ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ  RSS 2.0 

ΚΕΕ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ 2 ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «DataPro-Αναβαθμίζοντας την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στην ΕΕ μέσα από την Απόκτηση Νέων Δεξιοτήτων»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για το έργο  «DataPro-Αναβαθμίζοντας την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων στην ΕΕ μέσα από την Απόκτηση Νέων Δεξιοτήτων» που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+, Βασική Δράση 3 και την πρόσκληση σε δύο διαδικτυακές εκδηλώσεις ολοκλήρωσης του έργου στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2021.     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδ..... (25/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_KEE_DataPro Training_Ξεκίνησε η Κατάρτιση στην Προστασία Προστασίας Δεδομένων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το σεμινάριο Ειδίκευσης για Υπευθύνους Προστασίας Δεδομένων που οργανώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με συγχρηματοδότηση από το Πρόγραμμα <> της Ευρωπαικής Ένωσης.   Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     DataPro: Ξεκίνησε η Κατάρτιση στην Προστασία Προστασίας Δεδομένων !!! Θεωρητική Κατάρτιση Το Μάθημα Ειδίκευσης για Υπευθύνους Προστασίας ..... (25/02/2021)

περισσότερα »

Σεμινάρio Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διαδικτυακή πύλη "Access2Markets"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου τ.ε., θα διεξάγει σεμινάρια στην ελληνική γλώσσα για την εκπαίδευση των επιχειρήσεων αναφορικά με την διαδικτυακή πύλη Access2Markets (https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content), η οποία παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τις αγορές του εξωτερικού...... (19/02/2021)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑ 190 ΣΤΟΛΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ Γ. Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Στη δωρεά 190 στολών πολλαπλών χρήσεων στο Γ. Ν. Κέρκυρας για τη κάλυψη των αναγκών του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού προέβη το Επιμελητήριο Κέρκυρας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου που ομόφωνα αποφάσισε αυτή τη δωρεά, ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης και ο  Α Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Χειρδάρης παρέδωσαν τις στολές στον Διοικητή του ΓΝΚ .κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη, τονίζοντας τα εξής: Η κινητοποίηση της Δι..... (16/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                        ΚΕΡΚΥΡΑ, 10/02/2021   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα αναφορικά με την λήψη μέτρων για τις επιχειρήσεις.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού..... (10/02/2021)

περισσότερα »

Λειτουργία διαδικτυακής πλατφόρμας «Access2Markets» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση των εξαγωγών.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας «Access2Markets» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση του εμπορίου των επιχειρήσεων εκτός των συνόρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η Access2Markets είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρε..... (10/02/2021)

περισσότερα »

10ος Διεθνής Διαγωνισμός για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Μεσογείου - l'Oro del Mediterraneo 2021

10ος Διεθνής Διαγωνισμός για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της Μεσογείου Προθεσμία για την υποβολή του αιτήματος συμμετοχής και για την άφιξη των ελαίων: Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021   Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Βραβείου L'ORO DEL MEDITERRANEO είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να συμμετασχετε στο διαγωνισμό.     Αν σας ενδιαφερει, μπορειτε να βρείτε πληροφορίες στα συννημένα αρχεία.   ..... (10/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | ΕΣΤΙΑΣΗ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Κραυγή αγωνίας βγάζουν καταστηματάρχες και εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης, του κλάδου που έχει πληγεί ενδεχομένως περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους, από το παρατεταμένο Lockdown που έχει επιβληθεί, ελέω πανδημίας.               Οι επαγγελματίες της εστίασης, ειδικά οι πιο μικρές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι εποχικές, καλούνται να αντιμετωπίσουν ανυπέρβλητα εμπόδια, αφού οι διαρκείς αναστολές λειτουργίας και οι περιορισμοί, σε συνδυασμό με την έλλειψη στοχευμένων και..... (10/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ», έργο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Π.Ι.Ν, συνημμένα διαβιβάζουμε ερωτηματολόγιο για εμπλεκόμενους με τον Τουρισμό και παρακαλούμε για την συμπλήρωσή του.   Παρακαλούμε τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια να επιστραφούν μέχρι τις 15/02/2021 στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Π.Ι.Ν, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: pol_prostasia@pin.gov.gr.       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδ..... (05/02/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Eπιμορφωτικό σεμινάριο στους κλάδους του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την εταιρεία Mact Media Group και τον Τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης των επαγγελματιών στους κλάδους του Τουρισμού και της Μαζικής Εστίασης.      Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                Γεώργιος Π. Χονδρογιάνν..... (05/02/2021)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   ΚΕΡΚΥΡΑ, 29/01/2021 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                Αριθ. Πρωτ.: 198           Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 2                                                                                                      Τ.Κ. 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ       ..... (29/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID 19 ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι τoΕθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) που αποτελεί μέλος του Δικτύου Γυναικών των Ευρωεπιμελητηρίων, υλοποιεί έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID19 στις γυναικείες επιχειρήσεις. Το ΕΕΔΕΓΕ ανέλαβε να μεταφράσει και να επιμεληθεί του ερωτηματολογίου στα ελληνικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των Ελληνίδων επιχειρηματιών και σας προσκαλεί να συμμετέχετε στην έρευνα. Οι γυ..... (29/01/2021)

περισσότερα »

Διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δεδομένων από τον σχεδιασμό σε προϊόντα και υπηρεσίες ΤΠΕ (byDesign)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει σχετικά με το έγγραφο της Αρχή Προστασίας Δεδομένων όπως παρουσιάζεται παρακάτω: Αξιότιμοι κύριοι, Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι η Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την ευαισθητοποίηση υπευθύνων επεξεργασίας και εκτελούντων την επεξεργασία σχετικά με τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, υλοποιεί ένα νέο έργο με τίτλο «Διευκόλυνση της συμμόρφωσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τον GDPR και προώθηση της προστασίας δ..... (27/01/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε επιχειρήσεις με δραστηριότητα την κατασκευή ιστοσελίδων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προσκαλεί τα μέλη του που ασχολούνται με την κατασκευή ιστοσελίδων και συγκεκριμένα την κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο link που ακολουθεί… https://forms.gle/VEbRu1veAhpvn5ib7 Σκοπός μας είναι να σας προτείνουμε στις εταιρείες μέλη μας που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» που έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού κατασ..... (27/01/2021)

περισσότερα »

Ισχύοντα Μέτρα Εισόδου και Παραμονής στην Τυνησία σχετικά με την Πανδημία COVID - 19

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, αναφορικά με τη μείωση των δημοτικών τελών, (καθαριότητας – φωτισμού) σε κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις, από το ξεκίνημα της πανδημίας.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Δήμος Κεντρικής ..... (26/01/2021)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 1/2021 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Η «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ» εφαρμόζει ένα Πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας κατά ELOT EN ISO 9001:2008 για τις δραστηριότητες «Σχεδιασμός, Υλοποίηση και Διαχείριση Δημοσίων Έργων ή/ και Συγχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργων Προμηθειών / Υπηρεσιών, και Έργων που Υλοποιούνται με Ίδια Μέσα» Γνωστοποίηση / Αποποίηση Ευθύνης  - Disclaimer Το παρόν μήνυμα ενδέχεται να περιλαμβάνει εμπιστευτικές ή/και απόρρητες πληροφορί..... (19/01/2021)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια των Ιονίων Νήσων, με θέμα: Παρουσίαση της Νέας Δράσης του ΕΠΑνΕΚ «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕ..... (14/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τον Υπουργό Οικονομικών, την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και τους Βουλευτές Κέρκυρας, για την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον COVID 19 μέσω των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με την στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον COVID 19 μέσω των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.       Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ     ΚΕΡΚΥΡΑ, 13/01/2021 Αρ. Πρωτ. 36   Προς   -Υ..... (13/01/2021)

περισσότερα »

"Ε-λιανικό"- Προδημοσίευση

Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους. Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι ..... (13/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                                                                                                      ΚΕΡΚΥΡΑ, 11/01/2021 ΑΡ. Πρωτ. 19 ΠΡΟΣ: κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Πρωθυπουργό της Ελλάδος ΚΟ..... (11/01/2021)

περισσότερα »

Έναρξη υποβολών αιτήσεων για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου»

Έναρξη υποβολών αιτήσεων για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου»     Η Δράση στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου COVID-19, με την επιχορήγηση της προμήθειας θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν σε εξωτερικούς, νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο ..... (07/01/2021)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020

ΑΝΑΝΕΩΣΗ  Εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών με Ισχύ έως 31.12.2020      Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η ισχύς της αδείας που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο Κέρκυρας  λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020. Για την ανανέωση της αδείας και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2021 έως και 31.3.2021, σύμφωνα με το Ν. 4583/2018, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.      Την αίτηση ανανέωσης της αδείας ..... (04/01/2021)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                 ΚΕΡΚΥΡΑ, 31/12/2020   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σχετικά με το πρόγραμμα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση του 50% των τελών κατάθεσης εθνικού σήματος ή σχεδίου, καθώς και σήματος της ΕΕ ή κοινοτικού σχεδίου, μέχρι του ποσού..... (31/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΣΠΑ 2014-2020_Επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                             ΚΕΡΚΥΡΑ, 31/12/2020   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφορικά με την νέα δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 που αφορά στην επιχορήγηση των επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου. Η δράση προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρή..... (31/12/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για διαδικασίες και προϋποθέσεις εμπορίου και ανταλλαγών μεταξύ ΗΒ και ΕΕ, που θα τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την 1/1/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Πρόγραμμα ΕΕΑ Grants 2014-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει  τα μέλη του σχετικά με το Πρόγραμμα ΕΕΑ Grants 2014-2021. Σε αντίθεση με τα γνωστά μας ΕΣΠΑ, στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, δεν εμπλέκεται το ελληνικό δημόσιο (π.χ. Διαχειριστική). Οι Προτάσεις αξιολογούνται απ’ ευθείας από τα ΕΕΑ Grants.   Ακολουθεί κείμενο από τον διαχειριστή των ΕΕΑ Grants.       Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων       ..... (21/12/2020)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, προσφέρει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ Ηλεκτρονικό ράφι προϊόντων και υπηρεσιών στην ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (18/12/2020)

περισσότερα »

Ευχές για καλές γιορτές και ευτυχισμένο το νέο έτος 2021!!!

..... (17/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Μεταφορικό Ισοδύναμο

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή προς την Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφορικά με το Μεταφορικό Ισοδύναμο.       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων      Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης            ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΚΕΡΚΥΡΑ  15/12/2020  Αρ. Πρωτ    2337   ΠΡΟΣ: κ.    Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτική..... (15/12/2020)

περισσότερα »

Σήμανση και Εμπορία των εισαγόμενων από την Ε.Ε. βιολογικών τροφίμων και ζωοτροφών στο Η.Β. και την Μεγάλη Βρετανία, μετά την 1/1/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/12/2020)

περισσότερα »

«Blue Economy Window – Ανοιστή Ππόσκληση για την ςποστηπίξη των ΜμΕ Γαλάζιαρ Οικονομίαρ»

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/12/2020)

περισσότερα »

Κατανομή των ποσοστώσεων στην εισαγωγή οίνου στη Σερβική αγορά

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/12/2020)

περισσότερα »

Εκδηλώσεις ενημέρωσης επιχειρήσεων και φορέων για τις νέες διαδικασίες στις θαλάσσιες και οδικές μεταφορές από και προς το Η.Β

Ενημερώνουμε ότι φορείς της Βρετανικής κυβέρνησης ανακοίνωσαν ότι το διάστημα στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2020, διοργανώνονται διαδικτυακά δύο εκδηλώσεις ενημέρωσης επιχειρήσεων και φορέων για τις  νέες διαδικασίες στις θαλάσσιες και οδικές μεταφορές από και προς το Η.Β, από την 1/1/2021, ανεξάρτητα από την επίτευξη ή μη συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου    Προωθούμε κατωτέρω Πρόσκληση για εν θέματι διαδικτυακές εκδηλώσεις.   Οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επ..... (11/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ, 10/12/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΡΜΟΥΣΗ Θέμα: Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας   Απαντήσεις σε καίρια σημεία του νέου Νόμου και αναλυτικά παραδείγματα Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία μέσω Τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Κέρκυρας και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φ. Κουρμούσ..... (10/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

                                                                                                    ΚΕΡΚΥΡΑ, 10/12/2020  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ       Mέσα στην παγκόσμια πανδημία που βιώνουμε που εξαιτίας της έχει επηρεαστεί αρνητικά η προσέλευση τουριστών είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί μια πολύ καλή τουριστική προβολή του νησιού μας για να μπορέσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό τουριστών που θα το επισκεφτούν για να βελτιωθούν τα εισοδή..... (10/12/2020)

περισσότερα »

Οδικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Ην. Βασιλείου και ΕΕ από 1.1.2021

Προς ενημέρωση των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, οι οποίοι εκτελούν οδικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ του Ην. Βασιλείου και της ΕΕ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/12/2020)

περισσότερα »

Ηλεκτρονική εκδήλωση στις 9.12.2020 για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets

Ηλεκτρονική εκδήλωση στις 9.12.2020 για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης Access2Markets   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (07/12/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας προσκαλεί στην ενημερωτική Τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει με θέμα: «Ρύθμιση Οφειλών και Παροχή Δεύτερης Ευκαιρίας»  Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020και ώραέναρξης 17:30    Κεντρικός ομιλητής: ο κ. Φώτης Κουρμούσης Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών   Ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών κ. Φώτης Κουρμούσης και τα στελέχη της ΕΓΔΙΧ θα παρουσιάσουν τους βα..... (04/12/2020)

περισσότερα »

ΦΠΑ για αγαθά που διακινούνται μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Βόρειας Ιρλανδίας από την 1/1/2021

Σας γνωρίζουμε, μετά από σχετική πληροφόρηση από το Γραφείο ΟΕΥ στο Λονδίνο, ότι σύμφωνα με το πρωτόκολλο μεταξύ ΕΕ και ΗΒ για την Ιρλανδία και την Βόρεια Ιρλανδία, που θα τεθεί σε εφαρμογή μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου της αποχώρησης του ΗΒ από την ΕΕ, προβλέπεται ότι οι κανόνες της ΕΕ για τον ΦΠΑ θα εφαρμόζονται και στη Βόρεια Ιρλανδία για διακινήσεις αγαθών μεταξύ κ-μ ΕΕ και Βόρειας Ιρλανδίας, όπως και για διακινήσεις αγαθών εντός της Βόρειας Ιρλανδίας. O τρόπος εφαρμογής του πρ..... (04/12/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 11ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛ. ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Το μεγάλο ραντεβού της μελισσοκομίας! Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας είναι ο θεσμός που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κόσμου της παραγωγής και της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου εδώ και έντεκα χρόνια. Εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας και διεθνώς, λόγω της πανδημίας, η φετινή διοργάνωση του 11ου Φεστιβάλ διαφαίνεται ανέφικτη. Ενώ όμως..... (04/12/2020)

περισσότερα »

Οδηγός Επιχειρείν στον Καναδά

Η Πρεσβεία της Ελλάδος ΟΤΤΑΒΑ - Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών υποθέσεων ενημερώνει για τον επικαιροποιημένο Οδηγό Επιχειρείν για τον Καναδά. Ο εν λόγω Οδηγός έχει αναρτηθεί στην διαδικτυακή πύλη του Γραφείου μας, «Agora» (http://www.agora.mfa.gr/ta-grafeia-oikonomikon-emporikon-upotheseon/grafeia-ana-xora/office/844).     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ    ..... (03/12/2020)

περισσότερα »

Δεύτερη διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών για κάδους απορριμμάτων

Η Δ/νση 'Ερευνας Αγοράς και Τεχνικών Προδιαγραφών -  Γενική Δ/νση Δημοσίων Συμβάσεων - Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει ότι στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων www.promitheus.gov.gr στο πεδίο "Διαβουλεύσεις" αναρτήθηκαν για δεύτερη διαβούλευση οι Τεχνικές Προδιαγραφές για «Πλαστικό κάδο απορριμμάτων 1.100 lt» και για «Μεταλλικό κάδο απορριμμάτων 1.100 lt» με μοναδικούς κωδικούς 20DIAB000014412 και 20DIAB000014411 αντίστοιχα. Οι ανωτέρω τεχνικέ..... (03/12/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                              ΚΕΡΚΥΡΑ, 30/11/2020   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για τις επιστολές της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αναφορικά με τις 'Προτάσεις -σχόλια ΚΕΕ επί του Χωροταξικού Νομοσχεδίου' προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη και το 'Αίτημα επείγουσας ανασύστασης της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για το Ν. 3982/2011 προς τον Υπουργό Ανά..... (30/11/2020)

περισσότερα »

Έναρξη υποβολής αιτήσεων στη Δράση «Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ξεκινά η Δράση «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» του ΕΠΑνΕΚ. Η πλατφόρμα του προγράμματος θα ανοίξει στις 11 Δεκεμβρίου για υποβολή αιτήσεων. Λαμβάνοντας υπόψη τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19, αλλά και τα αιτήματα του τεχνικού κόσμου –ιδιαίτερα από τη Βόρειο Ελλάδα- τα συναρμόδια Yπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνουν την εκκίνηση του προγράμματος, με δυο προσαρμογές: Α) αναφορικά με το..... (30/11/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Κέντρο Πληροφόρησης και Ενθάρρυνσης της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

                                                                                  Κέρκυρα, 24/11/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εταίρος του ευρωπαϊκού έργου «Integrating Innovation and Promoting Cluster Organization in WOMen Enterprises/Ενσωματώνοντας την καινοτομία και προωθώντας την οργάνωση Cluster στην γυναικεία επιχειρηματικότητα» με το ακρωνύμιο ICONWOMEN της Διασυνοριακής Συνεργασίας InterregV-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020ενημερώνει για την έναρξη λειτουργίας Κέντρου ..... (24/11/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση για διαδικτυακή εκδήλωση, 3/12/2020: Συνοριακές διατυπώσεις Βρετανίας - Ελλάδας μετά τις 31 Δεκ 2020

Σας γνωρίζουμε ότι, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020,  η Πρεσβεία ττου Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, με την υποστήριξη Υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνει ημερίδα ενημέρωσης των ελληνικών επιχειρήσεων και φορέων για τις  νέες διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και εισαγωγείς όταν συναλλάσσονται με τη Βρετανία,από την 1/1/2021, ανεξάρτητα από την επίτευξη ή μη συμφωνίας μεταξή της Ευρωπαϊκής ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου.  (24/11/2020)

περισσότερα »

Έρευνα για την κυκλική οικονομία στον τουρισμό

Το Επιμελητήριο Ξάνθης στο πλαίσιο του έργου “CEnTOUR - Κυκλική Οικονομία στον Τουρισμό” διεξάγει έρευνα για να κατανοήσει τι πραγματικά γνωρίζουν οι τουριστικές ΜΜΕ για την κυκλική οικονομία και ποια είναι η τρέχουσα εφαρμογή της ιδέας στον οργανισμό τους. Εκτός αυτού, αυτή η έρευνα αποσκοπεί στην κατανόηση του τι χρειάζονται οι ΜΜΕ για να πραγματοποιήσουν αυτήν τη μετάβαση προς την κυκλική οικονομία. Με βάση τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα υ..... (19/11/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Υπόμνημα προς την Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Υπόμνημα προς την Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αναφορικά με τις προτάσεις και προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα πλαίσια της σύνταξης του νέου σχεδίου δράσης και του νέου προϋπολογισμού. Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης (18/11/2020)

περισσότερα »

Σημεία Εξυπηρέτησης Ανοικτών Επιχειρήσεων στο νησί της Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνέχεια του δελτίου τύπου με θέμα «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» ενημερώνει σχετικά με τα αποτελέσματα της καταγραφής με τη δήλωση των στοιχείων από τη πλευρά των επιχειρήσεων που παρέμειναν ανοιχτές μετά την επιβολή του γενικού lockdown. (16/11/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την κοινή επιστολή των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αναφορικά την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέχρι εννέα εργαζομένους.     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων    Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης               ΔΕΙΤΕ Π..... (17/11/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για διάθεση ψαριών από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστωνίδας

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης υπάρχει η λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας και εκεί δραστηριοποιείται ο Αλιευτικός Συνεταιρισμός «Άγιος Νικόλαος» και υπάρχει αδιάθετη ποσότητα περίπου 200 τόνων ψαριών (κεφάλια) 300 – 350 γρ. το καθένα. Θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε εάν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον στην περιοχή ευθύνης σας. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει, να μας προτείνετε εταιρίες με τις οποίες θα μπορούσε ο εν λόγω συνεταιρισμός να συνεργαστεί.  Λόγω του κορωνοϊού η αγορά είναι περιορισμέν..... (17/11/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στην προσπάθειά του να στηρίξει και να προβάλει τις επιχειρήσεις – μέλη του, που παρέμειναν ανοικτές και μετά την επιβολή του γενικού lockdown, τις καλεί να δηλώσουν τα στοιχεία τους, το ωράριο λειτουργίας και εάν παρέχουν υπηρεσίες take away, delivery, ecommerce. Στόχος του είναι να ενημερώσει την κοινωνία της Κέρκυρας και να προβάλει μέσα από την ιστοσελίδα του (www.corfucci.gr) και τα κοινωνικά δίκτυα, τις επιχειρήσεις που λειτουργούν και συνεχίζουν να προσ..... (12/11/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

      ΚΕΡΚΥΡΑ  10/11/2020  Αρ. Πρωτ. 2092    Προς κ. Κυριάκο Μητσοτάκη   Πρωθυπουργό της Ελλάδος Κοιν. -Υπ.  Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα -Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Σπυρίδωνα-Άδωνι Γεωργιάδη   -Βουλευτές Κερκύρας   Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Η πανδημία έχει επιφέρει δραματικές αλλαγές στη ζωή μας, στην καθημερινότητα και κατ' επέκταση στην επιχειρηματικότητα. Πρώτιστο μέλημα όλων μας  αυτή τη στιγμή είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Παράλληλα όμως ε..... (10/11/2020)

περισσότερα »

Oικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το 07/11/2020 και ώρα 6:00

Τις οικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου και ώρα 6:00, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.   Αναλυτικά, σε όλη την επικράτεια ισχύουν τα παρακάτω ως προς τα μέτρα περιορισμού της διασποράς του Covid-19:   Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του πρωτογενούς τομέα Επιτρέπονται όλες οι δραστηριότητες του δευτερογενούς τομέα Επιτρέπονται ενδεικτικά οι παρακάτω δραστηριότητες του τριτογενούς τομέα:-Καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, φούρνοι..... (06/11/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 Ότι βάσει της εγκυκλίου ΔΙΔΑΔ/Φ.69/132/ΟΙΚ.20413 <<ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ>> η εξυπηρέτηση του κοινού από 9/11/2020 θα γίνεται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις. (06/11/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                             Κέρκυρα, 03/11/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μαράσλειο Μέγαρο μεταξύ του Προέδρου κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη και του Α’ Αντιπροέδρου κ. Νικόλαου Χειρδάρη με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου καθώς και του Αντιδημάρχου Τουρισμού & Απασχόλησ..... (03/11/2020)

περισσότερα »

Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με την Κ.Υ.Α. υπ’ αριθ. 23083 Φ.700.19/ 11-06-2020 (ΦΕΚ Β΄ 2233) και την έγκριση της υπ’ αριθ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη- Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας, με ημερομηνία έναρξης εφαρμογής από 12-06-2020 και η οποία καθορίζει τη νέα διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί των διατάξεων νομοθεσίας πυροπ..... (03/11/2020)

περισσότερα »

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

..... (27/10/2020)

περισσότερα »

Εκδήλωση παρουσίασης της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, ως Ενδιάμεσος Φορέας διαχείρισης δράσεων επιχειρηματικότητας του Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020», σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με θέμα: Παρουσίαση της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν..... (20/10/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ως εξής: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού έχει οριστεί η 25η Οκτωβρίου, κι όμως παρά τα περιστατικά που πληθαίνουν γύρω μας, κάποιες γυναίκες εξακολουθούμε να φοράμε... γυαλιά σε ό,τι αφορά στη νόσο, θεωρώντας ότι θα... την ξορκίσουμε, αν δεν ασχοληθούμε με αυτή, κι αποφεύγουμε να υιοθετήσ..... (16/10/2020)

περισσότερα »

ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ INNONETS

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου2020 (ώρα 15.00 – 17.00 CET) θα διεξαχθεί διαδικτυακά η τελική εκδήλωση και συνέντευξη τύπου του έργου InnoNets – Καινοτόμα Δίκτυα στον Αγροδιατροφικό τομέα. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά, διοργανώνεται από την Περιφέρεια Απουλίας - Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης, Καινοτομίας, Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Απασχόλησης, εταίρος του έργου, (12/10/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Πρόσκληση ΠΙΝ της δράσης για την «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2014-2020» (ION97).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την Πρόσκληση της δράσης “Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων’’. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, υπέγραψε την πρόσκληση πρότασης της δράσης “Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στα Ιόνια Νησιά”, παρουσία του Προέδρου του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγων..... (07/10/2020)

περισσότερα »

Μεταβατική πολιτική εμπορικής άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου: Ανακοίνωση απόφασης μέτρων διασφάλισης που εφαρμόζονται στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων χάλυβα - Εφαρμογή δασμολογικών ποσοστώσεων από 1/1/2021 έως 30/6/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/10/2020)

περισσότερα »

Εισαγωγή στη Μεγάλη Βρετανία προϊόντων προέλευσης Ε.Ε. από 1/1/21 στα οποία επιβάλλονται ειδικοί φόροι κατανάλωσης

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/10/2020)

περισσότερα »

Εμπόριο ελεγχόμενων φαρμάκων και πρόδρομων χημικών ουσιών με το Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (06/10/2020)

περισσότερα »

ΠΑΝΣΕΚΤΕ | ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΦΠΑ 13% ΕΩΣ 30-04-21

Θυμίζουμε σε όλους τους συναδέλφους των καταστημάτων Υ.Ε., ότι η μείωση ΦΠΑ στο 13% θα ίσχυε έως τον Οκτώβριο του 2020. Λόγω όμως των εκτάκτων οικονομικών συνθηκών που δημιούργησε ο κορονοϊός, η μείωση του ΦΠΑ θα συνεχιστεί έως 30-04-2021. ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ επίσης ότι με επανειλημμένα έγγραφά μας το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. έχει ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία (Οικονομίας – Εργασίας –Ανάπτυξης – Τουρισμού), ο μειωμένος ΦΠΑ να μην επανέλθει στο 24%. Γνωστό είναι και στην κυβέρνηση αλλά και σε εμάς, που δ..... (29/09/2020)

περισσότερα »

Σήμανση στο Η.Β. των τροφίμων προέλευσης ΕΕ μετά την 1/1/2021

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (29/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την κοινή επιστολή των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αναφορικά με τη δράση μέσω ΕΣΠΑ.       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (25/09/2020)

περισσότερα »

Σύγκληση μέσω τηλεδιάσκεψης Επιχειρηματικού Φόρουμ ΕΕ-Αφρικής υπό τον τίτλο: «Μετασχηματισμός τωρινών προκλήσεων σε ευκαιρίες»

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (25/09/2020)

περισσότερα »

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΩΝ ΩΡΟΛΟΓΟΠΩΛΩΝ)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (25/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.) για το έτος 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη Δράση "Μεταφορικό Ισοδύναμο (Μ.Ι.)" για το έτος 2020.   Επισυνάπτεται η Πρόσκληση     Με εκτίμηση    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης                      ..... (23/09/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (INFO DAY) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ‘ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ’ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΄CBTB’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (INFODAY)  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ‘ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ’ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΑΛΒΑΝΙΑΣ       ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΄CBTB’   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και πολιτών,  διοργανώνει «Ημέρα Πληροφόρησης (InfoDay) για την Προώθηση του ‘Παραδοσιακού Πρωινού’ της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας – Αλβανίας στο πλαίσιο του έργου ‘CBTB’» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκ..... (22/09/2020)

περισσότερα »

Export Ready Ψηφιακό Εργαστήριο: Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις εξαγωγές στην εποχή της Covid-19, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) διοργανώνει την 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16.00 ψηφιακό εργαστήριο με θέμα «Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις εξαγωγές στην εποχή της Covid-19». Το εργαστήριο απευθύνεται σε εξαγωγικές επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις τάσεις, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται στο διεθνές εμπόριο μετά την πανδημία. Θα συζητηθούν θέματα όπως: Οι επιπτώσεις του Covid-19 στις παγκόσμιες εμπορικές ροές και στην εφοδια..... (21/09/2020)

περισσότερα »

10o Εργαστήριο Ψηφιακών Στρατηγικών ΕΕ -Ιαπωνίας

Σύμφωνα με ανωτέρω σχετικό, στις 1 και 2 Οκτωβρίου τ.έ. θα πραγματοποιηθεί, υπό την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 10ο Εργαστήριο Ψηφιακών Στρατηγικών ΕΕ – Ιαπωνίας (10th EU-Japan Digital Strategies Workshop). Πρόκειται για διαδικτυακή συνάντηση ευρωπαϊκών και ιαπωνικών επιχειρήσεων της ψηφιακής οικονομίας, προκείμενου να παρουσιάσουν τις απόψεις τους στις Αρχές που είναι υπεύθυνες για την ψηφιακή πολιτική στην ΕΕ και στην Ιαπωνία. Τα θέματα που θα καλύψει η συνάντηση έχουν ως εξής: 5G..... (21/09/2020)

περισσότερα »

ΧΡΥΣΙΔΡΕΙΑ 13/2020 - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΟΒΑΚΩ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/09/2020)

περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΚΥΛΙΚΕΙΑ- ΚΑΝΤΙΝΕΣ-ΧΩΡΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/09/2020)

περισσότερα »

Ζήτηση φυτικού επιδορπίου από εταιρεία των ΗΑΕ.

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (10/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή που κατέθεσε προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  κα Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για την χρηματοδότηση προς τις πληγείσες από τη πανδημία επιχειρήσεις με χρήματα της Περιφέρειας από το ΕΣΠΑ.      Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και   Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης       ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ     ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   Ταχ. Δ/νση ..... (09/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Την Δευτέρα 10/08/2020 πραγματοποιήθηκαν αρχαιρεσίες στο Μεταποιητικό Τμήμα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Μελίδης Βασίλειος του Γερασίμου και Αντιπρόεδρος η κα Έλενα Καρούμπη του Γεωργίου.     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (07/09/2020)

περισσότερα »

Yποστήριξη των μικρών επιχειρήσεων καφεστίασης και φιλοξενίας με στόχο τα μηδενικά απόβλητα

Σας ενημερώνουμε ότι για τις - χωρίς οικονομικό κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις HoReCa- ευκαιρίες  από το πρόγραμμα ZeroWasteFutureHoReCa. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Coca-Cola στην Ελλάδα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης (www.ecorec.gr), με στόχο οι μικρές επιχειρήσεις του κλάδου HoReCa να αποκτήσουν προοπτική μηδενικών απορριμμάτων. Το πρόγραμμα ZeroWasteFutureHoReCa πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης κοινωνικής πλατφόρμας ZeroWasteFu..... (07/09/2020)

περισσότερα »

Αφρικανική πανώλη των χοίρων σε ορισµένα κράτη µέλη

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/09/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016

Κέρκυρα, 02/09/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για τις δύο νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. €, που υπέγραψε την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Πρόκειται για τα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις».   Συγκεκριμένα:   1η Προκήρυξη : «Γενική Επιχειρηματικότητα»   Ο προϋπολογι..... (02/09/2020)

περισσότερα »

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το σχετικό έγγραφο...... (26/08/2020)

περισσότερα »

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (26/08/2020)

περισσότερα »

ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

Εν όψει της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας το Επιμελητήριο Κέρκυρας έχει να επισημάνει τα εξής: Σύμφωνα με ενημέρωση συγκεκριμένης εταιρείας, η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΚΕ και απευθυνόταν στους επαγγελματικούς φορείς του νησιού, πρόκειται να ξεκινήσει την κρουαζιέρα στις 30 Αυγούστου. (24/08/2020)

περισσότερα »

Ενημερωτική e-ημερίδα σχετικά με την επιδότηση δανείων για πληττόμενους από τις συνέπειες του COVID-19 (Πρόγραμμα ''Γέφυρα'')

Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε η λειτουργία της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών, για την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην 1η κατοικία (ν. 4714/2020), όσων επλήγησαν από τις συνέπειες της πρόσφατης παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης του COVID-19 (17/08/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

              ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ HELLENIC REPUBLIC KERKYRA CHAMBER OF COMMERCE AND INDUSTRY ΤΜΗΜΑΤΑ:ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Τηλ.26610-39813,-14   ΚΕΡΚΥΡΑ,  14-8-2020  Αρ. Πρωτ  1591     ΠΡΟΣ: -Υ..... (14/08/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         Την Τετάρτη 12/8/2020 ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης και οι κ.κ. Νίκος Χειρδάρης, Α Αντιπρόεδρος και Στέφανος  Σπάτουλας, Γ. Γραμματέας, συναντήθηκαν στα γραφεία του Επιμελητήριου με την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, εκπροσωπούμενη από τον κ. Σάκη Κώστα, Πρόεδρο και τον κ. Σ. Κατέχη Γραμματέα. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την..... (13/08/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                                                                                                        ΚΕΡΚΥΡΑ, 13/08/2020  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                               Την Τετάρτη 12/8/2020 ο Α' Αντιπρόεδρος του Επιμελητήριου Κέρκυρας κ. Νίκος Χε..... (13/08/2020)

περισσότερα »

Συλλυπητήρια επιστολή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος και το Δ. Σ. του Επιμελητηριου Κέρκυρας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Γιώργου Τσερεμή, προέδρου του Εμπορικου συλλόγου Κέρκυρας και πρώην μέλους του Δ. Σ. του Επιμελητηριου. Ας είναι αιώνια η μνήμη του και ελαφρυ το χώμα που θα τον σκεπάσει.Υπηρέτησε παντα με ανιδιοτέλεια, πάθος και αυταπάρνηση τα συμφέροντα της Κέρκυρας και των επιχειρηματιών του νησιού. Το κενό που αφηνει στην οικογένεια του αλλά και στον Εμπορικό κόσμο τη..... (07/08/2020)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΦΑΚΗ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ

ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΦΑΚΗ ΕΓΚΛΟΥΒΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΩΝ ΠΟΠ/ΠΓΕ/ΕΠΙΠ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (07/08/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού | ΕΜΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Επιστημονική Μαστολογική Εταιρεία Ίαση Στήριξη (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) ως εξής:   Στις τελευταίες ημέρες Φεβρουαρίου, η Ελλάδα συναντήθηκε και αυτή με την πανδημία της νόσου COVID-19. Πραγματικά με πόνο καρδιάς αναγκαστήκαμε να αναβάλουμε την προγραμματισμένη για 3-6 Απριλίου εξόρμηση εθελοντών γιατρών μας στην Κέρκυρα και Παξούς για προληπτικούς ελέγχους γ..... (06/08/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΥΛΕΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

Η νέα κανονικότητα με την επανέναρξη της οικονομίας και η εξέλιξη της συρρικνωμένης τουριστικής σεζόν με τις επιχειρήσεις να παρουσιάζουν τεράστια μείωση στον τζίρο τους, αναμένεται να προκαλέσει σημαντική διόρθωση στις τιμές ενοικίασης καταστημάτων και γραφείων. Το μέτρο της μείωσης του οφειλόμενου ενοικίου, για όσο ισχύει και για όποιους ισχύει, λειτούργησε ως "ανάσα" για τους μισθωτές-χρήστες, αλλά, εάν ο κύκλος εργασιών ενός καταστήματος δεν επιστρέψει τουλάχιστον στα επίπεδα της προ c..... (04/08/2020)

περισσότερα »

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΟ ΑΡΧΕΙΟ  ..... (31/07/2020)

περισσότερα »

«Προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης προς Αποφυγήν εξοντωτικών προστίμων» - «ΜΑΣΚΑ – ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ»

«Προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης προς Αποφυγήν εξοντωτικών προστίμων» -  «ΜΑΣΚΑ – ΓΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ»   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (27/07/2020)

περισσότερα »

85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 5-13 Σεπτεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρόκειται να συμμετάσχει στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 5-13 Σεπτεμβρίου 2020, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από την ΔΕΘ-HELEXPO Α.Ε. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, η ΚΕΕ σχεδιάζει ακόμη τη διοργάνωση (από κοινού με τη ΔΕΘ Α.Ε.) Ημέρας  Γευσιγνωσίας Τροφίμων και Ποτών. Σημειώνεται ότι η 85η ΔΕΘ, στην οποία συμμετέχει ως τιμώμε..... (23/07/2020)

περισσότερα »

«Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)» απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει»

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης  «Τροποποίηση της αριθμ. 40331/Δ1.13521/13-9-2019 (Β΄3520/19-9-2020 ) «Επανακαθορισμός όρων ηλεκτρονικής υποβολής εντύπων αρμοδιότητας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και Οργανισμού Απασχολήσεως Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)»  απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».     ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/07/2020)

περισσότερα »

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ..... (22/07/2020)

περισσότερα »

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟ Π. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΘ. ΑΝΔΡΕΑ ΦΛΩΡΟ.   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ..... (22/07/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                       ΚΕΡΚΥΡΑ, 22/07/2020                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                              Με αφορμή την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για παράταση της προθεσμίας για την απόσυρση των ταμειακών μηχανών μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δηλώνει τα εξής: Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για παράταση προθεσμίας για την α..... (22/07/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ COVID 19

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ COVID 19.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/07/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Συμμετοχή ενδιαφερόμενων μερών (Stakeholders) στις δράσεις του έργου INNOViMENTOR, INTERREG Balkan – Med

ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ / ΦΟΡΕΙΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΣΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Συμμετοχή ενδιαφερόμενων μερών (Stakeholders) στις δράσεις του έργου INNOViMENTOR, INTERREG Balkan – Med   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ..... (17/07/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                               ΚΕΡΚΥΡΑ, 17/07/2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Επιμελητήριο Κέρκυρας μεταξύ του Προέδρου κ. Γ. Χονδρογιάννη, του Α' Αντιπροέδρου κ. Ν. Χειρδάρη  και των κ.κ. Norbert Barthle, Υφυπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας,  Dr. Ernst Reichel, Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα, και του κ. Γεώργιου Κρεμλ..... (17/07/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του στην Κέρκυρα.         ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                                                         ΚΕΡΚΥΡΑ, 11/07/2020                                                                                     ΠΡΩΤ. 1362                                                                 ..... (13/07/2020)

περισσότερα »

Αίτημα παράτασης προθεσμίας φορολογικών κινήτρων εγκατάστασης εντός Ε.Π. λόγω οικονομικής κρίσης

Αίτημα παράτασης προθεσμίας φορολογικών κινήτρων εγκατάστασης εντός Ε.Π. λόγω οικονομικής κρίσης.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/07/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ανταποκρινόμενο στο αίτημα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, παρέδωσε σήμερα 4 θερμόμετρα υπερύθρων στον κ. Θωμά Μπαντά, Εκπρόσωπο Τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, από την αρχή, στάθηκε αρωγός στα αιτήματα όλων των υγειονομικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Η ασφάλεια των επιχειρηματιών και των επισκεπτών της Κέρκυρας είναι προτεραιότητα μας. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας θα είμαστε παρόντες ..... (03/07/2020)

περισσότερα »

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης

Ενημέρωση για την πλατφόρμα για την έκτακτη μηνιαία αποζημίωση εποχικά εργαζομένων στον τουρισμό και επισιτισμό χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (02/07/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για COVID 19

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων     Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Αναφορικά με το Ταχύρυθμο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Εξειδικευμένης Εκπαίδευσης Υγειονομικών Πρωτοκόλλων για COVID..... (02/07/2020)

περισσότερα »

ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΗΜΕΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΝΕΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΗΜΕΝΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΙΑΤΡΩΝ & ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (01/07/2020)

περισσότερα »

ΛΙΣΤΑ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

ΛΙΣΤΑ ΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΡΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (25/06/2020)

περισσότερα »

Ισραήλ_Απόφαση Υπ. Οικονομικών για απόρριψη πρότασης επιβολής δασμού Antidumping σε ελληνικές εισαγωγές τσιμέντου Portland.

Ισραήλ_Απόφαση Υπ. Οικονομικών για απόρριψη πρότασης επιβολής δασμού Antidumping σε ελληνικές εισαγωγές τσιμέντου Portland.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (25/06/2020)

περισσότερα »

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΕΒΕΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΜΤΟΣ ΚΕΠplus, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΒΕΑ.

ΟΜΙΛΙΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΕΒΕΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΑΜΤΟΣ ΚΕΠplus, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΒΕΑ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (25/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΕ_ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ..... (19/06/2020)

περισσότερα »

ΠΠ37, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΕΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ

ΠΠ37, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΕΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ, 2Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ  ..... (19/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_«Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19»

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων            Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (18/06/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου της ΚΕΕ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων           Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (16/06/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΕΕ_ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων           Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (16/06/2020)

περισσότερα »

Αίγυπτος_Αναζήτηση ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων που ευρίσκονται σε διαδικασία εγγραφής στο ειδικό μητρώο αλλοδαπών παραγωγικών μονάδων"

Πρόσκληση υποβολής στοιχείων επιχειρήσεων, που επιθυμούν να εγγραφούν στο ειδικό μητρώο του Υπουργείου Εμπορίου της Αιγύπτου.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (16/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ανακοινώνει στα μέλη του ότι σε συνέχεια αιτήματος των Επιμελητηρίων για την κάλυψη από το κράτος μέρους των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, με απόφαση της κυβέρνησης, που εξήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, από 15 Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου, η Πολιτεία θα καταβάλλει το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, ως ένα επιπλέον κίνητρο για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να διατηρήσουν ή κα..... (15/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Κυριακή 14/06/2020 διεξήχθη στην πάνω πλατεία ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας με πρωτοβουλία του Τουριστικού τμήματος και του  προέδρου του κ. Βασίλη Καλούδη  σε  συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο Κέρκυρας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι στον κλάδο των μεταφορών [Λεωφορεία, ταξί, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα] για τη σωστή, ακριβή και ασφαλή εφαρμογή των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων. Έγινε επί τόπου λεπτομε..... (15/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Πιστοποιητικό Health First

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στο Υπουργείο Τουρισμού για απόκτηση Πιστοποιητικού Health First από τα τουριστικά καταλύματα. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ανακοινώνει στα μέλη του ότι από 12 Ιουνίου 2020, τέθηκε σε εφαρμογή η πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού (www.mintour.gov.gr) για την απόκτηση Σήματος Πιστοποίησης που φέρει τον τίτλο «Health First» και το οποίο είναι υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 20..... (15/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του τα εξής:   Αγαπητά μέλη,       Σας αποστέλλω  την ενημερωτική επιστολή της Κεντρικής  Ένωσης Επιμελητηρίων  Ελλάδος με την οποία μας πληροφορεί για την έναρξη της υλοποίησης του έργου με τίτλο <<Ενέργειες Συμβουλευτικής κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων  Εργαζομένων στο Ιδιωτικό Τομέα >>. Το συγκεκριμένο έργο έρχεται σε μία περίοδο όπου  η σημασία της χρήσης  των ψηφιακών εργαλείων  σ..... (11/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, διοργανώνει την Κυριακή 14/6/2020 και ώρα 10.00 πμ, στην Πάνω Πλατεία, εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα την ενημέρωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για τα Ειδικά Υγειονομικά Πρωτόκολλα που αφορούν τον κλάδο των μεταφορών (Λεωφορεία, Ταξί, Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα). Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος τ..... (11/06/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου της ΚΕΕ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων          Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (11/06/2020)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΩΣ 30/06/2020

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι συμπεριλήφθηκε στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις»  ΦΕΚ 75Α/30-03-2020 στο άρθρο 9, η παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου Ν. 4583/2018, έως 30/06/2020. Η καταληκτική προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για την ανανέωση των αδειών και για την προσκόμιση των βεβαιώσεων ετήσιας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ήταν η 31/03/2020. Κατόπιν της δημοσίευση..... (10/06/2020)

περισσότερα »

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΦΡΟΥΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (10/06/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ -ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ  ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (04/06/2020)

περισσότερα »

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (04/06/2020)

περισσότερα »

Προτάσεις Νομοθετικών ρυθμίσεων τροποποίησης Ν.2939/2001

Προτάσεις Νομοθετικών ρυθμίσεων τροποποίησης Ν.2939/2001.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (03/06/2020)

περισσότερα »

Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                      Φορείς που μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε εργαζόμενους του τουριστικού κλάδου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα των τουριστικών καταλυμάτων.H δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης για τα υγειονομικά πρωτόκολλα δίνεται  στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ..... (03/06/2020)

περισσότερα »

Ανακοινώθηκαν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις.

Ανακοινώθηκαν τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ  ..... (02/06/2020)

περισσότερα »

«Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19»

«Ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19» Με την ΚΥΑ ρυθμίζονται οι απαραίτητες υγειονομικές προδιαγραφές για το άνοιγμα των τουριστικών επιχειρήσεων.   Συγκεκριμένα αναφέρεται το  Σχέδιο δράσης, η  Εκπαίδευση προσωπικού, το Σχέδιο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, η ρύθμιση των  υπηρεσιών υποδοχής , υπηρεσιών ορόφου, δωματίων και κοινόχρηστων χώρων (καθαριότητα- housekee..... (01/06/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου της ΚΕΕ -''Εργο ΚΕΕ, με τίτλο ΄Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδωτικό Τομέα'

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Δελτίο Τύπου της ΚΕΕ -'Εργο ΚΕΕ, με τίτλο ΄Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδωτικό Τομέα'.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων             Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης    ..... (27/05/2020)

περισσότερα »

ΕΦΕΤ - ΘΕΜΑ: «ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ»

ΕΦΕΤ: «ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ»   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (25/05/2020)

περισσότερα »

Μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού

Μέτρα και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (22/05/2020)

περισσότερα »

Δελτίο Τύπου Υπουργείου Τουρισμού - ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο και επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία Σχολών Ξεναγών σε Κρήτη και Κέρκυρα».

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Τουρισμού.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων              Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ιδρύεται Σχολή Ξεναγών στη Ρόδο και επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη λειτουργία Σχολών Ξεναγών σε Κρήτη και Κέρκυρα». Με νομοθετική διάταξη που έχει συμπεριληφ..... (22/05/2020)

περισσότερα »

Το ΕΣΠΑ στηρίζει την επιχειρηματικότητα στην πανδημία CoVid-19

Πολλές από τις δράσεις που εξαγγέλλονται και υλοποιούνται για τη στήριξη των επαγγελματιών, εργαζομένων και επιχειρήσεων που πλήττονται  από την πανδημία CoVid-19 χρηματοδοτούνται από πόρους του ΕΣΠΑ. Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι ταχύτατες και έκτακτες καθώς με την ευελιξία που εξασφαλίστηκε στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων τρέχουν τα προγράμματα και εντάσσονται στην  πορεία.   Οι  κινήσεις αυτές  όπως επισήμανε και ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιάννης Τσακίρης  αποτυπώνονται σε μί..... (15/05/2020)

περισσότερα »

Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»

Έργο ΚΕΕ με τίτλο «Ενέργειες Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων Εργαζομένων στον Ιδιωτικό Τομέα»   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (14/05/2020)

περισσότερα »

Υπόμνημα Προτάσεων του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (Π.Ε.Σ.Α.) που αφορά στην ανάκαμψη της Οικονομίας καθώς και Πίνακα με το Χρονοδιάγραμμα της σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το Υπόμνημα Προτάσεων του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (Π.Ε.Σ.Α.) που αφορά στην ανάκαμψη της Οικονομίας καθώς και Πίνακα με το Χρονοδιάγραμμα της σταδιακής αποκλιμάκωσης περιοριστικών μέτρων.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ     Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων             Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (12/05/2020)

περισσότερα »

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ-ΕΠΙΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ - ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Στο πλαίσιο λειτουργίας των εξ αποστάσεως υπηρεσιών πληροφόρησης του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Εργαζομένων και Ανέργων και με αφορμή τον μεγάλο αριθμό ερωτημάτων που αφορούν τους νέους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αλλά και τα προβλήματα που διαπιστώθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διαδικασία ένταξης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για τη λήψη της αποζημίωσης αυτής, σας αποστέλλουμε κείμενο πληροφόρησης της ενότητας «Εργασιακά Θέματα» με τίτλο "ΑΠΟΖ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

Πίνακας μέτρων δημόσιας υγείας

Πίνακας μέτρων δημόσιας υγείας   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (11/05/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ -Κεντρική 'Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος -ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την επιστολή της Κεντρικής 'Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος προς τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δ. Οικονόμου για τις πυθμιστικές βελτιώσεις χωροταξικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.   ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ       Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων                 Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (08/05/2020)

περισσότερα »

YΠΟΜΝΗΜΑ Κεντρική 'Ενωση Επιμελητηρίων Ελλάδος -Μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

YΠΟΜΝΗΜΑ Κεντρικής 'Ενωσης Επιμελητηρίου -Μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (07/05/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ        ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                                                                                                                  Κέρκυρα,   6/5/2020                                                                                      Αρ. Πρωτ. 956                                                                                                 Προς         -Υπουργό Οικονομικών                     ..... (06/05/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής

                                                                           ΚΕΡΚΥΡΑ 6/5/2020                                                                       Αρ. Πρωτ.                                                                         Προς Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.       Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,   Με αφορμή την ΠΝΠ 30-3-2020 [Α-75]  για τη διασφάλιση της ελάχιστης συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης νησιωτικών περιοχών  και παρακολουθώντας από κοντά τα γεγονότ..... (06/05/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χθες το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσωπούμενο από τον Α' Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Χειρδάρη, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη των Επιμελητηρίων που συγκάλεσε ο Γραμματέας των παραγωγικών τομέων  της Νέας Δημοκρατίας  κ. Ακης Μπάφας παρουσία του γενικού διευθυντή  του κόμματος κ. Ιωάννη Μπρατάκου. Σκοπός ήταν  η συζήτηση - ενημέρωση και καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και η υποβολή προτάσεων για την επόμενη  μέρα της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Από πλευράς του Επιμελητηρίου μας ..... (05/05/2020)

περισσότερα »

Επιστολή Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος 'Τροποποιήσεις επί του Ν. 4607/2019 για τον αιγιαλό'

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι η ΚΕΕΕ απέστειλε επιστολή με θέμα ‘Τροποποιήσεις επί του Ν. 4607/2019 για τον αιγιαλό, υπό το φως των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοΐού και ενόψει της σκοπούμενης επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που δραστηριοποιούνται στις παράκτιες περιοχές’.   Συνημμένα η επιστολή της ΚΕΕΕ.     ..... (05/05/2020)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ PORTAL ΤΗΣ ENTERPRISE GREECE

Η Enterprise Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, εμπλουτίζει και επικαιροποιεί καθημερινά το ενημερωτικό πόρταλ που είναι διαθέσιμο στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.enterprisegreece.gov.gr/covid-19-map. Στην ελληνική ενότητα, ο  Έλληνας εξαγωγέας μπορεί να λαμβάνει πληροφόρηση είτε μέσω του διαδραστικού χάρτη, κλικάροντας πάνω στην χώρα που τον ενδιαφέρει ή από την λίστα που υπάρχει κάτω από τον χάρτη.  Οι διαθέσιμες πλη..... (04/05/2020)

περισσότερα »

Διευκρινίσεις για τις Οικονομικές Δραστηριότητες που επαναλειτουργούν στις 4 Μαΐου.

Διευκρινίσεις για τις Οικονομικές Δραστηριότητες που επαναλειτουργούν στις 4 Μαΐου.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (04/05/2020)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ- ΨΗΦΙΣΜΑ

                                                 Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 2                                             Κέρκυρα   30 /4 /2020 Τ.Κ.: 49100  Κέρκυρα     Τηλέφωνο: 26610-39813,39814                                              Αρ. Πρωτ. 909                                     FAX: 26610-40088 E- mail: info@corfucci.gr                                                                                                                  Προς  ..... (30/04/2020)

περισσότερα »

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (28/04/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (24/04/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με Δελτίο Τύπου ανακοινώνει τα ακόλουθα:   Την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, τουλάχιστον με 1 δισ. ευρώ μέσω διανομής voucher σε Έλληνες πολίτες ζήτησε εκ νέου από τον υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα στο πλαίσιο διαδικτυακού σεμιναρίου στο οποίο έλαβαν μέρος ο υπουργός Τουρισ..... (24/04/2020)

περισσότερα »

Παρέμβαση ΚΕΕ: Εξόφληση δαπανών κατά την παράταση της διάρκειας της τραπεζικής αργίας που ορίζεται από την Π.Ν.Π. «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ 65 Α'/28.06.2015).

Παρέμβαση ΚΕΕ: Εξόφληση δαπανών κατά την παράταση της διάρκειας της τραπεζικής αργίας που ορίζεται από την Π.Ν.Π. «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ 65 Α'/28.06.2015).   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (24/04/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με Δελτίο Τύπου ανακοινώνει τα ακόλουθα:   Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – «ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ» Δ.Σ. ΤΡΑΠΕΖΩΝ – «ΠΑΓΩΜΑ» ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ Την χορήγηση άτοκων δανείων δεκαετούς διάρκειας με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου από τις τράπεζες προς τις ελληνικές επιχειρήσεις ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, κ..... (23/04/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Επιμελητήριο Κέρκυρας σποτάκι Πάσχα 2020

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ    Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας σποτάκι Πάσχα 2020                      ..... (22/04/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με Δελτίο Τύπου ανακοινώνει τα ακόλουθα:   Ημίμετρα χαρακτηρίζουν τα Ευρωεπιμελητήρια τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Σε τηλεδιάσκεψη της Διοίκησης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε προχθές μετά από παρέμβαση του εκτελεστικού αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων και προέδρου της ΚΕΕ του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταν..... (22/04/2020)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!! (13/04/2020)

περισσότερα »

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού - Eγγραφό μας με ΑΠ 18090/ 1.04.2020

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού - Eγγραφό μας με ΑΠ 18090/ 1.04.2020.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

«Ενδεικτικός κατάλογος προκηρύξεων Κρατών - Μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οργάνων της ΕΕ, Συνδεδεμένων Χωρών και Κίνας για την έρευνα της νόσου COVID-19» - Έγγραφό μας με ΑΠ 18168/1.-4.2020 - Oρθη Επανάληψη

«Ενδεικτικός κατάλογος προκηρύξεων Κρατών - Μελών Ευρωπαϊκής Ένωσης, Οργάνων της ΕΕ, Συνδεδεμένων Χωρών και Κίνας για την έρευνα της νόσου COVID-19» - Έγγραφό μας με ΑΠ 18168/1.-4.2020 - Oρθη Επανάληψη   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

#Greecefromhome - πρόσκληση συμμετοχής στην Εθνική προσπάθεια για τον Ελληνικό Τουρισμό

  #Greecefromhome - πρόσκληση συμμετοχής στην Εθνική προσπάθεια για τον Ελληνικό Τουρισμό   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ    ..... (07/04/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ_Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ανακοινώνει στα μέλη του ότι, με βάση τα έως τώρα δεδομένα για την εξάπλωση του COVID-19 στην Ελλάδα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι συναλλαγές με το κοινό στο Επιμελητήριο Κέρκυρας από την Δευτέρα 16/03/2020 και έως την 27/04/2020 (με επανεξέταση της κατάστασης και νέα ενημέρωση) θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με αποστολή των δικαιολογητικών μέσω Email: info@corfucci.grή FAX: ..... (06/04/2020)

περισσότερα »

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού

Εξαγωγικές ευκαιρίες στη Γερμανία, λόγω πανδημίας του Κορονοϊού   Έγγραφο Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Βερολίνου με ΑΠ 659/26.03.2020   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (02/04/2020)

περισσότερα »

Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου ν. 4583/2018 των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Δημοσιεύτηκε 30-3-2020  η πράξη νομοθετικού περιεχομένου αρ. φύλλου 75. ‘Παράταση προθεσμιών ειδικού Μητρώου ν. 4583/2018’. Οι προθεσμίες για την υποβολή δικαιολογητικών προς διατήρηση εγγραφής στο ειδικό Μητρώο του άρθρου 19 του ν. 4583/2018 (Α΄ 212) των ασφαλιστικών ή αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που ασκούν ως δευτερεύουσα δραστηριότητα την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, παρατείνονται για το έτος 2020 έως τις 30 Ιουνίου 2020. Κατά παρέκκλισ..... (01/04/2020)

περισσότερα »

Άρση περιορισμών σε πτηνοτροφικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης στο Κουβέιτ

Άρση περιορισμών σε πτηνοτροφικά προϊόντα ελληνικής προέλευσης στο Κουβέιτ   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (01/04/2020)

περισσότερα »

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (31/03/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο  Κέρκυρας  έχοντας επίγνωση του ρόλου του όχι μόνο ως σύμβουλος της Πολιτείας, αλλά και σαν θεσμός που συμβάλλει έμπρακτα στη στήριξη του κοινωνικού συνόλου σε κάθε δύσκολη στιγμή,  αποφάσισε μετά από σύγκληση έκτακτης Δ.Ε.  και έκτακτου Δ.Σ  δια περιφοράς , την  δωρεά  24 οξύμετρων και 7 στηθοσκοπίων αξίας 1.500 ευρώ στο Γενικό  Νοσοκομείο Κέρκυρας, καθώς και την κάλυψη δαπάνης ύψους 3.500  ευρώ για την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής και ηλεκτρονικής οργάνωσ..... (26/03/2020)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ-ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 30/5/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές των οποίων η ισχύς της αδείας που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2019 και των λοιπών που οφείλουν τις επαναπιστοποιήσεις  γνώσεων. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ-ΚΑΤΑΘΕΣΗ  ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ  ΕΩΣ 30/5/2020. Σύμφωνα με την υπ.άρ.11/24-3-2020 απόφαση  της ΔΕ η προθεσμία  υποβολής δικαιολογητικών ανανέωσης και κατάθεσης των επαναπιστοποιήσεων για τους ασφαλιστ..... (26/03/2020)

περισσότερα »

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας: Δελτίο τύπου για άμεσα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα επιπρόσθετα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.   Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:   Αθήνα, 23 Μαρτίου 2020   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, δεδομένης της αρνητικής συγκυρίας της πανδημίας του κοροναϊού που έχει πλήξει σοβαρά το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς, ζητεί από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα τρία επιπρόσθετα μέτρα γ..... (24/03/2020)

περισσότερα »

Το ΕΕΔΕΓΕ υποστηρίζει επιχειρήσεις μέσα από το info@eedege.gr, τη σελίδα του στο Facebook και την τηλεφωνική γραμμή 21 22 54 54 54

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το ΕΕΔΕΓΕ υποστηρίζει επιχειρήσεις μέσα από το info@eedege.gr , τη σελίδα του στο Facebook και την τηλεφωνική γραμμή 21 22 54 54 54   Σε αυτή τη δύσκολη για όλους εποχή, αναδύεται όλο και πιο έντονα η ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού. Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), ανταποκρινόμενο σε πλήθος αιτημάτων από επιχειρήσεις και αυτοαπασ..... (24/03/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Χθες 18.3.2020 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας δια περιφοράς όπως επιβάλλει η έκτακτη ανάγκη την οποία βιώνουμε και αποφασίστηκαν τα εξής: 1. Να σταλεί επιστολή στους 4 Δήμους του Νομού μας που να ζητάει μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων  από τους Δήμους. [επισυνάπτεται η επιστολή]. 2. Να αγορασθούν  είδη ατομικής προστασίας αξίας 1.500 ευρώ  [γάντια, μασκες, αντισηπτικά κλπ] και να παραδο..... (19/03/2020)

περισσότερα »

Λίστα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία μέχρι 31/3/2020.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Λίστα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών των οποίων αναστέλλεται η λειτουργία μέχρι 31/3/2020   Αθήνα, 17 Μαρτίου 2020   Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ανακοινώνει τη λίστα των ιδιωτικών επιχειρήσεων στον τομέα του λιανικού εμπορίου και υπηρεσιών, η λειτουργία των οποίων αναστέλλεται έως 31/03/2020, εφ’ όσον έχουν τον εξής  Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ).   Δ..... (19/03/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ_«5 άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «5 άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας»   Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από τη χαρακτηρισμένη πλέον ως πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 προτείνει πέντε άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ ..... (13/03/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ_Μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ανακοινώνει στα μέλη του ότι, με βάση τα έως τώρα δεδομένα για την εξάπλωση του COVID-19 στην Ελλάδα, για την προστασία της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι συναλλαγές με το κοινό στο Επιμελητήριο Κέρκυρας από την Δευτέρα 16/03/2020 και έως την 05/04/2020 (με επανεξέταση της κατάστασης και νέα ενημέρωση) θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με αποστολή των δικαιολογητικών μέσω Email: info@corfucci.grή FAX: 266..... (13/03/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ SIAL ΠΑΡΙΣΙ 18-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στα πλαίσια ανάδειξης και προώθησης των βιολογικών πιστοποιημένων προϊόντων, προτίθεται να συμμετέχει στη Διεθνή ‘Έκθεση ποτών και τροφίμων  SIAL στο ΠΑΡΙΣΙ από 18-22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020. Η Διεθνής Έκθεση SIAL διοργανώνεται από 18 έως 22 Οκτωβρίου 2020 στο Εκθεσιακό Πάρκο PARIS NORD VILLEPINTE, στο Παρίσι/Γαλλία. Με πενήντα και πλέον χρόνια εμπειρίας, αποτελεί θεσμό στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών και είναι η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Τροφίμων – Ποτών στον κόσμο για..... (11/03/2020)

περισσότερα »

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό COVID-19

Εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας (Εγκ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 16393/9-3-2020 Υπουργείου Υγείας «Μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας μέσω πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 σε χώρους εργασίας») και Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό COVID-19    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ     ..... (10/03/2020)

περισσότερα »

«Αναζήτηση Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο σε διαδικασία εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Αλλοδαπών Παραγωγικών Μονάδων στην Αίγυπτο -Ενημέρωση φορέων».

«Αναζήτηση Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων στην Αίγυπτο σε διαδικασία εγγραφής στο Ειδικό Μητρώο Αλλοδαπών Παραγωγικών Μονάδων στην Αίγυπτο -Ενημέρωση φορέων».   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο  ..... (09/03/2020)

περισσότερα »

NΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΗΣ  EXPO CORFU 2020.

ToΕμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Exantasgreeceγια την αναβολή των ημερομηνιών της EXPOCORFU 2020 Τρόφιμα, Ποτά, Επαγγελματικός & Ξενοδοχειακός  Εξοπλισμός ενημερώνει τα μέλη του για  τις νέες ημερομηνίες  της  EXPOCORFU  οι οποίες  είναι  25-26-27 Απριλίου 2020 στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας.       Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (06/03/2020)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

​Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για να αποκτήσουν τα Ιόνια Νησιά ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων. Η έγκριση της σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, της ΔΕΠΑΝ και των Λιμενικών Ταμείων Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, και Λευκάδας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων βάζει τα θεμέλια, ώστε να προχωρήσει αυτό το σπουδαίο αναπτυξιακό έργο με πολλαπλά οφέλη για την τουριστική και την τοπική οικο..... (06/03/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΡΑΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

​Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ανακοινώνει ότι:   Η εμφάνιση των πρώτων διαπιστωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού (COVID-19) και στη χώρα μας, σε συνδυασμό με τη απόφαση του Υπουργείου Υγείας για τη ματαίωση όλων των συναθροίσεων στην Ελλάδα, δημιουργεί έκτακτες και απρόβλεπτες συνθήκες και καθιστά  αδύνατη τη δράση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί 3,4,5 και 6/4/2020  στα Κέντρα Υγείας του Νομού Κερκύρας και Παξών.   Λαμβάνοντας σοβαρ..... (05/03/2020)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΟΑΕΔ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21/02/2020 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Ελλάδος κ. Σπυρίδων Πρωτοψάλτης. Ο κ. Πρωτοψάλτης κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την μετεξέλιξη του ΟΑΕΔ και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς όφελος των επιχειρήσεω..... (25/02/2020)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΔΡΑ ΤΟ ΗΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΦΕΡΟΜΕΝΗ ΕΔΡΑ ΤΟ ΗΒ   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/02/2020)

περισσότερα »

Κατάλογος Ινδικών Επιχειρήσεων για Food Expo Greece 2020 (7-9 Μαρτίου, Αθήνα)

Κατάλογος Ινδικών Επιχειρήσεων για Food Expo Greece 2020 (7-9 Μαρτίου, Αθήνα).   ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ..... (21/02/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 4.3.2020: Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αίγυπτο σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards) για τα τυριά

Κατάθεση στον ΠΟΕ ειδοποιήσεων από την Αίγυπτο σχετικά με την εφαρμογή νέων προτύπων (standards) για τα τυριά.    ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ ..... (20/02/2020)

περισσότερα »

ΠΟΒΑΚΩ - NEWSLETTER 1/2020

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (20/02/2020)

περισσότερα »

EXPO CORFU 2020, Τρόφιμα – Ποτά- Επαγγελματικός, Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός 14-15-16 Μαρτίου 2020

To Επιμελητήριο Κέρκυρας  ενημερώνει για τη διοργάνωση της EXPO CORFU 2020, Τρόφιμα – Ποτά- Επαγγελματικός, Ξενοδοχειακός Εξοπλισμός στις 14-15-16 Μαρτίου 2020 στο Νέο Λιμάνι Κέρκυρας, στον Επιβατικό Σταθμό Εξωτερικού.   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (18/02/2020)

περισσότερα »

Εθελοντική δράση Επιμελητηρίου Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο πλαίσιο της εθελοντικής του δράσης, πραγματοποιεί την Παρασκευή 21/02/2020 και ώρα 10.30-13.30 εθελοντική αιμοδοσία στην οδό Ευγενίου Βουλγάρεως, στον πεζόδρομο, με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κέρκυρας  ‘Ηλίας Πολίτης’. Η Τράπεζα αίματος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας παραμένει ενεργή και είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου, όπου και όταν χρειαστεί. Καλούμε τους συναδέλφους-μέλη του Επ..... (17/02/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική ημερίδα,στις 21/02/2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Επιμελητηρίου Κέρκυρας ‘Σπύρος Δένδιας’ 2ος  όροφος, Αριστοτέλους 2. Θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα: Πρωτοβουλίες για την μετεξέλιξη του ΟΑΕΔ, την αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς όφελος των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας του κόσμου του επιχειρείν με τον ΟΑΕΔ. Δημιουρ..... (14/02/2020)

περισσότερα »

ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με Πρόεδρο την κα Αγγελική Σκολαρίκη  και μέλη τις κκ Καρούμπη Έλενα και Ρέβη Μαριάνθη, σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία–Ίαση-Στήριξη- «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», ανακοινώνει τη δράση ‘Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού’. Ομάδα καταξιωμένων ιατρών του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξετάσεις: ψηλάφηση μαστικού αδένα, υπερηχογράφημα –μαστογραφία (όπου κριθεί απαραίτητο), σε..... (12/02/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση Φορέων και Επιχ/σεων στις Ημέρες Καριέρας 2020 του Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας

Πρόσκληση Φορέων και Επιχ/σεων στις Ημέρες Καριέρας 2020 του Δ.ΙΕΚ Ηγουμενίτσας στις 24/2 και 26/2 στην Ηγουμενίτσα.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (05/02/2020)

περισσότερα »

Δράση 'Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού'

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, και με  πρωτοβουλία της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με την Επιστημονική Μαστολογική Εταιρία–Ίαση-Στήριξη- «Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.», ανακοινώνει τη δράση ‘Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού’ (ψηλάφηση μαστικού αδένα, υπερηχογράφημα, μαστογραφία) από την Ομάδα καταξιωμένων ιατρών του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. σε γυναίκες που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες,  ανασφάλι..... (04/02/2020)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην ημερίδα με θέμα «Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά»

To Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι o Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Κέρκυρας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Goethe διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Με τα Γερμανικά ένα βήμα μπροστά», την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020.  Η ημερίδα απευθύνεται σε Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών, καθηγητές/καθηγήτριες Γερμανικών, γονείς/κηδεμόνες καθώς και σε μαθητές και μαθήτριες της γλώσσας.   Είσοδος μόνο με δήλωση συμμετοχής (αριθμός συμμετεχόντων) έως και Παρασκευή, 31/01/2020 στη γραμμ..... (30/01/2020)

περισσότερα »

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

  Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο της ποιότητας των εστιατορίων που προσφέρουν καλή παραδοσιακή Κερκυραϊκή κουζίνα. Αποτελεί καινοτόμο ενέργεια και υπάγεται στο «Πρόγραμμα Καινοτόμων Ενεργειών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ». Σκοπός Σκοπός του προγράμματος είναι να συμβάλει: 1. Στη διατήρηση του παραδοσιακού γαστρονομικού χαρακτήρα της Κερκυραϊκής κουζίνας 2. Στη διατήρηση του υγιεινού χαρακτήρα της 3. Στην ανάδειξη της Κερκυραϊκής κουζίνας σε συγκριτικό πλεονέκτημα και σημ..... (30/01/2020)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ_Πνευματικά Δικαιώματα

Ενημέρωση για τα Πνευματικά Δικαιώματα   ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ..... (21/01/2020)

περισσότερα »

Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

  Για πρώτη φορά από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας συστήνεται «Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», η οποία πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίασή της στις 14-1-2020 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας με Πρόεδρο το μέλος ΔΣ και Αντιπρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος κα Αγγελική Σκολαρίκη  και μέλη τις κκ Καρούμπη Έλενα και Ρέβη Μαριάνθη (Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ). Σκοπός της δημιουργίας της ανωτέρω Επιτροπής είναι η ενδυνάμωση και υποστήριξη των γυναικών-επιχειρηματιών, αλλά και τω..... (17/01/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 'ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ'

Πρόσκληση για την παρουσίαση μελέτης που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με θέμα: Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προορισμών (DMOs). To πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, θέτοντας στο επίκεντρο: ·    Τη συνέχιση της τουριστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα με βιώσιμους όρους ·    Την αντιμετώπιση δεδομένων προκλ..... (07/01/2020)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ 'ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ'

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ  myDATA    ..... (07/01/2020)

περισσότερα »

ΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ενδιαφέρον ιαπωνικής εταιρίας TEN DAI να εισάγει ελληνικές παντόφλες για το σπίτι

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Τόκυο, σας ενημερώνει ότι η ιαπωνική εταιρία TEN DAI https://www.ten-dai.co.jp/ ενδιαφέρεται να εισάγει ελληνικές παντόφλες για το σπίτι, α) για τον Χειμώνα και β) για το Καλοκαίρι, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που να παραπέμπουν στην Ελλάδα, π.χ. παντόφλα σε στυλ τσαρούχι.   Ο εκπρόσωπος της εταιρίας θα βρίσκεται στην Αθήνα 8-12/1/2020 προκειμένου να επισκεφθεί την Έκθεση Souvenir Expo, βλ. www.popularart.gr/en/ex..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2020

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2020      ..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Προδημοσίευση πρόσκλησης που αφορά στη χρηματοδότηση ΜΜΕ της Περιφέριεας Ιονίων Νήσων στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης.

Προδημοσίευση πρόσκλησης που αφορά στη χρηματοδότηση ΜΜΕ της Περιφέριεας Ιονίων Νήσων στους τομείς προτεραιότητας της Περιφερειακής Στρατηγικής Εξυπνης Εξειδίκευσης. Η προδημοσίευση είναι αναρτημένη στο site της ΕΥΔ www.pepionia.gr και θα είναι σε διαβούλευση έως τις 16 Ιανουαρίου 2020. Στη συνέχεια, με βάση τις προτάσεις και παρατηρήσεις της διαβούλευσης, θα οριστικοποιηθεί ο Οδηγός ο οποίος θα παρουσιαστεί σε επιτόπιες ημερίδες ενημέρωσης.     Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο    ..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ)

Αέρας εξωστρέφειας και συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων και ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) που πραγματοποιήθηκε στις 7/12/2019 στο κέντρο πολιτισμού <<Ελληνικός Κόσμος>> , καθώς και πρωτοβουλίες ενίσχυσης και υποστήριξης της μικρομεσαίας γυναικείας επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, τέθηκαν θέματα εκπαίδευσης  και κατάρτισης των γυναικών στις νέες ψηφιακές δεξιότητε..... (23/12/2019)

περισσότερα »

Πρόταση για συμμετοχή Ελλάδος σε Διεθνή Βραβεία Μόδας Μασσαλίας (Μασσαλία, 17-20.09.2020)

Πρόταση για συμμετοχή Ελλάδος σε Διεθνή Βραβεία Μόδας Μασσαλίας (Μασσαλία, 17-20.09.2020)    Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία    ..... (18/12/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση 'INNOVATION SUMMIT “INNOVATION IN ACTION” Project “Small and Medium Enterprises Innovation Capacity Boost”

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 18/12/2019, στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ (Λ. Αμαλίας, Σύνταγμα), οργανώνεται από το Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, εκδήλωση (Innovation Summit) στο πλαίσιο του έργου SMEInnoBoost (χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Balkan Med) και σχετίζεται με την παρουσίαση του εργαλείου (SAT) Self Assessment Tool, με το οποίο μπορεί να αξιολογηθεί η καινοτομικότητα των ΜΜΕ (www.smeinnoboost.org). Στη συνάντηση θα συμμετάσχει η Πρόεδρος της ένωσης ΜΜ..... (11/12/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ    Δείτε τo επισυναπτόμενo αρχείo   ..... (10/12/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ’

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ’ Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών του νησιού πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, με θέμα τον αντικαπνιστικό νόμο και τα πνευματικά δικαιώματα μουσικής επαγγελματικών χώρων, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας...... (04/12/2019)

περισσότερα »

Προς τα μέλη μας, (αντ)ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και όσους προτίθενται να ανανεώσουν το επάγγελμα του (αντ)ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Προς τα μέλη μας, (αντ)ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και όσους προτίθενται να ανανεώσουν  το επάγγελμα του (αντ)ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.  Το εκάστοτε υπόχρεο πρόσωπο θα πρέπει να προσκομίσει στο οικείο Επαγγελματικό Επιμελητήριο τις βεβαιώσεις περαίωσης των σεμιναρίων που έχει παρακολουθήσει, όταν λήξει η πενταετία που το αφορά, προκειμένου να επιτύχει την επαναπιστοποίησή του βάσει επανεκπαίδευσης ενώ, στα υπόχρεα πρόσωπα περιλαμβάνονται και εκείνα ..... (02/12/2019)

περισσότερα »

Δυνατότητα συνέχισης επαγγελματικής δραστηριότητας και συνταξιοδότηση

«Δυνατότητα συνέχισης επαγγελματικής δραστηριότητας και συνταξιοδότηση» στο οποίο παρουσιάζεται το θεσμικό πλαίσιο βάσει του οποίου μπορεί να ασκηθεί το δικαίωμα στην συνταξιοδότηση χωρίς διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας.     Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία  ..... (02/12/2019)

περισσότερα »

Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων

Καθορισμός των οργάνων, της διαδικασίας ελέγχου πιστοποίησης των παραβάσεων και επιβολής των προβλεπόμενων κυρώσεων, καθώς και των κριτηρίων προσδιορισμού του ύψους του προστίμου, της διαδικασίας είσπραξης των προστίμων καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 (ΦΕΚ 129 Α΄/3.8.2010),όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (29/11/2019)

περισσότερα »

Σχέδιο αναπτύξεως Ταϊλανδικού Ανατολικού Οικονομικού Διαδρόμου (Eastern Economic Corridor)

Σχέδιο αναπτύξεως Ταϊλανδικού Ανατολικού Οικονομικού Διαδρόμου (Eastern Economic Corridor)   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο      ..... (29/11/2019)

περισσότερα »

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ (Εφαρμογή του Νόμου 3868/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει).   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο..... (28/11/2019)

περισσότερα »

Οφειλόμενα ετήσια τέλη Γ.Ε.ΜΗ. ετών 2015-2018

Οφειλόμενα ετήσια τέλη Γ.Ε.ΜΗ. ετών 2015-2018   Κάθε επιχείρηση θα πρέπει να προβεί στην εξόφληση των ετήσιων τελών Γ.Ε.ΜΗ. ετών 2015-2018. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι είναι υποχρεωτική από το 2011 η εγγραφή των επιχειρήσεών τους στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο - Γ.Ε.ΜΗ. (Ν. 3419/2005, ΦΕΚ Α’ 297/6.12.2005) και από το 2015 η ετήσια καταβολή του ενιαίου ειδικού τέλους Γ.Ε.ΜΗ., όπως αυτό ορίζεται στις κείμενες διατάξεις (άρθρο 2 Κ.Υ.Α. 79752/31.12.2014, ΦΕΚ Β’ 3623/2014..... (28/11/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ‘ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ’

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και την Ένωση Εστίασης Κέρκυρας, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα ‘Πνευματικά Δικαιώματα Μουσικής Επαγγελματικών Χώρων και Αντικαπνιστικός Νόμος’, στις 3 Δεκεμβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ‘Σπύρος Δένδιας’  2ος όροφος, Αριστοτέλους 2. Τα Πνευματικά Δικαιώματα και ο Αντικαπνιστικός Νόμος είναι τα δύο μείζονα θέματα που  ενδιαφέρουν..... (27/11/2019)

περισσότερα »

Ετήσια Έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ) 2019

Ετήσια Έκθεση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών (ΣΕΘ) 2019 (25/11/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για υπηρεσίες για Χημείο Στρατού (ΧΗΣ)

Ενημέρωση για υπηρεσίες για Χημείο Στρατού (ΧΗΣ) (25/11/2019)

περισσότερα »

Εκδήλωση του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Κέρκυρας, οργανώνει την Τετάρτη 20.11.2019 και ώρα 11:00 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας (1ος ‘Όροφος – Αριστοτέλους 2) εκδήλωση για ενημέρωση του θεσμικού πλαισίου Ν.4430/2016 που διέπει τις κοινωνικές επιχειρήσεις.   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή στελεχών και μελών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας καθώς και με όσους και όσες επιθυμούν να ενημερωθούν για να δραστηριοπ..... (15/11/2019)

περισσότερα »

Προτάσεις ΚΕΕΕ για τη βελτίωση της νομοθεσίας σχετικά με τα Επιχειρηματικά Πάρκα.

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος απέστειλε επιστολές προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη και προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αναφορικά με προτάσεις βελτίωσης της νομοθεσίας αδειοδότησης των Επιχειρηματικών Πάρκων. Επισυνάπτονται οι: 1. Νομοθετικές προτάσεις βελτίωσης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, Αιτιολογικές εκθέσεις και Προτάσεις Νόμου προς τον Υπο..... (13/11/2019)

περισσότερα »

Εργοδοτική εισφορά ποσού είκοσι (20) Ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)

Εργοδοτική εισφορά ποσού είκοσι (20) Ευρώ ανά εργαζόμενο, για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)   Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία..... (13/11/2019)

περισσότερα »

Τα Πεπραγμένα της Διοίκησης της ΠΟΒΑΚΩ στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας της 22/9/2019.

Τα Πεπραγμένα της Διοίκησης της ΠΟΒΑΚΩ στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας της 22/9/2019. Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου.    ..... (13/11/2019)

περισσότερα »

Δέσμευση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για μείωση των εργοδοτικών εισφορών από το 2020.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας χαρακτηρίζει ως θετική τη δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων κ. Γ. Βρούτση επί του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που εισάγεται στο γενικότερο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, και προβλέπει αύξηση 12% στην υπερωριακή εργασία, αλλά και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι τον Δεκέμβριο θα θεσμοθετηθεί  η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες για εργοδότες και εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, οι εργοδοτικές εισφορές θα ξεκινήσο..... (12/11/2019)

περισσότερα »

WORLD TRAVEL MARKET 2019.

Για μια ακόμη χρονιά ολοκληρώθηκε και στέφθηκε με επιτυχία η κοινή προσπάθεια Επιμελητηρίου και Δήμου Κέρκυρας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WORLDTRAVELMARKET, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο 4-6/11/2019 και συγκεντρώνει την προσοχή της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, φιλοξενώντας πάνω από 180 χώρεςκαι 5.000 εκθέτες.   Αναμφισβήτητα, η Βρετανική αγορά είναι η κυρία δεξαμενή τουριστών για την Κέρκυρα. Ως εκ τούτου, αποτελεί προτεραιότητα για τους θεσμικούς αλλά και επαγγελματικού..... (11/11/2019)

περισσότερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ.   Δείτε τo επισυναπτόμενα αρχείo...... (08/11/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση για την Ομάδα Εστίασης (Focus Group) με ΜμΕ στο πλαίσιο του έργου TELEICCE.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του έργου TeleICCE στο οποίο εταίρος είναι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το οποίο προωθεί την «υιοθέτηση καινοτόμων μοντέλων επιχειρηματικών σχέσεων τηλεργασίας, καθώς και MOOC για την ανάπτυξη δεξιοτήτων» ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των ΜμΕ και την απασχόληση των επαγγελματιών.   Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00 μ.μ. στην Αίθουσα Επιμελητηρίου Κέρκυρα..... (01/11/2019)

περισσότερα »

Συνέδριο Βιώσιμη Πολιτιστική και Τουριστική Ανάπτυξη.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι η Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οργανώνει Συνέδριο με θέμα, “Βιώσιμη Πολιτιστική και Τουριστική Ανάπτυξη: Οι Πολιτιστικές Διαδρομές”, στο πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Polysemi-Interreg Ελλάδας-Ιταλίας. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα στις 19 Νοεμβρίου 2019 και θα περιλαμβάνει ομιλίες και εργαστήριο σε μια προσπάθεια να αναδεί..... (30/10/2019)

περισσότερα »

ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΠΑΘΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 30ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΙΛΟΤΕΧΝΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ

​Απονομή επάθλων για τον 30ο επετειακό πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοτέχνησης σχεδίου κοσμήματος.     Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου. ​      ..... (30/10/2019)

περισσότερα »

Κεντρικό ΜητρώοΠραγματικών Δικαιούχων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, ένα ηλεκτρονικό μητρώο το οποίο έχει δημιουργηθεί μέσω διαδικτυακής ηλεκτρονικής εφαρμογής και τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σε αυτό, όλα τα νομικά πρόσωπα και όλες οι νομικές οντότητες που έχουν έδρα στην Ελλάδα ή ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα που φορολογείται στην Ελλάδα υποχρεούνται να καταχωρίζουν τα εκ του νόμου απαιτούμενα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχω..... (24/10/2019)

περισσότερα »

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης 1.250 Εργαζομένων σε Ειδικότητες του Κλάδου Αγροδιατροφή & Βιομηχανία Τροφίμων - Τομέας Θαλασσοκαλλιέργειας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020”, στον Άξονα Προτεραιότητας 02 “Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις”, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Εργαζομένων σε Ειδικότητες του Κλάδου Αγροδιατροφή & Βιομηχανία Τροφίμων – Τομέας Θαλασσοκαλλιέργειας».   Συγκεκρ..... (23/10/2019)

περισσότερα »

SILVER WELLBEING - Εκδήλωση Ενδιαφέροντος Συμμετοχής Επιχειρήσεων και Οργανισμών στις Δράσεις του Έργου.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας InterregV- AGreece-ItalyProgramme 2014- 2020, ο οργανισμός INNOPOLIS – CENTREFORINNOVATION & CULTURE, υλοποιεί το έργο “ PromotingSilvertourismthroughvalorizationofMED-dietandwellbeingroutesintheCBCarea – SILVERWELLBEING” και καλεί τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του ελαιολάδου, κρασιού, σιτηρών-δημητριακών και τουρισμού να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσει..... (21/10/2019)

περισσότερα »

Πορεία Υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου για επιβάτες και για επιχειρήσεις.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για την μέχρι σήμερα πορεία υλοποίησης του Μεταφορικού Ισοδύναμου (Ν 4551/2018) για επιβάτες και για επιχειρήσεις.   Δείτε το συνημμένο αρχείο.     Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (16/10/2019)

περισσότερα »

46η Γενική Συνέλευση Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.).

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι συμμετείχε στις εργασίες της 46ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), που φιλοξένησε το Επιμελητήριο Εύβοιας στην Χαλκίδα, από την Παρασκευή 4 έως και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019.    Η επίσημη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα του Οινοποιείου Τζιβάνη στη Ριτσώνα και σ΄ αυτή συμμετείχαν ανώτερα Κυβερνητικά στελέχη και αρκετοί τοπικοί επίσημοι, καθώς επίσης Πρόεδρο..... (10/10/2019)

περισσότερα »

Παρέμβαση ΚΕΕΕ για τη δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων στις νέες αγορές.

    Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι η ΚΕΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την απόρριψη μεγάλου αριθμού επενδυτικών σχεδίων στη δράση του ΕΣΠΑ 2014-2020 «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων στις νέες αγορές», τα οποία είχαν λάβει ικανή βαθμολογία υπαγωγής , αλλά απορρίφθηκαν για τον λόγο της αναγραφής στοιχείων ταυτότητας της επιχείρησης σε δύο συγκεκρι..... (08/10/2019)

περισσότερα »

Eορταστικές εκδηλώσεις της έναρξης του διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της έναρξης  του διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Λιμάνι  και στο Εμπορικό Επιμελητήριο Κερκύρας στις 21-22-23 Σεπτεμβρίου 2019. Η οργάνωση άνοιξε τις πύλες της το πρωί του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας  με τη διεξαγωγή του σεμιναρίου «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ» και εισηγήτρια τη κ. Νατάσα Μποζίνη. Παρόντες  ήταν δημοσιογράφοι  από τα Κερκυραϊκά ΜΜΕ , οι ο..... (27/09/2019)

περισσότερα »

Δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ     Κέρκυρα, 18 Σεπτεμβρίου 2019 Αρ. Πρωτ:2684 Προς: Τοπικές Επιχειρήσεις Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων     Θέμα: Δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης.   Αξιότιμοι Κύριοι/ Κυρίες,   Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, συμμεριζόμενος τη σημαντικότητα των περιβαλλοντολογικών ζητημάτων, προχώρησε στη δημιουργία «δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης», με στόχο την ευαισθητοποίηση, ενημέρωση κα..... (18/09/2019)

περισσότερα »

84Η ΔΕΘ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 84η ΔΕΘ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 7-15 Σεπτεμβρίου 2019. Για πρώτη φορά συμμετείχαν 11 συνολικά Κερκυραϊκές επιχειρήσεις, αριθμός ρεκόρ σύμφωνα με τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων με πολυετή επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και νέων επιχειρήσεων με στόχο την προβολή και την εξωστρέφεια.   Τα σχόλια των επιχειρηματιών ήταν πολύ θετικά όσον αφορά την συμμετοχή τους και οι ..... (18/09/2019)

περισσότερα »

Σεμινάριο για στελέχη και εργαζομένους σε ΜΜΕ

​ ​​ΠΡΟΣ: ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ​​ ​         Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στα πλαίσια της διοργάνωσης των εκδηλώσεων ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 11.00-14.00 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Αριστοτέλους 2 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για στελέχη και εργαζομένους σε ΜΜΕ με Τίτλο:  «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ».   Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στο Site του Επιμελητηρίου.   ..... (13/09/2019)

περισσότερα »

Σεμινάριο για στελέχη και εργαζομένους σε ΜΜΕ με Τίτλο: «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ»

​        Το Επιμελητήριο Κέρκυρας   σας ενημερώνει  ότι στα πλαίσια της διοργάνωσης των εκδηλώσεων ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 11.00-14.00 στην Αίθουσα  του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Αριστοτέλους 2 θα πραγματοποιηθεί  σεμινάριο για στελέχη και εργαζομένους σε ΜΜΕ με Τίτλο:  «Ο ρόλος και η ανάπτυξη των περιφερειακών ΜΜΕ» (με προβολή οπτικοακουστικών παραδειγμάτων).   Διδάσκουσα: Νατάσα Μποζίνη* Δημοσιογράφος, Σεναριογράφος, Concept Maker οπτικοακουστικών παραγωγών.   ​ Δείτε τ..... (13/09/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας φιλοξένησε  την Δευτέρα  και Τρίτη 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2019, ένα πολύ ξεχωριστό, πρωτοποριακό και ιδιαιτέρα εποικοδομητικό επιχειρηματικό φόρουμ σε συνεργασία και με τη συμμετοχή του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας φιλοξένησε  την Δευτέρα  και Τρίτη 2 και 3 Σεπτεμβρίου 2019, ένα πολύ ξεχωριστό, πρωτοποριακό και ιδιαιτέρα εποικοδομητικό επιχειρηματικό φόρουμ σε συνεργασία και με τη συμμετοχή του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σερβίας. (06/09/2019)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ¨ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ ¨

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει  την διενέργεια εκδήλωσης για την  έναρξη του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού διαγωνισμού Ηλεκτρικών Σκαφών “ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ” www.pamelimani.gr   στη Κέρκυρα. Ο διαγωνισμός «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ» διοργανώνεται από τον Επιμελητηριακό Όμιλο Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) και τον Οργανισμό Ηλεκτροκίνητων Σκαφών Ελλάδος (Ο.Η.Σ.Ε.) υπό την αιγίδα των Υπουργείων  Τουρισμού , Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Περιβάλλοντος και Ενέργει..... (04/09/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε εκδήλωση για την παράδοση 170 σάκων για την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών στην ΚΟΙΝΣΕΠ Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας αποδεχόμενο το αίτημα της ΚΟΙΝΣΕΠ Όλοι μαζί για το Περιβάλλον της Κέρκυρας και υποστηρίζοντας  την τεράστια εθελοντική προσπάθεια, των 24 Γωνιών Ανακύκλωσης σας καλεί να συμμετέχετε την Τετάρτη 04/09/2019 στις 18:30 στην αίθουσα του επιμελητηρίου σε εκδήλωση για την παράδοση 170 σάκων για την συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών.       Οι γωνίες Ανακύκλωσης στελεχώνονται από 120 και πλέον εθελοντές και συμμετέχουν πάνω από 7000 συμπολίτες μας σε αυτήν την πρωτο..... (02/09/2019)

περισσότερα »

Στήριξη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στις «Γωνίες Ανακύκλωσης» .

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι έχει προβεί στην προμήθεια σάκων πολλαπλών χρήσεων για την παραχώρηση αυτών στην ιδιωτική πρωτοβουλία «Όλοι μαζί για την Κέρκυρα», στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις 24 «Γωνίες Ανακύκλωσης» που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο νησί μας. Ανταποκρινόμενη με υπευθυνότητα στο ευαίσθητο θέμα της ανακύκλωσης, η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου πήρε άμεσα απόφαση για το συγκεκριμένο αίτημα, αριθμός απόφασης 22/13-8-2019, και τις επόμενες ημέρες θα πρ..... (30/08/2019)

περισσότερα »

Δυναμική η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Δυναμική αναμένεται να είναι η φετινή παρουσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στις 7-15 Σεπτεμβρίου 2019, παρέχοντας στα μέλη του χώρο περιπτέρου 96τμ. Η 84η ΔΕΘ, θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από την HELEXPO.   Φέτος τιμώμενη χώρα είναι  η Ινδία, η οποία εξειδικεύεται πλέον στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας, την γεωργία και τον τουρισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ινδικές επιχειρήσεις και φορείς θα..... (23/08/2019)

περισσότερα »

Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος με την καταχωρημένη ονομασία «ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ» ποπ.

Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος με την καταχωρημένη ονομασία «ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ» ποπ.   Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία...... (16/08/2019)

περισσότερα »

Εκπτωτικό Δίκτυο Κερκυραϊκών Επιχειρήσεων

​Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στα πλαίσια της αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής του με την  υπ΄αρ. 2/29-7-2019 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με αφορμή το έγγραφο του «Κερκυραϊκού Συλλόγου  Τριτέκνων ΝΑΥΣΙΚΑ», ο οποίος ζητά την εφαρμογή εκπτωτικού δικτύου στις Κερκυραϊκές επιχειρήσεις, ενημερώνει τα μέλη του  ότι στην ιστοσελίδα μας www.corfucci.gr υπάρχει αναρτημένη «Δήλωση Συμμετοχής στο Εκπτωτικό Δίκτυο Κερκυραϊκών  Επιχειρήσεων» και απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις–μέλη μας που..... (02/08/2019)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου για ασφαλιστές.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την ΝΝ Hellas και την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.Δείτε  το επισυναπτόμενο Δελτίο Τύπου της ΚΕΕΕ για τους ασφαλιστές...... (01/08/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας - Μαθητεία σε εργασιακό χώρο του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας».

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για το Μεταλυκειακό έτος – τάξη μαθητείας των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.), το οποίο απευθύνεται σε αποφοίτους Λυκείου και πτυχιούχους ΕΠΑ.Λ., έχει διάρκεια περίπου 9 μηνών και περιλαμβάνει:   Α. «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας», διάρκειας 156 ημερολογιακών ημερών (είκοσι οκτώ (28) ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο σε τέσσερις (4) ημέρες, επτά (7) ώρες την ημέρα), εξαιρουμένων των εβδομάδων που περιλαμβάνουν επίσημες αργίες και του χρο..... (01/08/2019)

περισσότερα »

1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Χίου

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Συλλόγου Διατήρησης και Προώθησης του Φυσικού και Πολιτιστικού Πλούτου της Χίου, κυρίας Άννας Κλαδιά, προς το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο 1ο Γαστρονομικού Φεστιβάλ Χίου «Η Χίος σε Καλεί να τη Γευτείς», που πραγματοποιήθηκε στη Χίο μεταξύ 20-21 Ιουλίου 2019, τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κύριος Σπυρίδων Σπαής και η κυρία Έλενα Καρούμπη παρευρέθηκαν στις διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις του φεστιβάλ, όπου αποκόμισαν χρήσιμες εμπειρίες..... (25/07/2019)

περισσότερα »

16ο Φεστιβάλ Μανιταριού

Μετά από πρόσκληση του μη κερδοσκοπικού σωματείου Μανιταρόφιλοι Ελλάδας προς το Επιμελητήριο Κέρκυρας, στα πλαίσια του 16ου Φεστιβάλ Μανιταριού που πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά μεταξύ 11-14 Ιουλίου 2019, τα μέλη του Δ.Σ του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας κύριοι Σπυρίδων Σπαής, Στέφανος Μέξας, Βασίλης Μελίδης, Στέλιος Σοφιανός και η κυρία Έλενα Καρούμπη, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γρεβενών κύριο Νίκο Ράμμο όπου και αντάλλαξαν απόψεις, συζήτησαν κοινά θέματα που τους α..... (19/07/2019)

περισσότερα »

Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)

Σας πληροφορούμε ότι για όλους όσους δραστηριοποιούντα στο τομέα νωπών Οπωροκηπευτικών, η εγγραφή τους στη Βάση Δεδομένων Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το αρθ. 3 της ΚΥΑ με αριθ. 257543/ΦΕΚ 1122/Β΄/2003...... (15/07/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για το έτος 2019, για την επιχορήγηση προγραμμάτων προώθησης ελαιολάδου και επ. ελιάς στις χώρες μέλη του ΔΣΕ.

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (Δ.Σ.Ε) http://www.internationaloliveoil.org/estaticos/view/413-grants έχουν αναρτηθεί πληροφορίες και τα απαραίτητα έντυπα για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για το έτος 2019, για την επιχορήγηση προγραμμάτων προώθησης ελαιολάδου και επ. ελιάς στις χώρες-μέλη του ΔΣΕ. Η καταληκτκή ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής είναι η 15η Ιουλίου 2019.  ..... (12/07/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για την πορεία του διαγωνισμού ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι μετά από πρόσκληση της μη κερδοσκοπικής Ολλανδικής εταιρείας SOLAR SPORT ONE η οποία είναι πρωτοποριακή στους αγώνες ηλεκτροκίνητων σκαφών παγκοσμίως, ο κος Σπυρίδων Σπαής, μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, παρακολούθησε την διεξαγωγή των τελικών αγώνων ηλεκτροκίνητων σκαφών στην πόλη Gronigen της Ολλανδίας στις 26-30 Ιουνίου 2019.   Ο κος Σπαής παρευρέθη εκεί με την ιδιότητα του ως υπεύθυνος για την διεξαγωγή ..... (12/07/2019)

περισσότερα »

Πρόγραμμα προώθησης στην αυτoαπασχόληση μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών.

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ ένα νέο πρόγραμμα προώθησης της αυτoαπασχόλησης μέσω της οικονομικής ενίσχυσης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 10.000 ανέργων, ηλικίας 18-66 ετών.   Οι δυνητικά δικαιούχοι κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης υπαγωγής - επιχειρηματικού σχεδίου,  πρέπει σωρευτικά: 1. να είναι άνεργοι ηλικίας 18 έως  66 ετών, 2. να έχουν την ιδιότητα του ανέργου (διαθέτοντας δελτίο ανεργίας σε ισχύ μέχρι  την ημερομηνία έναρξης της..... (11/07/2019)

περισσότερα »

Αντικατάσταση ανωνύμων μετοχών-τρόπος αναγγελίας των μετοχικών δικαιωμάτων μη εισηγμένων Ανωνύμων Εταιρειών.

Αντικατάσταση ανωνύμων μετοχών-τρόπος αναγγελίας των μετοχικών δικαιωμάτων μη εισηγμένων Ανωνύμων Εταιρειών...... (08/07/2019)

περισσότερα »

Τουριστικά καταλύματα – Παράταση στην προθεσμία δήλωσης διακριτικού τίτλου.

Σημαντική ενημέρωση για τις επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων...... (08/07/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στις 11/07/2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας , Αριστοτέλους 2 & Καποδιστρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον ΕΦΕΠΑΕ και τη Δια..... (08/07/2019)

περισσότερα »

Νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα - Ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις και υποβολή στην Τράπεζα της Ελλάδος των οικονομικών τους στοιχείων

​Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 2682/3-6-2019 πράξη του Διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, τα νομικά πρόσωπα του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, τα οποία έχουν τη μορφή της ανώνυμης εταιρείας (εισηγμένης ή μη), της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης, της ετερόρρυθμης κατά μετοχές εταιρείας και της ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρείας και συντάσσουν κατ’ εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 1 του Ν. 4308/2014 τις ετήσιες χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις,..... (04/07/2019)

περισσότερα »

Ενέργειες κατάρτισης επιχειρήσεων για την υποχρέωση εγγραφής τους στο ΕΜΠΑ & ΗΜΑ

Επισυνάπτεται προς γνωστοποίηση ειδικό ενημερωτικό υλικό, σχετικά με τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ανά κατηγορία δραστηριότητας, υποχρέωση εγγραφής τους στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (ΕΜΠΑ) και στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ), ειδικότερα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου.       Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία.  ..... (04/07/2019)

περισσότερα »

Συγχαρητήρια επιστολή του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου , καθηγητής Βασίλειος Χρυσικόπουλος απέστειλε προσωπική επιστολή προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιο Π. Χονδρογιάννη, εκφράζοντάς του τις θερμότατες ευχαριστίες εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου, για την έμπρακτη υποστήριξη στη διοργάνωση της 91ης Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Διοικουσών Επιτροπών των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην Κέρκυρα.   Επισυνάπτουμε την επιστολή του Πρύτανη.       Με εκτίμηση      Ο Πρόεδρος του Επιμε..... (03/07/2019)

περισσότερα »

4η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου

Επισυνάπτεται το δελτίο τύπου...... (02/07/2019)

περισσότερα »

84η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρόκειται να συμμετάσχει στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 7-15 Σεπτεμβρίου 2019, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από την HELEXPO. Σημειώνεται ότι η 84η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχουν ως τιμώμενη χώρα  η Ινδία, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέ..... (01/07/2019)

περισσότερα »

Συνάντηση για την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού στην Κέρκυρα.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι στο Φαληράκι, συνάντηση σχετικά με την ανάπτυξη του κινηματογραφικού τουρισμού στην Κέρκυρα.   Την συνάντηση οργάνωσε ο Δήμος Κέρκυρας, η Διεύθυνση Διεθνών Οπτικοακουστικών Παραγωγών/ Hellenic Film  Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και το Corfu Tourism αειForum, οι οποίοι θέλοντας να αξιοποιήσουν την ανακήρυξη της Κέρκυρας ως τον κορυφαίο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό ..... (28/06/2019)

περισσότερα »

Συνδιοργανωτής στο 6ο Συνέδριο Νανοτεχνολογίας στην Κέρκυρα- 6th ICAN-2019 το Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι συμμετέχει ως συνδιοργανωτής στο 6ο  Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας - 6ο IC4N -  το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από τις 30 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου 2019, στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace, στην περιοχή Κανόνι Κέρκυρας. Το IC4N είναι ένα ιδιαίτερα διεπιστημονικό συνέδριο που εστιάζει σε όλες τις πτυχές της νανοεπιστήμης και της νανοτεχνολογίας αντιμετωπίζοντας παγκόσμια προβλήματα αναφορικά με την ενέργεια, το περιβάλλον και την ανθ..... (27/06/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στις 11/07/2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00π.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση για το ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας , Αριστοτέλους 2 & Καποδιστρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον ΕΦΕΠΑΕ και τη Διαχειρισ..... (27/06/2019)

περισσότερα »

Εργαστήρι για την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα από την Greenpeace Greece.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι την Παρασκευή 21 Ιουνίου, από τις 17:00 ως τις 20:30 πραγματοποιήθηκε το εργαστήρι “Μαζί για την Ενεργειακή Μετάβαση στην Ελλάδα” από την  Greenpeace Greece στο πλοίο Rainbow Warrior της Greenpeace. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τα οφέλη των ενεργειακών κοινοτήτων και τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν ξεκινήσει στη χώρα, όπως επίσης να μάθουν για τις προοπτικές που ανοίγουν οι ενεργειακές κοινότητες για την εν..... (24/06/2019)

περισσότερα »

ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

1851 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΕΜΥΔΑΣ                               ..... (19/06/2019)

περισσότερα »

Ανακοίνωση μετάθεσης διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού Δ.15/19

Ανακοίνωση μετάθεσης διενέργειας ανοιχτού διαγωνισμού Δ.15/19 (Προμήθεια Υλικών και Υπηρεσιών Υποστήριξης Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών «ΠΗΓΑΣΟΣ ΙΙ».) από το Τμ. Προκήρυξης του Υπ. Προμηθειών Πολεμικής Αεροπορίας.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (12/06/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 3η Σύσκεψη του ‘Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: MIRABILIA’

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ (05/06/2019)

περισσότερα »

Αναβολή σεμιναρίου TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute”.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι αναβάλλεται το σημερινό σεμινάριο TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute” λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής εκδήλωσης ενδιαφέρον τος από τις τοπικές επιχειρήσεις.     Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και   Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (03/06/2019)

περισσότερα »

Σεμινάριο TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute” τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας με το τμήμα TradeUSA του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σε συνεργασία διοργανώνουν σεμινάριο TradeUSA Workshop: “Prepare – Plan – Execute” τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Επιμελητήριο Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2, Κέρκυρα). Στόχος του τμήματος διεθνούς εμπορίου “TradeUSA” του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και των εταίρων του είναι η συνεχής εκπαίδευση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της «διάδοσης της γνώσης» σε εθνικό επίπεδο, προσφέροντας σε βάθος..... (28/05/2019)

περισσότερα »

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ

Σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4582/ΦΕΚ.208/τ.Α/2018, οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων (Ε.Ε.Δ.Δ.), υποχρεούνται να καταχωρίζουν τον διακριτικό τους τίτλο (ή τους διακριτικούς τους τίτλους) στις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (Υ.Μ.Σ.) ή στις Υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. (Ν.3419/2005) κατά περίπτωση.  Επιπλέον στο άρθρο 75 του ίδιου Ν.4582/2018 ορίζεται ως προθεσμία η 31/5/2019.  Η επιχείρηση Ε.Ε.Δ.Δ. αφού λάβει έγκριση του διακριτικού της τίτλου από την Υπηρεσία Μιας Στάσης (Υ.Μ..... (27/05/2019)

περισσότερα »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στις 16/5/2019 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εσπερίδα ελαιοπαραγωγών στις εγκαταστάσεις της OLIVE FABRICA στον Άγιο Ματθαίο, στην οποία παρουσιάστηκε το διακρατικό πρόγραμμα ARISTOIL.   Το βασικότερο αντικείμενο του προγράμματος ARISTOIL, είναι η ενδυνάμωση του Μεσογειακού τομέα παραγωγής ελαιόλαδου μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων μεθοδολογιών παραγωγής και ελέγχου ποιότητας, οδηγώντας σε παραγωγή ελαιόλαδου με υγειοπροσ..... (24/05/2019)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη Γάλλου Προέδρου της περιοχής Tarn της Ν. Γαλλίας στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ   Την Παρασκευή 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Επιμελητήριο Κέρκυρας του κ. Jean-Louis Hormière, Γάλλου Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Albi της Γαλλίας και του ΙΕΚ της περιφέρειας Tarn Ν.Γαλλίας με την αντιπρόεδρο του Γαλλικού ΙΕΚ, κα Cécile Ferrieres, στα πλαίσια υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus με το Δημόσιο ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, το οποίο ηγείται ο Γενικός Δ/ντής κ. Δημήτρης Μπακύρας.   Σκοπός της ..... (24/05/2019)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Πρόσκλησης Διενέργειας Τεχνικού Διαλόγου – Εκπόνηση Προδιαγραφής Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΕΔ) «Ενσωμάτωση του IFF Mode 5 στο ΑΣΕΠΕ.

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (15/05/2019)

περισσότερα »

Υπογραφή επιχειρησιακής συμφωνίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω προγραμμάτων χρηματοδότησης των ΜΜΕ για όλα τα Ιόνια Νησιά.

Την έναρξη δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων σηματοδοτεί η χθεσινή υπογραφή της επιχειρησιακής συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας) και πιο συγκεκριμένα του εταίρου αυτού την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.   Η επιχειρησιακή συμφωνία προϋπολογισμού δημοσίας δαπάνης 16.190.493ευρώ υπεγράφη από τον  ο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδ..... (14/05/2019)

περισσότερα »

Αίτημα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για αύξηση δρομολογίων της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την αύξηση των δρομολογίων της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας.   Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.           Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (10/05/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό σας εύχονται ολόψυχα Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση! (22/04/2019)

περισσότερα »

Σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ)

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και το Σωματείο Εστιατόρων ανακοινώνουν τη διεξαγωγή εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΠΙΠΕΔΟ 1». (27/03/2019)

περισσότερα »

ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 2019

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/03/2019)

περισσότερα »

Επιχειρηματική Χρηματοδότηση ΕΤΕΑΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) ανακοίνωσε την έναρξη της Δράσης «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση» του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) συνολικού κεφαλαίου χορηγήσεων 915 εκ. ευρώ.   Η νέα αυτή Δράση έρχεται να αντικαταστήσει την Δράση Επιχειρηματική Επανεκκίνηση – ΤΕΠΙΧ, η οποία ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς σε διάστημα ενός έτους πάνω από 2.000 ελληνικές μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις χρηματοδοτήθηκαν..... (22/03/2019)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Ενεργειακές επενδύσεις και βιώσιμος τουρισμός Ευρωπαϊκή εμπειρία, παραδείγματα και χρηματοδοτικά εργαλεία»,που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή..... (19/03/2019)

περισσότερα »

Διεθνής Τουριστική Έκθεση ‘ITB BERLIN 2019

Επιτυχημένη και με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα υπήρξε η παρουσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε κοινό περίπτερο με το Δήμο Κέρκυρας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ‘ITB BERLIN’ (www.itb-berlin.com) που πραγματοποιήθηκε από 6-10 Μαρτίου 2019 στο εκθεσιακό κέντρο Messe Berlin του Βερολίνου στην Γερμανία. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσωπήθηκε από τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Χειρδάρη, τον κ. Βασίλη..... (15/03/2019)

περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη προς το Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς το Επιμελητήριο Κέρκυρας, αναγνωρίζοντας και συγχαίροντας τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Π. Χονδρογιάννη προσωπικά καθώς και τους συνεργάτες του Επιμελητηρίου που συμμετείχαν στην ειδική εκδήλωση με θέμα τον Τουρισμό, η οποία πραγματοποιήθηκε Κέρκυρα την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Corfu Palace.   Επιπροσθέτως  μέσω της συγκεκριμένης επιστολής αναφέρεται η επ..... (15/03/2019)

περισσότερα »

Επίσκεψη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών παραδοσιακών προϊόντων της Βόρειας Κέρκυρας .

Σε συνέχεια του κύκλου προσπαθειών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για ανάδειξη και συμβουλευτική υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων της Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης και τα μέλη του ΔΣ κα. Έλενα Καρούμπη, κ. Στέφανος Μέξας και ο κ. Σπύρος Σπαής, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 8 Μαρτίου, επίσκεψη στα χωριά Άγιοι Δούλοι, Πλάτωνας και Νυμφές της Βόρειας Κέρκυρας.   Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η συνάντηση με τοπικούς παραγωγούς της Κέρκυρας πο..... (14/03/2019)

περισσότερα »

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 η υπηρεσία του Επιμελητηρίου θα παραμείνει κλειστή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 η υπηρεσία του Επιμελητηρίου θα παραμείνει κλειστή λόγω αναβάθμισης του πληροφοριακού της συστήματος και δε θα πραγματοποιεί συναλλαγή με το κοινό. Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.   Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κέρκυρας Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (12/03/2019)

περισσότερα »

1ος Πανελλήνιος Νησιωτικός Σχολικός Διαγωνισμός με τίτλο «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως μέλος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), σας ενημερώνει ότι πρόκειται να συμμετάσχει στη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Νησιωτικού Σχολικού διαγωνισμού με τίτλο «Πάμε Λιμάνι». Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στον Ε.Ο.Α.Ε.Ν. είναι το μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Σπαής Σπυρίδων, όπου με εξουσιοδότηση του από τον ΕΟΑΕΝ  συμπεριλαμβάνεται στην οργανωτική επιτροπή του συγκεκριμένου διαγωνισμού.   «ΠΑΜΕ ΛΙΜΑΝΙ»: Πρό..... (07/03/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ‘ITB BERLIN 2019’

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας, πρόκειται να συμμετάσχει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, με κοινό αυτόνομο Περίπτερο, σε μια από τις σημαντικότερες επαγγελματικές τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ‘ITB BERLIN’ (www.itb-berlin.com) η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6-10 Μαρτίου 2019 στο Messe Berlin του Βερολίνου στην Γερμανία. Πρόκειται για το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός στην ταξιδιωτική βιομηχανία για τους επαγγελματίες του κλάδου και τις ..... (04/03/2019)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην Σύσκεψη του ‘Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: MIRABILIA’

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με εκπρόσωπο τον κ. Γεώργιο Κολυτά, Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, τον κ. Σπύρο Σιμάτη, Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και την κα Κωνσταντίνα Κόλλα, της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου Κέρκυρας με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και μακροχρόνια θητεία στην Ιταλική αγορά,   έλαβε μέρος στη σύσκεψη του ‘Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO: MIRABILIA’, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα..... (04/03/2019)

περισσότερα »

Ώρα για αποφάσεις – Λύση Άμεσα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας αλλά και τις δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί.   Δυστυχώς, χωρίς να θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, διαφαίνεται ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων θα γιγαντωθεί το φετινό καλοκαίρι.   Δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο καθυστέρησης λήψης αποφάσεων. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι δυνατόν να παρακαμ..... (01/03/2019)

περισσότερα »

Η Κέρκυρα υποδέχεται για πρώτη φορά το 100% Hotel Workshop Tour

Η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, με μακρά τουριστική ανάπτυξη αλλά και με νέες επενδύσεις. Την Παρασκευή 1 Μαρτίου, η επιλεγμένη ομάδα των ομιλητών του 100% Hotel Workshop Tour, θα επισκεφτεί την Κέρκυρα, στο ξενοδοχείο Corfu Palace, παρουσιάζοντας τους τρόπους μέσω των οποίων τα ξενοδοχεία της περιοχής θα ξεχωρίσουν για τον Boutique Style χαρακτήρα τους.    Το ειδικό ξενοδοχειακό Workshop αφορά τόσο τα Boutique Ξενοδοχεία, που είνα..... (28/02/2019)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση Αλέξη με θέμα τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση Αλέξη, με κοινοποίηση προς το Γραφείο Πρωθυπουργού, τους Βουλευτές Κέρκυρας κα Βάκη Φωτεινή και κ. Παυλίδη Κων/νο με θέμα την διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας.     Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή.       Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (27/02/2019)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση δημοσίευσης Υπουργικής Απόφασης παράτασης προθεσμίας υποβολής εντύπου Ε4 (Πίνακας Προσωπικού - τροποποιητικός αποδοχών)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (27/02/2019)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Την 06/03/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 π.μ., στο κατάστημα του Τελωνείου Κέρκυρας, οδός Εθν. Αντιστάσεως 1, δημοπρατούνται, έντεκα (11) αυτοκίνητα για κυκλοφορία, ένα (1) φορτηγό για κυκλοφορία, ένα (1) μοτ/το για κυκλοφορία και τρία (3) Ο.Τ.Κ.Ζ. κοινοτικής προέλευσης. Για την συμμετοχή στην δημοπρασία είναι απαραίτητο οι αγοραστές να δηλώνουν το Α.Φ.Μ., αρμόδια Δ.Ο.Υ., Δ/νση, τηλέφωνο και ιδιότητα. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο Τελωνείο Κέρκυρας, τηλ.26613-63710,63703 και σ..... (27/02/2019)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στηρίζει τον επιχειρηματία.

Τη στήριξή του προς τον επιχειρηματία απέδειξε για άλλη μία φορά το Επιμελητήριο Κέρκυρας με τις 2 χθεσινές εκδηλώσεις για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ, και συγκεκριμένα για το πρόγραμμα «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο του Εμπορίου, Εστίασης και Εκπαίδευσης», τη δράση «Εργαλειοθήκη της Επιχειρηματικότητας για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις»,  καθώς και για το «Μεταφορικό Ισοδύναμο».   Κύριο μέλημα του Επιμελητηρίου ήταν η διάχυση πληροφοριών στους εν δυνά..... (26/02/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/02/2019 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) και την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, με θέμα «Κυκλική οικονομία και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κέρκυρα». Κεντρικός Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο  Διευθυ..... (25/02/2019)

περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή Δημάρχου Κέρκυρας προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας,τον Α΄ Αντιπρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

  Σας επισυνάπτουμε την ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Νικολούζου Κων/νου προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Χονδρογιάννη Π. Γεώργιο, τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Χειρδάρη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.     Με εκτίμηση    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (25/02/2019)

περισσότερα »

Επίσκεψη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο Κτήμα Θεοτόκη και στο Κερκυραϊκό τυροκομείο Παππούς.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Χειρδάρης και τα μέλη του ΔΣ κα. Έλενα Καρούμπη, κ. Βασίλης Μελίδης, κ. Στέφανος Μέξας, κ. Σπύρος Σπαής και ο κ. Στέφανος Σπάτουλας, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο κτήμα Θεοτόκη και στο Κερκυραϊκό Τυροκομείο Παππούς στους Γιαννάδες. Οι συγκεκριμένες επισκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχουν προηγηθεί και αυτές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον σε Κερκυραϊκές επιχειρήσεις τοπικών παρα..... (20/02/2019)

περισσότερα »

Εθελοντική Αιμοδοσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

  Στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε εχτές εθελοντική αιμοδοσία στην οδό Ευγενίου Βουλγάρεως στο πεζόδρομο, με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Κέρκυρας.   Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μέλη του Επιμελητηρίου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό.   Η Τράπεζα αίματος του Επιμελητηρίου παραμένει ενεργή και είναι στη διάθεση κάθε συναδέλφου όπου και όταν χρειαστεί.       Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρ..... (20/02/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης των Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας και Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας»

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από την Ειδική Γραμματεία ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑνΕΚ και τον ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας με θέμα: «Παρουσίαση των Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρ..... (18/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης για το Μεταφορικό Ισοδύναμο

  Στο πλαίσιο σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο ΕΦΕΠΑΕ, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας , σας προσκαλούν στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα:   «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ» στις 25/02/2019..... (19/02/2019)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13-02-2019 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, η ενημερωτική εκδήλωση για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές με θέμα την εφαρμογή της νέας οδηγίας διανομής ασφαλιστικών προϊόντων IDD, στην ελληνική νομοθεσία. Στόχος της εκδήλωση ήταν η πλήρης ενημέρωση των υποχρεώσεων που ανακύπτουν με την μετάπτωση από το παλιό στο νέο καθεστώς καθώς και στις γενικές τυπικές υποχρεώσεις που έχουν βάσει της νέας νομοθεσίας. Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκη..... (15/02/2019)

περισσότερα »

3η Συνεδρίαση Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου στη Ζάκυνθο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου στη Ζάκυνθο στις 8/2/2019, και στην οποία συζητήθηκαν εκτενώς θέματα τα οποία απασχολούν τα Ιόνια νησιά, με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα αλλά και ζητήματα υποδομών της Περιφέρειας Ιονίων νήσων. Οι κύριοι θεματικοί άξονες της συνεδρίασης ήταν..... (15/02/2019)

περισσότερα »

Πρόσκληση για τη συμμετοχή σε έρευνα στο πλαίσιο της καταγραφής της εμπειρίας των επιχειρήσεων κατά τη διεπαφή τους με τη δημόσια διοίκηση

H Υπηρεσία Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΥΠΟΙΑΝ) και συγκεκριμένα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (ΓΓΕ), ανάθεσε στην εταιρεία μας (PwC) το έργο με τίτλο «Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος (Business Intelligence and Administrative Simplification -B.I.A.S.)». Το εν λόγω έργο αφορά στην: A.        επέκταση της Υπηρεσίας Μίας Στάσης (one-stop shop) σε όλο τον κύκλο ζωής των επιχειρήσεω..... (15/02/2019)

περισσότερα »

Χαιρετισμός Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη στην Εκδήλωση με θέμα τον Τουρισμό.

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ   Κατά την σημερινή ειδική εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και του Δήμου Κέρκυρας, η οποία διεξήχθη το πρωί στις 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Corfu Palace, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης δήλωσε τα εξής:   “Αγαπητοί Κυρίες και κύριοι, Σας καλωσορίζω  στο νησί μας και χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης να διοργανώσει τη συγκεκριμένη ειδική εκδήλωση για τον..... (13/02/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ «ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ» | Δευτέρα 18.02.2019 και ώρα 18:00.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδος και την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Κυκλική οικονομία και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Κέρκυρα», στις 18.02.2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στην Αίθουσα ‘Σπύρος Δένδιας’ 2ο όροφος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ..... (13/02/2019)

περισσότερα »

Αύξηση του προϋπολογισμού της δράσης ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στάθη Γιαννακίδη, και την Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά η ενίσχυση του προϋπολογισμού της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με επιπλέον 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιηθεί το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και η ανάγκη υποστήριξης βιώσιμων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα. Η αρχική δημόσια δαπάνη της δράσης ..... (12/02/2019)

περισσότερα »

Νέες επιδοτούμενες δράσεις για υφιστάμενες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις-Παράταση έναρξης υποβολών

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης παράταση στις ημερομηνίες έναρξης των ηλεκτρονικών υποβολών των επενδυτικών σχεδίων των 2 νέων προγραμμάτων για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.       Συγκεκριμένα για τη δράση Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων ορίζεται η 20/2/2019 και για τη δράση Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας,..... (07/02/2019)

περισσότερα »

Εκδήλωση με θέμα τον Τουρισμό από τον Δήμο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και του Δήμου Κέρκυρας.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τον Δήμο Κέρκυρας σας καλεί να συμμετάσχετε στην ειδική εκδήλωση με θέμα τον τουρισμό που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η οποία θα διεξαχθεί στην Κέρκυρα την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Corfu Palace. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης συνοδευόμενος από εκπροσώπους της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, του Γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης, ξενοδόχους κ..... (05/02/2019)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Insurance Distribution Directive – IDD) ΣΤΙΣ 13-02-2019

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές με θέμα την εφαρμογή της νέας οδηγίας διανομής ασφαλιστικών προϊόντων IDD, στην ελληνική νομοθεσία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13-02-2019 και ώρα 18.οο - 21.οο, στην αίθουσα Σπύρου Δένδια στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην Αριστοτέλους 2. Εισηγητής της εκδήλωσης θα είναι: ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, πρόεδρος της ..... (04/02/2019)

περισσότερα »

Ενημέρωση για την νέα διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει και σας γνωρίζει την νέα  διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» η διαδικτυακή αυτή πύλη παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρουσιάζονται κυρίως πραγματικές καταστάσεις διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως π.χ. Ευρωπαίοι πολίτες που επιθυμούν να εργαστούν ή να σπουδάσουν σε άλλη χώρα της Ένωσης, ή ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που επιθυμού..... (01/02/2019)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα απορρίμματα.

Ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού, έστειλε επιστολή στον αρμόδιοΥπουργό Εσωτερικών κ.Χαρίτση Αλέξη, στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Καπετάνιο Ευάγγελο και στον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Φάμελλο Σωκράτη και ζητούν  συνάντηση για να εκφράσουν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την μέχρι σήμερα πορεία και εξέλιξη στη διαχείριση των ..... (31/01/2019)

περισσότερα »

Μεταφορικό Ισοδύναμο

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι παρέχεται πλέον η δυνατότητα υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής για το Μεταφορικό Ισοδύναμο σε επιχειρήσεις με έδρα τους στο σύνολο της νησιωτικής χώρας (πλην Εύβοιας, Κρήτης και Λευκάδας). Tο μέτρο αφορά τους κλάδους εμπορίου-μεταποίησης-τουριστικών καταλυμάτων. Οι επιχειρήσεις που δικαιούνται να λάβουν μέρος στην δράση του Μεταφορικού Ισοδύναμου υποβάλουν τις αιτήσεις συμμετοχής χρησιμοποιώντας τους κωδικούς εισόδου του TAXIS. Το Μεταφορικό Ισοδύνα..... (31/01/2019)

περισσότερα »

Αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «ΓΥΡΟΣ» στο μητρώο των ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, με έδρα την Αθήνα, υπέβαλε στην υπηρεσία μας αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «ΓΥΡΟΣ» στο Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της ΕΕ ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ). Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται δια της παρούσης, σύμφωνα με το άρθρο 3α της υπ΄αριθμ. 3321/145849/ 25-10-2018 (ΦΕΚ 4980/Β) Υπουργικής Απόφασης με την οποία τροποποιήθηκε η με αριθμ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως ισχύει. Κατά της ..... (24/01/2019)

περισσότερα »

Επαγγελματίες Υπόχρεοι σε POS έως την 15 Απριλίου του 2019.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την απόφαση των Υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Οικονομικών και συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην Κ.Υ.Α. 141871/31-12-2018 (ΦΕΚ 30/β/15-01-2019), οι υπόχρεοι επαγγελματίες σε εγκατάσταση τερματικής μηχανής POS για την υποδοχή συναλλαγών με κάρτα έως την 15η Απριλίου 2019 είναι οι εξής:  ΚΑΔ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ 18.12 `Αλλες εκτυπωτικές δραστηριότητες18.13 Υπηρεσίες προεκτύπωσης και προεγγραφής μέσων18.14 Βιβλιοδετικές και συναφεί..... (23/01/2019)

περισσότερα »

Αίτημα για αποστολή ερωτημάτων ελληνικών επιχειρήσεων για καθεστώς εμπορευματικών συναλλαγών σε ΗΒ μετά την αποχώρηση από ΕΕ σε περίπτωση μη Συμφωνίας (no deal scenario)

Υπουργείο Εξωτερικών Β8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Τηλ. 210-368.2760, 2764, 2761     Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η απόρριψη από το βρετανικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, οδηγεί σε αύξηση της πιθανότητας το ΗΒ να αποχωρήσει από την Ένωση χωρίς Συμφωνία (no-deal scenario). Σε αυτή την περίπτωση, το ΗΒ θα αποτελεί, από 30 Μαρτίου 2019, 3η χώρα όπου θα εφαρμόζονται οι γενικοί κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ..... (21/01/2019)

περισσότερα »

Νέα Ηλεκτρονική υπηρεσία από το Επιμελητήριο Κέρκυρας | Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Διαδικτύωσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει την προσπάθεια για υποστήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων μελών του το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Προς αυτή την κατεύθυνση το Επιμελητήριο εισάγει μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία που σκοπό έχει να συμβάλει στην διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας των μελών του. Ο λόγος για την Πλατφόρμα Επιχειρηματικής Διαδικτύωσης που φιλοδοξεί να συμβάλει σημαντικά στην επικοινωνία μεταξύ των επιχειρήσεων μελ..... (07/01/2019)

περισσότερα »

Προθεσμίες Συμμόρφωσης με τις διατάξεις του Ν. 4583/2018 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του τα εξής:   Προθεσμίες Συμμόρφωσης με τις διατάξεις του Ν. 4583/2018 (ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις).   Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 48 του Ν. 4583/2018, ο οποίος δημοσιεύθηκε στο με αριθμό 212 Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της Ελληνικής Δημοκρατίας στ..... (24/12/2018)

περισσότερα »

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2019

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος. (21/12/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 2η συνάντηση του ‘MIRABILIA NETWORK’

​Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με εκπρόσωπο τον κ. Γεώργιο Κολυτά, Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, και τον κ. Σπύρο Σιμάτη, Οικονομικό Επόπτη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας έλαβε μέρος στη σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιμελητηρίων με μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO <>,η οποία πραγματοποιήθηκεστην πόλη Ματέρα, περιοχή Περιφέρειας Μπαζιλικάτα στην νότια Ιταλία στις 6&7 Δεκεμβρίου 2018.    Το δίκτυο “MIRABILIA NETWORK” είναι αφιερωμένο στη..... (13/12/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Ε.Κ. στην 44η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ με θέμα τη Νησιωτικότητα

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συμμετείχε στην 44η Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) στην Καβάλα, με εκπροσώπους του τα μέλη ΔΣ τον κ. Σπαή Σπυρίδωνα και κ. Μέξα Στέφανο, όπου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξουν τις θέσεις του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο μείζον θέμα της Νησιωτικότητας, να τονιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη νησιωτική Ελλάδα και να προτείνουν μέτρα, τα οποία θα μπορέσουν να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Σ..... (10/12/2018)

περισσότερα »

Ζήτηση ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων για συνεργασία με Ιάπωνες εισαγωγείς.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την Ιαπωνία για συνεργασία με ελληνικές επιχειρήσεις εξαγωγών τροφίμων, όπως αποξηραμένα τρόφιμα, ξηροί καρποί, κονσερβοποιημένα τρόφιμα και φρούτα, είδη ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά, τρόφιμα στιγμιαίας παρασκευής,  κτλ. Συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρεία Cross –on Co. Ltd, η οποία θεωρείται ως από τις σημαντικές, σχετικά νέες, μικρού μεγέθους δυναμικές επιχειρήσεις εισαγωγής τροφίμων στην περιοχή Kansai (Osaka) της Ιαπωνί..... (06/12/2018)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας με την Πρέσβειρα της Σλοβακίας

Εθιμοτυπική συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη και της Πρέσβειρας της Σλοβακίας στην Ελλάδα κα. Iveta Hricova, πραγματοποιήθηκε εχτές στο χώρο του Επιμελητηρίου, στα πλαίσια σειράς προγραμματισμένων συναντήσεων της Πρέσβειρας στην Κέρκυρα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας καλωσόρισε την κα. Iveta Hricova,  σημειώνοντας ότι θεωρεί μεγάλη τιμή την συγκεκριμένη συνάντηση και εξέφρασε την επιθυμία του για συνεργασία της Κέρκυρας με την Σλο..... (30/11/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τον ΟΑΕΔ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης (Research and Innovation Strategies for Smart Specialization-RIS3) και παραγωγικής δραστηριότητας».  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτ..... (30/11/2018)

περισσότερα »

Διεθνής διαγωνισμός ποιότητας MARIO SOLINAS για την καλλιεργητική περίοδο 2018/19

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (21/11/2018)

περισσότερα »

39η Διεθνής Τουριστική Έκθεση World Travel Market

Ιδιαιτέρως επιτυχημένη υπήρξε η παρουσία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε κοινό περίπτερο με το Δήμο Κέρκυρας στην 39η Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market που πραγματοποιήθηκε από 05.11.2018 έως 07.11.2018 στο εκθεσιακό κέντρο EXCEL του Λονδίνου με επικεφαλής τον Α Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Χειρδάρη.     Για πρώτη φορά η Κέρκυρα συμμετείχε ως ξεχωριστός τουριστικός προορισμός με δικό της περίπτερο, ενώ οι υπηρεσίες και οι δυνατότητές της παρουσιάστηκαν στην παγκόσμια τουριστική βιομηχ..... (13/11/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην «1η Κοινή Συνδιάσκεψη των Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, Πόλεων και Πανεπιστημίων"

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, με εκπρόσωπο τον κύριο Γεώργιο Κολυτά, Β’ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, έλαβε μέρος στις εργασίες της «1ης Κοινής Συνδιάσκεψης των Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, Πόλεων και Πανεπιστημίων» και παράλληλα του «18ου Συνεδρίου των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου» με κεντρικό θέμα της Συνδιάσκεψης "Διαδρομές και Μονοπάτια: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου", που πραγματοποιήθηκαν κατά το χρονικό διάστημ..... (02/11/2018)

περισσότερα »

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για το κλείσιμο υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη θέση Τσάρου

  Η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της στη θέση Τσάρου, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο που δραστηριοποιείται στη γύρω περιοχή.   Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, έγινε δέκτης παραπόνων, κυρίως από τους εμπόρους που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Εθνικής και για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, απευθύνθηκε άμεσα στη διεύθυνση του υποκαταστήματος, με σκοπό να ενημερωθεί κατ..... (22/10/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτική ημερίδα για τον ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)

Το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για τον ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα “Σπύρου Δένδια” (2ος όροφος) του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην Αριστοτέλους 2, ΤΚ 49100. Στην ημερίδα θα παρουσιάζονται και θα αναλύονται οι προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ 2016/679) και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτή..... (15/10/2018)

περισσότερα »

Προτάσεις ΚΕΕ για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι η ΚΕΕΕ απέστειλε στις 8/10/2018 επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, διαβιβάζοντας του προτάσεις νομοθετικού περιεχομένου που περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας των Επιχειρηματικώ..... (09/10/2018)

περισσότερα »

Αποστολή ατομικών ειδοποιήσεων με την διαδικασία της ταχυπληρωμής για εξόφληση ληξιπρόθεσμων συνδρομών για τα έτη 2008-2014

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για τα εξής:   Οι ετήσιες συνδρομές μελών του Επιμελητηρίου έως 31/12/2014 ήταν και είναι υποχρεωτικές σύμφωνα με το Ν2081/92 όπως τροποποιήθηκε από το Ν3419/2005 και το Ν 4314/2014 άρθρο 94.   Το Διοικητικό Συμβούλιο στην υπ’άρ.8/19-9-2018 Συνεδρίασή του αποφάσισε την αποστολή ατομικής ειδοποίησης με την διαδικασία της ταχυπληρωμής στα εγγεγραμμένα μέλη του με σκοπό την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων συνδρομών από 2008-2014 όπως οφείλουν να π..... (08/10/2018)

περισσότερα »

Υποχρέωση υποβολής αποδεικτικού φορολογικής δήλωσης στο Γ.Ε.ΜΗ.

Όλοι οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ που δεν είναι κεφαλαιουχικές εταιρείες (Ανώνυμες Εταιρείες, Ε.Π.Ε., Ι.Κ.Ε.) και πιο συγκεκριμένα οι Ατομικές Επιχειρήσεις, οι Ομόρρυθμες Εταιρείες, οι Ετερόρρυθμες Εταιρείες, οι Κοινοπραξίες κ.λπ., έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής της φορολογικής τους δήλωσης σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α 79760/31-12-2014(ΦΕΚ Β’ 3623). Η καταχώριση πρέπει να γίνει εντός δύο μη..... (08/10/2018)

περισσότερα »

Ενημέρωση μελών για τα ετήσια τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας γνωρίζει ότι , σύμφωνα με την υπ’ αριθ.79752/30-12-2014 (ΦΕΚ 3623/31-12-2014/τ.Β) Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 8 του Ν. 3419/2005, όπως ισχύει, καθορίστηκε το τέλος τήρησης της μερίδας του υπόχρεου στο Γ.Ε.ΜΗ., που είναι ενιαίο για όλες τις υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ. ανά κατηγορία υπόχρεου και καθορίζεται κατά νομική μορφή υπόχρεου, για τις ατομικές επιχειρήσεις 30 Ευρώ, για τις Προσωπικές εταιρείες ΟΕ-ΕΕ 80 Ευρώ,..... (08/10/2018)

περισσότερα »

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ WTM ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 2018 | 5-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρόκειται να συμμετάσχει σε κοινό Περίπτερο με τον Δήμο Κέρκυρας σε μια από τις σημαντικότερες επαγγελματικές τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “World Travel Market”, η οποία πραγματοποιείται από  5-7 Νοεμβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο ExCel του Λονδίνου.              Πρόκειται  για το κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός στην ταξιδιωτική βιομηχανία για τους επαγγελματίες του κλάδου και τις επιχειρηματικές συμφωνίες.              Αποτελεί μια ..... (04/10/2018)

περισσότερα »

Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τα Επιδοτούμενα Προγράμματα «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα» - ΕΣΠΑ 2014-2020.

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι ανακοινώθηκε η δεύτερη (2η) Τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα», όπου μεταξύ άλλων παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης και για τα δύο προγράμματα μέχρι την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 16:00.   Συνημμένα τα αρχεία για τη 2η Τροποποίηση «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα».   Επικοινωνία – Πληροφορίες Για περισσότ..... (28/09/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση των Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός».

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου & Ιονίων Νήσων, εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα:   Παρουσίαση των Δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός»     στις 21/09/2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:30   στην Αίθουσα Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Αριστοτέλους 2 & Καποδιστρίου , Κέρκυρα.   Στην εκδήλωση θα πραγματοπο..... (18/09/2018)

περισσότερα »

Σε εξέλιξη τα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ για την στήριξη των επιχειρήσεων

  (13/09/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΤΙ

        ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣ & ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΧΑΡΤΟΥ, ΧΗΜΙΚΩΝ, ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΩΝ (ΑΓΑΘΑ Α) Πληροφορίες: M. Σανοζίδου Δ/νση: Κάνιγγος 20, ΤΚ 10181 Τηλ: 2131514287 Email: msanozidou@eprocurement.gov.gr     Αξιότιμες/οι κυρίες και κύριοι   Σας γνωρίζουμ..... (12/09/2018)

περισσότερα »

2η Πρόσκληση υποβολής προτάσεων, για το έτος 2018, για την επιχορήγηση προγραμμάτων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς στις χώρες μέλη του ΔΣΕ

Πατήστε εδω για να κατεβάσετε την πρόσκληση...... (04/09/2018)

περισσότερα »

Διαδικασία ανανέωσης των κωδικών αριθμών των αργυροχρυσοχόων

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας  ενημερώνει τα μέλη του  ότι σύμφωνα με το άρθρο 407 της Α.Δ 14/1989 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την 7/09 ΑΔ. Αρ. 303 του Υπουργείου Εμπορίου, που αφορά τη διαδικασία ανανέωσης των κωδικών αριθμών  των αργυροχρυσοχόων, οι κατασκευαστές χρυσών-αργυρών κοσμημάτων υποχρεούνται να υποβάλλουν στο Επιμελητήριο αίτηση ανανέωσης μέχρι 31/12/2018 προσκομίζοντας συγχρόνως τα παρακάτω στοιχεία για την απόδειξη συνέχισης της βιοτεχνικής δραστηριότητας τους. (04/09/2018)

περισσότερα »

Υπόμνημα Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι η ΚΕΕΕ απέστειλε υπόμνημα στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενόψει  της 83ης ΔΕΘ, για την ανάκαμψη της οικονομίας, την οριστική έξοδο από την κρίση και την αποκατάσταση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.   Συνημμένα το υπόμνημα της ΚΕΕΕ.     Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος το..... (31/08/2018)

περισσότερα »

Μεταφορικό Ισοδύναμο - Άνοιξε η πλατφόρμα για τις νησιωτικές επιχειρήσεις που εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι άνοιξε η πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου την Δευτέρα 27/8/2018, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις με έδρα τα νησιά, τα οποία εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, να μπορούν να εγγραφούν στην συγκεκριμένη πλατφόρμα (www.metaforikoisodynamo.gr).   Τα νησιά τα οποία εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του..... (30/08/2018)

περισσότερα »

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ

Το Υφυπουργίο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καλεί τις επιχειρήσεις να κάνουν δοκιμαστική εγγραφή στην πλατφόρμα του μεταφορικού ισοδύναμου για την απόκτηση Μοναδικού Αριθμού Νησιωτικής Επιχείρησης, ούτως ώστε να βοηθήσουν έτσι το Υπουργείο να τσεκάρει τη λειτουργία του συστήματος και να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή. Παρακαλούμε όσοι επιθυμούν στο παρακάτω link να κάνουν δοκιμαστική εγγραφή,  ώστε να ελέγξουν οι ίδιοι τα στοιχεία τους, αν εμφανίζονται σωστά, και αν έχουν τους επιλέξιμους Κ..... (27/08/2018)

περισσότερα »

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Αττική

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων, ως συντονιστές στην προσπάθεια για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, ενημερώνουν ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Δευτέρα 06.08.2018 η παράδοση, στην Νέα Μάκρη του Δήμου Μαραθώνα, των ειδών πρώτης ανάγκης, ένα φορτηγό με τρόφιμα, φάρμακα, και είδη υγιεινής – καθαριότητας, που συγκεντρώθηκαν με σκοπό την στήριξη των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές  που έπληξαν την Αττική.   Η συλλογή ..... (09/08/2018)

περισσότερα »

Έκθεση Τοπικών Προϊόντων στο 19ο Mercatino del Gusto

​Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας εκπροσωπούμενο από τον οικονομικό επόπτη του Επιμελητήριου Κέρκυρας κο Σπύρο Σιμάτη παρεβρέθηκε στην Έκθεση Τοπικών Προϊόντων, στο 19ο Mercatino del Gusto (Αγορά των Γεύσεων)  στην περιοχή Μάλιε στο Λέτσε της Ιταλίας, αφιερωμένη στο θέμα της ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών. Στο πλαίσιο της έκθεσης ο κ. Σπύρος Σιμάτης, είχε την δυνατότητα να συναντηθεί με την οργανωτική Επιτροπή..... (08/08/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εξαγωγές Τοπικών Παραδοσιακών Κερκυραϊκών Προϊόντων στην Αμερική»

 Σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για Αδελφοποίηση μεταξύ του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, καθώς υπεγράφη στις 30/7/2018 μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των ανωτέρω, ερχόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε σε Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα «Εξαγωγές Τοπικών Παραδοσιακών Κερκυραϊκών προϊόντων στην Αμερική», που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.30 στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας «Σπύρος Δένδιας»..... (03/08/2018)

περισσότερα »

Στήριξη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές με συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

Η Ιερά Μητρόπολη Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων μαζί με το Επιμελητήριο Κέρκυρας, συντονίζουν την κοινή προσπάθεια όλων των θεσμικών Φορέων (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Δήμος Κέρκυρας, Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, Ερυθρός Σταυρός, Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας, Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων Κέρκυρας, Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Κέρκυρας, Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή – Κεντρικ..... (25/07/2018)

περισσότερα »

​Εφαρμογή Ν. 4496/2017

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Ν. 2939/2001 όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν. 4496/2017 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων, ο ΕΟΑΝ ως φορέας αρμόδιος για την υλοποίηση του καλεί προς ενημέρωση τα μέλη μας, τα οποία εμπίπτουν σε διατάξεις.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (19/07/2018)

περισσότερα »

83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρόκειται να συμμετάσχει στην 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 8-16 Σεπτεμβρίου, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από την HELEXPO.   Σημειώνεται ότι η 83η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχουν ως τιμώμενη χώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκ..... (17/07/2018)

περισσότερα »

ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑΛ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας θα εφαρμόσει προγράμματα μαθητείας επενδύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων και στην ενίσχυση της αποτελεσματικής τους ένταξης στην αγορά εργασίας. Με βάση το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο για την Αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Μαθητείας, από τα μέσα του 2016 υλοποιούνται μία σειρά από δράσεις ώστε η ΕΕΚ να επιτελέσει τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο. Ιδιαί..... (05/07/2018)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στις 2 Ιουλίου του 2018 εστάλη επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο μέσω της ΚΕΕΕ, όπου τα Επιμελητήρια ζητούν τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από ληφθέντα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ και την υπαγωγή της εξόφλησής τους στο καθεστώς των 100 δόσεων ή την ένταξή τους στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών, με την πρόβλεψη της συμπερίληψης σε αυτή και των δανείων που βεβαιώνονται εντός του τρέχοντος έτους, ώστε ..... (05/07/2018)

περισσότερα »

Νέα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ για την στήριξη των επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης 3 νέες δράσεις  του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) που στοχεύουν στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Συνοπτικά, οι νέες δράσεις: Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός (π/υ 150 εκατ. ευρώ): αφορά μεσαίες επιχειρήσεις  για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ. Στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση των επιχειρήσεων για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότ..... (22/06/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση της Κυκλικής Οικονομίας στα Νησιά

..... (22/06/2018)

περισσότερα »

ΈΛΕΓΧΟΙ ΕΦΕΤ 2018

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας μαζί με το Σωματείο Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας διοργανώνουν ημερίδα – ομιλία με θέμα τους ελέγχουν του ΕΦΕΤ για το καλοκαίρι 2018. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Σ. Δένδια στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στις 25.06.2018 και ώρα 10:00 π.μ. με καλεσμένο τον διευθυντή του ΕΦΕΤ Ιωαννίνων κο. Μιλτιάδη Ζήκο.                                    Με εκτίμηση Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης..... (21/06/2018)

περισσότερα »

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ–ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ                                  “SanGiacomo”              Πλατεία Α.Ψωρούλα 2 – Κέρκυρα www:sangiacomo.gr e-mail : syllogossangiacomo@gmail.com     ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος SanGiacomoαναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ανάληψης πρωτοβουλιών που προάγουν τον πολιτισμό μιας βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης και όλου του νησιού της Κέρκυρας και εκτιμώντας την ανάγκη διαμόρφωσης επιλογών προς ..... (20/06/2018)

περισσότερα »

Eκδηλώσεις με αυτοκίνητα Ferrari

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας  σε συνεργασία με το πιο δημοφιλές Club Ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari της Ιταλίας Passione Rossa διοργανώνει 11-12 Ιουνίου 2018 εκδηλώσεις σε κεντρικά σημεία του νησιού με τουλάχιστον 30 πολυτελή αυτοκίνητα Ferrari από όλη την Ιταλία. Οι εκδηλώσεις αυτές θα προβληθούν από τα κυριότερα ΜΜΕ της Ιταλίας και της Ελλάδας με σκοπό την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας χαρίζοντας της παγκόσμια φήμη και προβολή.       Με εκτίμηση   Ο Πρόεδρος του Επιμελ..... (07/06/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη «Ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9/6/2018 και ώρα 19.30, στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, αίθουσα «Σπύρος Δένδιας». Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο κ. Φώτης Κουρμούσης, ο οποίος θα παρουσιάσειτο νομικό πλαίσιο για τη διαχείριση: ·         Χρεών..... (06/06/2018)

περισσότερα »

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο την πιστοποίηση της ποιότητας των εστιατο­ρίων που προσφέρουν καλή παραδοσιακή Κερκυραϊκή κουζίνα. Αποτελεί καινοτόμο ενέργεια και υπάγεται στο «Πρόγραμμα Καινοτόμων Ενεργειών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ». (29/05/2018)

περισσότερα »

ΚΕΡΚΥΡΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Σ' αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή για την οικονομία της Κέρκυρας, αλλά και για την δημόσια υγεία, το Εμπορικό Επιμελητήριο Κέρκυρας και ο Εμπορικός Σύλλογος, συμπαραστέκονται στην προσπάθεια του Δημάρχου να αντιμετωπίσει αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Ένα νέο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου θα σημάνει την καταστροφή της οικονομίας της Κέρκυρα. 15.000 επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι τους, θα οδηγηθούν στον μαρασμό και την ανεργία. Στην συγκεκριμένη στιγμή και όπως έχει εξελιχθεί η κατ..... (25/05/2018)

περισσότερα »

Τέλος ΑΕΠΙ-GEA-ΔΙΟΝΥΣΟΣ από τα δωμάτια των ξενοδοχείων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με απόφαση του Εμπορικού Πρωτοδικείου της Βιέννης – Αυστρία μπαίνει τέλος στην είσπραξη και την προστασία ραδιοτηλεοπτικών, πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για τις τηλεοράσεις στα δωμάτια ξενοδοχείων. Να σημειώσουμε ότι δεν ισχύει το ίδιο για τους χώρους εστίασης πχ. μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, εξωτερικούς χώρους των ξενοδοχείων.   Κρίνουμε για το λόγο αυτό αναγκαίο  να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι η ΚΕΕΕ έχει συνάψει συμφωνί..... (14/05/2018)

περισσότερα »

Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών Απριλίου 2018

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (14/05/2018)

περισσότερα »

Επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας ενημερώνει για την επιστολή που εστάλη  προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλ. Χαρίτση μέσω της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ που διαχειρίζεται τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, με την οποία επισημαίνεται η ανάγκη προκήρυξης Δράσεων προς ενίσχυση / επιδότηση του κλάδου Λιανικού Εμπορίου και Εστίασης. Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή: “Αξιότιμε κύριε Υπουργέ , Το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Ε..... (11/05/2018)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Π. Χονδρογιάννη στην πρώτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕΕ με τη νέα της σύνθεση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4/5/2018 στην Αθήνα. Κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η επικείμενη τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας με αναφορές στα σημεία που χρήζουν άμεσης βελτίωσης έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας του Επιμελητηριακού Θεσμού το οποίο θα επιτρέψει στα Επιμελητή..... (09/05/2018)

περισσότερα »

Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

  Σήμερα 27/4/2018 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε η Εναρκτήρια Συνεδρίασή του «Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων», βάσει της υπ΄αρ. 38273/4-4-2018 απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και σύμφωνα με το άρθ. 89 του Ν. 4497/2017.       Στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος ο κ.  Χονδρογιάννης Π. Γεώργιος (Επιμελητήριο Κέρκυρας), Α΄ Αντιπρόεδρος ο κ. Κόττης Φώτιος (Επιμελητήριο Ζακύνθου), Β΄ Αντιπρόεδρος ..... (27/04/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ημερίδα με θέμα : «Νόσος των Λεγεωνάριων σε ταξιδιώτες στην Ελλάδα»

Συνημμένα το πρόγραμμα της εκδήλωσης.  ..... (23/04/2018)

περισσότερα »

Εν αναμονή του νέου αμοιβολογίου της ΑΕΠΙ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι δεν υποχρεούνται να καταβάλουν για τις τρέχουσες χρήσεις αμοιβές προς την ΑΕΠΙ  γιατί το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας Ο.Π.Ι. αμοιβολόγιο της ΑΕΠΙ δεν έχει προσαρμοστεί στο νέο της ρεπερτόριο, ύστερα από αποχωρήσεις μελών της, και συνεπώς οι αμοιβές τις οποίες αναφέρει, δεν αντιστοιχούν στις αμοιβές τις οποίες πρέπει να λάβει σήμερα σύμφωνα με το νόμο.   Η ΑΕΠΙ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της αναπρο..... (19/04/2018)

περισσότερα »

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τον κο Νίκο Κατσαρό, Διευθυντή τμήματος Διατροφολογίας New York College, πρώην Πρόεδρο του ΕΦΕΤ, τον κο. Απόστολο Καρούμπη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, την Λέσχη Αρχιμαγείρων και Ζαχαροπλαστών Ιονίων Νήσων, την Ένωση Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και το ΙΕΚ Κέρκυρας Τουριστικών Επαγγελμάτων σας προσκαλεί στην Ημερίδα Ελαιόλαδου που διοργανώνεται στις 21/04/2018 ημέρα Σάββατο και ώρ..... (18/04/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε παρουσίαση του project Γαστρονομικοί Προορισμοί

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία  με τον ΣΕΤΕ [Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων] και το Greek Gastronomy Guide, προσκαλεί τις επιχειρήσεις της Κέρκυρας που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή, στον διατροφικό και στον τουριστικό τομέα να συμμετάσχουν στην παρουσίαση του Project  «Γαστρονομικοί Προορισμοί»  που θα γίνει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου την Πέμπτη 19-4-2018  και ώρα 19.00.     Το έργο «Γαστρονομικοί  Προορισμοί» αποτελεί μια σύμπραξη του  ΣΕΤΕ , του ΙΝΣΕΤΕ, τ..... (13/04/2018)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό σας εύχονται ολόψυχα Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!    ..... (04/04/2018)

περισσότερα »

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ - ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (03/04/2018)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ KEEE ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Σε συνέχεια του από 23/3/2018 Δελτίου τύπου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, όπου ενημέρωνε τα μέλη του για την έκβαση της υπόθεσης της ΑΕΠΙ, σας ενημερώνουμε ότι η ΚΕΕΕ απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Διευθυντή της CISAC - Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών και Συνθετών - κ. Gadi Oron, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα για τη συμβολή της στη διαμόρφωση ενός υγιούς πλαισίου που να διέπει τα πνευματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, τόσο για τους χρήστες, όσο και για..... (30/03/2018)

περισσότερα »

Ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει για την έκβαση της υπόθεσης της ΑΕΠΙ, καθώς στις 20/3/2018 το Υπουργείο Πολιτισμού μετά από σύσκεψη με το Σωματείο δημιουργών, την Ένωση Εκδοτών Μουσικής και το Σωματείο Εργαζομένων της ΑΕΠΙ, αποφάσισε την ανάκληση της αδείας της ΑΕΠΙ.   Η συμβολή της απερχόμενης διοικήσεως της ΚΕΕΕ στο εν λόγω θέμα ήταν καταλυτική.   Συγκεκριμένα, το απερχόμενο προεδρείο της ΚΕΕΕ, μέλος του οποίου ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π...... (23/03/2018)

περισσότερα »

Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων & Ρύθμιση Οφειλών για χρέη σε Ταμεία και Εφορία σε έως 120 δόσεις

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι η Artion A.E. σε συνέργεια με το Capital.gr διοργανώνει ενημερωτικό σεμινάριο με σκοπό την Ανάλυση των διατάξεων του Ν.4469/2017, των εγκυκλίων για τη ρύθμιση έως 120 δόσεων και κατανόηση της διαδικασίας.   ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ   Κέρκυρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:00-21:00   Η συμμετοχή είναι δωρεάν   ΘΕΜΑΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ   •          Ποιους αφορά ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ρύθμισης οφειλών   •          Προϋποθέσεις ένταξης   •          Ποια χρέη ρυθ..... (16/03/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ

Δείτε στο συνημμένο και συμπληρώστε τη συμμετοχή σας αν έχετε ενδιαφέρον για τις επιχειρηματικές συναντήσεις με την ιταλική εταιρεία αγροτικών μηχανημάτων MATERMACC http://www.matermacc.it που θα διεξαχθούν στις 22/3/2018 στην έδρα του Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών. (08/03/2018)

περισσότερα »

1η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης της Δράσης «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών».

Σας ενημερώνουμε για την 1η Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» με Κωδικό ΟΠΣ 1383 , στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».    Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Κέρκυρα κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, Δ/νση Αριστοτέλους 2, 1ος όροφος, τηλ..... (01/03/2018)

περισσότερα »

Νεοφυής επιχειρηματικότητα - Υποχρεώσεις Δημοσιότητας Δικαιούχων Δράσης

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι αναφορικά με το πρόγραμμα «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» για τα έργα που βρίσκονται σε φάση οριστικής ένταξης, υπενθυμίζουμε την ορθή εφαρμογή των υποχρεώσεων δημοσιότητας που έχουν ως Δικαιούχοι της Δράσης.     Ειδικότερα, κατά την υλοποίηση της Πράξης, ο Δικαιούχος ενημερώνει υποχρεωτικά το κοινό σχετικά με τη στήριξη που έχει λάβει από τα Ταμεία:   α) τοποθετώντας, τουλάχιστον μία αφίσα (ελάχιστου μεγέθους Α3) με πληροφορίες σχετικές με το έ..... (01/03/2018)

περισσότερα »

Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Τροποποίηση» με Κωδικό ΟΠΣ 1385 , στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία»     Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Κέρκυρα κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, Δ/νση Αριστοτέλους 2, 1ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας 2661081026, e-mailεπικοινωνίας diaxeiri..... (01/03/2018)

περισσότερα »

Πρώτη (1η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής στη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Ανακοινώθηκε η Πρώτη (1η) τροποποίηση της Πρόσκλησης υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», λόγω παράτασης της καταληκτικής ημερομήνιας μέχρι την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 και ώρα 17:00.    Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Κέρκυρα κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, Δ/νση Αριστοτέλους 2, 1ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας 2661081026, e-ma..... (01/03/2018)

περισσότερα »

Ενημερωτική εκδήλωση για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Τη Δευτέρα 26/2/2018 πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».   Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Τσούκα Ιφιγένεια και κ. Γεωργουλόπουλο Ηλία, οι οποίοι ανέλυσαν τη συγκεκριμένη δράση και αποσαφήνισαν σημεία του οδηγού τα οποία έχρηζαν διευκρινή..... (28/02/2018)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση για την δράση του ΕΠΑνΕΚ: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει, για την δράση του ΕΠΑνΕΚ: «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»,στις 26/02/18, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας στην αίθουσα του 1ου ορόφου, στο Νέο Λιμάνι της Κέρκυρας.   (Η αίθουσα είναι προσβάσι..... (22/02/2018)

περισσότερα »

Ρύθμιση οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που δεν ξεπερνούν τις 50.000,00 € και δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα*. (Ν.4469/2017 «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων και άλλες διατάξεις»).

Μέχρι την 31/12/2018 μπορούν όσοι ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι) που έχουν οφειλές προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης (ΟΑΕΕ – ΕΤΑΑ – ΟΓΑ ) και το Δημόσιο , να ρυθμίσουν τις οφειλές που βεβαιώθηκαν ή δημιουργηθήκαν μέχρι την 31/12/2016 και μέχρι 50.000 ευρώ . Η παραπάνω διαδικασία καταγράφεται σε κοινη υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) , εντάσσεται στα πλαίσια του Ν. 4469/2017 ‘’ Εξωδικαστικός μηχανισμός ……’’ και είναι μια απλούστερη δι..... (16/02/2018)

περισσότερα »

Έγκριση αρχείου Συχνών Ερωτήσεων – Απαντήσεων για τη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014-2020

Εγκρίθηκε το αρχείο Συχνών Ερωτήσεων – Απαντήσεων για τη Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», για την αποσαφήνιση και διευκρίνιση σημείων της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης και των Παραρτημάτων αυτής.   Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Κέρκυρα κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, Δ/νση Αριστοτέλους 2, 1ος όροφος, τηλ...... (13/02/2018)

περισσότερα »

Ανακοίνωση Επιμελητηρίου - Επικαιροποίηση στοιχείων Μητρώου Επιμελητηρίου

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στην προσπάθεια του να παρέχει στις επιχειρήσεις μέλη του ανταποδοτικές υπηρεσίες και καλύτερη ενημέρωση, προτρέπει τους επιχειρηματίες να  επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο έτσι ώστε να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας της επιχείρησης τους τηλ. , emailκλπ.   Ο επιχειρηματίας θα μπορεί να ενημερώνετε για:   •    Χρηματοδοτούμενα Προγράμματα ΕΣΠΑ   •    Τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου   •   Εκδηλώσεις (Συνέδρια, Ημερίδες, Ομιλίες) που αφορούν ..... (13/02/2018)

περισσότερα »

Haifa port tender - Aνακοίνωση - Φ. 1931 /ΑΠ 54 /6.02.2018

Με τους κάτωθι συνδεσμους μπορείτε να προβείτε σε λήψη ενημερωτικού υλικού και εγγράφων, αναφορικά με τον υπ' αριθμ. 3/18 διεθνή διαγωνισμό 3/18 για την προμήθεια διαχωριστικού αυτόματου τηλεσκοπικού διαχωριστή με διπλό ανυψωτήρα (Supply of Separating Twin Lift Automatic Telescopic Spreader) από την Εταιρία Λιμένος της Χάϊφα (Haifa Port Ltd).       1. www.haifaport.co.il/download/MihrazimFiles/file_2254.pdf (AGREEMENT)  2. www.haifaport.co.il/download/MihrazimFiles/file_2255.pdf (APPEND..... (09/02/2018)

περισσότερα »

Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ρύθμιση οφειλών έως 120 δόσεις

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι από τις 5/2/2018 είναι διαθέσιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) για την υποβολή αίτησης ρύθμισης οφειλών σε έως 120 δόσεις από οφειλέτες- ασφαλισμένους του τέως ΟΑΕΕ στο πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού και σε εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης με αριθ. οικ. 62134/4100 (ΦΕΚ Β΄4640/29-12-2017). Η αίτηση υποβάλλεται μέσω της ιστοσελίδας της ΕΓΔΙΧ (http://www.keyd.gov.gr/np_ocw_aithsh-link/), στην ..... (08/02/2018)

περισσότερα »

Ανάσα για τις ΜμΕ του Τουρισμού το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης

Πρόσβαση σε χρηματοδότηση ύψους από 25.000 € έως 400.000 € μπορούν να λάβουν επιχειρήσεις με αντικείμενο τον τουρισμό. Το πρόγραμμα έχει ήδη δημοσιευθεί από τις 7 Νοεμβρίου 2017 και πρόκειται να λήξει στις 23 Μαρτίου του 2018.   Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες: ·        Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: ξενοδοχεία κατηγορίας 3 αστέρων και άνω με δυναμικότητα 10 έως και 50 κλινών, ξενοδοχειακά τουριστικά καταλύματα εντός π..... (08/02/2018)

περισσότερα »

Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με νέα δάνεια μειωμένου επιτοκίου μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για το νέο πρόγραμμα μέσω ΕΤΕΑΝ και συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση» το οποίο προβλέπει χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση επενδύσεων σε Ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.       Το συνολικό ύψος των δανείων αυτών, που θα χρηματοδοτηθούν κατά 50% από το ΕΤΕΑΝ (€192 εκ.) μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και 50% από τις συνεργαζόμενες τράπεζες (€192 εκ.) ανέρχεται σε 384 εκατ. ευρώ.     ..... (07/02/2018)

περισσότερα »

Ένταξη Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης "ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ"

  Αποφασίστηκε η Ένταξη Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ».       Για περισσότερες πληροφορίες αρμόδιο στέλεχος Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στην Κέρκυρα κα Τσολακίδου Κωνσταντίνα, Δ/νση Αριστοτέλους 2, 1ος όροφος, τηλ. επικοινωνίας 2661081026, e-mailεπικοινωνίας diaxeiristiki@corfucci.gr.           Συνημμένα η απόφαση.                       Με εκτίμηση           Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης   Πρόεδρος του Επιμελητη..... (05/02/2018)

περισσότερα »

Κατάλογος και βαθμολογική κατάταξη των επιχειρηματικών σχεδίων του πρώτου σταδίου αξιολόγησης στη Δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β κύκλος» της πρώτης περιόδου υποβολής.

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Καταλόγου και της βαθμολογικής κατάταξης των επιχειρηματικών σχεδίων του πρώτου σταδίου αξιολόγησης στη Δράση «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Β' Κύκλος».     Στην απόφαση περιλαμβάνονται τα εξής:   ·         Η βαθμολογική κατάταξη, μετά τη διαδικασία ολοκλήρωσης των ηλεκτρονικών υποβολών που αφορά στην Πρώτη περίοδο (Έναρξη: 05.07.2017 και Λήξη:09.08.2017), με βάση τη βαθμολογία που έλαβαν στα αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγ..... (05/02/2018)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 2018-2019 απο τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, σε συνεργασία και με χρηματοδότηση του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC, διενεργεί για τέταρτη συνεχή χρονιά πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με δωρεά εξοπλισμού ή/και υπηρεσιών και mentoring (επιχειρηματική καθοδήγηση). Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες στην Ε..... (05/02/2018)

περισσότερα »

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο της Απόφασης για τον ορισμό εκπροσώπων στο περιφερειακό επιμελητηριακό συμβούλιο...... (02/02/2018)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) διατηρώντας ως προσανατολισμό την παροχή ανώτατων ποιοτικών σπουδών ανακοινώνει την έναρξη του τρίτου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στις Διεθνείς Υπηρεσίες και Συναλλαγές. Το Π.Μ.Σ. έχει ως στόχο οι πτυχιούχοι του να αποκτήσουν ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο σε θέματα Διεθνών Υπηρεσιών και Συναλλαγών στην ΕΕ καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις για μια επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία. Το Π.Μ.Σ...... (29/01/2018)

περισσότερα »

Επίσκεψη Δ.Ε. Επιμελητηρίου Κέρκυρας στη Π.Ι.Ν.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κος Γιώργος Χονδρογιάννης συνοδευόμενος από τον Α' Αντιπρόεδρο κο Νίκο Χειρδάρη, τον Β' Αντιπρόεδρο κο Γιώργο Κολυτά, τον Γεν. Γραμματέα κο Βασίλη Βασιλάκη, τον Οικονομικό Επόπτη κο Σπύρο Σιμάτη και τον υπεύθυνο εξυπηρέτησης επιχειρήσεων κο Στράτο Ταγκατίδη επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Ι.Ν.  κο Θεόδωρο Γαλιατσάτο ξεκινώντας έτσι μια σειρά επαφών με όλους τους θεσμικούς φορείς του νησιού.       Κατά τη συνάντηση υπήρξε από πλευράς του  κο Περιφε..... (25/01/2018)

περισσότερα »

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι στις 08 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ, έως 13.30 το ΙΕΚ Κέρκυρας του Υπουργείου Τουρισμού στο Ξενοδοχείο Debono Γουβιά διοργανώνει την ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ.                                                                   Σε αυτήν καταρτιζόμενοι,  Διευθυντές ή στελέχη Ξενοδοχείων θα κάνουν μια πρώτη γνωριμία με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσουν για να ξεκινήσουν μια συνεργασία. Στα πλαίσια αυτής της γνωριμίας πραγματ..... (24/01/2018)

περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας διαδικτυακής εφαρμογής «Σύστημα Μητρώου Εγγυήσεων Καταναλωτή»

Η πλατφόρμα «Σύστημα Μητρώου Εγγυήσεων Καταναλωτή» έχει στόχο την αντιμετώπιση της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού, στο θέμα των εγγυήσεων, των αγαθών και των υπηρεσιών που προσφέρονται στην αγορά από τις επιχειρήσεις. Η ΚΕΕ, στο πλαίσιο του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2015/1051 της Επιτροπής, σχετικά με τους όρους άσκησης των λειτουργιών της πλατφόρμας ηλεκτρονικής επίλυσης διαφορών, τις λεπτομέρειες που αφορούν στο ηλεκτρονικό έντυπο καταγγελίας και στους όρους της συνεργασίας μ..... (24/01/2018)

περισσότερα »

Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, η υποβολή αιτήσεων των εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για  συμμετοχή τους στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης εποχικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων για τη διατήρηση θέσεων εργασίας κατά τη χειμερινή περίοδο 2017-2018». Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά κατά τη χειμερινή περίοδο και συγκεκριμένα από την 1η Νοεμ..... (23/01/2018)

περισσότερα »

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών αναφορικά με την εφαρμογή των δύο πρόσφατων αποφάσεων για την ρύθμιση των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και προς το Δημόσιο

​Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει ότι στις 18/1/2015εστάλη μέσω της ΚΕΕ, επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, με θέμα «Επισημάνσεις – Προτάσεις για τον καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων, σχετικά με τις δύο αποφάσεις για την ρύθμιση των οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία (ΦΕΚ Β’ 4640/29-12-2017..... (23/01/2018)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή προτάσεων για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιχειρούμε Έξω» από τις 18 Ιανουαρίου. Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις, με αποκλειστικούς δικαιούχοι τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα.     Το ποσοστό ενίσχυσης είναι 50% και χρηματοδοτούντα..... (19/01/2018)

περισσότερα »

Υλοποίηση Ενιαίου Σημείου Πληροφόρησης (ΕΣΗΠ) Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, ενημερώνει σχετικά με μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία προς όλες τις επιχειρήσεις της Κέρκυρας. Το  Επιμελητήριο Κέρκυρας μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων προσφέρει αυτή την υπηρεσία στα μέλη του που ασχολούνται με την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, με την υλοποίηση του «Ενιαίου Σημείου Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ..... (08/01/2018)

περισσότερα »

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ (XYLELLA)

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (03/01/2018)

περισσότερα »

Επισήμανση για τη μη ύπαρξη ηλεκτροφωτισμού στην πίσω πλευρά της λαϊκής αγοράς μέχρι το 6ο Γυμνάσιο.

Επιστολή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κέρκυρας αναφορικά με τη μη ύπαρξη ηλεκτροφωτισμού στην πίσω πλευρά της λαϊκής αγοράς μέχρι το 6o Γυμνάσιο.    Δείτε το συνημμένο αρχείο.       Με εκτίμηση     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας   Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (22/12/2017)

περισσότερα »

Επισήμανση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για Χριστουγεννιάτικο στολισμό.

Επιστολή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κέρκυρας αναφορικά με το Χριστουγεννιάτικο στολισμό στα σημεία Π. Κωνσταντά, Μεθοδίου, Μαντούκι και Βελισσαρίου.   Δείτε το συνημμένο αρχείο.  ..... (22/12/2017)

περισσότερα »

Ευχές για καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένο το νέο έτος 2018!!!

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, τα μέλη του ΔΣ και το προσωπικό σας εύχονται ολόψυχα καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος 2018!!!        ..... (21/12/2017)

περισσότερα »

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι ξεκίνησε στις 18.12.2017 η περίοδος ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» που στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων. Υπενθυμίζουμε ότι η δράση αφορά σε επιχειρηματικά σχέδια ύψους 25.000 έως 400.000 ευρώ και οι υποβολές γ..... (19/12/2017)

περισσότερα »

Αίτημα προς την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας για Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου.

Το Επιμελητήριο μετά από διαμαρτυρίες των μελών του, απέστειλε αίτημα προς την Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας για αντιμετώπιση του παραεμπορίου.   Συνημμένα η επιστολή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς την Αστυνομική Δ/νση Κέρκυρας.  ..... (19/12/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, Συνδεδεμένους ή μη, των οποίων η ισχύς της ταυτότητας (αδείας) που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2017.   Για την ανανέωση της ταυτότητας (αδείας) και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2018 έως και 31.3.2018, σύμφωνα με το Ν.1569/85, ως ισχύει και το ΠΔ 190/06, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.  Την  αίτηση ανανέωσης της ταυτότητας (αδείας) σας {υπάρχει  προτυπωμένη  στο ..... (18/12/2017)

περισσότερα »

Περιφερειακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων – Εισήγηση Επιμελητηρίου

Κυρίες και κύριοι, Μέσα από τις διαδικασίες του Αναπτυξιακού  αυτού  συνεδρίου μας δίνεται η δυνατότητα να καταθέσουμε τους προβληματισμούς και τις προτάσεις μας για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό της αναπτυξιακής προοπτικής του Νομού. Θα  ξεκινήσουμε με μία διαπίστωση τραγική για εμάς. Ανάπτυξη χωρίς υποδομές δεν έχει γίνει πουθενά . Η κατάσταση λοιπόν των υποδομών στη Κέρκυρα είναι άκρως απογοητευτική και αποτελεί τροχοπέδη για οποιονδήποτε επενδυτή και δυσκολεύει αφάνταστα τη ζωή των κ..... (08/12/2017)

περισσότερα »

Υπενθύμιση καταληκτικής ημερομηνίας της 3ης και τελευταίας περιόδου υποβολών της Δράσης ‘Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης’ (B' κύκλος)

  Υπενθυμίζουμε ότι στις 13.12.2017 λήγει η 3η και τελευταία περίοδος υποβολών για τη Δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β' Κύκλος) της Ειδικής Γραμματείας ΕΠ ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης  στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ, ΕΣΠΑ 2014 - 2020.   Η δράση χρηματοδοτεί επιχειρηματικά σχέδια αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση και  οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδα..... (07/12/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΡΗΝΑΝΙΑΣ - ΒΕΣΤΦΑΛΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο με τον κατάλογο διοργανώσεων προώθησης εξαγωγών που θα λάβουν χώρα στη περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας την επόμενη χρονιά. ..... (05/12/2017)

περισσότερα »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2017

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2017 (05/12/2017)

περισσότερα »

Επιχειρούμε Έξω

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης/Ειδική Γραμματεία Τομεακών Ε.Π. ΕΤΠΑ & ΤΣ , ανακοίνωσε την προκήρυξη της Δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) «Επιχειρούμε Έξω», με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ.   Η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνείς εκθέσεις. Δικαιούχοι είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν ήδη ε..... (29/11/2017)

περισσότερα »

«Εθιμοτυπική συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Κέρκυρας με την Πρέσβειρα της Σλοβενίας»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας επισκέφτηκε εχτές η πρέσβειρα στης Σλοβενίας στην Ελλάδα κα Ανίτα Πίπαν, στα πλαίσια σειράς προγραμματισμένων συναντήσεων στην Κέρκυρα. Την κα Πίπαν υποδέχτηκε ο Πρόεδρος κ. Χονδρογιάννης Π. Γεώργιος και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Μεταλληνός Παύλος. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον. Από τη μεριά του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος παρουσίασε στην Πρέσβη στοιχεία από επιχειρήσεις που εξάγουν προϊόντα, ανέφερε ότι ο τουρισμός είναι το κύριο αντικείμενο..... (28/11/2017)

περισσότερα »

«Ενημερωτική Εκδήλωση επί των προγραμμάτων «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)» του ΕΠΑνΕΚ και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχτές το απόγευμα η ενημερωτική εκδήλωση επί των προγραμμάτων «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)» του ΕΠΑνΕΚ και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στην αίθουσα του Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας. Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν στελέχη Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, και συγκεκριμένα, ο κ. Άγγελος Σταυρόπουλος υπεύθυνος του προγράμματος «Ενίσχυση της αυτοα..... (28/11/2017)

περισσότερα »

ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι: Κάθε τροποποίηση της εταιρικής σύμβασης εταιρικής σχέσης (ΟΕ, ΕΕ) πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από κωδικοποίηση του καταστατικού [κωδικοποιημένο καταστατικό], προκειμένου να καταχωρηθεί στο ΓΕΜΗ (ΥΑ Κ1-884/2012, άρθρο 4 παρ. 1, ΦΕΚ 1420/12τ.Β'), Το ίδιο ισχύει και για τις ΙΚΕ, σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 2α Ν. 3419/05, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 78 Ν.4314(ΦΕΚ 265/14, τ. Α'). Υπενθυμίζεται ότι για τις ΕΠΕ και ΑΕ η ανωτέρω υποχρ..... (21/11/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση επί των προγραμμάτων «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)» του ΕΠΑνΕΚ και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ και το ΤΕΕ Ηπείρου, σας προσκαλεί στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει, με θέμα: «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (Β’ Κύκλος)» του ΕΠΑνΕΚ και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» στις 27/11/17, ώρα 18:00 , Αίθουσα Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Κέ..... (20/11/2017)

περισσότερα »

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΊ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2017

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   Πατήστε πάνω για να κατεβάσετε τα ψηφοδελτια των συνδιασμών..... (17/11/2017)

περισσότερα »

Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε το πρόγραμμα «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων». Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων.   Ο Προϋπολογισμός της Δράσης είναι 120 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας.   Οι Δικαιούχοι της Δράσης είναι οι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επ..... (08/11/2017)

περισσότερα »

Έναρξη λειτουργίας διαδικτυακής εφαρμογής Απόκτηση Άδειας Χρήσης Πνευματικών – Μουσικών Δικαιωμάτων

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την κεντρική διαδικτυακή εφαρμογή για την απόκτηση άδειας χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων και συγκεκριμένα την musicroyaltiespayments.uhc.gr, η οποία θα εξυπηρετεί από 6/11/2017 τα ενδιαφερόμενα μέλη των Επιμελητηρίων χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση ή η απασχόληση υπαλλήλου του Επιμελητηρίου. Η όλη διαδικασία θα γίνεται διαδικτυακά, με αυτόματο έλεγχο ταμειακής ενημερότητας της επιχείρησης - μέλους, με διαδικτυακή κατάθεση ενυπόγραφης αίτησης, αυτόματ..... (08/11/2017)

περισσότερα »

Έναρξη της τελευταίας (3ης) περιόδου υποβολής για τη δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β' κύκλος)

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι ξεκινάει σήμερα η 3η περίοδος υποβολών για τη δράση του ΕΠΑνΕΚ «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» (Β' Κύκλος).   Με την 3η περίοδο, η οποία λήγει στις 13/12/2017, ολοκληρώνεται το χρονοδιάγραμμα υποβολών για τη συγκεκριμένη δράση. Υπενθυμίζουμε ότι η δράση αφορά σε επιχειρηματικά σχέδια αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ με 100% χρηματοδότηση και  οι υποβολές γίνονται μόνο ηλεκτρονικ..... (08/11/2017)

περισσότερα »

Επίσκεψη προέδρου του Club “Passione Rossa” στο Επιμελητήριο

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017 επισκέφτηκε το Επιμελητήριο της Κέρκυρας ο πρόεδρος του Club “Passione Rossa” (το πιο δημοφιλές club ιδιοκτητών αυτοκινήτων Ferrari της Ιταλίας) κ. Fabio Barone (κάτοχος δύο παγκοσμίων ρεκόρ ταχύτητας – Guinness World Records με την Ferrari 458 Italia), με σκοπό να ενημερώσει τη διοίκηση του Επιμελητηρίου σχετικά με την μεγάλη συγκέντρωση αυτοκινήτων Ferrari που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα τον Ιούνιο του 2018 και να ζητήσει από το Επιμελητήριο να στηρίξει αυτ..... (03/11/2017)

περισσότερα »

Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού - Corfu Tourism αειForum | 17, 18 και 19 Νοεμβρίου 2017

Στην Κέρκυρα ανοίγει η συζήτηση για το μέλλον του τουρισμού Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως η Κέρκυρα είναι ο αρχέτυπος του ελληνικού τουρισμού. Εδώ ήλθαν οι πρώτοι τουρίστες, έγιναν οι πρώτες επενδύσεις κλίμακας και ξεπήδησε έτσι αυτή η σύγχρονη, οικονομική δραστηριότητα, σήμερα κατά πολλούς τρανταχτή απόδειξη της οικονομικά, παγκοσμιοποιημένης Οικουμένης. Οι πιο ψαγμένοι αποδίδουν την κερκυραϊκή προτεραιότητα στην ενσάρκωση του ομηρικού μύθου της φιλοξενίας, έναν ακόμα αρχέτυπο..... (01/11/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL Κέρκυρας

Εάν:  έχεις πάθος με τη μάθηση και τη τεχνολογία  είσαι εκπαιδευτικός ή γονιός και  σου αρέσει να αφιερώνεις χρόνο στα παιδιά τότε δήλωσε δωρεάν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL Κέρκυρας, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής που σχεδίασε το φιλεκπαιδευτικό μη κερδοσκοπικό αγαθοεργές σωματείο eduACT (Action for Education – Δράση για την Εκπαίδευση). Ο στόχος του προγράμματος είναι η συγκρότηση ομάδων παιδιών που θα προσεγγίσουν έννοιες της Φυσικής, τ..... (30/10/2017)

περισσότερα »

Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού - Corfu Tourism αειForum | 17, 18 και 19 Νοεμβρίου 2017

Το Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού - Corfu Tourism αειForum, είναι μια από κοινού πρωτοβουλία του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, της Επιστημονικής Εταιρίας Τουρισμού Κέρκυρας, του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ionian Inspires και των Εκδόσεων “Ενημέρωση”. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου Κέρκυρας και θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των ακόλουθων φορέων: §  Τεχνικό Επιμελη..... (30/10/2017)

περισσότερα »

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ | «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία»

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την «Business Support Services», σας ενημερώνει για την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός ως μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας. Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την διαδικασία εξωδικαστικού συμβιβασμού: Θα περιγράφει η παρούσα κατάσταση, το πεδίο εφαρμογής του νόμου και τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Θα περιγ..... (23/10/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡ 3/16-10-2017 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ  ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡ 3/16-10-2017 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ              ..... (16/10/2017)

περισσότερα »

H "Εβδομάδα κοινωνικής και δημιουργικής καινοτομίας" εγκαινιάζεται από την Κοινωνική & Δημιουργική κοινότητα του MED Programme

Για την προώθηση της δημιουργικότητας και της κοινωνικής καινοτομίας στη Μεσόγειο, δίνονται τέσσερις ευκαιρίες δικτύωσης σε τρεις ευρωπαϊκές χώρεςαπό τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου. Η Κοινωνική & Δημιουργική κοινότητα του προγράμματος MED εγκαινιάζει την πρώτη εβδομάδα κοινωνικής και δημιουργικής καινοτομίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου του 2017. Δίνονται 4 ευκαιρίες σε 3 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Σλοβενία και Ιταλία) για κοινωνική δικτύωση και διερεύνηση δυνατ..... (05/10/2017)

περισσότερα »

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του Καταναλωτή”, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας για την προώθηση της εξωδικαστικής επίλυσης και της διαμεσολάβησης

Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα μεταξύ της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας, αφενός, και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, αφετέρου. Το Πρωτόκολλο  υπέγραψαν για λογαριασμό της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του Καταναλωτή” ο Συνήγορος κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, για λογαριασμό της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας ο Πρόεδρός της κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος και για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας η Διε..... (03/10/2017)

περισσότερα »

Επένδυση στο Ελληνικό

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για την παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΕ, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό. Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα η επένδυση στο Ελληνικό, ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, μετά και τη νέα..... (02/10/2017)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας δημιούργησε το e-Mall Κέρκυρας (www.corfumarket.gr) και στηρίζει δυναμικά τις επιχειρήσεις που πουλάνε προϊόντα Λιανικής ή Χονδρικής. Το πακέτο ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει: Ηλεκτρονικό Ράφι και Πλήρες σύστημα Ηλεκτρονικών Παραγγελιών (e-shop), με εύκολη ενσωμάτωση του και στην ιστοσελίδα της επιχείρησης ενώ η διαχείριση κειμένων, φωτογραφιών, προϊόντων, τιμών και παραγγελιών γίνεται αποκλειστικά και μόνο από την κάθε επιχείρηση που σ..... (29/09/2017)

περισσότερα »

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Επιμελητήριο Κέρκυρας Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας               ΤΕΛΕΤΗ  ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ  ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας, η Ομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας και η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας συνδιοργανώνουν την Κυρ..... (28/09/2017)

περισσότερα »

Eιδική Προσφορά Διακοπών από Επιμελητήριο Ευρυτανίας

ΙΣΧΥΣ: ΑΠΟ 1/2/2017 ΕΩΣ 1/2/2018 (ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΣΗΜΩΝ ΑΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ)Η προσφορά περιλαμβάνει:•3 ημέρες στο Καρπενήσι, με 2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα.•Για παραπάνω διανυκτέρευση, η χρέωση θα είναι 40€•Welcome Drink.•Πρωινό.•Για ένα παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν στο δωμάτιο των γονέων.•Για δεύτερο παιδί έως 12 ετών, υπάρχει επιβάρυνση 10 ευρώ, ανά διανυκτέρευση στο δωμάτιο των γονέων.•Για παιδί άνω των 12 ετών, ή επιπλέον ενήλικα, υπάρχει επιβάρυνση 15 ευρώ, ανά διανυκτέρευση.•Ea..... (28/09/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Εκλογική Επιτροπή του  Επιμελητηρίου  Κέρκυρας  ανακοινώνει ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των τριάντα ενός (31) νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου θα διενεργηθούν την 1,2,3 Δεκεμβρίου 2017 ημέρες Παρασκευή –Σάββατο και Κυριακή αντιστοίχως  και ώρα από 9.00π.μ. έως 17:00μ.μ. στο κατάστημα του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (οδός Αριστοτέλους 2). Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ταμειακώς εντάξει και έχει παρέλθει ένας χρόνος από την εγγραφή τους στο Επιμελητήριο (δηλαδή έχου..... (27/09/2017)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι: Οι Εκλογές για την ανάδειξη νέου  διοικητικού συμβουλίου  του Επιμελητήριου  Κέρκυρας  θα διεξαχθούν  1, 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017  ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και από ΩΡΑ 9.00π.μ ΕΩΣ 17.00μμ.Με την υπ. Αρ. 26/26-9-2017 απόφαση της ΔΕ ο διακανονισμός  των οικονομικών υποχρεώσεων των  ατομικών επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας  αποφασίστηκε ως εξής: Τα μέλη της ΔΕ, κατόπιν και σχετικής επισήμανσης που τους έγινε από την ..... (26/09/2017)

περισσότερα »

Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων ενόψει της 82ης ΔΕΘ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για το υπόμνημα θέσεων και προτάσεων που υποβλήθηκε στον Πρωθυπουργό και στους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενόψει της 82ης ΔΕΘ, για την επαναφορά της οικονομίας σε θετικούς αναπτυξιακούς νόμους.     Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (01/09/2017)

περισσότερα »

Κατάλογος εγγεγραμμένων μελών

Κατάλογος εγγεγραμμένων μελών...... (30/08/2017)

περισσότερα »

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας που συγκροτήθηκε με την υπ’ αριθμ. 190380/22-8-2017, απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου ,Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου  κάνει γνωστό στα μέλη του Επιμελητηρίου ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθούν Παρασκευή , Σάββατο  και Κυριακή 1,2,3  Δεκεμβρίου 2017 αντίστοιχα από 9.00πμ έως 17.00μμ και τις  τρεις ημέρες.    Ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ότι προκειμένου να..... (29/08/2017)

περισσότερα »

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει για την ανοιχτή επιστολή – καταγγελία που εστάλη μέσω της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα πολλών κατοίκων της βορείου Κέρκυρας να στηρίξουν τον αγώνα που κάνουν προκειμένου να σταματήσει η ανελέητη κοπή των ελαιόδεντρων, σε όλους τους υπεύθυνους μεταξύ των οποίων, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, στο Υπουργείο Οικονομικών, στον Περιφερειάρχ..... (23/08/2017)

περισσότερα »

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τη συνάντηση που πραγματοποίησε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Παύλο Ραβάνη και τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννη Χατζηθεο..... (23/08/2017)

περισσότερα »

Συγκρότηση Εκλογικής Επιτροπής για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Επισυνάπτεται η εν θέματι απόφαση...... (23/08/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προβάλει την επιχείρησή σας ΔΩΡΕΑΝ στον μεγαλύτερο Ταξιδιωτικό Οδηγό στην Ελλάδα Filoxeno.com

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συνεργάζεται με το Filoxeno.com, τον μεγαλύτερο Ελληνικό Ταξιδιωτικό Οδηγό που υποστηρίζεται από τα Ελληνικά Επιμελητήρια και που προβάλει περισσότερες από 23.000 τουριστικές επιχειρήσεις σε 9 γλώσσες και σας προσφέρει Δωρεάν καταχώρηση και Δωρεάν online κρατήσεις στα Καταλύματα και Ξενοδοχεία μέσω της εφαρμογής Bookoncloud.com αλλά και Δωρεάν πωλήσεις τοπικών προϊόντων για τις επιχειρήσεις λιανικής. Προβάλλονται όλες οι επιχειρήσεις του Τουρισμού: Καταλύματα, Ξενο..... (16/08/2017)

περισσότερα »

Ανταποδοτικές Υπηρεσίες από το Επιμελητήριο Κέρκυρας προς τις Επιχειρήσεις μέλη του

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, ενημερώνει σχετικά με την προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στα μέλη του, ανοίγοντάς τους έτσι εύκολους δρόμους, τόσο για τη χρηματοδότησή τους από κοινοτικά και άλλα προγράμματα όσο και για την ανάπτυξή τους στησύγχρονη εποχή της εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Κ..... (28/07/2017)

περισσότερα »

Η ΓΚΑΡΣΙΝΚΤΟΝ ΟΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Η διεθνώς γνωστή εταιρία παραγωγής όπερας GarsingtonOperaCompanyσε μια σπάνια διεθνή εμφάνιση θα πραγματοποιήσει την πρώτη της περιοδεία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017. Οι AlvarezYoungSingersθα μας χαρίσουν μια ξεχωριστή εκδοχή των «Γάμων του Φίγκαρο» (LeNozzediFigaro) του Μότσαρτ σε ένα υπέροχο ανοιχτό (alfresco) θέατρο στο Γαστούρι της Κέρκυρας που κατασκευάστηκε ειδικά για το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας το μακρινό 1973. Οι ‘Ημέρες Μουσικής στην Κέρκυρα’ επισκεύασαν και προσφέρουν ξα..... (14/07/2017)

περισσότερα »

Απάντηση ΚΕΕ προς ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σε συνέχεια της υπογραφείσας συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση», σας αποστέλλει συνημμένα Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου ως προς απάντηση της ΚΕΕ στο Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατόρων – Καφετεριών Τουρισ..... (13/07/2017)

περισσότερα »

Παρατείνεται η προθεσμία καταχώρησης στοιχείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, ενημερώνει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με την παράταση της προθεσμίας καταχώρησης στοιχείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων (ΗΜΑ) έως τις 20.7.2017, σύμφωνα με την με αρ. 26303/1483/31-5-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ..... (06/07/2017)

περισσότερα »

Πρώτο αίτημα συνεργασίας με την «Αυτοδιαχείριση»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι κατατέθηκε το πρώτο αίτημα συνεργασίας με την «Αυτοδιαχείριση» από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μέλος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση» και ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, μέλος του Επιμελητηρίου μας κατέθεσε μέσω της Υπηρεσίας το π..... (30/06/2017)

περισσότερα »

Διαδικασίες και τρόποι εφαρμογής της Συμφωνίας ΚΕΕ-ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σε συνέχεια της υπογραφείσας συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων «Αυτοδιαχείριση», σας αποστέλλει συνημμένα Ενημερωτικό Έντυπο για τον τρόπο διεκπεραίωσης, Πίνακα με τα ποσά διαπραγμάτευσης, καθώς επίσης και Υποδ..... (27/06/2017)

περισσότερα »

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΕΕ Κ. ΜΙΧΑΛΟ

Έκκληση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και την ΠΟΕ - ΟΤΑ απευθύνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, προκειμένου να λήξουν οι κινητοποιήσεις για το θέμα των συμβασιούχων των Δήμων που εργάζονται στην καθαριότητα.   Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος πρέπει να επιδειχθεί πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, γιατί μία απεργία διαρκείας θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά σε μια περίοδο που λόγω του τουρισμού υπήρχε ελπίδα α..... (26/06/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 82η ΔΕΘ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρόκειται να συμμετάσχει στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 9-17  Σεπτεμβρίου, που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και διοργανώνεται από την HELEXPO.   Σημειώνεται ότι η 82η ΔΕΘ, στην οποία θα συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα η Κίνα, θα πλαισιωθεί από ένα πλούσιο επιχειρηματικό, πολιτιστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, τα δε οφέλη προ..... (20/06/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. ΑΞΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ & ON LINE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ “ΤΣΕΚ”

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Τειρεσίας Α.Ε., σας προσκαλεί στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί την 26 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00, στα γραφεία του Επιμελητηρίου (Αριστοτέλους 2) με θέμα «ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ, Αξία Δεδομένων ΣΑΥ (Σύστημα Αθέτησης Υποχρεώσεων) και Υπηρεσίες προς τις Επιχειρήσεις». Ομιλητές θα είναι τα στελέχη της Τειρεσίας κ.κ. Δρ. Πέτρος Καπασούρης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής & Διευθυντής Ανάπτυξης και Ιωάννης Παλόγλου, Διευθυντής Πωλήσεων & Υποστήριξης Π..... (20/06/2017)

περισσότερα »

ΣΥΜΦΩΝΙΑ WIN-WIN ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΕE ΚΑΙ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ WIN-WIN μεταξύ ΚΕΕΕ ΚΑΙ «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ» για τα πνευματικά δικαιώματα.   Συμφωνία συνεργασίας win-win που θα επιφέρει επιτέλους ηρεμία στον ταραγμένο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων σύναψαν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «Α..... (14/06/2017)

περισσότερα »

Ομιλία Προέδρου στη Διημερίδα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης συμμετείχε στη Διημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η Επιτροπή Διαλόγου με θέμα την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση την Παρασκευή 2 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου στο κτίριο της Ιονίου Βουλής. Σύνταγμα - Νησιωτικότητα - Ανάπτυξη - Επιχειρηματικότητα ήταν οι θέσεις του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στη Διημερίδα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.   Αναλυτικά η ομιλία έχει ως εξής:   «Κύριε Περιφερειάρχα, Κύρ..... (13/06/2017)

περισσότερα »

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΤΗΝ 07-07-2016 ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΥ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Δ.Σ., ΜΗ ΧΡΗΜΟΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.4403/2016 ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Ν.4308/2014. ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ.

Χρόνος και τρόπος σύγκλισης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και της Συνέλευσης των εταίρων - Δημοσιότητα ετήσιων οικονομικών καταστάσεων που λήγουν 07/07/16 και μετά, των σχετικών εκθέσεων και της δήλωσης εταιρικής διακυβέρνησης σύμφωνα με το ν. 4403/16 σε συνδυασμό με τα Ε.Λ.Π (12/06/2017)

περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προχωράει ένα βήμα πιο πέρα από την ενημέρωση. Έχει τεθεί πλέον σεπλήρη λειτουργία η υπηρεσία On-Line Σύμβουλος του Επιχειρηματία. Η σημερινή εποχή είναιπροκλητικά γρήγορη και η πληροφόρηση αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη του κάθε επιχειρηματίασε ένα τοπίο που μεταβάλλεται ραγδαία και πολλές φορές απρόβλεπτα. Το Επιμελητήριο Κέρκυραςέχει αποκτήσει πλέον τις απαραίτητες τεχνικές υποδομές ώστε να μπορεί αποτελεσματικά ναπροσφέρει στις επιχειρήσεις - μέλη του συγκεντρωμέ..... (01/06/2017)

περισσότερα »

«Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)»

Σας πληροφορούμε ότι για όλους όσους δραστηριοποιούνται στο τομέα των νωπών Οπωροκηπευτικών, η εγγραφή τους στη Βάση Δεδομένων Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρ. 3 της ΚΥΑ με αριθ. 257543/ΦΕΚ 1122/Β΄/2003.Η υποχρέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ αφορά τους εισαγωγείς, εξαγωγείς & διακινητές, τους εμπόρους χονδρικής πώλησης, των κεντρικών λαχαναγορών, της λιανικής πώλησης (super-markets, μανάβικα, πωλητές λαϊκών αγορών, πλανόδιοι ή υπαίθριοι έμποροι) ..... (24/05/2017)

περισσότερα »

Αγγελία για θέσεις απασχόλησης στο αεροδρόμιο «Ι.ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» και στους αερολιμένες Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Άκτιου

                                                                                                ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΩΝ/ SCREENER (Κωδ. CV/SECION) To «Ε.ΚΕ.Π.Ε.Ε.», πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2, από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. & το ΚΕ.ΜΕ..... (11/05/2017)

περισσότερα »

Ενέργειες και δράσεις ΚΕΕ και Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη σας ενημερώνει για την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή της ΚΕΕ και των Επιμελητηρίων σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα. Το 2013 η Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ στην Άρτα αποφάσισε να δώσει έναν αγώνα προκειμένου να αλλάξει ο Νόμος 2121/93 περί πνευματικών δικαιωμάτων.   Ο  Νόμος 2121/93 «Πνευματική Ιδιο..... (10/05/2017)

περισσότερα »

Γνωστοποίηση Ανακοίνωσης αναβολής ΠΜΔ οξυγόνου (ΠΠΥΥ 2015) {ΩΠΠ74690ΒΞ-99Τ}

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣας ενημερώνουμε ότι το Δ.Σ. του Γ.Ν. Ζ. με την υπ’ αρίθμ. 20/2-5-2017 απόφασή τουΕνέκρινεΑ) Την αναβολή διενέργειας του Π.Μ.Δ., που είχε ορισθεί για την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017,{σύμφωνα με την αρίθμ. πρωτ. 2533/21-4-2017, ΑΔΑ: 6Γ8Ρ4690ΒΞ-ΝΕ2 & ΑΔΑΜ: 17PROC006087761διακήρυξη του Νοσοκομείου μας},-για την προμήθεια Υγρού Οξυγόνου για ιατρική χρήση-για την παροχή υπηρεσιών αποθήκευσης (μεταφορά και διαχείριση του Οξυγόνου, σεεγκατεστημένη δεξαμενή στον χώρο του Νοσοκομείου).Β) Τη..... (08/05/2017)

περισσότερα »

Ομιλία Προέδρου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Fraport την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στις 18:00 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Ομιλία Προέδρου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Fraport  την Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στις 18:00 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας. Στην εκδήλωση η Fraport Greece παρουσίασε τα αναλυτικά κατασκευαστικά σχέδιά της για το αεροδρόμιο «Ιωάννης Καποδίστριας» στην τοπική κοινωνία, εκπροσώπους  της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών τουριστικών φορέων.   Επισυνάπτεται η ομιλία...... (05/05/2017)

περισσότερα »

Απολογισμός σεμιναρίου στα πλαίσια του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων

  Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου – Απολογισμός Σεμιναρίου   Το Σάββατο και την Κυριακή 1-2 Απριλίου έγινε στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου σεμινάριο στα πλαίσια του 1ου Μαθητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων (Ionio-Student-Innovation) που διοργανώθηκε για πρώτη χρονιά φέτος από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας). Στο σεμινάριο αυτό παραβρέθηκαν μαθητές τ..... (05/05/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας προβάλει την επιχείρησή σας σε συνεργασία με τον μεγαλύτερο Ταξιδιωτικό Οδηγό στην Ελλάδα εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό, αξιοποιεί τησύγχρονη τεχνολογία προσφέροντας στα μέλη του όσο το δυνατό καλύτερη και αμεσότερηεξυπηρέτηση, καθώς και ένα σύνολο ανταποδοτικών υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στιςανάγκες των επί μέρους επαγγελματικών κλάδων. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εργαλείων καικαναλιών, έχουμε καταφέρει να είμαστε πιο κοντά στις επιχειρήσεις-μέλη μας και νααφουγκραζόμαστε τις ανάγκες τους.Αξιοποιώντας τη δυναμική αυτή πορεία, τ..... (28/04/2017)

περισσότερα »

Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ φορολογικό σεμινάριο στις 10/5/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρες 16:00-21:00 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

     Η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) διοργανώνει ΔΩΡΕΑΝ φορολογικό σεμινάριο στις 10/5/2017 ημέρα Τετάρτη και ώρες 16:00-21:00 στο Επιμελητήριο Κέρκυρας επί της οδού Αριστοτέλους 2 (Πεντοφάναρο) με τα εξής θέματα:     Κατασχέσεις - κατασχέσεις εις χείρας τρίτων Ευεργέτημα πενίας (απαλλαγή από τα υψηλά παράβολα και από το 50% του ποσού της βεβαίωσης και  από αμοιβές Δικηγόρων) Άμυνα του οφειλέτη, ΑΝΑΚΟΠΗ, ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΠΟΘΕΝ-ΕΣΧΕΣ-ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ Φ..... (26/04/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή των Επιμελητηρίων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη σας ενημερώνει για την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή των Επιμελητηρίων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων που ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος..... (27/04/2017)

περισσότερα »

Θέσεις των Επιμελητηρίων σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κος Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τις βελτιώσεις στο σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων που ζητεί από την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κος. Κωνσταντίνος Μίχαλος, προβάλλοντας το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν τα Επιμελητήρια προκειμένου να ..... (21/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Κρούσματα απάτης στη γαλλική αγορά με θύματα ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες

"Με το παρόν θα θέλαμε να εφιστήσουμε την προσοχή σας, προς ενημέρωση των μελών σας για φαινόμενα απάτης σε βάρος ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που εμφανίζονται να πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για προσπάθειες εξαπάτησης με τους δράστες να στοχεύουν κυρίως σε μικρές και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις (μέχρι στιγμής μας έχουν γίνει γνωστές απάτες - εκ των οποίων μία εξαπάτηση και δύο απόπειρες εξαπάτησης- που αφορούν ελαιόλαδο, αλλά δεν αποκλείεται να υπά..... (20/04/2017)

περισσότερα »

Αναβολή Σεμιναρίου & Εργαστηρίου με θέμα «Από το Μάρκετινγκ στις Πωλήσεις» λόγω μη επαρκούς προσέλευσης

Κερκυραϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος Plus ανακοινώνει ότι το Σεμινάριο & Εργαστήριο με θέμα «Από το Μάρκετινγκ στις Πωλήσεις» αναβάλλεται λόγω μη επαρκούς προσέλευσης.Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, οπότε και θα εκδώσουμε νέο δελτίο τύπου.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από την σελίδα μας www.plus.edu.gr για τα επερχόμενα σημενάρια αλλά και να δηλώνουν σημμετοχή ηλεκτρονικά ή μέσω της γραμματείας μας στο 26610 28600.Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για..... (20/04/2017)

περισσότερα »

Ευχαριστήρια επιστολή στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιο Π. Χονδρογιάννη από την Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την επιστολή...... (19/04/2017)

περισσότερα »

Συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση θεμάτων καθαριότητας στο Δήμο

Στα πλαίσια της οργάνωσης της υπηρεσίας Καθαριότητας και της κοινής επιδίωξης για την αναβάθμιση της εικόνας της Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου και ώρα 13:00 συνάντηση με τα μέλη του Επιμελητηρίου, συλλόγους και σωματεία προκειμένου να συζητηθούν και να καθοριστούν-προγραμματισθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωση των υπηρεσιών. Δείτε το επισυναπτόμενο...... (18/04/2017)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο οργανισμός Enterprise Greece,  με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων, προγραμματίζει, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Τρικάλων,  τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην  Καλαμπάκα Τρικάλων, στις 10 και 11 Ιουνίου  2017, για τους κλάδους των Εκκλησιαστικών Ειδών και Θρησκευτικού Τουρισμού.    Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα κατά τόπους γραφεία ΟΕΥ των Ελληνικών Πρεσβειών, προσκαλεί στην Ελλάδα αγοραστές και εκπροσώπους ταξιδιωτικών  γραφείων, από..... (18/04/2017)

περισσότερα »

Ερωτηματολόγιο για απάντηση μέχρι 10 Μαΐου 2017 το οποίο απευθύνεται σε εταιρείες που παράγουν καθορισμένα οργανικά χημικά προϊόντα για τη σύνθεση των οποίων χρησιμοποιούνται βιοχημικές, βιολογικές διαδικασίες.

Επισυνάπτεται το υπ’ αρ. πρωτ. 30/004/000/4783 έγγραφό μας της 10.04.2017 και ερωτηματολόγιο το οποίο απευθύνεται σε εταιρείες που παράγουν καθορισμένα οργανικά χημικά προϊόντα για τη σύνθεση των οποίων χρησιμοποιούνται βιοχημικές, βιολογικές διαδικασίες. (18/04/2017)

περισσότερα »

Δελτίο τύπου από τη ΔΟΥ Κέρκυρας για τη διαδικασία διενέργειας φορολογικού ελέγχου.

Η Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας γνωστοποιεί στους επιτηδευματίες του νομού, τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 4174/2013 και εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή τους.   Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο, οι οριζόμενοι απο την Φορολογική Διοίκηση για την διενέργεια φορολογικού ελέγχου υπάλληλοι, φέρουν έγγραφη εντολή διενέργειας επιτόπιου φορολογικού ελέγχου η οποία έχει εκδοθεί απο τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ή από εξουσιοδοτημένα από αυτόν όργανα της Φορολογικής Διοίκησης.   Οι οριζόμενοι υπάλληλοι, πρέπει να επι..... (12/04/2017)

περισσότερα »

Υποχρεώσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος – επιχειρήσεων - ξενοδοχείων

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (11/04/2017)

περισσότερα »

Πρόγραμμα δρομολογίων αποκομιδής απορριμμάτων καταστημάτων

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα δρομολογίων αποκομιδής απορριμμάτων καταστημάτων (πρωινό και μεσημεριανό δρομολόγια)..... (11/04/2017)

περισσότερα »

Όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ο κάθε καταστηματάρχης κατά τον έλεγχο των «Ελεγκτικών Οργάνων»

  Επισυνάπτονται οι Όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρεί ο κάθε καταστηματάρχης κατά τον έλεγχο των «Ελεγκτικών Οργάνων».    ..... (11/04/2017)

περισσότερα »

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας εύχεται Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!

..... (11/04/2017)

περισσότερα »

Επιστολή προς Πρωθυπουργό μέσω ΚΕΕ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη ενημερώνει για την επιστολή που εστάλη εκ μέρους της ΚΕΕ στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.   Επισυνάπτεται η επιστολή...... (11/04/2017)

περισσότερα »

Η Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας εφιστά την προσοχή στους επιτηδευματίες βάσει του άρθρου 25 του Ν. 4174/2013

Η Δ.Ο.Υ. Κέρκυρας γνωστοποιεί στους επιτηδευματίες του νομού, τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 4174/2013 και εφιστά την ιδια'ιτερη προσοχή τους. Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο, οι οριζόμενοι απο την Φορολογική Διοίκηση για την διενέργεια φορολογικού ελέγχου υπάλληλοι, φέρουν έγγραφη εντολή διενέργειας επιτόπιου φορολογικού ελέγχου η οποία έχει εκδοθεί απο τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. ή από εξουσιοδοτημένα από αυτόν όργανα της Φορολογικής Διοίκησης. Οι οριζόμενοι υπάλληλοι, πρέπει να επιδεικ..... (10/04/2017)

περισσότερα »

Σεμινάριο & Εργαστήριο με θέμα «Από το Μάρκετινγκ στις Πωλήσεις» από τον Κερκυραϊκό Εκπαιδευτικό Όμιλο Plus

Ο Κερκυραϊκός Εκπαιδευτικός Όμιλος Plus, διοργανώνει Σεμινάριο & Εργαστήριο με θέμα «Από το Μάρκετινγκ στις Πωλήσεις».     (06/04/2017)

περισσότερα »

Θέσεις και προτάσεις των Επιμελητηρίων ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης

​​Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τις θέσεις και τις προτάσεις των Επιμελητηρίων όλης της χώρας ενόψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης που υπέβαλε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην αρμόδια Επιτροπή Διαλόγου Αναθεώρησης του Συντάγματος.   Αναλυτικά οι θέσεις της ΚΕΕ έχουν ως..... (31/03/2017)

περισσότερα »

Υποχρεωτική η εγγραφή στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του που δραστηριοποιούνται στον τομέα των νωπών οπωροκηπευτικών ότι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου Βόλου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, η εγγραφή τους στη Βάση Δεδομένων Μητρώου Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ) είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ 257543/2003 (ΦΕΚ 1122/τ. Β΄/08.08.2003). Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως η υποχρέ..... (31/03/2017)

περισσότερα »

ΕΝΩΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ « Κάστρο Ιωαννίνων»

Η Ένωση Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας σας προσκαλεί στην ομιλία της κυρίας Βαρβάρας Ν. Παπαδοπούλου με θέμα «Κάστρο Ιωαννίνων» Η διαμόρφωση του Ιτς Καλέ (ΝΑ ακρόπολη – Σεράι Αλί Πασά –Φετιχέ Τζαμί ) Σε επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο Δευτέρα 03 Απριλίου 2017 ώρα 6.30 μ.μ. με την συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Κερκύρας, στου οποίου την αίθουσα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η ομιλία. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει. Το Διοικητικό Συμβούλιο (29/03/2017)

περισσότερα »

ΕΕΔΕ: Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Κέρκυρα

Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η έναρξη του 3ου κύκλου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στηΔιοίκηση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) την Παρασκευή, 10Μαρτίου 2017 στην Κέρκυρα.H πρώτη ενότητα, «Οργανωτική Συμπεριφορά»,θα συνεχιστεί στις 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2017με εισηγητή τον κ. Πέτρο Ρούση, ΣύμβουλοΕπιχειρήσεων ο οποίος έχει συνεργαστεί μεεπιχειρήσεις όπως Eurobank Ergasias, ΤράπεζαΠειραιώς, Τράπεζα Της Ελλάδος, COSMOTE, Coca- Cola Τρία Έψιλον, Toyota, BP..... (28/03/2017)

περισσότερα »

Παρέμβαση του Προέδρου της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, κου. Κωνσταντίνου Μίχαλου για τον Αναπτυξιακό Νόμο

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για την επιστολή που στάλθηκε μέσω του Προέδρου της ΚΕΕ, κου. Κωνσταντίνου Μίχαλου στον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κο. Δημήτρη Παπαδημητρίου. (22/03/2017)

περισσότερα »

Θεσμοθέτηση συμμετοχής ΚΕΕ στο Αναπτυξιακό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για την επιστολή που στάλθηκε μέσω του Προέδρου της ΚΕΕ, κου. Κωνσταντίνου Μίχαλου στον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κο. Δημήτρη Παπαδημητρίου σχετικά με τη θεσμοθέτηση συμμετοχής της ΚΕΕ στο Αναπτυξιακό Συμβούλιο.   Αναλυτικά η επιστολή.   Με αφορμή την εισήγησή σας στην πρώτη συ..... (22/03/2017)

περισσότερα »

Ημερίδα-σεμινάριο με θέμα «Marketing in Tourism and e-tourism Masterclass»

To Επιμελητήριο Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας διοργανώνει ημερίδα-σεμινάριο για ξενοδόχους και ιδιοκτήτες τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων με θέμα: «MarketinginTourismande-tourismMasterclass» που θα εξηγηθεί η αξία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού μάρκετινγκ με τον οποίο μια τουριστική επιχείρηση θα επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμη και με περιορισμένο κονδύλι προβολής. Η ημερίδα-σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:30 στ..... (17/03/2017)

περισσότερα »

Διαβούλευση Τεχνικών προδιαγραφών για την προμήθεια "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΙ-ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ"

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (03/03/2017)

περισσότερα »

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ, Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ, ΓΙΑ ΕΦΚΑ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τη δήλωση του Προέδρου της ΚΕΕ κου. Κωνσταντίνου Μίχαλου για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).   Στην άμεση έκδοση όλων των αναγκαίων διευκρινιστικών εγκυκλίων καλεί το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο Πρόεδρος της ΚΕΕ και του ..... (24/02/2017)

περισσότερα »

Επιστολή Μίχαλου στην υπουργό Πολιτισμού για την ΑΕΠΙ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για την επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμούκ. Λυδία Κονιόρδου που στάλθηκε από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κο. Κωνσταντίνο Μίχαλο. Ο κ. Μίχαλος επανέρχεται στο αίτημα των Επιμελητηρίων για ουσιαστική τροποποίηση του σχεδίου νόμου που έχει καταρτίσει το υπουργείο ..... (17/02/2017)

περισσότερα »

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΟΛΚΕ Α.Ε. ΕΤΟΥΣ 2017 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Οργανισμός Λιμένος Κερκύρας Ανώνυμη Εταιρεία (ΟΛΚΕ ΑΕ) για την τουριστική περίοδο του έτους 2017 θα εκδώσει και διανείμει στους επιβάτες κρουαζιέρας, δωρεάν, 120.000 αντίτυπα τουριστικού οδηγού της Πόλης της Κέρκυρας και του Νησιού με χάρτες και αναφορές και φωτογραφίες στα πλέον σημαντικά αξιοθέατα. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προβληθούν στο έντυπο, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους υποβάλλοντας αίτηση με τους όρους και προϋποθέσεις που περιγράφονται κατωτέρω, συμπληρώνο..... (15/02/2017)

περισσότερα »

Κ. Μίχαλος: Να σπάσει το απόστημα της ΑΕΠΙ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για το αίτημα του Πρόεδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κου. Κωνσταντίνου Μίχαλου προς την υπουργό πολιτισμού κ. Λυδία Κονιόρδου για να σπάσει το απόστημα της ΑΕΠΙ και να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της, με αφορμή τόσο τα συμπεράσματα των ορκωτών λογιστών που έλεγξαν την ΑΕΠ..... (15/02/2017)

περισσότερα »

Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων (Ionio-Student-Innovation)

    Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου     Ο 1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας και Δημιουργικότητας Ιονίων Νήσων (Ionio-Student-Innovation) διοργανώνεται για πρώτη χρονιά φέτος από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.  Στόχος του διαγωνισμού́ είναι η ανάδειξη της νεανικής καινοτομικής και δημιουργικής σκέψης για την προδιαγραφή́ πρακτικών ιδεών που καλύπτουν ένα ευρύ́ σύνολο θεματικών περιοχών όπως η πληροφορική́ και η τεχνολο..... (13/02/2017)

περισσότερα »

Επιστολή Προέδρου ΚΕΕ για τροποποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για την επιστολή που στάλθηκε από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δ. Παπαδημητρίου, και προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλ. Χαρίτση, για τη στοχευμένη τροποποίηση του νέου Αναπτυξ..... (10/02/2017)

περισσότερα »

Επιστολές ΚΕΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τις επιστολές που στάλθηκαν από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο στον Υπουργό καταληκτικών Οικονομικών κο. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Στην πρώτη προτείνεται να δοθεί χρονική παράταση των ημερομηνιών αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων ή και βεβαιωμένω..... (10/02/2017)

περισσότερα »

ΕΕΔΕ: Την Παρασκευή, 10 Μαρτίου η έναρξη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Κέρκυρα

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)ανακοινώνει την έναρξη της 3ης Σειράς του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στις 10 Μαρτίου 2017 στην Κέρκυρα. Το πρόγραμμα που προσφέρεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο της Κέρκυρας είναι ειδικά σχεδιασμένο για στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να προετοιμαστούν έγκαιρα για θέσεις αυξημένης ευθύνης. (10/02/2017)

περισσότερα »

Συνεργασία ΚΕΕ με εταιρεία παροχής υπηρεσιών μέσω κάρτας υγείας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τη πιλοτική δράση διάθεσης κάρτας υγείας με διακριτικό τίτλο «EY club». Πρόκειται για μία ετήσια οικογενειακή κάρτα υγείας που αντιστοιχεί σε 4 συνολικά άτομα  για τη στήριξη των αναξιοπαθούντων επιχειρηματιών και επαγγελματιών που βρίσκονται σε δυσχερή θέση και είναι επιχειρηματίες-μέλ..... (03/02/2017)

περισσότερα »

ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΚΑΔΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ

Τα παρελθόντα έτη, στα πλαίσια της συνεργασίας της Δ/νσης Καθαριότητας με τις εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου Κέρκυρας, με σκοπό την προώθηση  της ανακύκλωσης και την βιωσιμότητα και καλή λειτουργία του Κέντρου Διαλογής ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Τεμπλονίου, παραχωρήθηκαν προς χρήση μπλε κάδοι ανακύκλωσης.   Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται πως ιδιώτες προβαίνουν στην αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους κάδους του Δήμου Κέρκυρας χωρίς να διαθέτουν σχετική άδεια ή σύμβαση με το..... (31/01/2017)

περισσότερα »

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΛΛΗΝΟ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ 6 - 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας στα πλαίσια των δράσεων για την προώθηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, διοργανώνει ένα διήμερο συναντήσεων,μεταξύ ιταλικών παραγωγικών εταιρειών στον τομέα των τροφίμων και ελλήνων επιχειρηματιών του κλάδου.Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (απο τις 10:00 εως τις 16:30)  και την Τρίτη 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ (απο τις 09.30 εως τις 14:0..... (26/01/2017)

περισσότερα »

ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε οδηγό ορθών πρακτικών στην παραγωγική διαδικασία του ελαιολάδου.   Ο οδηγός περιλαμβάνει ορθές πρακτικές στον αγρό (διαδικασία και εργαλεία ελαιοσυλλογής), στο ελαιουργείο (παραλαβή ελαιοκάρπου, άλεση, μάλαξη, διαχωριστήρα και γενικές απαιτήσεις χώρων και μηχανημάτων ελαιουργείου) και στην αποθήκευση...... (24/01/2017)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΛΚΕ Α.Ε. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΟΛΚΕ

Ο Οργανισμός Λιμένος Κερκύρας (Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.) αποσκοπώντας στην κάλυψη των πληροφοριακών αναγκών του επιβατικού κοινού που εξυπηρετείται απ’ τον Λιμένα Κερκύρας (επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, επισκέπτες Πάσχα κ.λπ.), ανακοινώνει ότι προτίθεται, κατά την τουριστική περίοδο του τρέχοντος έτους, να διανείμει στο ως άνω επιβατικό κοινό, πληροφοριακό έντυπο (τύπου guidebook), στο οποίο θα αναπτύσσονται χάρτες του Νησιού και της Πόλης. Στο έντυπο πέραν των βασικών πληροφοριών για Μνημεία, Αξιοθέατα,..... (23/01/2017)

περισσότερα »

Απόλυτα επιτυχής η ολοκλήρωση της Δράσης «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» του ΕΠ «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πράξη «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» με κωδικό ΟΠΣ 292668 του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ψηφιακή Σύγκλιση" συνολικής Δημόσιας Δαπάνης ύψους 930,935.67, ευρώ η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και η Διοίκηση είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τα μέλη..... (19/01/2017)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο Φόρουμ για τη Διαχείριση Απορριμμάτων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει για το αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό forumμε θέμα "Διαχείριση απορριμμάτων, η επόμενη μέρα" που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου στο Ξενοδοχείο  ATHENS HILTON. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αναπτύχθηκαν θέσεις, απόψεις, παρατηρήσεις και προτάσεις από Υπουργούς, ειδικούς επιστήμονες, Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Εκπροσώπους  Επιμελητηρίων για το καυτό θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στη χ..... (18/01/2017)

περισσότερα »

Προκήρυξη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στις Διεθνείς Υπηρεσίες και Συναλλαγές, του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών (ΔΕΣ) διατηρώντας ως προσανατολισμό την παροχή ανώτατων ποιοτικών σπουδών ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) στις Ευρωπαϊκές Σπουδές στις Διεθνείς Υπηρεσίες και Συναλλαγές. Το Π.Μ.Σ. έχει ως στόχο οι πτυχιούχοι του να αποκτήσουν ένα ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο σε θέματα Διεθνών Υπηρεσιών και Συναλλαγών στην ΕΕ καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις για μια επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία.Το Π.Μ.Σ...... (18/01/2017)

περισσότερα »

Φόρουμ για τη Διαχείριση Απορριμμάτων στις 9 Ιανουαρίου στο Hilton

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη ενημερώνει για το χαιρετισμό του Προέδρου της ΚΕΕ, κου. Κωνσταντίνο Μίχαλου, στο επίκαιρο περιβαλλοντικό – αναπτυξιακό φόρουμ με τίτλο «Διαχείριση Απορριμμάτων: Η επόμενη μέρα» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον στις 9 Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις βελτιώσεις που χρειάζονται να πραγματο..... (17/01/2017)

περισσότερα »

Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα «Ο Manager του Αύριο» απο την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ)

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα “OManager του Αύριο” που θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 στις 17.30 στο Ξενοδοχείο CorfuPalace στην Κέρκυρα. (12/01/2017)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Δεκεμβριου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Δεκεμβρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (11/01/2017)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Νοεμβρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (11/01/2017)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Οκτωβρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (11/01/2017)

περισσότερα »

Χορήγηση ειδικής εντολής – πληρεξουσιότητας στους Δικηγόρους του Επιμελητηρίου για την κατάθεση Ανακοπής

Χορήγηση ειδικής εντολής – πληρεξουσιότητας στους Δικηγόρους του Επιμελητηρίου για την κατάθεση Ανακοπής, καθώς και κάθε άλλου απαιτούμενου ενδίκου βοηθήματος και μέσου, κατά της άλλοτε Α.Ε.Π.Ι. Α.Ε. και ήδη ΑΕΠΙ ΛΤΔ. Αριθμός Απόφασης: 34/20-12-2016   Επισυνάπτεται ..... (30/12/2016)

περισσότερα »

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Σας ενημερώνουμε ότι 23-12-2016 το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με τις αναδρομικές διακοπές.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.  ..... (27/12/2016)

περισσότερα »

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το νέο έτος 2017

..... (21/12/2016)

περισσότερα »

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΜΕ ΙΣΧΥ ΕΩΣ 31.12.2016

Προς τους Ασφαλιστικούς ή Αντασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, Συνδεδεμένους ή μη, των οποίων η ισχύς της ταυτότητας (αδείας) που τους έχει χορηγήσει το Επιμελητήριο λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2016. Για την ανανέωση της ταυτότητας (αδείας) και στο χρονικό διάστημα από 1.1.2017 έως και 31.3.2017, σύμφωνα με το Ν. 1569/85, ως ισχύει και το ΠΔ 190/06, πρέπει να προσέλθετε στην Υπηρεσία μας και να  συμπληρώσετε: 1.  Την  αίτηση ανανέωσης της ταυτότητας (αδείας) σας {υπάρχει  προτυπωμένη  στο Επ..... (19/12/2016)

περισσότερα »

«Ενημέρωση για τον διεθνή διαγωνισμό ποιότητας MARIO SOLINAS του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας»

Σας ενημερώνουμε ότι στην ιστοσελίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ) (http://www.internationaloliveoil.org) έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο Διεθνή Διαγωνισμό Ποιότητας «MARIO SOLINAS» για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα για την καλλιεργητική περίοδο 2016-2017 που διοργανώνεται από το ΔΣΕ. Συγκεκριμένα, από την ανωτέρω ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν τους κανόνες συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό, το έντυπο εγγραφή..... (16/12/2016)

περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΝΟ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ (ΠΝΟ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΑΜΕΑ ΜΕ ΚΑΘΙΣΜΑ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 18.350,00 ΕΥΡΩ ΑΝΕΥ Φ.Π.Α. 2ου ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΄΄ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ΄΄ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ Η ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ, ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ..... (13/12/2016)

περισσότερα »

Συνέδριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης «Προκλήσεις του γερμανικού και του ελληνικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης»

​ Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για το Συνέδριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με θέμα  «Προκλήσεις του γερμανικού και του ελληνικού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης»  που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών 8-10.12.2016.   Τα Ελληνικά Επι..... (02/12/2016)

περισσότερα »

Συμψηφισμός απαιτήσεων επιχειρήσεων κατά του Δημοσίου με οφειλές τους προς Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη σας ενημερώνει για την επιστολή που εστάλη μέσω της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, με θέμα συμψηφισμός απαιτήσεων επιχειρήσεων κατά του Δημοσίου με οφειλές τους  προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, στον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Δήμο Παπαδημητ..... (17/11/2016)

περισσότερα »

Τελικό Συνέδριο του έργου ECO-DESTINATIONS

Τη Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 το Επιμελητήριο Κέρκυρας διοργανώνει το τελικό συνέδριο του έργου ECO-DESTINATIONS, με θέμα:   ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ   Το διήμερο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Σ. Δένδιας στο Επιμελητήριο Κέρκυρας (Αριστοτέλους 2, ΤΚ: 49100, Κέρκυρα) με ώρα προσέλευσης 9:00-9:30 π.μ. Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου ECO-DESTINATIONS και των αποτελεσμάτων του, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:     ·         η παρουσίαση της ..... (15/11/2016)

περισσότερα »

Ολοκλήρωση Ημερίδας με θέμα Δάνεια – Τράπεζες: «τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα «Σ. Δένδιας» του Επιμελητηρίου Κέρκυρας με σκοπό την παροχή ΔΩΡΕΑΝ συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα τραπεζικού δανεισμού στους επιχειρηματίες και όχι μόνο.     Έγινε ενημέρωση, ανάπτυξη και ανάλυση των εξής ενοτήτων: 1. Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών 2. Αναδιάρθρωση..... (15/11/2016)

περισσότερα »

Ο Δήμος Κέρκυρας προτίθεται να συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ITB

Ο Δήμος Κέρκυρας προτίθεται να συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ITB, που θα διεξαχθεί από τις 8 ως τις 12/3/2017, με δικό του περίπτερο. (14/11/2016)

περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο. (10/11/2016)

περισσότερα »

Έκτη Ελληνογερμανική συνέλευση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος συμμετέχει στην ΚΕΕ με την ιδιότητα του οικονομικού επόπτη, σας ενημερώνει για την πραγματοποίηση της έκτης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στις 3-5 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο (Ίδρυμα KonradAdenauer). Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κος. Κωνσταντίνος Μίχαλος εκπροσώπησε συνολικά 59 Επιμελητήρια, Εμπορικά, Βιοτεχνικά, Βιομηχανικά και Επαγγελματικά, τα οποία καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα. Στο επίκεν..... (10/11/2016)

περισσότερα »

Επίσκεψη της Πρέσβειρας του Ισραήλ στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παύλος Μεταλληνός και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Νίκος Χειρδάρης υποδέχτηκαν την Πρέσβειρα του Ισραήλ κα. Irit Ben – Abba συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο της Εβραϊκής κοινότητας κο. Ζαχαρία Ματαθιά. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα ανάπτυξης τουρισμού. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συζήτησε με την Πρέσβειρα του Ισραήλ για θέματα τουρισμού και για τις επιχει..... (10/11/2016)

περισσότερα »

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΠΟ SUPER MARKET VERO ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.- Enterprise Greece, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών  επιχειρήσεων και την αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, προγραμματίζει τη διεξαγωγή επιχειρηματικών συναντήσεων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τον κλάδο τροφίμων – ποτών με αγοραστές από την αλυσίδα super market VERO www.supervero.rs  στη Σερβία. Στόχος των συναντήσεων είναι η αύξηση των ελληνικών προϊόντων που είναι τοποθ..... (08/11/2016)

περισσότερα »

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού PHILOXENIA 2016

Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (04/11/2016)

περισσότερα »

Ξεκινά ο 3ος κύκλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ στην Κέρκυρα

  (03/11/2016)

περισσότερα »

Ημερίδα με θέμα Δάνεια – Τράπεζες: «τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις»

Μία άκρως ενδιαφέρουσα όσο και επίκαιρη ημερίδα, που απευθύνεται σε επιχειρηματίες και όχι μόνο, διοργανώνει το Επιμελητήριο Κέρκυρας.     Η ημερίδα έχει θέμα «Δάνεια – Τράπεζες: τρόποι προστασίας, ρύθμισης και εναλλακτικές λύσεις» και θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου  και ώρα 18:00  στην αίθουσα «Σ. Δένδιας» του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.   Τα θέματα για τα οποία θα γίνει ενημέρωση είναι:   Ρυθμίσεις Τραπεζικών Δανείων και Οφειλών. Αναδιάρθρωση και ρύθμ..... (02/11/2016)

περισσότερα »

Συμμετοχή στο 1ο ΕλληνοΚινεζικό Φόρουμ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης προσκαλεί τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα και τους ενημερώνει για το πρώτο ελληνοκινεζικό φόρουμ που συνδιοργανώνεται από την «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» σε συνεργασία με την πρεσβεία της λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με θέμα τις «Δημιουργικές Βιομηχανίες» για τη στενότερη πολιτιστική και οικονομική συνεργασία των δήμων των δύο χωρών, καθώς η Ελλάδα και η Κίνα αποτελούν κοιτίδες του Δυτικού ..... (02/11/2016)

περισσότερα »

Ευχαριστήρια Επιστολή από Πρόεδρο ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης ενημερώνει για την ευχαριστήρια επιστολή που έλαβε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥ.ΔΑΝ.Ε.Φ.) κο. Παντελή Αντωνιάδη για τη φιλοξενία που παρείχε το Επιμελητήριο Κέρκυρας στα πλαίσια της εποικοδομητικής τους συνάντησης με σκοπό την ενημέρωση για τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες αλλά και για τις ενέργειες που έχει κάνει ο σύλλογος μέχρι τώρα [δικαστικές και όχι μόνο..... (02/11/2016)

περισσότερα »

ANOIKTH ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο πλαίσιο του έργου «Eco-Destinations: “Tourism in Synergy with Energy Efficiency: Creating Eco-Sustainable Tourism Destinations» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013, ανακοινώνει τη διοργάνωση κύκλου 4 σεμιναρίων με τίτλο ‘ΑΕΙΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ’ και προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της Αίτησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος που συνοδεύει την παρούσα. (25/10/2016)

περισσότερα »

Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών στα Τίρανα (τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου 2016)

Το «Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών», θα λάβει χώρα από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016, στα Τίρανα. Το χρονικό διάστημα έχει επιλεγεί με γνώμονα την μέγιστη αξιοποίηση από την πραγματοποίηση της Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης στα Τίρανα (24-28/11/2016) και την προ-εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.   Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα και την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, σε συνεργασ..... (24/10/2016)

περισσότερα »

Αποτελέσματα Ψηφοφορίας του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων των Ευρωεπιμελητηρίων στις Βρυξέλλες

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη και συμμετείχε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες με την αποστολή της ΚΕΕ, σας ενημερώνει για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.    Ο Πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων, Richard Weber, εγκαινίασε την τέταρτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων, τονίζοντας πως ήρθε η ώρα για τις..... (21/10/2016)

περισσότερα »

Συμμετοχή Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, συμμετείχε στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες με την αποστολή της ΚΕΕ, όπου επικεφαλής της αποστολής ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος των Ευρωεπιμελητηρίων και πρόεδρος της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Κεντρικό μήνυμα της ελληνικής αποστολής, μιλώντας στο «4ο Ευρωκοινοβούλιο των επιχειρη..... (20/10/2016)

περισσότερα »

Διάλογος για δίκαιη διευθέτηση στη διαχείριση των πνευματικών δικαιωμάτων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τη συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και των εργοδοτικών οργανώσεων ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ με τους εκπροσώπους όλων των φορέων διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων  που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΕ, με στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση και να επιλυ..... (20/10/2016)

περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗΣ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ Α.Β.Ε.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Η Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία Α.Β.Ε.Ε. ευχαριστεί θερμά το Επιμελητήριο Κέρκυρας για την πρωτοβουλία που είχε με σκοπό την ανάδειξη, την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Κερκυραϊκών, παραγωγικών επιχειρήσεων όπως της δικής μας, συμμετέχοντας με το περίπτερο 2 στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης [Δ.Ε.Θ.] η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.Η Κερκυραϊκή Αλλαντοποιία, μία από τις τέσσερεις Κερκυραϊκές επιχειρήσεις που συμμετείχαν υπό τη σκέπη του Επιμελητη..... (14/10/2016)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Ιταλού Πρέσβη στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, υποδέχτηκε χθες στο Επιμελητήριο τον αξιότιμο Πρέσβη της Ιταλίας κ. Luigi Marras,  συνοδευόμενο από την Πολιτιστική Ακόλουθο της Πρεσβείας κα. Eleonora Lopez καθώς και τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Κέρκυρα κ.   Giancarlo Bringiotti.    Επισυνάπτεται αναλυτικά το δελτίο τύπου...... (11/10/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016. Σχετ.: Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Σεπτεμβρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (10/10/2016)

περισσότερα »

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη σας ενημερώνει για το υπόμνημα που στάλθηκε μέσω της ΚΕΕ στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για τις θέσεις και τις προτάσεις των Επιμελητηρίων για το μείζονος σημασίας θεσμό της Μαθητείας, που εκτός των άλλων αποτελεί και μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας, με αφορμή την ομιλία του κ. Κ..... (05/10/2016)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Φινλανδίας στο Επιμελητήριο Κέρκυρας

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης,  υποδέχτηκε χθες το απόγευμα στο Επιμελητήριο τον αξιότιμο Πρέσβη της Φινλανδίας στην Ελλάδα κ. Pauli Makela, ο οποίος πραγματοποίησε κύκλο εθιμοτυπικών επαφών στην Κέρκυρα.   Ο κ. Pauli Makela έδειξε ενθουσιασμένος από τις ομορφιές του νησιού και δήλωσε ότι η Κέρκυρα είναι ένας τόπος που γοητεύει τους Φινλανδούς που την επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Κέρκυρ..... (28/09/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΕΝΙΑΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ

Σας γνωρίζουμε ότι στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων www.promitheus.gov.gr στο πεδίο "Διαβουλεύσεις" αναρτήθηκαν προς διαβούλευση οι Τεχνικές Προδιαγραφές για: (28/09/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

H Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Πολυτεχνείο Κρήτης, Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων σας προσκαλούν στην ημερίδα "Υλοποίηση έργων βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης" την οποία διοργα..... (27/09/2016)

περισσότερα »

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ

Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (26/09/2016)

περισσότερα »

Επιστολή στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό Πολιτισμού για το θέμα της ΑΕΠΙ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας θέλει να πληροφορήσει τα μέλη του αλλά και να διαμαρτυρηθεί έντονα με επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος στο πρωθυπουργό και τον αρμόδιο  υπουργό για το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αθέτηση της κυβέρνησης να εισάγει στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, την κοινή συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους - πλην ΑΕΠΙ - που για πρώτη φο..... (22/09/2016)

περισσότερα »

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στη 81η Δ.Ε.Θ.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας στο πλαίσιο των συνεχών πρωτοβουλιών του για την ανάδειξη, την προώθηση και την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των Κερκυραϊκών επιχειρήσεων και στηρίζοντας έμπρακτα τον σημαντικότατο αυτό εκθεσιακό θεσμό, συμμετείχε με το περίπτερο 2 στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης [Δ.Ε.Θ.] η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Με ιστορία 80 χρόνων η ΔΕΘ αποτελεί διαχρονικά ένα από τα σημαντικότερα εκθεσιακά γεγονότα της Ελλάδος με διεθνή ακτινοβολία...... (21/09/2016)

περισσότερα »

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ ΑΠΟ 20-22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Το ΕΛΛΗΝΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ σε συνέχεια του προγράμματος ‘’ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’   διοργανώνει νέα επιχειρηματική αποστολή από   20-22 Νοεμβρίου 2016 στο Μιλάνο της Ιταλίας με στόχο την προώθηση ελληνικών προ'ι'όντων και υπηρεσιών στην Ιταλική αγορά. Για κάθε ελληνική εταιρεία που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην αποστολή θα εξασφαλιστούν στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους ιταλικών εταιρειών  ανάλογα με το επαγγελματικό προφίλ που θα μας έχει κοινοποιήσει, προκειμένου ..... (20/09/2016)

περισσότερα »

Σεμινάριο: «Παρουσίαση των Επιτυχημένων Μελετών Περίπτωσης (Success Stories) του έργου ADRIATinn»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σας προσκαλεί την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα: 6:00μ.μ., στο Σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ιόνιο Ακαδημία, Παλιά Πόλη Κέρκυρας, στο πλαίσιο του έργου «ADRIATinn: “An Adriatic Network for Advancing Research Development and Innovation towards the Creation of new Policies for Sustainable Competiveness and Technological Capacity of SMEs”» που συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος IPA Adriatic Διασυνοριακής Συνεργασίας (IPA Adriatic..... (19/09/2016)

περισσότερα »

Συνάντηση Προέδρου και ΔΕ της ΚΕΕ με τον Πρόεδρο της ΝΔ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Πρόεδρου της ΝΔ κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου καιτης Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕ, στον οποίο παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις της ..... (19/09/2016)

περισσότερα »

Συνάντηση με κ. Φούχτελ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, και στελέχη των επιμελητηρίων με τον ομοσπονδιακό υπουργό της Γερμανίας και επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ. Αντικείμενο των αλλεπάλληλων επαφών πο..... (19/09/2016)

περισσότερα »

Επετειακό Λεύκωμα Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

..... (19/09/2016)

περισσότερα »

Επίσκεψη Προέδρου του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κος. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης και ο Γ. Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κος Νίκος Χειρδάρης υποδέχτηκαν τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου κο Παντελή Αντωνιάδη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερώσει τη Δ.Ε του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες αλλά και για τις ενέργειες που έχει κάνει ο σύλλογος μέχρι τώρα [δικαστικές και όχι μόνο], καθώς και τις μελλοντικές ενέργειε..... (15/09/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Αυγούστου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (15/09/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Ιουλίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Ιουλίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (15/09/2016)

περισσότερα »

Γενική Συνέλευση ΚΕΕ στη Θεσσαλονίκη στις 10.9.2016

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα με την ΔΕΘ.   Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Αντώνης Παπαδεράκης ..... (13/09/2016)

περισσότερα »

Επιστολή της ΚΕΕ στον Πρωθυπουργό

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για την επιστολή που στάλθηκε από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζοντας προτάσεις για επενδυτικά έργα στη χώρα. Στην επιστολή αναλύονται έξι βασικοί τομείς της οικονομίας, στους οποίους πρέπει να δώσ..... (12/09/2016)

περισσότερα »

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη σας ενημερώνει για το υπόμνημα που στάλθηκε μέσω της ΚΕΕ για την Ελληνική Οικονομία ενόψει της ΔΕΘ με σκοπό την αξιοποίηση του Επιμελητηριακού Θεσμού προς τη σύνδεση Εκπαίδευσης – Απασχόλησης.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (08/09/2016)

περισσότερα »

Συνάντηση Προέδρου της ΚΕΕ με τον Πρωθυπουργό

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου μεταξύ του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου  της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο οποίος εκπροσώπησε τα Επιμελητήρια της χώρας παρουσιάζοντας στον πρωθυπουργό τις προτάσεις της επιμελητηρια..... (02/09/2016)

περισσότερα »

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Κέρκυρας με τον Υπουργό εργασίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, συμμετείχε εχθές το μεσημέρι σε συνάντηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με τον ΥπουργόΕργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γ. Κατρούγκαλο, παραθέτοντας τις θέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας για το μείζον θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας και της στήριξης της απασχόλησης..... (30/08/2016)

περισσότερα »

ΥΠΕΞ. Εμπορικές αποστολές της προσεχούς περιόδου - Επιχειρηματικές Αποστολές σε Καζακστάν, Στοκχόλμη, Τυνισία, Πολωνία και Ινδονησία.

Επιχειρηματικές Αποστολές σε Καζακστάν, Στοκχόλμη, Τυνισία, Πολωνία και Ινδονησία. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προγραμματίσει στο επόμενο χρονικό διάστημα 5 επιχειρηματικές αποστολές. Ενημέρωση για τις εν λόγω εκδηλώσεις έχει αποσταλεί ήδη εγκαίρως σε όλους τους επιχειρηματικούς φορείς και τα επιμελητήρια χώρας μας. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε όπως απευθύνεστε στην Β8 Δ/νση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του ΥΠΕΞ (23/08/2016)

περισσότερα »

Συγκρότηση εκλογικής επιτροπής για τη ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι την Τρίτη 9/8/2016 συνήλθε το εξ αναβολής Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μετά το έγγραφο με υπ.΄αριθμόν πρωτοκόλλου 103014/25-7-2016 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, εκ της Γενικής Διευθύνσεως Εσωτερικής Λειτουργίας, με τον χαρακτηρισμό ως εξαιρετικά επείγον, με σκοπό τον ορισμό εκπροσώπου - μέλους του Επιμελητηρίου Κέρκυρας , μετά του αναπληρωτή του , στην εκλογική επιτροπή του Επιμελητηρίου. Ο Πρό..... (11/08/2016)

περισσότερα »

Συμπλήρωση ερωτηματολογίου στο πλαίσιο έρευνας πεδίου για το έργο ECO- DESTINATIONS

Στο πλαίσιο του έργου με τίτλο Eco-Destinations: “Tourism in Synergy with Energy Efficiency: Creating Eco-Sustainable Tourism Destinations», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας IPA Cross Border Cooperation Ελλάδα Αλβανία 2007-2013, το Επιμελητήριο Κέρκυρας έχει αναλάβει τη συλλογή δεδομένων για τη διαμόρφωση της ετικέτας του αειφόρου τουρισμού για τη Κέρκυρα.   Ως προς τη συλλογή δεδομένων για την εκτίμηση δεικτών, προκύπτει η ανάγκη διεξαγωγής έρευνας πεδίου..... (03/08/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και ο ΕΦΕΠΑΕ ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα - Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020), σύμφωνα με την Α.Π. 1557/432Γ/Γ01 Απόφαση Ανάδειξης ΕΦΔ του Υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, πραγματοποιεί την επικαιροποίηση και τον εμπλουτισμό του υφιστάμενου Μητρώου Αξιολογητών. ..... (02/08/2016)

περισσότερα »

Νέα προνομιακά προγράμματα της ΔΕΗ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για τα νέα προνομιακά προγράμματα της ΔΕΗ τα οποία και ανακοίνωσαν τα στελέχη της επιχείρησης στην Κέρκυρα την περασμένη Πέμπτη. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν: ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ Λάζαρος Καραλάζος, ο διευθυντής Τύπου και ΜΜΕ Ανδρέας Πετσίνης, η διευθύντρια Πωλήσεων Παλάσα Αμανατίδου, η Διευθύντρια Κλάδου Πωλήσεων Πελοποννήσου Ηπείρου Θεώνη Αρβανιτάκη και ο διευθυντής του Καταστήματος Ιωαννίνων Γρηγόρης Βενέτης. Από πλευράς των ..... (01/08/2016)

περισσότερα »

Συμμετοχή στην Εθνική Επιτροπή Κρουαζιέρας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη ενημερώνει για την συμμετοχή του ως αναπληρωματικό μέλος εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος στην Εθνική Επιτροπή Κρουαζιέρας.               Η Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας συστάθηκε στις 14 Ιουλίου 2016 με κοινή απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεό..... (20/07/2016)

περισσότερα »

Πνευματικά Δικαιώματα

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη ενημερώνει για την πορεία των πνευματικών δικαιωμάτων Σχετ.: Η υπ΄ αριθ. 12/24.06.2016 Εγκύκλιος (αριθ. Πρωτ. 19421) Υπ. Εσωτερικών.   Επισυνάπτεται αυτούσια η σχετική αλληλογραφία.       Με εκτίμηση Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας       Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης  ..... (19/07/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Ιουνίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Ιουνίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (18/07/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Μαΐου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Μαΐου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (18/07/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Απριλίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Απριλίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (18/07/2016)

περισσότερα »

Ομιλία Προέδρου της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Σάμο.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη ενημερώνει για την ομιλία του Προέδρου της ΚΕΕ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο στη διευρυμένη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος στη Σάμο στις 9.7.2016.   Δείτε το επισυναπτόμενο αρχείο...... (15/07/2016)

περισσότερα »

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 15-09-2016

Σας γνωρίζουμε ότι στο νόμο 4403/2016 Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις των άρθρων 19, 20, 29, 30, 33, 35, 40 έως 46 της Οδηγίας 2013/34/ΕΕ σχετικά με «τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και συναφείς εκθέσεις επιχειρήσεων ορισμένων μορφών, την τροποποίηση της οδηγίας 2006/43/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και την κατάργηση των οδηγιών 78/660/ΕΟΚ και 83/349/ΕΟΚ του Συμβουλίου» (Ε.Ε. L 189 της 29ης Ιουνίου 2013) κα..... (13/07/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΊΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΑΒΙΚΌ ΚΌΣΜΟ ΑΠΌ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΈΣ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΎΝ ΝΑ ΈΛΘΟΥΝ ΣΕ ΕΠΑΦΉ ΜΕ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΌΜΕΝΑ ΜΈΛΗ ΣΤΙΣ ΑΡΑΒΙΚΈΣ ΧΏΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΊΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΏΝ ΈΡΓΩΝ, ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΎΣ ΤΟΜΕΊΣ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ   Αναγνωρίζοντας την σημασία της μεταφοράς γνώσης στην οικονομική ευρωστία και βιώσιμη ανάπτυξη, και σε συνέχεια των προσπαθειών του για προσφορά υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στα μέλη του, το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την πρωτοβουλία του σχετικά με την μεταφορά τεχνογνωσίας στον Αραβικό κόσμο από τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να έλθουν σε επαφή με τα ενδιαφερόμενα μέλη στις..... (07/07/2016)

περισσότερα »

Απάντηση από ΚΕΕ για το θέμα των σκουπιδιών στη Κέρκυρα

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης πέραν των επαφών που είχε με φορείς της Κέρκυρας, με παράσταση αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς το Δήμαρχο και προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, έθεσε το θέμα και στη Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.   Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Οικονομικός Επόπτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, για την απαράδεκτη κατά..... (06/07/2016)

περισσότερα »

ΕΕΔΕ: Ξεκινά στην Κέρκυρα ο 3ος κύκλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Έπειτα από 27 χρόνια επιτυχημένης πορείας του προγράμματος, με περισσότερες από 2.000 εταιρίες που έχουν εμπιστευθεί την εκπαίδευση των στελεχών τους και περισσότερα από 4.200 στελέχη που έχουν αποφοιτήσει πανελλαδικά σε 26 πόλεις, η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας ανακοινώνει την έναρξη του 3ου κύκλου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 στην Κέρκυρα.   Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμ..... (01/07/2016)

περισσότερα »

Άμεση Παρέμβαση για το θέμα των σκουπιδιών

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης απευθύνθηκε προς τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κο. Κωνσταντίνο Μίχαλο ζητώντας την συμβολή του και την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης μέσω της ΚΕΕ για το μείζον θέμα των σκουπιδιών που διαδραματίζεται στη Κέρκυρα το τελευταίο διάστημα.   Η έκκληση είναι δραματική προς τον κο. Κωνσταντίνο Μίχαλο μιας και έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι και δυστυχώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα να υπάρχει η πρόθεση κ..... (29/06/2016)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Κέρκυρας στην 81η ΔΕΘ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρόκειται να συμμετάσχει στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα λάβει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης που διοργανώνεται από την HELEXPO στις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.   Φέτος το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, αφού μεγάλες αγορές του εξωτερικού της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμ..... (29/06/2016)

περισσότερα »

Απεμπλοκή της ρύθμισης των 100 δόσεων από τα χρέη «νέας γενιάς»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη ενημερώνει για την επιστολή όπου εστάλη εκ μέρους της ΚΕΕ και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, με την οποία ζητεί την τροποποίηση του ισχύοντος νόμου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, προκειμένου να αποφευχθεί η έκπτωση από τη ρύθμιση χιλιάδων επιχειρήσεων. ..... (29/06/2016)

περισσότερα »

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17

Ο ΟΑΕΔ δραστηριοποιείται στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τη λειτουργία 51 Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας, 29 Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) μεταλυκειακού επιπέδου και 30 Γραφείων Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΓΔΕΕ) με την αγορά εργασίας που μόλις ξεκίνησαν να λειτουργούν στις εκπαιδευτικές του δομές. Σύμφωνα με το Ν. 4186/2013 το σχολικό έτος 2014-15 θα ξεκινήσει η λειτουργία ισάριθμων ΣΕΚ ΟΑΕΔ (Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης) εν..... (29/06/2016)

περισσότερα »

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Νο 11/2016 του Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προκηρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές , που θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου (Εθνική οδός Κέρκυρας – Παλαιοκαστρίτσας Περιοχή ΚΟΝΤΟΚΑΛΙ Κέρκυρας- Διοικητικές Υπηρεσίες - Ισόγειο) στις 30 Ιουνίου 2016 ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ, για την ανάδειξη αναδόχου εκμετάλλευσης κυλικείου – καφέ – σνακ μπαρ του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας ,με κριτήριο κατακύρωσης το μεγαλύτερο μηνιαίο μίσθωμα και χρονική διάρκεια πέντε ετώ..... (17/06/2016)

περισσότερα »

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει για τη δημιουργία ενός νέου τουριστικού οδηγού όπου μπορείτε να διαφημίσετε δωρεάν την επιχείρησή σας. Αποτελείται από ένα λεύκωμα, σελίδα στο Facebook και μια ιστοσελίδα και συγκεκριμένα την www.superguide.eu.Αν έχετε κατάλυμα ,Εστιατόριο, Bar, Ενοικιαζόμενα Αυτοκίνητα, Ενοικιάσεις σκαφών μπορείτε εύκολα μέσω της ιστοσελίδας http://superguide.eu/el/accommodation/  να παρουσιάσετε δωρεάν την επιχείρησή σας, να την..... (14/06/2016)

περισσότερα »

Η Google «ταξιδεύει» στην Κέρκυρα

Η Google παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» για το 2016 σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ. Με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, η Google συνεχίζει για τρίτη χρονιά την πρωτοβουλία με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών του τουρισμού.  Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια σε 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διάρκειας 1 - 1,5 ώρα. ...... (13/06/2016)

περισσότερα »

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Σλοβάκικης Δημοκρατίας στο Επιμελητήριο

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε εχθές ο Πρέσβης της Σλοβάκικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Peter Michalko στο Επιμελητήριο Κέρκυρας, όπου τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης καθώς και ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Μεταλληνός.  O Σλοβάκος Πρέσβης ενημέρωσε εκτενώς για την οικονομική κατάσταση της χώρας του, για τις παραγωγικές δυνατότητες της Σλοβακίας, για τον τουρισμό και τα τοπικά προϊόντα. Από τη μεριά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου περιέγραψε την..... (10/06/2016)

περισσότερα »

Επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού

  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων ΚΕΕ με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη ενημερώνει για την επιστολή όπου εστάλη εκ μέρους της ΚΕΕ και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γεώργιο Σταθάκη, αναφορικά με την κατάθεση του σχεδίου του νέου αναπτυξιακού νόμου στη Βουλή όπου η επιμελητηριακή κοινότητα δυστυχώς διαπίστωσε πως οι προτάσε..... (09/06/2016)

περισσότερα »

Η Google «ταξιδεύει» στην Κέρκυρα

Η Google παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» για το 2016 σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ. Με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, η Google συνεχίζει για τρίτη χρονιά την πρωτοβουλία με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών του τουρισμού.    Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια σε 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διάρκειας 1 - 1,5 ώρα..... (08/06/2016)

περισσότερα »

Απομακρυσμένη Ψηφιακή Υπογραφή από το Επιμελητηρίο Κέρκυρας για τις Επιχειρήσεις

Ψηφιακή Υπογραφή    Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για τη δημιουργία ενός νέου τμήματος στο χώρο του Επιμελητήριο Κέρκυρας,  της Ψηφιακής Υπογραφής που από σήμερα θα λειτουργεί ως νέα υπηρεσία στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο Κέρκυρας προς τα μέλη του. Η εφαρμογή της Ψηφιακής Υπογραφής χαρακτηρίζεται ως ένα «εργαλείο» που μειώνει στο ελάχιστο τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και προσφέρει έναν εύχρηστο, γρήγορο, απόλυτα ασφαλ..... (07/06/2016)

περισσότερα »

Τελετή Απονομής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κέρκυρας η Τελετή Απονομής του 1ου κύκλου Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων που πραγματοποιείται στην Κέρκυρα από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Επιμελητήριο.   Στην Τελετή Απονομής παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας, ο κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης, ο Επιστημονικός Συντονιστής του Προγράμματος της ΕΕΔΕ, Καθηγητής Πέτρος Μάλλιαρης, ο..... (06/06/2016)

περισσότερα »

Παράταση καταληκτικών προθεσμιών ηλεκτρονικής υποβολής επενδυτικών σχεδίων για τις δράσεις «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ» και «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων»

  Κατόπιν συνεχών αιτημάτων όπου δέχτηκε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού από τα κατά τόπους Επιμελητήρια της χώρας μας και από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, αποφάσισε την παράταση των καταληκτικών προθεσμιών ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων για τις δράσεις «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» και «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τ..... (06/06/2016)

περισσότερα »

Διαβούλευση τεχνικών προδιαγραφών προμήθειας «αλεύρου για όλες τις χρήσεις» για τις ανάγκες του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής "ΤΕΒΑ".

Σας γνωρίζουμε ότι στην ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων www.promitheus.gov.gr στο πεδίο "Διαβουλεύσεις" βρίσκονται αναρτημένες οι Τεχνικές Προδιαγραφές για Αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε συσκευασία 1kg, που θα διανεμηθεί σε απόρους για την κάλυψη των επισιτιστικών αναγκών τους. Οι ανωτέρω τεχνικές προδιαγραφές συντάχθηκαν από την Υπηρεσία μας στα πλαίσια της συνδρομής, που μας ζητήθηκε από Περιφέρειες της χώρας που υλοποιούν το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρ..... (03/06/2016)

περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΠΑΝΕΚ

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας  ενημερώνει τα μέλη του, ότι η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου & Ιονίων Νήσων ως εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ αναλαμβάνει επίσημα τη διαχείριση των τεσσάρων νέων προγραμμάτων του ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 που έχουν ήδη προκηρυχθεί (11-02-2016), με την υπογραφή της σύμβασης για την ανάθεση του έργου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και του ΕΦΕΠΑΕ.   Πιο συγκεκ..... (01/06/2016)

περισσότερα »

Φεστιβάλ Τουρισμού 2016 στη Θεσσαλονίκη

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Τουρισμού για το έτος 2016 που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 26 – 29 Μαΐου. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας έλαβε μέρος στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Τουριστικό προϊόν της Κέρκυρας και προβάλλοντάς το τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.   Το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε από τον Α΄ Αντιπρόεδρο  του κ. Καλούδη Σπύρο καθώς και από το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό της ΑΝΕΤΕΚ κα Κόλλα Κων/να και κα Μπορτ..... (31/05/2016)

περισσότερα »

ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Η ψηφιακή υπογραφή εξασφαλίζει την εγκυρότητα ενός ηλεκτρονικού εγγράφου, δηλαδή προστατεύει την αυθεντικότητα και την ακεραιότητά του. Επίσης, σε συνδυασμό με τη χρονοσήμανση εξασφαλίζει επιπλέον τη μη αποποίηση ευθύνης του υπογράφοντα. Η ψηφιακή υπογραφή επιτρέπει στον παραλήπτη ενός εγγράφου να επαληθεύσει την ταυτότητα του υπογράφοντος (αυθεντικοποίηση) και να διασφαλίσει ότι το περιεχόμενό του δεν έχει παραποιηθεί (ακεραιότητα). (31/05/2016)

περισσότερα »

Πρόσκληση στην Τελετή Απονομής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σας προσκαλεί στην Τελετή Απονομής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (1η σειρά) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.00 στο Επιμελητήριο της Κέρκυρας. (30/05/2016)

περισσότερα »

Ανακοίνωση για την σύσταση του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account)

  Το Επιμελητήριο Κέρκυρας σας ενημερώνει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν οι όροι σύστασης του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού (Escrow Account) του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο οποίος θα ενεργοποιηθεί τις με την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης από τον κ. Χαρίτση.   Ο Ανοιχτός Καταπιστευτικός Λογαριασμός αφορά στους δικαιούχους των δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτ..... (26/05/2016)

περισσότερα »

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου Κέρκυρας με την Πρέσβειρα Πολωνίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, παρευρέθηκε χθες στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο ως επίσημος προσκεκλημένος της Πρέσβειρας της Πολωνίας κας. AnnaBarbarzak, στην εκδήλωση εορτασμού της Επίσημης Εθνικής Ημέρας Διακήρυξης του Συντάγματος της Πολωνίας. Στη συνάντηση έδωσαν το παρών ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας κ. AntoniMacierewicz, ο επί των δημοσίων σχέσεων της Πρεσβείας και Υπαρχηγός της Διπλωματικής Αποστολής κ. WojciechFlera, ο Δήμαρχος Κέρκυρας ..... (25/05/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Μαρτίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Μαρτίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (23/05/2016)

περισσότερα »

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΗΝΟΣ Φεβρουαρίου 2016. Σχετ. : Ν. 4305/2014

Σχετ. : Ν. 4305/2014 Δημοσίευση των στοιχείων εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Επιμελητηρίου Κέρκυρας μηνός Φεβρουαρίου 2016. Δημοσιεύονται τα προϋπολογισθέντα, βεβαιωθέντα και εισπραχθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου και τα προϋπολογισθέντα, ενταλματοποιηθέντα και πληρωθέντα ποσά ανά Κωδικό Αριθμό Εξόδου. Δείτε τα επισυναπτόμενα αρχεία........ (23/05/2016)

περισσότερα »

Η Google «ταξιδεύει» στην Κέρκυρα

Η Google παρουσιάζει την πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» για το 2016 σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κέρκυρας, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τον ΕΟΤ και τον ΣΕΤΕ. Με ένα ενισχυμένο πρόγραμμα εκπαιδεύσεων, η Google συνεχίζει για τρίτη χρονιά την πρωτοβουλία με στόχο να ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητες των επαγγελματιών του τουρισμού.    Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια σε 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα, διάρκειας 1 - 1,5 ώρα..... (18/05/2016)

περισσότερα »

Συμμετοχή Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης σας ενημερώνει ότι το Επιμελητήριο Κέρκυρας πρόκειται να συμμετάσχει στο 2ο Φεστιβάλ Τουρισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί  στη Θεσσαλονίκη από 26 έως 29.05.16. Στόχος της συμμετοχής μας στο φεστιβάλ είναι η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της πόλης μας και η προβολή του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Το φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας (μεταξύ Βασιλικού Θεάτρου και Μακεδονία Παλλάς). Η έκθεση, μ..... (11/05/2016)

περισσότερα »

ΠΟΙΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα σήμερα είναι από τις χώρες