ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
«ΓΝΟΥΣ ΠΡΑΤΤΕ» - Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών Δεκεμβρίου 2023
10/01/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Με τις θερμότερες ευχές μας για το νέο έτος!

« Γ Ν Ο Υ Σ   Π Ρ Α Τ Τ Ε »

Δελτίο Επιχειρηματικών Πληροφοριών

 

Δεκέμβριος 2023

Διεθνές τεχνολογικό φόρουμ “Web Summit” – Πορτογαλία

 

Η 8η διοργάνωση του διεθνούς τεχνολογικού φόρουμ, “Web Summit”, πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 16 Νοεμβρίου στη Λισσαβώνα. Συμμετείχαν περί τις 2.600 νεοφυείς επιχειρήσεις και περί τους 900  επενδυτές. Το φόρουμ προσέλκυσε περισσότερους από 70 χιλ. επισκέπτες από 150 χώρες.

 

Η Ελλάδα συμμετείχε στο φετινό Web Summit με περίπτερο στο οποίο φιλοξενήθηκαν 10 νεοφυείς επιχειρήσεις, απόρροια της συνεργασίας μεταξύ της Enterprise Greece και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Θερμοκοιτίδα Θ.Ε.Α.), με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

 

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία δικτύωσης με επενδυτές, πιθανούς πελάτες, εμπειρογνώμονες και άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις από το διεθνές οικοσύστημα καινοτομίας. Με μέριμνα του Γραφείου ΟΕΥ Λισσαβώνας, διοργανώθηκαν συναντήσεις με εκπροσώπους των οικοσυστημάτων καινοτομίας άλλων χωρών και με επενδυτές από την Αυστρία.

 

 

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη της Enterprise Greece.

 

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Λισσαβώνας

 

 

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “European Authentic Taste - Let’s Eat” – Γαλλία

 

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ενημέρωσης και προώθησης αγροτικών προϊόντων, “European Authentic Taste - Let’s Eat”, πραγματοποιήθηκε, στο τέλος Νοεμβρίου, εκδήλωση στην κεντρική αγορά τροφίμων του Παρισιού, Regis, με στόχο την ενημέρωση γαλλικών εταιρειών εισαγωγής και διανομής φρούτων και αλλαντικών.

 

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η κοινοπραξία αγροτικών συνεταιρισμών Ημαθίας και το ιταλικό Ινστιτούτο αλλαντικών. Η ελληνική κοινοπραξία περιλαμβάνει οκτώ μεγάλους αγροτικούς συνεταιρισμούς και, μέσω του προγράμματος, προωθεί στην ευρωπαϊκή αγορά ροδάκινα, νεκταρίνια, μήλα, κεράσια και ακτινίδια.

 

Η καμπάνια απευθύνεται στους καταναλωτές, στα μέσα ενημέρωσης και στους επαγγελματίες HoReCa, με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής, που αποτελεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα.

 

 

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο του ευρωπαϊκού προγράμματος.

 

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Παρισίων

 

 

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Mediterranean Combo” – Ισπανία

 

Κατά το διάστημα 20 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Ισπανία (Μαδρίτη και Βαλένθια) δειγματοδιανομές κηπευτικών προϊόντων και λωτού, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος ενημέρωσης και προώθησης φρούτων και

λαχανικών στην εσωτερική αγορά της ΕΕ με διακριτικό τίτλο “MEDITERRANEAN COMBO”.

 

Φορείς υλοποίησης του εν λόγω προγράμματος είναι επτά αγροτικοί συνεταιρισμοί από την Κρήτη που προωθούν κηπευτικά (ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, μελιτζάνα) και ο ισπανικός Σύνδεσμος Λωτού που προωθεί το συγκεκριμένο φρούτο.

 

Οι εν λόγω δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε 5 σημεία πώλησης στη Βαλένθια και σε 6 στη Μαδρίτη, όπου εκπαιδευμένοι Ισπανοί προωθητές ενημέρωναν τους καταναλωτές προσφέροντάς τους φυλλάδιο του προγράμματος και δωρεάν δείγμα των προωθούμενων προϊόντων, από ειδικά σχεδιασμένο stand τοποθετημένο σε ευδιάκριτο και ευπρόσιτο μέρος σε κάθε σημείο πώλησης.

 

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.

 

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Μαδρίτης

 

 

Διεθνής Έκθεση “ADIFE” – ΗΑΕ

 

Το τριήμερο 27-29 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Αμπού Ντάμπι η 2η Διεθνής έκθεση τροφίμων “Abu Dhabi International Food Exhibition” (ADIFE), που είναι η διάδοχος της “SIAL Middle East”.

 

Η ADIFE προσέλκυσε 550 εκθέτες από 52 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που εκπροσωπήθηκε από τέσσερεις εταιρείες. Η συμμετοχή τριών εξ αυτών διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη συνδρομή της Great Exhibitions.

 

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.

 

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Ντουμπάι

 

 

Ελληνογερμανικό φόρουμ τροφίμων – Ελλάδα

 

Η εκδήλωση «Νέοι εξαγωγικοί ορίζοντες για την αγροδιατροφή – προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας στη γερμανική αγορά» έλαβε χώρα στις 28 και 29 Νοεμβρίου στη Φλώρινα, με συνδιοργανωτές το Ελληνο-Γερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο (AHK), την εταιρεία BASF Hellas, το Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου, την Enterprise Greece και το Επιμελητήριο Φλώρινας, υπό τον κεντρικό συντονισμό του Germany Trade and Invest. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του.

 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων, κ. Κ. Μπαγινέτας, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, όπως και εκπρόσωποι των διοργανωτών και των χορηγών.

 

Στη διάρκεια του φόρουμ έλαβαν χώρα Β2Β συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων, όπου διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύναψης μεταξύ τους εμπορικών συνεργασιών.

 

Λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στην πύλη Agora.

 

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Βερολίνου

 

 

 

Εκδήλωση για την ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων – Ηνωμένο Βασίλειο

 

Στις 30 Νοεμβρίου, το Γραφείο ΟΕΥ Λονδίνου διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση της ελληνικής αγοράς πολυτελών ακινήτων σε γκαλερί σύγχρονης τέχνης στο κεντρικό Λονδίνο, σε συνεργασία με την Enterprise Greece, το Γραφείο ΕΟΤ Λονδίνου και το βρετανικό περιοδικό ακινήτων πολυτελείας, Abode2.

 

Ο Έλληνας Πρέσβυς απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις των εκπροσώπων Enterprise Greece και Γραφείου ΕΟΤ Λονδίνου για τις ευκαιρίες της ελληνικής κτηματαγοράς και τους πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς. Έμφαση δόθηκε στη δικτύωση με τους παριστάμενους (περί τους 300), μεταξύ των οποίων επαγγελματίες του χώρου (μεσίτες ακινήτων, αρχιτέκτονες, ταξιδιωτικοί πράκτορες), ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, επιχειρηματίες και επενδυτές ακινήτων.

 

 

Παράλληλα, το περιοδικό Abode2 εξέδωσε τεύχος – αφιέρωμα στην Ελλάδα με καταχωρίσεις φωτογραφιών εξωφύλλου και οπισθοφύλλου, καθώς και φιλοξενία άρθρων σχετικών με την ελληνική αγορά πολυτελών ακινήτων.

 

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Λονδίνου

 

 

Μνημόνιο Συνεργασίας ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. με μολδαβική ENERGOCOM

 

Στις 30 Νοεμβρίου η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με την κρατική εταιρεία προμήθειας φυσικού αερίου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, “SA Energocom”, στο οποίο επαναλαμβάνεται η δέσμευση των μερών για εντατικοποίηση της συνεργασίας στον τομέα της προμήθειας φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς και του συντονισμού της χρήσης υποδομών αποθήκευσης και μεταφοράς φυσικού αερίου.

 

Πηγή: Γραφείο ΟΕΥ Βουκουρεστίου

 

 

Διεθνής έκθεση “Egypt Defence Expo” – Αίγυπτος

 

Στην 3η διεθνή έκθεση αμυντικού εξοπλισμού “Egypt Defence Expo” (EDEX 2023), που πραγματοποιήθηκε στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο της Αιγύπτου μεταξύ 4 και 7 Δεκεμβρίου, προβλήθηκαν προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας στους τομείς άμυνας και ασφάλειας. Η έκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και προσελκύει ως εκθέτες περισσότερες από 400 κορυφαίες εταιρείες του κλάδου από όλο τον κόσμο.

 

Η ελληνική αποστολή, υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υποστηρίχθηκε από την Enterprise Greece. Το ελληνικό περίπτερο φιλοξένησε 8 εταιρείες αμυντικού εξοπλισμού.

 

Λεπτομέρειες για την έκθεση είναι διαθέσιμες εδώ.  

 

 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή