ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ    / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  RSS 2.0 

Προϊόντα Π.Ο.Π-Λαδοτύρι Μυτιλήνης

Προϊόντα Π.Ο.Π-Λαδοτύρι Μυτιλήνης.   Δείτε το επισυναπτόμμενο αρχείο...... (24/10/2019)

περισσότερα »

Ενσωμάτωση Οδηγίας για τις καθυστερήσεις πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές

Προσαρμόστηκε η ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 2011/7/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 16ης Φεβρουαρίου 2011 για την καταπολέμηση των καθυστερήσεων πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές.Τα βασικότερα μέτρα που εισάγονται με την εναρμόνιση της Οδηγίας 2011/7/ΕΕ είναι τα εξής:•    Οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να πληρώνουν για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που προμηθεύονται εντός 30 ημερολογιακών ημερών ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις εντός 60 ημερολογιακών ημερών.•    Οι επιχειρήσε..... (24/06/2013)

περισσότερα »

ΞΕΚΙΝΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Από την Πέμπτη 20 Ιουνίου τίθεται σε ισχύ η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάνω από 2,5 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους έως και σε 100 δόσεις. Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να υποβληθεί στις κατά τόπους εφορίες και τελωνεία μέχρι τις 18 Ιουλίου. Από την ημερομηνία αυτή και μετά οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο Taxisnet...... (24/06/2013)

περισσότερα »

Ρύθμιση οφειλών μέσω δανεισμού με πιο πολλές δόσεις.

ΕΝΤΟΣ των επόμενων ημερών αναμένεται να συμφωνηθεί αν θα δοθεί η δυνατότητα σε οφειλέτες του Δημοσίου, πέρα από τα ασφαλιστικά ταμεία, να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα ποσά μέσω της δημιουργίας ειδικών τραπεζικών προϊόντων και δανείων με χαμηλό επιτόκιο και σε περισσότερες δόσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις κινούνται σε θετική τροχιά με βάση τη σχετική πρόταση που υπέβαλε πρόσφατα η διοίκηση του ΙΚΑ στις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank και Eurobank. Το θέμα εξετάζεται υπό το σ..... (24/06/2013)

περισσότερα »

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα για άνεργους νέους, οι οποίοι θα επιδοτηθούν για να φτιάξουν καινοτόμες επιχειρήσεις

Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα για άνεργους νέους, οι οποίοι θα επιδοτηθούν για να φτιάξουν καινοτόμους επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Εργασίας θα επιχορηγήσει 7.000 άνεργους νέους  έως 35 ετών για να ξεκινήσουν μια καινοτόμο επιχειρηματική δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αυτό είναι διαφορετικό από εκείνο των «Νέων Επαγγελματιών», που επίσης αναμένεται να προκηρυχθεί από τον ΟΑΕΔ.Το νέο πρόγραμμα και..... (24/06/2013)

περισσότερα »

Διευκρινήσεις για την εφαρμογή των άρθρων 197 έως 204 του ν. 4072/2012 , περί Μεσιτών Ακινήτων

Διευκρινήσεις για την εφαρμογή των άρθρων 197 έως 204 του ν. 4072/2012 , περί Μεσιτών Ακινήτων.Διαβάστε στο συνημμένο..... (08/11/2012)

περισσότερα »

Υποστήριξη των επιχειρήσεων για την απασχόληση προσωπικού υψηλής επιστημονικής κατάρτισης

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν προτάσεις για ερευνητικές δραστηριότητες, από επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας, σύμφωνα με τους όρους που παρουσιάζονται παρακάτω. Επισημαίνεται ότι με τον όρο επιχείρηση νοούνται οι επιχειρήσεις με νομική μορφή ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ και ατομικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (09/09/2011)

περισσότερα »

Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ "Νέες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά ακινήτων για τους ρώσους επενδυτές" 16/3/11

http://www.accitv.gr/index.php/el/video-gallery/viewvideo/130/forums/-----q---------q-16311 ..... (22/03/2011)

περισσότερα »

Το μυστικό της επιτυχίας - Συμβουλές από Ευρωπαίους Επιχειρηματίες

Εκδοση της ΕΕ με σκοπό την ενθάρρυνση των νέων για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. (26/05/2010)

περισσότερα »

Καινοτόμος Επιχειρηματικότητα

 Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συνεχίζοντας τις προσπάθειες του για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των ΜΜΕ σε ανταγωνιστικές και καινοτόμες πρακτικές, επιθυμεί να παράσχει στα μέλη του εργαλεία και οδηγούς με σκοπό την υποστήριξη τους στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.  Με στόχο λοιπόν την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των μελών του παρουσιάζει  ένα  εξειδικευμένο οδηγό ο οποίος εκπονήθηκε από το Εθνικό Παρατηρητήριο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με αντικείμενο: "Καινοτόμο..... (31/03/2010)

περισσότερα »

Πράσινη Επιχειρηματικότητα

 Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συνεχίζοντας τις προσπάθειες του για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των ΜΜΕ σε ανταγωνιστικές και καινοτόμες πρακτικές, επιθυμεί να παράσχει στα μέλη του εργαλεία και οδηγούς με σκοπό την υποστήριξη τους στην ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών.  Με στόχο λοιπόν την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των μελών του παρουσιάζει  ένα  εξειδικευμένο οδηγό ο οποίος εκπονήθηκε από το Εθνικό Παρατηρητήριο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, με αντικείμενο: "Πράσινη Ε..... (31/03/2010)

περισσότερα »

Δίκτυα Επιχειρηματικότητας (Networking) & Συστήματα-Συστάδες Επιχειρήσεων (Clusters).

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE ..... (31/03/2010)

περισσότερα »

ΜΕΛΕΤΗ: ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ: ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣΠΗΓΗ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ Κ.Ε.Ε. ΕΛΛΑΔΟΣ (Ι.Ε.ΜΕ.)ΑΘΗΝΑ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2008 Λίγα Λόγια για την Μελέτη Το Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών της Κ.Ε.Ε. Ελλάδος, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός οτι η σημασία της πιστοποίησης των επιχειρήσεων συνεχώς αυξάνει, δεδομένου οτι σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποτελεί το "διαβατήριο" για πρόσβαση σε αγορές και πελάτες, εκπόνησε τη μελέτη "Πρότυπα και Συστήματα Πιστοποίησης". Η εν λόγω με..... (29/05/2009)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    Κέρκυρα        11 Ιουλίου 2008  Αγαπητοί συνάδελφοι μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας,  Με την ευκαιρία της έκδοσης του περιοδικού «Επιχειρείν της Κέρκυρας» θέλω να σας ενημερώσω για την δραστηριοποίηση του επιμελητηρίου για ένα από τα σημαντικότερα θέματα αυτό του Μητρώου μελών που έχει στοιχεία ανακριβή (σε διευθύνσεις ή δραστηριότητες), μη πλήρη ή διπλά όπως επίσης και αναφορές σε επιχειρήσεις που δεν υπάρχουν πλέον και επαγγελματίες που έχουν σταματήσει ή αλλάξει δ..... (25/02/2009)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι:

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2008  Mε ευρεία πλειοψηφία το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ψήφισε τον προϋπολογισμό του οικονομικού  έτους 2008. Το θέμα αυτό απασχόλησε την τελευταία για το απελθών έτος συνεδρίαση του οργάνου. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Γ. Χονδρογιάννης  έθεσε υπ’όψιν των μελών του Δ.Σ. την εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής σχετικά με την κατάρτιση του προϋπολογισμού από τον Οικονομικό Επόπτη. Η έκθεση  είχε διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Δ..... (25/02/2009)

περισσότερα »

ΛΗΞΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τους Ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών των οποίων το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης έχει λήξει ,ότι προκειμένου να διατηρήσουν την άδεια άσκησης του επαγγέλματός τους ,πρέπει να προσκομίσουν άμεσα στο Επιμελητήριο κάθε ανανέωση αυτού. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών ,των οποίων το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης έχει λήξει ,ότι προκειμένου..... (25/02/2009)

περισσότερα »

ο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι:

Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Ε.Ε. στην Λάρισα Την κατηγορηματική τους πρόθεση να απαιτήσουν από την πολιτεία τον ρόλο που τους αναλογεί για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, διακήρυξαν η Κ.Ε.Ε.Ε. και τα Επιμελητήρια της χώρας, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του οργάνου που έγινε στη Λάρισα, με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Λάρισας. Στην Γ.Σ. της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος συμμετείχε με την ιδιότητα του  Ε’ Αντιπροέδρου, της ..... (25/02/2009)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο ενημερώνει τα μέλη του ότι:

Με σκοπό την άτυπη επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις λόγω της πλημμελούς εφαρμογής των κανόνων της εσωτερικής αγοράς από τις δημόσιες διοικήσεις σε  άλλα κράτη μέλη ,δημιουργήθηκε το SOLVIT.     - Με σκοπό την άτυπη επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις λόγω της πλημμελούς εφαρμογής των κανόνων της εσωτερικής αγοράς από τις δημόσιες διοικήσεις σε  άλλα κράτη μέλη ,δημιουργήθηκε το SOLVIT.     Το SOLVIT  αναγνωρίζει τ..... (25/02/2009)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο ενημερώνει

Στα γραφεία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου μέλους υπάρχει :α)από το τμήμα βιομηχανίας Δελτίο Ζητήσεων Προϊόντων και Επιχειρηματικών Συνεργασιών από επιχειρήσεις του εξωτερικού που ενδιαφέρονται να συνεργαστούν με ελληνικές .Πληροφορίες και στο τηλ.210-3607944.Β)από την Ελληνική Πρεσβεία στην Κύπρο ,κατάσταση Κυπριακών εταιρειών που ενδιαφέρονται να εισάγουν ελληνικά προϊόντα .Πληροφορίες και στο τηλ.00357-22672219 Από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ένωση γι..... (25/02/2009)

περισσότερα »

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης του νησιού, συμμετείχε μαζί την Νομαρχία Κέρκυρας και τον Δήμο Κερκυραίων στην «1η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ  ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΠΑΙΔΕΙΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο από 13 έως 15 Οκτωβρίου 2007. Σκοπός της συμμετοχής στην έκθεση ήταν η προώθηση του ..... (25/02/2009)

περισσότερα »
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι: (25/02/2009)
Ν.3714/08 ,Ν.3734/09 (12/02/2009)
Πρόγραμμα κατάρτισης αυτοαπασχολούμενων στο δευτερογενή και τριτογενή τομέα στο Νομό Κερκύρας (27/10/2008)