης- Διασκέδασης και Προέδροι Επιμελητηρίων-Ομοσπονδιών-Ενώσεων-Συλλόγων-Σωματείων, Σας κοινοποιούμε τις ενέργειες του ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. προς το Υπουργείο Υγείας και σας απευθύνουμε έκκληση να προβείτε σε παρόμοιες ενέργειες, μετά το πρόβλημα που προέκυψε σε πολλές περιφερειακές ενότητες της ..... (22/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Απόλυτη η ευθύνη και η υποχρέωση των εργοδοτών απέναντι στους διανομείς για την εφαρμογή του νόμου 3850/2010. Εξοντωτικά τα πρόστιμα από τις παραβάσεις

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι Εστίασης και επιχειρηματίες με εργαζόμενους διανομείς, Με αυστηρή προειδοποίηση, το υπουργείο εργασίας, επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους ως διανομείς παντός είδους αντικειμένων, υποχρεούνται σε πιστή εφαρμογή των μέτρων για την υγεία και ασφάλειά τους. Η ..... (19/10/2021)

περισσότερα »

"Καταγραφή ζημιών – στήριξη πλημμυροπαθών" | Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ενημερώνει ότι ξεκινάει την καταγραφή ζημιών στις οικίες/οικοσυσκευές των νοικοκυριών που επλήγησαν από τις χθεσινές πλημμύρες. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καλούν στη γραμμή δημότη 15601, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 8 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία επιθυμούν. Ειδικά για σήμερα 15.10.2021, η συγκεκριμένη γραμμή πληροφόρησης των δημοτών λειτουργεί ως τις 10 το βράδυ.   Σε κάθε περίπτωση, ο ιδιο..... (18/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Λήγει η ημερομηνία υποβολής της Αίτησης για ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους

«Ευνοϊκότατη Ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους Λήγει η ημερομηνία υποβολής της Αίτησης την 31-10-2021» Νόμος 4764 Αρ. Φυλ. 256 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Την 31-10-2021 λήγει η ημερομηνία υποβολής της αίτησης για την ευνοϊκότατη ρύθμιση χρεών προς τους Δήμους της χώρας. Ποιες οφειλές εντάσσονται στην ρύθμιση  Πάσης φύσεως οφειλές εντάσσονται στην ρύθμιση, όπως χρήσης των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου – ενοίκια χρήσης δημοτικών κτηρίων – πρόστιμα οποιασδήποτε μορφής, Δημοτικός φόρος 0,5 κ.λ.π..... (18/10/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι θα  συγκροτηθούν άμεσα από την  Π.Ε. Κέρκυρας, Επιτροπές Κρατικής Αρωγής για την καταγραφή και αποτίμηση ζημιών στις πληγείσες επιχειρήσεις, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων (καιρικό φαινόμενο «ΜΠΑΛΛΟΣ») στις 14 Οκτωβρίου 2021, το οποίο έπληξε το νησί μας. Συμπεριλαμβάνονται και οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, καθώς και οι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα  φορείς. Οι Επιτροπές καταγραφής και εκτίμησης ζημιών θα προβούν σε επιτόπιες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές.   Παρα..... (15/10/2021)

περισσότερα »

Kλιμάκια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δημοτικών αρχών για την καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες του νησιού

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας  ενημερώνει τα  μέλη του τα εξής:      Τα αρμόδια κλιμάκια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των  Δημοτικών αρχών θα πραγματοποιήσουν αυτοψία για την καταγραφή των ζημιών στις  επιχειρήσεις  και στους  επαγγελματίες  του Νησιού που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.  Συστήνεται να καταγράψουν με φωτογραφικό υλικό  τις ζημιές που έχουν υποστεί  έτσι ώστε να διατεθεί  το υλικό αυτό στα αρμόδια κλιμάκια για άμεση αποζημίωση από την Περιφέρ..... (15/10/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η πρόκληση των αναδυόμενων αγορών στην covid εποχή» (Ταϊλάνδη, Μεξικό, Αργεντινή) (18/10/2021)

Ο ΣΘΕΒ, σε συνεργασία με τον ΣΕΒ, διοργανώνουν διαδικτυακή (μέσω zoom) εκδήλωση με θέμα: «Η πρόκληση των αναδυόμενων αγορών στην covid εποχή» (Ταϊλάνδη, Μεξικό, Αργεντινή) τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου (14.00-15.30).   Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων για: - τις πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης στα πλαίσια του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Εξωστρέφειας - το επιχειρηματικό περιβάλλον δραστηριοποίησης στις αναδυόμενες αγορές της ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ, του ΜΕΞΙΚΟΥ και της ΑΡΓΕΝΤΙ..... (14/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Βαριά πρόστιμα στην Εστίαση για παραβάσεις υπέρβασης εξυπηρετούμενων πελατών στον ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους συνάδελφους Εστίασης και Διασκέδασης να επιδείξουν Σύνεση στην εφαρμογή των Νέων Δεδομένων, μετά την απελευθέρωση των μέτρων σε εσωτερικούς χώρους. ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ 1. Οι εξυπηρετούμενοι πελάτες στον εσωτερικό χώρο, δεν δύναται να υπερβαίνουν τον αριθμό από αυτόν που ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ στ..... (12/10/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Δωρεάν Συμμετοχής στο Online Startup Europe Week Larisa 2021: Κάντε Πράξη την Επιχειρηματική σας Ιδέα

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην online εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2021: Κάντε Πράξη την Επιχειρηματική σας Ιδέα» η οποία θα διοργανωθεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη της Λάρισας, στο πλαίσιο του Startup Europe Week, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού event επιχειρηματικότητας που είναι αφιερωμένο εξολοκλήρου στις startups.    Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας του Zoom, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021, από τις 14:00 μ.μ. έως τ..... (11/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Σε πλήρη κανονικότητα θα λειτουργούν οι ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ στα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης και με πελάτες μόνο εμβολιασμένους και νοσήσαντες»

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.  ..... (11/10/2021)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ιταλίας στην Ελλάδα στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, υποδέχτηκε χθες 07/10/2021 στο Επιμελητήριο σε μια προγραμματισμένη Εθιμοτυπική συνάντηση την αξιότιμη Πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα κα Πατρίτσια Φαλτσινέλι (Patrizia Falcinelli) συνοδευόμενη από τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας στην Κέρκυρα κ. Φρειδερίκο Βαλσάμη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  κ. Στέφανος Μέξας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Πρεσβείας. Πρόκειται για τ..... (08/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Πως ρυθμίζονται τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Μυστικά και ιδιαιτερότητες της ρύθμισης»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (06/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Τα νέα μέτρα για τον Covid-19 από 4-10 έως 11-10» (ΥΑ/Γ.Π. Οικ 60900/2021)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Τα μέτρα που ισχύουν από 4 έως 11 Οκτωβρίου παραμένουν εκείνα που ίσχυαν από 27 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου. Η αλλαγή η οποία περιέχεται στην Νέα Υπουργική Απόφαση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τήρηση χρήσης μάσκας σε ολόκληρη την Επικράτεια στους εσωτερικούς χώρους, σε πάσης φύσεως χώρους εργα..... (06/10/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - TA ΠΑΡΑΚΑΤΩ NEA MEΤΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Υπενθυμίζουμε την εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων προστασίας από τον Covid-19 τα οποία ισχύουν από 1/10 έως 08/10. Υποχρεούται ο συνάδελφος καταστηματάρχης στην πιστή εφαρμογή των μέτρων, διότι σε διαφορετική περίπτωση κλέινει η επιχείρηση και επιβάλλεται εξοντωτικό πρόστιμο.  Η επιχείρηση είνα..... (05/10/2021)

περισσότερα »

Γραφείο ΟΕΥ Καϊρου: Δελτίο Οικονομικών και Εμπορικών Εξελίξεων Αιγύπτου, Σεπτέμβριος 2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/10/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή εκδήλωση για την νέα ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο και τις τράπεζες

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη πραγματοποιεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες», την Τετάρτη 13/10/2021 και ώρα έναρξης 16:00. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Φώτης Κουρμούσης και στελέχη της Ειδικής Γραμματείας θα αναπτύξουν τα ακόλουθα θέματα:   ·         θεσμικό πλαίσιο για τη ρύθμιση και την απαλλαγή ο..... (30/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Επανένταξη σε όσους έχασαν την ρύθμιση λόγω κορονοϊού Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Γνωστοποιούμε, σε όλους τους συνάδελφους ότι την 30-9-2021, λήγει η ημερομηνία για την υποβολή ΑΙΤΗΣΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ στην ρύθμιση των 120 δόσεων εφορίας και ασφαλιστικών εισφορών. Στο άρθρο 263 του Νόμου 4611/2019 και του Νόμου 4728/2021 είναι η τελευταία τροποποίηση επαναφοράς των δόσεων. Διευκρινίζουμε: Για την Εφ..... (30/09/2021)

περισσότερα »

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

    Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης έως 29/10/2021 (για επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στη Δράση) - 3η Τροποποίηση της Πρόσκλησης «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων».   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την 3η Τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση «Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020 (039ΚΕ), όπου δίνεται..... (28/09/2021)

περισσότερα »

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Εστίαση

      Δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης έως 30/10/2021 (για επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στη Δράση) - 4η τροποποίηση της Πρόσκλησης για τη Δράση «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ»   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για τη δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης χρηματοδότησης έως 30/10/2021 για επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν στη Δράση του #ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» - (4η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων..... (28/09/2021)

περισσότερα »

Eurasia Packaging Istanbul 2021- Buyer Mission Programme

            Μεταξύτωνημερομηνιών 20-23 Οκτωβρίου 2021 πρόκειταιναπραγματοποιηθούν οι  ΔιεθνήςΕκθέσεις EURASIA PACKAGING ISTANBUL 2021 απότηνεταιρία Reed Tüyap Fuarcılık A.Ş. στηνΚωνσταντινούπολη/Τουρκία με..... (28/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα Νεα μέτρα που ισχύουν από 27 Σεπτεμβρίου εως 4 Οκτωβρίου

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την Υπουργική Απόφαση 58531, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας από 27-09-2021 έως 04-10-2021. ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ 1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 2. Για τους εργαζόμενους και εργοδότες ανεμβολίαστους (2)..... (28/09/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 20η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΙΣ 16-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

      20η  «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021»  16-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ   Η Εκθεσιακή Δραστηριότητα  «ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ 2021» υπό την Αιγίδα του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου, Δήμου Δωδώνης, και Δήμου Ζίτσας  που είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί από 20-24 Μαΐου στα Ιωάννινα , λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του κοροναϊού (COVID - 19)  και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης απέναντι ..... (24/09/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 3ου ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Π.Ι.Ν., με την αρωγή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ionian Inspires, σας προσκαλούν στην έναρξη του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας, που θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 18:00, στον Κήπο του Λαού. Θα είναι ιδιαίτερη τιμή η παρουσία σας και τη δεύτερη ημέρα του Φεστι..... (23/09/2021)

περισσότερα »

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Μέλι Κισσούρι» ως ΠΟΠ στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (21/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα Νέα μέτρα που ισχύουν από 20 έως 27 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με την Υπουργική Απόφαση 57069, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας από 20 έως 27-09-2021. ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ 1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 2. Για τους εργαζόμενους και εργοδότες ανεμβολίαστους (2) υποχρεωτ..... (21/09/2021)

περισσότερα »

85η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 85η ΔΕΘ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 11-19 Σεπτεμβρίου 2021. Συμμετείχαν  συνολικά 9 Κερκυραϊκές επιχειρήσεις  με πολυετή επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και νέες επιχειρήσεις με στόχο την προβολή και την εξωστρέφεια. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ξεχώρισε με την άψογη κατασκευή και παρουσία του με επιχειρήσεις από το χώρο της παραγωγής, του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και τις εκδόσεις. Έ..... (21/09/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 17/2021

Αγαπητές – αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά από ενάμιση και πλέον χρόνο, που η πανδημία μας ταλαιπωρεί, η ΠΟΒΑΚΩ βρέθηκε ξανά σε εκθεσιακό χώρο και δη σε αυτόν της 85ης ΔΕΘ, που αποτελεί την πιο δυναμική γενική έκθεση της χώρας, με ιστορία δεκαετιών. Η ΠΟΒΑΚΩ συμμετείχε στην εκθεσιακή διοργάνωση που είχε ως τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, στο περίπτερο 15 και συγκεκριμένα στο stand 19, το οποίο επισκέφτηκε πλήθος κόσμου. Μάλιστα η Ομοσπονδία, επιθυμώντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγ..... (21/09/2021)

περισσότερα »

Συλλυπητήρια επιστολή

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για την ξαφνική απώλεια του Στράτου Ταγκατίδη, πρώην μέλους της ΔΕ και του ΔΣ του Επιμελητηρίου και για πολλά χρόνια συνδικαλιστή και αγωνιστή του εμπορικού κόσμου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Το κενό που αφήνει στην οικογένειά του αλλά και στον Εμπορικό κόσμο της Κέρκυρας ε..... (20/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Μέτρα που ισχύουν για περιοχές που έχουν ενταχθεί στο κόκκινο επίπεδο

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Τα μέτρα που ισχύουν για όσες περιοχές έχουν ενταχθεί στο κόκκινο επίπεδο είναι τα εξής: 1. Απαγόρευση Μουσικής, όλο το 24ωρο στα καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης. 2. Απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης από 01:00 το πρωί έως 06:00 το πρωί. 3. Απαγόρευση κυκλοφορίας του κοινού από..... (16/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέο Σοκ στην Εστίαση με τα νέα μέτρα για τους Ανήλικους ηλικίας από 5 έως 17 ετών

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η ΕΣΤΙΑΣΗ πληρώνει με βαρύ τίμημα τα μέτρα για τον Covid-19. Σοκ και αγανάκτηση με έντονες διαμαρτυρίες σε χιλιάδες επιχειρηματίες της Εστίασης και Διασκέδασης, καθώς η υπουργική απόφαση 55400 προβλέπει, μεταξύ άλλων, για τους Εσωτερικούς χώρους, ότι δεν θα ΕΠΙΤΡΕ..... (16/09/2021)

περισσότερα »

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αιγυπτιακή πλευρά σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards)/νομοθεσίας για προϊόντα Με ηλεκτρονική επιστολή της  εδώ Διπλωματική Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. μας ενημέρωσε ότι η Αίγυπτος κατέθεσε στον ΠΟΕ νέα κοινοποίηση TBT  σχετικά με τα επικαιροποιημένα πρότυπα για τα εξής : 1.Εξωτερικά έπιπλα; 2. Μελάνια εκτύπωσης. 3. Έπιπλα - Εξοπλισμός για παιδιά. 4. Μη επεξεργασμένο βούτυρο καριτέ. 5. Καλλυντικά. 6. Συστήματα παροχής νερού. 7. Πυρόσβε..... (15/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα Αυστηρότερα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 13 έως 20 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την Υπουργική Απόφαση 55400, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας και αλλαγές για τους ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 13/09/2021 έως 20/09/2021, 6 ώρα π.μ. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Για..... (14/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Σημαντικές διευκρινίσεις στην Εστίαση και Διασκέδαση για την χρήση του Εσωτερικού χώρου από 13 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.       Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/09/2021)

περισσότερα »

Διαδικτυακή Εκδήλωση για την αξιοποίηση της συμφωνίας CETA από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς ενημερώνει τα μέλη του ότι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση για την αξιοποίηση της συμφωνίας CETA από μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021. Η εκδήλωση απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είτε δεν εξάγουν στον Καναδά, αλλά ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν εξαγωγές, είτε εξάγουν στον Καναδά και προσβλέπουν σε αύξηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Οι συμμετέχουσες εταιρίες θ..... (10/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τροποποίηση του Νόμου 4812 και μείωση χρέωσης του rapid test

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Γνωστοποιούμε στους εργοδότες και εργαζόμενους του κλάδου Εστίασης και Διασκέδασης, την αλλαγή στην τιμή χρέωσης του rapid test, η οποία τροποποιήθηκε και ψηφίστηκε με τον Νόμο 4812/2021 αρθρο 5 παρ. β και η οποία αναφέρει:  Καθορίζεται ως ανώτατο όριο τιμή χρέωσης για το rapid test το ποσό των 10 ευρώ αντί του 2..... (08/09/2021)

περισσότερα »

ΟΑΕΔ | Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για 5.000 ανέργους 30 ετών και άνω, με έμφαση στις γυναίκες, σε 6 περιφέρειες

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΟΑΕΔ.  Τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για το νέο 12μηνης διάρκειας «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ), με έμφαση στις γυναίκες» και συγκεκριμένα στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης.   Τα ποσά ..... (08/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Επίκαιρη Επαναδημοσίευση Ενημερωτικού Δελτίου για τις Παγιες Δαπάνες

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Ενημερώνουμε όλους τους συνάδελφους Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης και οποιονδήποτε επιχειρηματία, την αναγκαιότητα Επαναδημοσίευσης του ενημερωτικού μας Δελτίου για τις Πάγιες Δαπάνες, μετά από απαίτηση εκατοντάδων συναδέλφων. «Γνωστοποιούμε σε όλους τους Συνάδελφους της Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης σ..... (07/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση & Διασκέδαση από 06 έως 13 Σεπτεμβρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την Υπουργική Απόφαση 53950, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 06/09/2021 έως 13/09/2021, 6 ώρα π.μ. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Self test ένα (1) την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευση..... (07/09/2021)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμιών διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων - Κατατέθηκε η τροπολογία

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων για το έτος 2021. Η προθεσμία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της παρ. 1 του άρθρου 119 του ν. 4548/2018 (Α’ 104), του άρθρου 69 του ν. 4072/2012 (Α’ 86) και του άρθρου 10 του ν. 3190/1955 (Α’ 91) παρατείνεται για πενήντα (50) ημερολογιακές ημέρες για τις ανώνυμες εταιρείες, ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες και εταιρείες περιορισμένης ευθύνης για το έτος 2021, όπως..... (06/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τελευταία ημερομηνία Υποβολής Αίτησης για πάγιες Δαπάνες η 10-09-2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Γνωστοποιούμε σε όλους τους Συνάδελφους της Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης σ’ όλους τους επιχειρηματίες, ότι με την τροποποίηση της Υ.Α. ΓΔΟΥ 808/23-07-2021, η οποία με την καινούργια Υπουργική Απόφαση 880/2021, ορίζεται ως καταλυτική ημερομηνία λήξης της υποβολής αίτησης παγίων Δαπανών η 10-09-2021. Υπενθυμίζ..... (03/09/2021)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (02/09/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση ΜΜΕ του τουρισμού

Ανακοίνωση “Οι επιπτώσεις του COVID-19 στον τουρισμό είναι άνευ προηγουμένου. Με τα σύνορα κλειστά, τα ξενοδοχεία κλειστά και τα αεροπλάνα στο έδαφος, ο τουρισμός έχει σταματήσει τελείως τους τελευταίους μήνες”. ZoritsaUrosevic, Διευθυντής θεσμικών και εταιρικών σχέσεων στο  UNWTO. “Επιθυμούμε να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό, αλλά το "κανονικό" μας οδήγησε σε αυτό". ΠΡΕΠΕΙ να ασχοληθούμε με όλους τους τρόπους με τους οποίους το «κανονικό» μας απέτυχε. Πρέπει να χτίσουμε κάτι καλύτερο”..... (02/09/2021)

περισσότερα »

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2021 : ΕΝΑΡΞΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΕΙΣ

2021 – Έτος Απογραφής Πληθυσμού-Κατοικιών   Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Απογραφείς στην Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών (Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2021).   Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 18 έως 67 ετών, ιδιώτες, άνεργοι (δίχως να μεταβάλλεται το νομικό καθεστώς των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ), υπάλληλοι της Κ..... (01/09/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέο mini lockdown στην Εστίαση και Διασκέδαση Αναστάτωση και Αγωνία για την επιβίωση των καταστημάτων

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.   Απρόβλεπτες καταστάσεις δημιουργούν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης σε βάρος της Εστίασης και Διασκέδασης δημιουργώντας ένα πολύμηνο lockdown. Τα προβλήματα είναι τεράστια και θέτουν σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου. Σεβόμαστε την προσπάθεια της κυβέρνησης που παροτρύνει τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν για να προστατευθεί το ..... (31/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση & Διασκέδαση από 30 Αυγούστου έως 06 Σεπτεμβρίου

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (31/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Υποχρέωση και ευθύνη του καταστηματάρχη να γνωρίζει αν ο εργαζόμενος στην επιχείρησή του είναι εμβολιασμένος

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι Εστίασης και Διασκέδασης, Δυστυχώς μετατίθεται, για πολλοστή φορά, η ευθύνη και το πρόστιμο στην επιχείρησή μας για τον εμβολιασμό στο προσωπικό μας. Παραθέτουμε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, τα νέα μέτρα που θα ισχύουν την 13η Σεπτεμβρίου στα καταστήματά μας. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ 1. Ο εργοδότης καταστηματάρχης διατηρεί, βάσει νόμου..... (30/08/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση κατάθεσης θέσεων και απόψεων ενόψει της Αναθεώρησης των κανόνων Ασφάλισης Βραχυπρόθεσμων Εξαγωγικών Πιστώσεων (STEC)».

Πρόσκληση κατάθεσης θέσεων και απόψεων ενόψει της Αναθεώρησης των κανόνων Ασφάλισης Βραχυπρόθεσμων Εξαγωγικών Πιστώσεων (STEC)».   Ενημερώνουμε ότι πρόκειται για διαδικασία της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Competition), υπό τη μορφή διαβούλευσης προς τα κ-μ.   Σχόλια, απόψεις και παρατηρήσεις μπορούν κατατεθούν, μεταξύ άλλων, από φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, στον παρακάτω υπερσύνδεσμο:    https://ec.europa.eu/competition-policy/public-consultations/..... (26/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τα νέα μέτρα που θα ισχύουν για τους ανεμβολίαστους στο κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης από 13 Σεπτεμβρίου 2021 έως τον Μάρτιο του 2022

Μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, από τις 13/9/2021 έως τον Μάρτιο του 2022 θα ισχύουν τα παρακάτω μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, ανεξάρτητα αν απασχολούνται στο Δημόσιο ή Ιδιωτικό τομέα. 1. Οι εργαζόμενοι σε καταστήματα Εστίασης και Διασκέδασης από 13/9/2021 υποχρεούνται να κάνουν 2 τεστ την εβδομάδα. 2. Το κόστος βαρύνει αποκλειστικά τον εργαζόμενο. 3. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ σε δημόσιες δομές. 4. Χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικο..... (24/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ Κ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΠΟ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΩΣ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Με την Υπουργική Απόφαση 51684/4-8-2021, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 23/08/2021 έως 30/08/2021, 6 ώρα π.μ. 2. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εργασίας. 3. Self test ένα (1) την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευση στον χώρο εργασίας με ισχύ μιας εβδομάδας. 4. ΠΡΟΣΟΧΗ Υποχρεωτικό το rapid test, στην εστίαση, με ταυτόχρονη υποχρέωση δήλωση του αποτελέσματος στο πληροφοριακό σύστημα..... (23/08/2021)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΛΑΡΙ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

Ο Πρόεδρος και μέλη της Διοικητικής Επιτροπής πραγματοποίησαν συνάντηση με την Διοίκηση του Πολιτιστικού συνδέσμου  κατοίκων- επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιοχής Σολάρι. Στη συνάντηση αυτή η Διοίκηση του συλλόγου κατέθεσε τους προβληματισμούς της ενόψει των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που απαγορεύουν τη  στάση και στάθμευση των οχημάτων κατά μήκος του δρόμου εμποδίζοντας έτσι την πρόσβαση της πελατείας των τοπικών επιχειρήσεων  και θα έχει ως αποτέλεσμα τον μαρασμό τους  και εντέλε..... (23/08/2021)

περισσότερα »

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η διοίκηση του Επιμελητήριο Κέρκυρας συναισθανόμενη τις εξαιρετικά πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η Βόρεια Εύβοια λόγω των πυρκαγιών, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση ύψους 5.000,00 ευρώ ανταποκρινόμενη στην παράκληση του Επιμελητηρίου Ευβοίας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας αλληλεγγύης για συγκέντρωση χρηματικού ποσού μέσω του ΣΑΜΕΕ (Σωματείο Αλληλοβοήθειας Μελών  Επιμελητηρίου Εύβοιας). Όσοι επιθυμούν να συμβάλουν και να δηλώσουν "παρών" στην προσπάθεια αυτή, μπορούν να συνεισφέρουν στον λ..... (20/08/2021)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΜΕ ΕΜMΙΣΘΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρακτικό επιτροπής για την επιλογή δικηγόρου στο Επιμελήτηριο Κέρκυρας...... (20/08/2021)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου ΟΑΕΔ - Από σήμερα οι αιτήσεις για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στα 30 ΙΕΚ ΟΑΕΔ για το έτος κατάρτισης 2021-2022

Δειτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (20/08/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την ενεργοποιηση του πρόγραμματος επιμόρφωσης στα υγειονομικά πρωτόκολλα που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με τη σειρά τους ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το πρόγραμμα θα παραμείνει ενεργό έως και 15 Σεπτεμβρίου. (19/08/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 11-19/9/2021

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την συμμετοχή της Περιφέρειάς μας στην 85η ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Εκθεσιακό Κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκ..... (16/08/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Προβλήματα στο δίκτυο της Cosmote

                                                               Κέρκυρα, 12/08/2021                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Προβλήματα στο δίκτυο της Cosmote   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει δέκτης παραπόνων των επιχειρήσεων του νησιού και πελατών του δικτύου της Cosmote για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τις οικονομικές συναλλαγές τους όσον αφορά τη χρήση των μηχανημάτων POSειδικότερα εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο δίκτυο. Το γεγονός αυτ..... (12/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, έως 72 δόσεις» (Νόμος 43212015 – 4611201944692017)

Με τους ανωτέρω νόμους και συγκεκριμένα με την αντικατάσταση του άρθρου 289 του Ν.4738/2020 προβλέπονται τα εξής:  Όλες οι οφειλές που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο 2021, παρέχεται η δυνατότητα εξόφλησης έως 72 Δόσεις. ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ  Δυνατότητα εξόφλησης έως 36 δόσεις χωρίς τόκους και προσαυξήσεις.  Εξόφλησης των οφειλών από 37 δόσεις έως 72 δόσεις έντοκες με 2,5% τις εκατό  Η ελάχιστη μηνιαία δόση 30 ευρώ για οφειλές έως 1000,00 ευρώ, 50 ευρώ για οφε..... (12/08/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ | «Εκδήλωση Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Ιόνιας Γης»

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Αγροδιατροφική της Σύμπραξη και υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, πρόκειται να διοργανώσουν: «Εκδήλωση Ανάδειξης της Γαστρονομίας της Ιόνιας Γης» η οποία θα λάβει χώρα στην Κέρκυρα τέλη Σεπτέμβρη 2021, με σκοπό την προβολή των παραδοσιακών προϊόντων όλων των νησιών μας, μέσα από την τοπική γαστρονομία. Πρόκειται για μια εκδήλωση στο πλαίσιο  του Ετήσιου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων..... (10/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 09 Αυγούστου έως 16 Αυγούστου

Με την Υπουργική Απόφαση 49762/2021, θεσπίζονται νέα μέτρα για τις επιχειρήσεις μας. Συγκεκριμένα: 1. Η ισχύς των νέων μέτρων από 09/08/2021 έως 16/08/2021. (09/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Τέσσερις στους δέκα πολίτες και επιχειρηματίες που προσφεύγουν στην ΔΕΔ δικαιώνονται για λάθη ή παραλείψεις

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Πολλάκις αναφερθήκαμε στον τομέα των προστίμων που μας επιβάλλεται από οποιαδήποτε ελεγκτική υπηρεσία. Προτείνουμε λοιπόν ΑΜΕΣΑ στον ελεγχόμενο, να υποβάλλει επανεξέταση του προστίμου που του υπεβλήθη. Ειδικά σε θέματα Εφορίας οι προσφυγείς υποβάλλονται στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ). Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Στις 5.436 προσφυγές που ..... (04/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα μέτρα λειτουργίας στην Εστίαση από 02 Αυγούστου έως 09 Αυγούστου

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (03/08/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ (rapid test & αιμοδοσία)

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (02/08/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Χιλιάδες λανθασμένα εκκαθαριστικά εστάλησαν σε επαγγελματίες»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. "Γνωστοποιούμε τους συναδέλφους Εστίασης και Διασκέδασης, ως επίσης και οποιονδήποτε συνάδελφο επιχειρηματία, ότι εστάλησαν από το υπουργείο Οικονομικών, λανθασμένα εκκαθαριστικά σημειώματα, δημιουργώντας αναστάτωση και αγανάκτηση με την πληθώρα των αδικιών από παρακρατήσεις φόρων. Το ως άνω πρόβλημα εντοπίστηκε από λογιστές, οι οποίοι και σταμά..... (02/08/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην έκθεση Kavalaexpo 2021

Το Επιμελητήριο Καβάλας διοργανώνει και φέτος την ετήσια διεθνή έκθεση Kavalaexpo 2021 και σας προσκαλεί να συμμετέχετε. Παρακαλούμε ανοίξτε τα συνημμένα αρχεία.  ..... (02/08/2021)

περισσότερα »

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «CBTB» ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Τελικό Συνέδριο και η Τελική Συνάντηση εταίρων του έργου CBTB «Παραδοσιακό πρωινό της διασυνοριακής περιοχής: Πρόγραμμα Επωνυμίας (Branding) και Εφαρμογή Κινητών Συσκευών (Mobile Application)» που διοργανώθηκαν από το Επιμελητήριο Γρεβενών, στα Γρεβενά την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, με συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κου Γεώργιου Χονδρογιάννη και του Γενικού Γραμματέα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κου Στέφανου Σπάτουλα. Το έργο CBTB, το οποίο συ..... (30/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Υποχρέωση του εργαζόμενου και του εργοδότη για self test και rapid test εβδομαδιαίως

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Με την απόφαση 46819 και αριθμό φύλλου 3276 τεύχος Β΄ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, επιβάλλει και στον εργοδότη και στον εργαζόμενο self test και rapid test. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ Στον κλάδο της Εστίασης και Διασκέδασης, οποιοδήποτε πρόσωπο εργάζεται με φυσική παρουσία ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΕ:  Self test το οποίο θα πραγματοποιείται 24 ώρες πριν την προσέλευ..... (29/07/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ | «Μέτρα προφύλαξης και υγειονομικά πρωτόκολλα - COVID-19»

 Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την πρώτη ανοιχτή συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος επιμόρφωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου στις 10:00 π.μ.     Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, καθώς θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα online και μέσω μιας τεχνικής συζήτησης να αποκατασταθούν απορίες ή κενά που έχουν προκύψει σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.     ..... (28/07/2021)

περισσότερα »

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ EUROBANK & ΟΜΙΛΟΥ EPSILON NET ΓΙΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ MY DATA

Γνωστοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς η ειδική συμφωνία Eurobank & Ομίλου Epsilon Net για πλατφόρμα My Data Στο σχετικό έγγραφο της Eurobank αναφέρονται τα ακόλουθα: «Στο πλαίσιο της φορολογικής μεταρρύθμισης για τις επιχειρήσεις, εντάσσεται και η υποχρέωση διασύνδεσής τους με την πλατφόρμα My Data της ΑΑΔΕ από την 1η Ιουλίου 2021. Η Eurobank, πιστή στη δέσμευσή της για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον Ψηφιακό τους Μετασχηματισμό και με στόχο τ..... (27/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΣΕΚΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠ’ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ Ή ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Ή ΙΔΙΩΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ (Άρθρο 60 Α.Κ.- Δικαίωμα στα προϊόντα της διάνοιας) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Κοζάνη, 26 Ιουλίου 2021 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – Κ..... (27/07/2021)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου - Από σήμερα και μέχρι τις 4 Αυγούστου οι αιτήσεις για 121 προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

Δειτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/07/2021)

περισσότερα »

Yποβολη υποψηφιοτητων για την απονομη του βραβειου BIE - Cosmos prize

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | "Ανάσα για τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για ρύθμιση ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ που γεννήθηκαν εν μέσω πανδημίας"

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.  Θετική η εξέλιξη της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών για την αποπληρωμή των χρεών που γεννήθηκαν εν μέσω πανδημίας. Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος πολύ καλά γνωρίζει τον οικονομικό καταποντισμό της εστίασης, πριν των οριστικών αποφάσεων, να επανεξετάσει τα εξής:  Η χρονική διάρκεια της εξόφλησης των χρεών που δημιουργήθηκαν με..... (23/07/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επίσκεψη του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας επισκέφθηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) κ. Γιώργος Πιτσιλής προκειμένου να ενημερώσει για θέματα που εντάσσονται στην αρμοδιότητά του, όπως ψηφιακών υπηρεσιών και εφαρμογών και πιο συγκεκριμένα για το myDATA, καθώς και για θέματα εξυπηρέτησης των φορολογουμένων.   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στο έργο που επιτελεί η ΑΑΔΕ με την διαρκή αναβάθμιση τω..... (20/07/2021)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την επιστολή που έστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη για το πρόγραμμα «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας».   Παρακαλούμε ανοίξτε το επισυναπτόμενο αρχείο.     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (19/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ : «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (ΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, με θέμα την παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ :   «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων ..... (19/07/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με την ανακοίνωση της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το επιμορφωτικό πρόγραμμα σωστής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων από επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού.  Ολόκληρο το δελιο τύπου παρατίθεται παρακάτω.        ..... (19/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | «Σήματα χώρων στην Εστίαση και Διασκέδαση»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Μετά από έκτακτη επικοινωνία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, σας ενημερώνουμε για τις τελευταίες εξελίξεις χρήσης των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ στα καταστήματά μας:  Υπουργική απόφαση ή Νόμος θα εκδοθεί αύριο Παρασκευή 16-07-2021  Ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ θα λειτουργεί ως έχει, τηρουμένων αποστάσεων και υγειονομικό πρωτόκολλο  Δεν είναι ο υποχρεωτικός ο χαρακ..... (15/07/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διέπεται από τις νομοθετικές διατάξεις του Ν4497/2017. Ο νέος Νόμος 4497/2017 εισήγαγε ένα νέο νομοθετικό καθεστώς στο χώρο των Επιμελητηρίων, προβλέπει το θέμα των επιχορηγήσεων των Επιμελητηρίων προς τους επαγγελματικούς φορείς, δεν προβλέπει όμως  την επιχορήγηση πολιτιστικών και  αθλητικών  εκδηλώσεων. Σύμφωνα με το άρθρο 65 με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους ενισχύουν  οικονομικά δράσεις επαγγελματικών συλλόγων συμπεριλαμβανομένων και αναγνωρισμένων συ..... (14/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Πως θα λειτουργήσουν οι εσωτερικοί χώροι στην Εστίαση και Διασκέδαση από 16 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2021

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/07/2021)

περισσότερα »

ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ/ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (13/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Δηλώσεις του πρωθυπουργού για την λειτουργία των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ στην Εστίαση και Διασκέδαση

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, για το άνοιγμα των ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ στα καταστήματά μας, σας ενημερώνουμε ότι:  Ο εσωτερικός χώρος, στις επιχειρήσεις μας, θα λειτουργήσει από 16 Ιουλίου Παρασκευή έως το τέλος Αυγούστου, με ειδικές προϋποθέσεις ασφαλείας για τους πελάτες.  ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ, πριν την Παρασκευή, Υπουργική Απόφαση ή Νόμο με ποιους όρους θα λειτουργήσουμε.  Έως τέλος Αυγούστου στους κλειστούς χώρους ΕΣΤΙΑΣΗΣ – ΘΕΑΤΡΑ - ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ – μπαρ – σινεμά – εστίασης.  Οι επι..... (13/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Προς κατάργηση οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ΜΕΙΚΤΩΝ και ΑΜΙΓΩΝ καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης

Σε επανειλημμένες συνεντεύξεις μου, σε ράδιο τηλεοπτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είχα αναφερθεί ότι το πλάνο της κυβέρνησης για χαρακτηρισμό των καταστημάτων μας σε ΑΜΙΓΕΙΣ και ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ χώρους στην πρακτική εφαρμογής του είναι αναποτελεσματικό και τελείως αντίθετο με τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας. Μετά τον τετραπλασιασμό των κρουσμάτων του COVID 19, τα κυβερνητικά στελέχη ως επίσης και ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist ανακοίνωσαν ότι οι εσωτερικοί χώροι θα είναι μόνο ΑΜΙΓΕΙΣ δ..... (13/07/2021)

περισσότερα »

ICC Ελλάς // Ψηφιοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού//Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 11:00-12:30

Θέλετε να μάθετε πώς θα είναι το μέλλον των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού; Εγγραφείτε εδώ   To ICC Germany με το ICC και την υποστήριξη του ICC Ελλάς, στα πλαίσια του Διεθνούς Φόρουμ «Το Μέλλον των Διεθνών Εφοδιαστικών Αλυσίδων - Βιώσιμο, Ψηφιακό, Έξυπνο» διοργανώνουν το 2ο workshop με θέμα την   «Ψηφιοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού» «the digitalization of supply chains» Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021, 11:00-12:30   Στο 2ο workshop εμπειρογνώμονες από την DHL, τη Siemens, τη Voi..... (12/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Νέα έκτακτα μέτρα λειτουργίας της Εστίασης και Διασκέδασης με την ΥΑ 42640 και Αρ. φυλ. 2979 ΤΒ

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σύμφωνα με την ΥΑ 42640 και Αρ. φυλ. 2979 ΤΒ και μετά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, η κυβέρνηση αποφάσισε εφαρμογή νέων μέτρων λειτουργίας των επιχειρήσεών μας. ΕΣΤΙΑΣΗ Έως τις 12 Ιουλίου ημέρα Δευτέρα και ώρα 6 το πρωί, θα ισχύουν τα εξής μέτρα:  Εξυπηρέτησης πελατών, μόνο στον εξωτερικό χώρο και πάντα καθήμενοι - όχι όρθιοι.  Τοποθέ..... (09/07/2021)

περισσότερα »

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Ετήσιου Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διοργανώνειτην Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. το «Ετήσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας CiscoWebexMeetingsστον παρακάτω σύνδεσμο: (09/07/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY - Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Με επιτυχία διεξήχθησαν την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 μέσω τηλεδιάσκεψης, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, οι εργασίες της 49ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν).   Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν Πρόεδροι και μέλη των Διοικήσεων από όλα σχεδόν τα νησιωτικά Επιμελητήρια-μέλη του ΕΟΑΕΝ, καθώς επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και..... (07/07/2021)

περισσότερα »

Αποτελέσματα δράσης ‘Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης των επιχειρήσεων του τόπου μας’

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Επιμελητήριο Κέρκυρας οι συναντήσεις εργασίας που αφορούν τη νέα δράση του Επιμελητηρίου για τις ‘Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης των επιχειρήσεων του τόπου μας’. Στα πλαίσια της παραπάνω δράσης πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις με επαγγελματίες του κλάδου της Ασφάλισης, της Εστίασης και των Σχολών Οδηγών, προκειμένου να καταγραφούν και να επιλυθούν ανάγκες και προβλήματα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθ..... (06/07/2021)

περισσότερα »

Στην 85η ΔΕΘ το Επιμελητήριο Κέρκυρας

Το ΔΣ του Επιμελητήριο Κέρκυρας στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 05.07.2021 αποφάσισε να συμμετάσχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).  Η φετινή ΔΕΘ στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα, θα πλαισιωθεί από ένα επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη προ..... (06/07/2021)

περισσότερα »

Ξεκινά στις 9 Ιουλίου 2021 η υποβολή αιτήσεων για τον Β κύκλο της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό».

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκινά στις 9 Ιουλίου 2021 η υποβολή αιτήσεων για τον Β κύκλο της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό - Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» με στόχο την επιχορήγηση περισσότερων ΜμΕ για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού τους καταστήματος (e-shop). Σε συνέχεια του Α κύκλου της Δρά..... (06/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην εφαρμογή του Ε.Ο.Τ. και του Υπουργείου Τουρισμού VisitGreece app

Ο Δήμος κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ. και το Υπουργείο Τουρισμού, προσκαλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας να εγγραφούν στην διαδικτυακή εφαρμογή (Visit Greece App) που έχει δημιουργηθεί για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, στα εκατομμύρια των επισκεπτών της χώρας.  Η εφαρμογή και η εγγραφή των επιχειρήσεων είναι εντελώς δωρεάν και τα οφέλη που προκύπτουν είναι σημαντικά. ..... (02/07/2021)

περισσότερα »

24th Japan Wine Challenge

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο με την ανακοίνωση του Γραφείου ΟΕΥ Τόκυο...... (02/07/2021)

περισσότερα »

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ραντεβού για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τον ΟΑΕΔ

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ενημερώνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ότι η εξυπηρέτηση του κοινού στα 117 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του Οργανισμού γίνεται κατά προτίμηση με ραντεβού και μόνο για τις υπηρεσίες που δεν παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά. Υπενθυμίζεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρεσιών παρέχονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, είτε μέσω www.gov.gr με κωδικούς TAXISnet είτε μέσω www.oaed.gr/e-yperesies με κωδικούς TAXISnet ή ΟΑΕΔ, ενώ μέσω της πλατφόρμας myoaedlive.g..... (02/07/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΚΕΡΚΥΡΑ, 01/07/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως γνωμοδοτικό και συμβουλευτικό όργανο της πολιτείας, προασπίζει τα συμφέροντα όλων των επιχειρηματιών του νησιού μας, τάσσεται υπέρ της ελεύθερης διακίνησης των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων και στηρίζει την τοπική επιχειρηματικότητα και την επανεκκίνηση της Κρουαζιέρας με όρους ισονομίας και όχι του κατευθυνόμενου ανταγωνισμού. Δημιουργείται μαρασμός στη τοπική οικονομία και αθέμητος ανταγωνισμός.         Με εκτίμηση ..... (01/07/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων (ΔΕΠ), εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των Ιονίων Νήσων , με θέμα την παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ : «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ..... (01/07/2021)

περισσότερα »

ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Αναστάτωση και αγανάκτηση σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις Εστίασης και Διασκέδασης για το μοντέλο χρήσης των εσωτερικών χώρων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση

Αναστάτωση και αγανάκτηση εκφράζουν χιλιάδες συνάδελφοι της Εστίασης και Διασκέδασης μετά την ανακοίνωση των μέτρων για την χρήση των εσωτερικών χώρων στα εστιατόρια και καφέ. Εμπαιγμό και κοροϊδία για μια ακόμη φορά αποτελεί η χρησιμοποίηση του κλάδου μας, από τα συναρμόδια υπουργεία για την επιβολή μέτρων χρήσης των εσωτερικών μας χώρων, που μας φέρνει σε αντιπαράθεση με την πελατεία των επιχειρήσεών μας. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η αστοχία των αρμοδίων και η πλήρη έλλειψης ειδικώ..... (01/07/2021)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 11-19 Σεπτεμβρίου 2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας  προτίθεται να συμμετάσχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης το χρονικό διάστημα 11 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ).  Η ΚΕΕΕ μαζί με όλα τα Επιμελητήρια της Ελλάδος έχουν κλείσει τα κεντρικά Περίπτερα 2 & 3 της Έκθεσης εμβαδού 4.000 m2.    Σημειώνεται ότι η 85η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχουν ως τιμώμενη χώρα η Ελλάδα, θα πλαισιωθεί από ένα ..... (30/06/2021)

περισσότερα »

Ενημερωτικά σεμινάρια καθοδήγησης των επιχειρήσεων-μελών των Επιμελητηρίων για τη συμμόρφωση της λειτουργίας τους σε συνθήκες COVID-19

Η ΚΕΕΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας της για τη δημιουργία νέων ανταποδοτικών υπηρεσιων προς τα Επιμελητήρια και κατ'επέκταση στις επιχειρήσεις - μέλη τους, υλοποεί το έργο "Καθοδήγηση των επιχειρήσεων - μελών των Επιμελητηρίων για την συμμόρφωση της λειτουργίας τους σε συνθήκες COVID-19" (30/06/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ EBEA “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ B2G ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ”, 5/7/2021

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με στόχο την εξοικείωση των εταιρειών  προμηθευτών του Δημοσίου με την ηλεκτρονική τιμολόγηση, διοργανώνει ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ B2G ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ”, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:30-17:00. Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο της Πρόσκλησης.  ..... (30/06/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ‘Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης των επιχειρήσεων του τόπου μας’

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι ξεκινά ένα πλάνο δράσεων για τις «Επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δικτύωσης των επιχειρήσεων του τόπου μας». Στα πλαίσια αυτών των δράσεων το Επιμελητηρίου Κέρκυρας θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εργασίας με μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και εκπροσώπους κάθε κλάδου προκειμένου να  κατ..... (28/06/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΛΟΙΠΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Συνημμένα θα βρείτε την ανακοίνωση του Επιστημονικού Συνεδρίου του Ε.Ο.A.E.N...... (25/06/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση περί Επιχειρηματικού Συνεδρίου "Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών" (Σόφια 8-9 Ιουλίου 2021)

Σας ενημερώνουμε σχετικα με το έγγραφο του Β1 Διευθύνσεως του Υπουργείου Εξωτερικών, σας επισυνάπτουμε επικαιροποιημένη ατζέντα του Επιχειρηματικού Συνεδρίου "Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών" (Σόφια 8-9 Ιουλίου 2021) καθώς και ειδική πρόσκληση για εγγραφή στην ψηφιακή πλατφόρμα της εκδήλωσης.επίσης ότι, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωσή από τους διοργανωτές του Επιχειρηματικού Συνεδρίου, η ημερομηνία προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής για όσες επιχειρήσεις και φορείς ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν δια ..... (22/06/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε τηλεδιάσκεψη για εξαγωγές εμπορευμάτων προς το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τελωνείων εξόδου της Γαλλίας

Σε συνέχεια οδηγιών της Γαλλικής Τελωνειακής Διοίκησης που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ σχετικά με την τήρηση των απαιτούμενων τελωνειακών διατυπώσεων εξαγωγής/εξόδου από τους οικονομικούς φορείς που πραγματοποιούν εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο μέσω τελωνείων εξόδου της Γαλλίας, για να παρακολουθήσετε τη σχετική τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30/06/2021 και ώρα (Ελλάδας) 4:30 μμ-6:30 μμ με αντικείμενο την παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών για την ομαλή ολοκ..... (22/06/2021)

περισσότερα »

Παράταση αιτήσεων τουριστικών και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Παράταση αιτήσεων τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ   +20% επιδότηση τον Αύγουστο και νέα ηλεκτρονική διαδικασία αποπληρωμής    Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη, 24 Ιουνίου και ώρα 23:59, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΟΑΕΔ 2021-22.   Ως επιπλέον κίνητρα συμμετοχής, για πρώτη φορά η επιδότησ..... (18/06/2021)

περισσότερα »

Πρόστιμο 15.000 για λειτουργία βιντεοεπιτήρησης σε επιχείρηση εστίασης

Εφιστούμε την προσοχή, σε εκατοντάδες συναδέλφους της Εστίασης, ότι η βιντεοεπιτήρηση στους χώρους των γραφείων, ως επίσης στην κουζίνα και στους χώρους εργασίας, απαγορεύεται κατά παράβαση των άρθρων 5 παρ. 1 α και γ και άρθρο 5 παρ. 2, του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 679/2016. Οι έλεγχοι από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε πρόστιμο 15.000 ευρώ και διέταξε την άμεση απεγκατάσταση καμερών και την διαγραφή τυχόν υλικού που έχει καταγραφεί. Αρκετές δεκάδες ε..... (18/06/2021)

περισσότερα »

THEMIS - Πρόσκληση σε Β2Β συναντήσεις

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την ανοιχτή Πρόσκληση που αφορά την συμμετοχή σε διαδικτυακές συναντήσεις Β2Β με τουριστικές επιχειρήσεις από Ελλάδα, Ιταλία και άλλες χώρες του εξωτερικού που διοργανώνει ο Δήμος Παξών και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε.   Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Δελτίο Τύπου     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή σε διαδικτυακές συναντήσεις Β2Β με τουριστικές επιχειρήσεις από Ελλάδα, Ιταλία και άλλες χώρες του εξωτερικού   (18/06/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ_2η Ενημερωτική ημερίδα| «Αποτελεσματικό Δίκτυο Διαχείρισης Αποβλήτων Εστιατορίων και Catering Ξενοδοχείων»| 25/06/2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, διοργανώνει και σας προσκαλεί στην 2η ενημερωτική ημερίδα για το Ευρωπαϊκό έργο «Αποτελεσματικό Δίκτυο Διαχείρισης Αποβλήτων Εστιατορίων και Catering Ξενοδοχείων».   Η ενημερωτική ημερίδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά τη Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 με ώρα έναρξης 11:00 π.μ. μέσω του συνδέσμου: https://support-874.m..... (18/06/2021)

περισσότερα »

ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ | 15 Ιουλίου 2021

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως εταίρος του έργου με το ακρωνύμιο CBTB, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA – CBC «Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020», διοργανώνει την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, ‘Ετήσιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Κέρκυρας 2021’. Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η προώθηση των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και συνταγών που χρησιμοποιούνται στο Κερκυραϊκό παραδοσιακό πρωινό όσο και η ενημέρωση σχετικά με το κοινό παραδοσιακό πρωινό της διασυνοριακής περι..... (18/06/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση περί Επιχειρηματικού Συνεδρίου "Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών" (Σόφια, 8-9 Ιουλίου 2021)

Σας γνωρίζουμε ότι επίκειται η διεξαγωγή Επιχειρηματικού Συνεδρίου της «Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών» (εφεξής 3SI), στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας 3SI, στη Σόφια, στις 8-9 Ιουλίου τ.έ.. Όπως περιγράφεται στο Έγγραφο Ιδεών (Concept Paper) των διοργανωτών, οι στόχοι του εν λόγω Συνεδρίου, στο πλαίσιο προώθησης του ρόλου της Πρωτοβουλίας 3SI, είναι οι ακόλουθοι: - να αποτελέσει πόλο έλξης για νέες επενδύσεις στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (ΚΑΕ), με σκοπό την εύρεση ιδιωτ..... (17/06/2021)

περισσότερα »

Επιτρέπεται η ζωντανή μουσική μέχρι 3 άτομα ή με μηχανικά μέσα

  Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (15/06/2021)

περισσότερα »

Τρίτη Διαδικτυακή Εκδήλωση προγράμματος IonianYeast - Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 - Ώρα 18-20_Reminder

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η τρίτη και καταληκτική διαδικτυακή εκδήλωση του προγράμματος IonianYeast το οποίο και ολοκληρώνεται στο τέλος του τρέχοντος μήνα. Η εκδήλωση αυτή θα αφορά στα αποτελέσματα που παρήχθησαν από το εν λόγω πρόγραμμα αναφορικά με την ποιοτική αναβάθμιση του κρασιού από την ποικιλία "Κακοτρύγης" της Κέρκυρας. Όπως και τις δύο προηγούμενες Κυριακές, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM μεταξύ 18:00-20:00. Επισυνάπτεται η σχετική αφίσα-πρόγραμμα..... (11/06/2021)

περισσότερα »

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/06/2021)

περισσότερα »

Υπό όρους επιτρέπεται η Μουσική στην ΕΣΤΙΑΣΗ στους εξωτερικούς χώρους

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/06/2021)

περισσότερα »

Αύριο ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τις 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ

Αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 23:59.   Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται και φέτος τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ για πρώτη φορά η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπ..... (10/06/2021)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δείτε το επισυναπτόμενο έγγραφο του Συμβουλευτικού Κέντρου Κέρκυρας του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) σχετικά με την Ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας σε ειδικό πρόγραμμα τoυ ΟΑΕΔ για την απασχόληση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (ΕΚΟ).  ..... (10/06/2021)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΙΝ ΣΤΗΝ VIRTUAL ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετέχει  στην Ψηφιακή Έκθεση «Πανόραμα Νησιωτικών Προορισμών» στις 4-6 Ιουνίου 2021 – Παρασκευή 12:00- 20:00 και Σάββατο και Κυριακή 10:00- 20:00 στο Ψηφιακό Εκθεσιακό Κέντρο της Mact Media Group.   Μπορείτε μα εισέλθετε στην έκθεση κάνοντας εγγραφή  για να επισκεφθείτε την ψηφιακή έκθεση  στον ιστότοπο www.mactexpocenter.com   Στα παρακάτω links  θα βρείτε τις οδηγίες για τις Β2Β συναντήσεις και οδηγίες για το εκθεσιακό κέντρο.   B2B..... (04/06/2021)

περισσότερα »

ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ- Επιχορήγηση Αυτοαπασχολούμενων Δικηγόρων.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για τη νέα δράση που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αφορά την ενίσχυση με τη μορφή της επιχορήγησης των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 λόγω της μη φυσικής λειτουργίας των δικαστηρίων.   Στόχος της Δράσης είναι η αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών των δικηγορικών γραφείων προκειμένου οι δικηγόροι να έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν τις υπηρεσίες τους μέσω τηλεδιάσκεψης, αλλά και να αξιοπο..... (04/06/2021)

περισσότερα »

Νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ για τουριστικές επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε επικείμενη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ, προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις με σκοπό την επιχορήγηση λειτουργικών δαπανών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.   Δικαιούχοι της Δράσης θα είναι μικρομεσαίες και μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις: Ξενοδοχεία, καταλύματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, τουριστικά γραφεία / πρακτ..... (04/06/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Βελονισμός, μια εναλλακτική προσέγγιση στη θεραπευτική διαχείριση και αποκατάσταση Σπάνιων Νοσημάτων - Παθήσεων"

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (04/06/2021)

περισσότερα »

Eπιστολή στον Υπουργό Τουρισμού σχετικά με το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη ..... (03/06/2021)

περισσότερα »

Επιστρέφει η Kosmima: Από τις 23 έως τις 25 Οκτωβρίου στη ΔΕΘ | 32ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «1821: Σύγχρονη Ματιά 200 Χρόνια Μετά»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με το έγγραφο του Προέδρου της ΠΟΒΑΚΩ. Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (03/06/2021)

περισσότερα »

Απολογισμός Διαδικτυακής Πύλης Αgora 2020

Eνημερωτικό σημείωμα (συν) που αφορά στη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης Agora για το 2020. Η διαδικτυακή πύλη “AGORA” λειτουργεί από το 2007 επιδιώκοντας  την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η Πύλη τροφοδοτείται πρωτίστως σε καθημερινή βάση με πληροφορίες από 60 Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και προσφέρει στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα ενημέρωση για τις αγορές του εξωτερικού, τις κυρίαρχες τάσεις και τις εκάστοτε ευκαιρίες που παρουσιάζονται σ..... (03/06/2021)

περισσότερα »

Διοργάνωση διαδικτυακού συνεδρίου για εξαγωγές ευρωπαϊκών επιχειρήσεων στην Κίνα (14.10.2021).

Σας γνωρίζουμε ότι οι φορείς EUSMECentre, Eurochambresκαι Voka-ChamberofCommerce & IndustryMechelen-Kempenδιοργανώνουν από κοινού διαδικτυακό συνέδριο σχετικά με μελέτες περιπτώσεων (case-studies) ευρωπαϊκών επιχειρήσεων οι οποίες κατέγραψαν εξαγωγές στην Κίνα κατά την διάρκεια της πανδημίας. Στόχος του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών εξαγωγών από εκπροσώπους πέντε ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Τυχόν ενδιαφερόμενες εταιρείες θα πρέπει να επικοινωνήσουν απε..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Πλήρης Απαλλαγή από την καταβολή του ενοικίου και για τον μήνα Ιούνιο

Με επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου, ανακοινώθηκε ότι προβλέπεται ΑΠΑΛΛΑΓΗ της πληρωμής ενοικίου και για τον μήνα ΙΟΥΝΙΟ στις εξής επιχειρήσεις: Εστίαση – Τουρισμού – Πολιτισμού – Αθλητισμού – Μεταφορών – Γυμναστήρια και σε εκείνες που επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα. Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει η εξάρτησης εφαρμογής των ως άνω μέτρων βασίζεται στον ΚΑΔ της επιχείρησης. Υπενθυμίζουμε ότι ο..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων σχετικά με τη νέα δράση που αφορά την επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη  σχετικά με τη δράση «ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)». Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης.   Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή προς τον Υπουργό. ΚΕΡΚΥΡΑ  2/6/2021  Αρ. Πρωτ    933 ..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση για το Πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Με περισσότερες επιλογές και επιδότηση ακόμη και σε ποσοστό 100%, το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» δίνει την ευκαιρία σε ακόμα 300.000 Έλληνες να οργανώσουν τις διακοπές τους και να ταξιδέψουν εντός της χώρας μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.   Τι αλλάζει στο Πρόγραμμα φέτος; Ύστερα από τις πρωτοβουλίες της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη, φέτος το πρόγραμμα εμφανίζεται σημαντικά βελτιωμένο, περισσότερο ευέλικτο κατά την αξιοποίησή του αλλά και ιδιαίτερα διευρυμένο προς ό..... (02/06/2021)

περισσότερα »

Webinar με θέμα "Προετοιμασία για την μετά COVID-19 εποχή και Ενίσχυση της Εξωστρέφειας για τον Ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα"

Πρόσκληση Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σας προσκαλούν σε Webinar με θέμα «Προετοιμασία για την μετά COVID-19 εποχή και Ενίσχυση της Εξωστρέφειας για τον Ξενοδοχειακό κλάδο στην Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 μεταξύ 13:00 - 16:00 διαδικτυακά Με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από την πανδημία του COVID-19, ο κύριος στόχος του Webinar θα είναι η εξέταση βασικών ζητημάτων των εταιριών του Ξενοδοχεια..... (01/06/2021)

περισσότερα »

Αίτηση Επιδότησης παγίων Δαπανών έως 17 Ιουνίου με την ΓΔΟΥ 504/2021

Η Επιδότηση Πάγιων Δαπανών δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2236 Β΄ /29-05-2021. Η απόφαση ΓΔΟΥ 504/2021 και ορίζει ως καταλυτική ημερομηνία λήξης την 17η Ιουνίου. Ποιες επιχειρήσεις έχουν δικαίωμα Υποβολής:  Όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής ως επίσης και οι ατομικές και εκείνες μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες στο Φ.Π.Α  Δημοτικές Επιχειρήσεις – Επιχειρήσεις ΟΤΑ – θεραπευτών κέντρων – Ιαματικών Πηγών. Προϋποθέσεις υπαγωγής: 1. Να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα να λει..... (01/06/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη στις 26 Μαΐου 2021 με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά και τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Αραβώση, για το ζήτημα των δασικών χαρτών. Την τηλεδιάσκεψη οργάνωσε ο ΕΟΑΕΝ και συμμετείχαν τα νησιώτικα επιμελητήρια. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσώπησε ο κ. Σπυρίδων Σπαής, μέλος του ΔΣ. Ο κ. Σπαής στην παρέμβασή του επεσήμανε στον κ. Υφυπουργό το υπόμνημα που απέστειλε το Επιμελητήριο Κέρκυρας σ..... (31/05/2021)

περισσότερα »

Ιαπωνία_Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον μεταποιητικό τομέα (world class manufacturing)

Tο διάστημα 15 έως 19 Νοεμβρίου, το Κέντρο Βιομηχανικής Συνεργασίας ΕΕ - Ιαπωνίας (EU-Japan Centre for Industrial Cooperation), θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον μεταποιητικό τομέ παγκοσμίου κύρους (World Class Manufacturing training programme). Οι ελληνικοί φορείς και επιχειρήσεις που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο εν λόγω πρόγραμμα, μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής και τα κριτήρια επιλογής, των συμμετεχόντων, στην..... (31/05/2021)

περισσότερα »

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΠΑΙΔΟΤΟΠΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων» που αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία της νόσου COVID-19, καθώς η λειτουργία τους έχει ανασταλεί καθ' όλη τη διάρκεια ισχύος των γενικών περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Στόχος της Δράσης είναι να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης μ..... (28/05/2021)

περισσότερα »

Τι ισχύει για τα self test στην Εστίαση και ιδιωτικό τομέα από 24-05-2021 έως 31-05-2021

Γνωστοποιούμε στα μέλη και σε οποιονδήποτε ιδιώτη επιχειρηματία το νέο καθεστώς που θα ισχύει από 24 έως 31 Μαΐου για τα self test. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ  Το self test είναι ένα και έχει ισχύ για μια βδομάδα  Δεν υποχρεούται ο εργαζόμενος να πραγματοποιεί και να δηλώνει το self test 24 ώρες πριν την έναρξη της εργασίας του, αλλά με την αλλαγή του αρμόδιου υπουργείου, του δίνει την δυνατότητα να προσέλθει π.χ. την Δευτέρα στην εργασία του, να το πραγματοποιήσει και να το δηλώσει εντός της εβδομά..... (27/05/2021)

περισσότερα »

Forum Ανάπτυξης Ηλεκτρονικού Εμπορίου China - CEEC Silk Road (8.6.2021)

Σας γνωρίζουμε ότι στις 8 Ιουνίου τ.έ και στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς Έκθεσης China - CEEC Expo που διοργανώνεται στο Ningbo, το Υπουργείο Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (MOFCOM) διοργανώνει το Φόρουμ Ανάπτυξης Ηλεκτρονικού Εμπορίου China - CEEC Silk Road (China – CEEC Silk Road e–commerce Development Forum). Στόχος του εν λόγω Φόρουμ είναι η εκκίνηση ενός μηχανισμού διαλόγου ανάμεσα στην Κίνα και στις χώρες Ανατολικής Ευρώπης (CEEC) για τη συνεργασία, μέσω ηλεκτρονικού εμπορίο..... (26/05/2021)

περισσότερα »

Ενημέρωση μελών Επιμελητηρίου Κέρκυρας | Περιπτώσεις ανύπαρκτων "ολλανδικών" εταιρειών.

Την εξαπάτηση εταιρειών από ανύπαρκτες "ολλανδικές" εταιρείες επισημαίνει με επείγον έγγραφο του προς τα Επιμελητήρια της χώρας το γραφείο ΟΕΥ Χάγης. Αναλυτικά αναφέρει:   "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ακόλουθες περιπτώσεις εξαπάτησης οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του Γραφείου μας. Πρόκειται για υποτιθέμενες «ολλανδικές» εταιρείες οι οποίες έχουν οικειοποιηθεί τα στοιχεία (επωνυμία, διεύθυνση, αριθμό Εμπορικού Επιμελητηρίου (KvK) και αριθμό ΦΠΑ) νομίμων ολλανδικών εταιρειών.   ..... (25/05/2021)

περισσότερα »

Ανακοίνωση εκδήλωσης "Greece - GCC countries e-Business Gathering", 15-16 Ιουνίου

Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο ανακοινώνει την διοργάνωση διαδικτυακής επιχειρηματικής συνάντησης μεταξύ της Ελλάδας και των κρατών – μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου με τίτλο «Κοινά Οράματα», στις 15 – 16 Ιουνίου τ.ε.  Από αραβικής πλευράς, οι συμμετέχουσες χώρες είναι το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.   Καλωσορίζουμε τη συμμετοχή μελών και μη-μελών του Επιμελητηρίου μας σε αυτήν την τόσο σημαντική διαδικτυακή συνάντη..... (24/05/2021)

περισσότερα »

Χρήση τηλεόρασης στον εξωτερικό χώρο

Δείτε το επισυναπτόμενο εγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ...... (24/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Μεταφορικό Ισοδύναμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του αναφορικά με την διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση (Πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου στη μεταφορά καυσίμων στα μικρά νησιά για το έτος 2021) που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το ΕΔΥΤΕ Α.Ε. Την εκδήλωση παρακολούθησε το μέλος του ΔΣ Επιμελητήριου Κέρκυρας, ο κ. Σπυρίδων Σπαής. Σύμφωνα με την K.Y.A. 811/2021 ..... (19/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Από αύριο οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ                                                         ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ                                                                                                                                                                         ..... (18/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_INSULEUR

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου του INSULEUR αναφορικά με την διασφάλιση δίκαιης και αποτελεσματικής ανάκαμψης στα νησιά της ΕΕ μέσω κατάλληλων μέτρων στα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.     Με εκτίμηση Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INSULEUR   Διασφάλιση δίκαιης και αποτελεσματικής ανάκαμψης στα νησιά της ΕΕ μέσω κατάλληλων μέτρων στα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης και Ανθεκτ..... (18/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.30310/ 14.5.2021 με την οποία τροποποιείται η Δ1α/Γ.Π.οικ.24525/ 18.4.2021 ΚΥΑ σχετικά με την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.   Η απόφαση προβλέπει:   «Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής Οι διατάξεις της παρούσας εφαρμόζονται για τους εργαζόμενους/ες σε εργοδότες με επιχειρηματική δραστηριό..... (18/05/2021)

περισσότερα »

Νέα Δράση ΕΠΑνΕΚ: «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών» - Επανεκκίνηση Εστίασης

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη νέα δράση του ΕΠΑνΕΚ: «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών» - Επανεκκίνηση Εστίασης. Η Δράση στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για την προμήθεια πρώτων υλών απαραίτητων για τη στήριξη μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19.  Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 100.000 ευρώ σε κάθε επιχε..... (17/05/2021)

περισσότερα »

Παράταση ωραρίου λειτουργίας της Εστίασης – Μουσική –Απελευθέρωση μετακινήσεων

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/05/2021)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ - ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑΔΑΣ Webinar invitation - "Taking advantage of public procurement opportunities in Canada" (19.5.2021)

Προωθούμε παρακάτω ενημέρωση της εδώ Αντιπροσωπείας της ΕΕ σχετικά με τη διεξαγωγή διαδικτυακού σεμιναρίου για την πρόσβαση ευρωπαϊκών εταιρειών σε δημόσιους διαγωνισμούς στον Καναδά, στο πλαίσιο της Συμφωνίας CETA. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Το webinar θα διεξαχθεί στις 19.5.2021 και ώρα Ελλάδος 17:00.   ----------------------------------------------------------------------------------------       Dear colleague,   On behalf of the Delegation of the Europe..... (14/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_«Γαλάζια Ελευθερία»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», για τον εμβολιασμό στα νησιά, στην  οποία εντάσσεται και το νησί μας. Στόχο..... (13/05/2021)

περισσότερα »

Δημοσιεύτηκαν τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1632/Β/21.04.2021) η Απόφαση  Αριθμ. 6632 με θέμα «Αντικατάσταση της υπ’ αρ. 1881/29.05.2020 κοινής υπουργικής απόφασης «Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» (Β’ 2084), όπως τροποποιήθηκε με τις υπ’ αρ. 8958/15.06.2020 (Β’ 2370), 9418/23.06.2020 (Β’ 2498) και 16192/2020 (Β’ 46..... (13/05/2021)

περισσότερα »

Νέες Εξαγωγικές δυνατότητες για τις Επιχειρήσεις

Νέες Εξαγωγικές δυνατότητες για τις Επιχειρήσεις Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 και ώρα 18:00. (13/05/2021)

περισσότερα »

Αποκτήστε Ηλεκτρονικό Ράφι Online Πωλήσεων στην Τοπική Ηλεκτρονική Αγορά του Νομού Κέρκυρας και στην Πανελλήνια Ηλεκτρονική Αγορά www.directmarket.gr σήμερα.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στηρίζει τις Επιχειρήσεις και τις Τοπικές Αγορές στο lockdown με μια καινοτομική πρωτοβουλία ηλεκτρονικού εμπορίου. (13/05/2021)

περισσότερα »

Δελτίο «Οικονομία & Εμπόριο στην Ουγγαρία»

Το Δελτίο περιλαμβάνει στοιχεία για την οικονομία της Ουγγαρίας, πρόσφατες εξελίξεις εμπορικού ενδιαφέροντος, διεθνείς συνεργασίες, διεθνείς εκθέσεις, προσφορές-ζητήσεις επιχειρηματικής συνεργασίας, ζητήσεις προϊόντων, κλπ.      ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/05/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΑΕΔ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου ενημερώνουν τα μέλη του για το νέο Πρόγραμμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) αναφορικά με την επιχορήγηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών. Ο στόχος της δράσης, διάρκειας 12 μηνών, είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 νέων ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων,..... (06/05/2021)

περισσότερα »

Ψηφιακή Μέριμνα του ΥΠΑΙΘ

Η Εταιρεία INTRAWAY στο πλαίσιο του έργου «Υπηρεσίες δημοσιότητας, υποστήριξης και ενημέρωσης κοινού της δράσης "Ψηφιακή Μέριμνα του ΥΠΑΙΘ"», (Ανάθεση υπ'αριθμ. 2591/24.02.2021 -  Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.)  έχει αναλάβει τις Δράσεις ενημέρωσης προς την επιχειρηματική κοινότητα των προμηθευτών εξοπλισμού υπολογιστικών συσκευών μέσω voucher στους ωφελούμενους μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές. Οι δράσεις αυτές μπορούν να γίνουν σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς που εκπροσωπούν τους συγκεκρι..... (27/04/2021)

περισσότερα »

Τροποποίηση - Παράταση της πρόσκλησης για την Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την τρίτη (3η) τροποποίηση της πρόσκλησης και παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης στη Δράση «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου» έως την 31 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 17:00. Σχετικό αρχείο   Επικοινωνία – Πληροφορίες Γραφείο ενημέρωσης Επιμελητηρίου Κέρκυρας, αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, τηλ. 2661081026 εσ..... (23/04/2021)

περισσότερα »

Ευχές για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας εύχονται καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση. (22/04/2021)

περισσότερα »

Δημοσιοποίηση των προς τροποποίηση τεχνικών φακέλων των προϊόντων ΠΟΠ Σαντορίνη και ΠΓΕ Άγιο Όρος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Δημοσιοποίηση των προς τροποποίηση τεχνικών φακέλων των προϊόντων ΠΟΠ Σαντορίνη και ΠΓΕ Άγιο Όρος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/04/2021)

περισσότερα »

Αναξιόπιστα προϊόντα προστατευτικού υγειονομικού υλικού (ΡΡΕ) τουρκικών επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το έγγραφο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στη Κωνσταντινούπολη - Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων αναφορικά με αναξιόπιστα προϊόντα προστατευτικού υγειονομικού υλικού (ΡΡΕ) τουρκικών επιχειρήσεων.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟ..... (21/04/2021)

περισσότερα »

Πίνακας αποτελεσμάτων της Δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»

    Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την έγκριση του συγκεντρωτικού πίνακα αποτελεσμάτων αξιολόγησης της πρόσκλησης χρηματοδοτικής Ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2014-2020».     Επικοινωνία – Πληροφορίες Γραφείο ενημέρωσης Επιμελητηρίου Κέρκυρας, αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προ..... (19/04/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ INICIA EXPORTACION

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την ανακοίνωση του Γραφείου ΟΕΥ Μαδρίτης της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ισπανία αναφορικά με καταγγελίες κατά ισπανικής επιχείρησης, υπό την ονομασία INICIA EXPORTCION SL. Συγκεκριμένα, επιχείρηση με την ονομασία INICIA EXPORTACION φαίνεται να είναι ενεργή με κεντρικά γραφεία στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Γαλικίας και να δραστηριοποιείται στο εμπόριο διατροφικών προϊόντων και σε συναφείς δραστηριότητες, όπως συμβουλευ..... (16/04/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Υπουργείο Τουρισμού

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού για την έναρξη προγραμμάτων μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων του τουριστικού κλάδου.       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας     Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ξεκινούν τα προγράμματα μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού   Με απόφαση της Υφυπουργού Τουρισμ..... (16/04/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Μίσθωση Καταλυμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Καταλύματα Καραντίνας)

  Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Μίσθωση Καταλυμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Καταλύματα Καραντίνας)   Στην εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και της ταυτόχρονης επανεκκίνησης της τουριστικής κίνησης, για την εαρινή περίοδο του 2021, εντάσσεται η δημοσίευση της πρώτης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την COVID-19. Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν θα χρ..... (14/04/2021)

περισσότερα »

Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2 - Οι πίνακες με κριτήρια επιλεξιμότητας

Στα πλαίσια της ενημέρωσης για το Νέο πρόγραμμα επιδότησης επιχειρηματικών δανείων ΓΕΦΥΡΑ 2, σας αποστέλλουμε συνημμένα τους πίνακες με κριτήρια επιλεξιμότητας...... (14/04/2021)

περισσότερα »

Διοργάνωση web seminar για τοποθέτηση ελληνικών προϊόντων σε ρωσική ιστοσελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου

Δεδομένης της ραγδαίας ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου στη Ρωσική Ομοσπονδία το Γραφείο μας σε συνεργασία με την εταιρεία «City Nature», τεχνικό σύμβουλο μιας από τις μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου (https://www.ozon.ru/highlight/22619/ ) σχεδιάζει την πραγματοποίηση διαδικτυακών παρουσιάσεων (web seminars) με σκοπό την ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να τοποθετήσουν τα προϊόντα τους. Συγκεκριμένα, η πύλη ηλεκτρονικού εμπορίου «OZON GLOBAL» έχει δημιο..... (14/04/2021)

περισσότερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ_ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΥΠΑΙΘΡΟΥ - UNWTO GLOBAL RURAL TOURISM STARTUP COMPETITION

  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ανακοίνωσε τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού με τον τίτλο UNWTO Global Rural Tourism Startup Competition. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που με τις προτάσεις τους μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της υπαίθρου μέσω του τουρισμού και να υποστηρίξουν την ανάκαμψη του τομέα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), στο πλαίσιο των Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και ειδικότερα για την εξάλειψη της φτώχιας, την ανα..... (13/04/2021)

περισσότερα »

Εικονικό σεμινάριο της Ευρ. Επιτροπής σε θέματα πρόσβασης στις Αγορές (Virtual Workshop Access2Markets) / 14.4.2021

Προκειμένου εξαγωγικοί φορείς - ιδιαίτερα ΜΜΕ να αμβλύνουν τις οικονομικές επιπτώσεις που προκαλεί η πανδημική κρίση και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες που παρέχει  η Ευρ. Επιτροπή κρίνεται σκόπιμη η παρακολούθηση του σεμιναρίου με θέμα: “Εικονικό σεμινάριο της Ευρ. Επιτροπής σε θέματα πρόσβασης στις Αγορές (Access2Markets)/14.4.2021”,    Η Ευρ. Επιτροπή, προκειμένου να ανταποκριθεί στην άνοδο του προστατευτισμού, μεταξύ των άλλων, έχει αναγάγει τις επικοινωνιακές τις προσπάθειε..... (12/04/2021)

περισσότερα »

Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2»

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκίνησε η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας (www.keyd.gov.gr ή gov.gr) για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα κρατικής επιδότησης δανείων πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων – ΓΕΦΥΡΑ 2.   Επισυνάπτεται το σχετικό Δελτίο Τύπου...... (07/04/2021)

περισσότερα »

Σεμινάριο για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets στην ελληνική γλώσσα (14.04.2021)

Σας γνωρίζουμε ότι στις 14 Απριλίου τ.έ., ώρα Ελλάδας 09:00-13:00, θα διεξαχθεί σεμινάριο για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets, στην ελληνική γλώσσα, μέσω τηλεματικής. Υπενθυμίζεται ότι προηγούμενο συναφές σεμινάριο με διερμηνέα στην ελληνική γλώσσα είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2020. Το εν λόγω σεμινάριο, το οποίο τιτλοφορείται “Access2Markets Train the Trainers”, απευθύνεται πρωτίστως, αλλά όχι αποκλειστικά, σε συμμετέχοντες οι οποίοι, θα μπορούν στην συνέχε..... (05/04/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                  ΚΕΡΚΥΡΑ, 02/04/2021     Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την συμμετοχή του στην Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ- Συνδέσμου Εξαγωγέων  σχετικά  με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων με την υποστήριξη των Επιμελητηρίων των Ιονίων Νήσων.   Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εξαγωγικές επιδόσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με βάση τη μελέτη του ΙΕΕΣ ..... (02/04/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΚΛΟΓΗ Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ - ΟΙΚ. ΕΠΟΠΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι κατά την διεξαχθείσα χθες ψηφοφορία για  εκλογή Α’ Αντιπροέδρου και Οικ. Επόπτη της Διοικητικής Επιτροπής εξελέγη ο κ. Στέφανος Μέξας Α’ Αντιπρόεδρος και η κα Αγγελική Αυλωνίτη Οικ. Επόπτης με την πρώτη ψηφοφορία.   Η σύνθεση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Κερκύρας διαμορφώνεται ως εξής:     ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ     Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΕΞΑΣ  ..... (01/04/2021)

περισσότερα »

Διαβούλευση Ενιαίων Τεχνικών Προδιαγραφών για πλαστικές σακούλες απορριμμάτων από 100% ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο

 Στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων www.promitheus.gov.gr στο πεδίο "Διαβουλεύσεις" αναρτήθηκαν για πρώτη διαβούλευση οι Ενιαίες Τεχνικές Προδιαγραφές για πλαστικές σακούλες απορριμμάτων μιας χρήσης από 100% ανακυκλωμένο πολυαιθυλένιο με μοναδικό κωδικό 21DIAB000016171.   Η διαβούλευση θα παραμείνει ενεργή για οποιεσδήποτε παρατηρήσεις και προτάσεις μέχρι τις 20-04-2021.   Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτόν τον τεχνικό διάλογο και να υπ..... (31/03/2021)

περισσότερα »

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι την Περιφερειάρχη των Ιονίων Νήσων κ. Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου υποδέχτηκαν στα Γραφεία της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και Πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, η Διευθύντρια της κ. Μάγδα Πετροπούλου, καθώς και τα στελέχη της. Η Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά,  για την εξέλιξη  των Δράσεων του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος των Ιονίων Νήσων, καθώς και για τις Δράσεις του..... (30/03/2021)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΩΝ "ΑΡΝΑΚΙ-ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ" ΩΣ ΠΓΕ/ΔΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΙΩΝ "ΑΡΝΑΚΙ-ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΛΗΜΝΟΥ" ΩΣ ΠΓΕ/ΔΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (24/03/2021)

περισσότερα »

Αίτηση καταχώρησης της ονομασίας "Αφρινα " ως ΠΓΕ στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ.

Αίτηση καταχώρησης της ονομασίας "Αφρινα " ως ΠΓΕ στο μητρώο των ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ..... (24/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΟΤ:Πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή Visit Greece App

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την Πρόσκληση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) του Υπουργείου Τουρισμού σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή  Visit Greece App.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ     Πρόσκληση σε ελληνικές επιχειρήσεις να προβληθούν δωρεάν στην εφαρμογή  Visit Greece App O Ελληνι..... (23/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Τελική Διαδικτυακή εκδήλωση “ICON WOM-EN Final Event

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021, η Τελική Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “ICON WOM-EN Final Event”  του έργου “Integrating Innovation and Promoting Cluster Organization in WOMen Enterprises» (Ενσωμάτωση της καινοτομίας και προώθηση της οργάνωσης Clusters στις γυναικείες Επιχειρήσεις),με το ακρωνύμιο «ICONWOM-EN».  Το έργουλοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος “Interreg V–A Ελλάδα-Ιταλία” (EL-IT) 2014-2020» και συγχρημα..... (22/03/2021)

περισσότερα »

Eπιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης_ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), στο πλαίσιο του έργου «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε επιλεγμένα επαγγέλματα του τομέα των Κατασκευών, σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας» προσφέρει επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και δωρεάν διαδικασίες πιστοποίησης  των αποκτηθέντων προσόντων και δεξιοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό καλεί εργαζόμενους, ιδιωτικών επιχειρήσεων όλης της χώρας και όλων των κλά..... (17/03/2021)

περισσότερα »

Webinar Ε.Επιτροπής για την εξαγωγή αγρο-διατροφικών προϊόντων σε ΗΑΕ και Σ.Αραβία, 23.3.2021. Πρόσκληση συμμετοχής ελληνικών εταιρειών. Προθεσμία εγγραφής 18.3.2021.

Αποστολή εγγράφου μας  Α.Π. Φ.2910-2220.3/5/ΑΣ 70 (σημερινό) και ανοικτή πρόσκληση σε εν θέματι Webinar...... (17/03/2021)

περισσότερα »

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΕΓΧΡΩΜΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΒΑΡΕΩΣ ΤΥΠΟΥ              HΓενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει θέσει ως στόχο την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του τμήματος εκτυπώσεών της.  Στο πλαίσιο αυτό διερευνά την δυνατότητα προμήθειας μηχανημάτων έγχρωμης ψηφιακής εκτύπωσης βαρέως τύπου.         Προκειμένου η ΓΓΠΣΔΔ να ενημερωθεί για τις τελευταίες ..... (12/03/2021)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΕΛΛΗΝΝΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΕΛΛ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (11/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΙΤΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Διαχείριση επιβατικού κοινού και οργάνωση μεταφορικού έργου της πράξης «Κατάρτιση & ΠιστοποίησηΓνώσεων & Δεξιοτήτων εργαζομένων στον Τομέα των Επιβατικών & Εμπορευματικών Χερσαίων Μεταφορών» στο πλαίσιο του Ε.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε.), ως δικαιούχος φορέας της πράξης «Κατάρτιση & Πιστοποίηση Γνώσεων & Δεξιοτήτων εργαζομένων στον Τομέα των Επιβατικών & Εμπορευματικών Χερσαίων Μεταφορών» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», ΕΣΠΑ 2014-2020, προκηρύσσει β’ κύκλο υποβολής αιτήσεων για υποψήφιους ωφελούμενους και  προσκαλεί 219 εργαζόμενους σε επ..... (09/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ_«Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή 2ης Ευκαιρίας» (ν. 4738/2020)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την  έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης επιχειρήσεων, σύμφωνα με τον νόμο «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή 2ης Ευκαιρίας» (ν. 4738/2020)   Χρήσιμο ενημερωτικό υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.keyd.gov.gr/ryumish_ofeilvn_ejygiansh/     Με εκτίμηση  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου..... (08/03/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020

  Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η ισχύς της αδείας που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο Κέρκυρας  λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020.   Για την ανανέωση της αδείας και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2021 έως και 31.3.2021, σύμφωνα με το Ν. 4583/2018, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.Την  αίτηση ανανέωσης της αδείας σας (η εν λόγω αίτηση χορηγείται προτυπωμένη για την εξυπηρέτηση του ενδιαφερόμενου) 2.Το ασφαλιστήριο συμβό..... (08/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΟΑΕΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Εννηνικών Νησιών - Ε.Ο.Α.Ε.Ν για το έργο Joint Qualifacation in the field of Cultural Tourism (CULTVET) ενταγμένο στο Erasmus + KA3-Strategic Partner ships.      Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης      ..... (05/03/2021)

περισσότερα »

Απάντηση Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Απάντηση Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Κύριε Γαλανόπουλε, Καταρχάς σας ευχαριστούμε για την απάντησή σας στις προτάσεις-παρατηρήσεις του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με το μεταφορικό ισοδύναμο των επιχειρήσεων του νησιού μας, που κατά τη γνώμη μας αφορά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου...... (05/03/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Υπουργική Απόφαση μέτρων που ισχύουν από 4 μέχρι 16 Μαρτίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την Υπουργική Απόφαση που ορίζει τα νέα μέτρα για την περίοδο από την Πέμπτη, 4 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη, 16 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας και την Καθαρή Δευτέρα.     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας     Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   Θέμα: Υπουργική Απόφαση μέτρων που ισχύουν από 4 μέχρι 16 Μαρτίου 2021   Εκδόθηκε σήμερα το πρωί η Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.13805/4- 3-202..... (04/03/2021)

περισσότερα »

ΚΕΕ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ 2 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «DataPro-Αναβαθμίζοντας την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στην ΕΕ μέσα από την Απόκτηση Νέων Δεξιοτήτων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για το έργο  «DataPro-Αναβαθμίζοντας την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στην ΕΕ μέσα από την Απόκτηση Νέων Δεξιοτήτων» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, Βασική Δράση 3 και την πρόσκληση σε δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις ολοκλήρωσης του έργου στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2021.     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδ..... (25/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_KEE_DataPro Training_Ξεκίνησε η Κατάρτιση στην Προστασία Προστασίας Δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το σεμινάριο Ειδίκευσης για Υπευθύνους Προστασίας Δεδομένων που οργανώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα <> της Ευρωπαικής Ένωσης.   Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     DataPro: Ξεκίνησε η Κατάρτιση στην Προστασία Προστασίας Δεδομένων !!! Θεωρητική Κατάρτιση Το Μάθημα Ειδίκευσης για Υπευθύνους Προστασίας ..... (25/02/2021)

περισσότερα »

Σεμινάρio Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διαδικτυακή πύλη "Access2Markets"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου τ.ε., θα διεξάγει σεμινάρια στην ελληνική γλώσσα για την εκπαίδευση των επιχειρήσεων αναφορικά με την διαδικτυακή πύλη Access2Markets (https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content), η οποία παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις αγορές του εξωτερικού...... (19/02/2021)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑ 190 ΣΤΟΛΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Γ. Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στη δωρεά 190 στολών πολλαπλών χρήσεων στο Γ. Ν. Κέρκυρας για τη κάλυψη των αναγκών του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού προέβη το Επιμελητήριο Κέρκυρας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που ομόφωνα αποφάσισε αυτή τη δωρεά, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης και ο  Α Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Χειρδάρης παρέδωσαν τις στολές στον Διοικητή του ΓΝΚ .κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη, τονίζοντας τα εξής: Η κινητοποίηση της Δι..... (16/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                        ΚΕΡΚΥΡΑ, 10/02/2021   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με την λήψη μέτρων για τις επιχειρήσεις.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού..... (10/02/2021)

περισσότερα »

Λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας «Access2Markets» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των εξαγωγών.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας «Access2Markets» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση του εμπορίου των επιχειρήσεων εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Access2Markets είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρε..... (10/02/2021)

περισσότερα »

10ος Διεθνής Διαγωνισμός για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Μεσογείου - l'Oro del Mediterraneo 2021

10ος Διεθνής Διαγωνισμός για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Μεσογείου Προθεσμία για την υποβολή του αιτήματος συμμετοχής και για την άφιξη των ελαίων: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021   Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Βραβείου L'ORO DEL MEDITERRANEO είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετασχετε στο διαγωνισμό.     Αν σας ενδιαφερει, μπορειτε να βρείτε πληροφορίες στα συννημένα αρχεία.   ..... (10/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΕΣΤΙΑΣΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Κραυγή αγωνίας βγάζουν καταστηματάρχες και εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης, του κλάδου που έχει πληγεί ενδεχομένως περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους, από το παρατεταμένο Lockdown που έχει επιβληθεί, ελέω πανδημίας.               Οι επαγγελματίες της εστίασης, ειδικά οι πιο μικρές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι εποχικές, καλούνται να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια, αφού οι διαρκείς αναστολές λειτουργίας και οι περιορισμοί, σε συνδυασμό με την έλλειψη στοχευμένων και..... (10/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ», έργο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Π.Ι.Ν, συνημμένα διαβιβάζουμε ερωτηματολόγιο για εμπλεκόμενους με τον Τουρισμό και παρακαλούμε για την συμπλήρωσή του.   Παρακαλούμε τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια να επιστραφούν μέχρι τις 15/02/2021 στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Π.Ι.Ν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pol_prostasia@pin.gov.gr.       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδ..... (05/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Eπιμορφωτικό σεμινάριο στους κλάδους του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την εταιρεία Mact Media Group και τον Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των επαγγελματιών στους κλάδους του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης.      Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                Γεώργιος Π. Χονδρογιάνν..... (05/02/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   ΚΕΡΚΥΡΑ, 29/01/2021 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                Αριθ. Πρωτ.: 198           Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 2                                                                                                      Τ.Κ. 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ       ..... (29/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID 19 ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι τoΕθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) που αποτελεί μέλος του Δικτύου Γυναικών των Ευρωεπιμελητηρίων, υλοποιεί έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID19 στις γυναικείες επιχειρήσεις. Το ΕΕΔΕΓΕ ανέλαβε να μεταφράσει και να επιμεληθεί του ερωτηματολογίου στα ελληνικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των Ελληνίδων επιχειρηματιών και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην έρευνα. Οι γυ..... (29/01/2021)

περισσότερα »

Διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δεδομένων από τον σχεδιασμό σε προϊόντα και υπηρεσίες ΤΠΕ (byDesign)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει σχετικά με το έγγραφο της Αρχή Προστασίας Δεδομένων όπως παρουσιάζεται παρακάτω: Αξιότιμοι κύριοι, Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την ευαισθητοποίηση υπευθύνων επεξεργασίας και εκτελούντων την επεξεργασία σχετικά με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, υλοποιεί ένα νέο έργο με τίτλο «Διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δ..... (27/01/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε επιχειρήσεις με δραστηριότητα την κατασκευή ιστοσελίδων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προσκαλεί τα μέλη του που ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων και συγκεκριμένα την κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο link που ακολουθεί… https://forms.gle/VEbRu1veAhpvn5ib7 Σκοπός μας είναι να σας προτείνουμε στις εταιρείες μέλη μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» που έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού κατασ..... (27/01/2021)

περισσότερα »

Ισχύοντα Μέτρα Εισόδου και Παραμονής στην Τυνησία σχετικά με την Πανδημία COVID - 19

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναφορικά με τη μείωση των δημοτικών τελών, (καθαριότητας – φωτισμού) σε κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις, από το ξεκίνημα της πανδημίας.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Κεντρικής ..... (26/01/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 1/2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ» εφαρμόζει ένα Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ELOT EN ISO 9001:2008 για τις δραστηριότητες «Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Διαχείριση Δημοσίων Έργων ή/ και Συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργων Προμηθειών / Υπηρεσιών, και Έργων που Υλοποιούνται με Ίδια Μέσα» Γνωστοποίηση / Αποποίηση Ευθύνης  - Disclaimer Το παρόν μήνυμα ενδέχεται να περιλαμβάνει εμπιστευτικές ή/και απόρρητες πληροφορί..... (19/01/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των Ιονίων Νήσων, με θέμα: Παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕ..... (14/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τον Υπουργό Οικονομικών, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τους Βουλευτές Κέρκυρας, για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον COVID 19 μέσω των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον COVID 19 μέσω των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.       Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ     ΚΕΡΚΥΡΑ, 13/01/2021 Αρ. Πρωτ. 36   Προς   -Υ..... (13/01/2021)

περισσότερα »

"Ε-λιανικό"- Προδημοσίευση

Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους. Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι ..... (13/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                                                                                      ΚΕΡΚΥΡΑ, 11/01/2021 ΑΡ. Πρωτ. 19 ΠΡΟΣ: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό της Ελλάδος ΚΟ..... (11/01/2021)

περισσότερα »

Έναρξη υποβολών αιτήσεων για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου»

Έναρξη υποβολών αιτήσεων για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου»     Η Δράση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου COVID-19, με την επιχορήγηση της προμήθειας θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν σε εξωτερικούς, νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο ..... (07/01/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020

ΑΝΑΝΕΩΣΗ  Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020      Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η ισχύς της αδείας που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο Κέρκυρας  λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020. Για την ανανέωση της αδείας και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2021 έως και 31.3.2021, σύμφωνα με το Ν. 4583/2018, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.      Την αίτηση ανανέωσης της αδείας ..... (04/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                 ΚΕΡΚΥΡΑ, 31/12/2020   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου, καθώς και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, μέχρι του ποσού..... (31/12/2020)

περισσότερα »