ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
31/05/2012
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ
πατήστε για μεγέθυνση

ARGENTINI_F1981807778.JPG

Δελτίο Τύπου 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας επισκέφθηκε την Τετάρτη 30/5/2012 ο Πρέσβης της Αργεντινής στην Αθήνα, κ. Jorge Alejandro Mastropietro συνοδευόμενος απο τον Πρόξενο  για θέματα Πολιτισμού κ. Marton Lafforgue.

 Τον  κ. Πρέσβη υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης καθώς και ο Β Αντιπρόεδρος κ. Παύλος Μεταλληνός. 

Ο κ. Mastropietro  ανέφερε ότι η επίσκεψή του   εντάσσεται στην προσπάθεια για παραπέρα σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Κέρκυρας και Αργεντινής ,καθώς και στην δημιουργία ενος ρεύματος συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών. 

 Κατά την διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα, αναδείχθηκαν τα κοινά σημεία των δυο λαών, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε απο το κ. Χονδρογιάννη στα τοπικά προϊόντα της Κέρκυρας, στην πορεία της τουριστικής περιόδου η οποία διαρκώς συρρικνώνεται λόγω της κατάστασης στην Ευρώπη γενικότερα,  καθώς και στην δυσχέρεια στην οποία βρίσκεται η τοπική αγορά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής αστάθειας. 

Ο κ. Χονδρογιάννης ζήτησε απο τον κ. Πρέσβη να φέρει το Επιμελητήριο σε επαφή με το Ελληνο-Αργεντινέζικο Επιμελητήριο , ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια βάση για να ενημερώσει τα μέλη του Επιμελητηρίου και να ξεκινήσουν προσπάθειες εμπορικής και τουριστικής  συνεργασίας μεταξύ των δυο λαών.

  Μετά το πέρας της συζήτησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών ενώ ο κ. Χονδρογιάννης απηύθυνε πρόταση στον κ. Πρέσβη να επισκεφθεί το νησί μας το επόμενο Πάσχα ως προσκεκλημένος του Επιμελητηρίου.                         

                        Κέρκυρα  31-5-2012  

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή