ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
IKA ETAM Αρ. Διακ. Λ30/ΠΥ/5/26-03-14 ''ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (MIS) ΤΟΥ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ''
06/05/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Διοίκηση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ανακοινώνει ότι προκηρύσσει Διεθνή Ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά σε ΕΥΡΩ για το έργο με αντικείμενο «ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ (MIS) ΤΟΥ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Οργανωτική Αναδιοργάνωση και Λειτουργικός Ανασχεδιασμός του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Ανάπτυξη Συστήματος Διοικητικής Πληροφόρησης» (ΥΠΟΕΡΓΟ 2 & 3 αυτής) η οποία είναι ενταγμένη στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με κωδικό MIS 370533 με δικαίωμα προαίρεσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για τη παροχή υπηρεσιών συντήρησης για το λογισμικό και τον εξοπλισμό του εν λόγω έργου για τρία (3) έτη μετά το πέρας της προβλεπόμενης περιόδου εγγύησης τους.

Αριθμός Διακήρυξης: Λ30/ΠΥ/5/26-03-14
Αρ. Φακ.: ΦΠΥ12/14

Αντικείμενο του έργου: Συνοπτικά το προς υλοποίηση έργο, περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
1.  Εκπόνηση Μελέτης Εφαρμογής / Ανάλυση Απαιτήσεων. (Υποέργο 2 της ενταγμένης πράξης)
2.  Προμήθεια Εξοπλισμού και Αδειών χρήσης (Υποέργο 3 της ενταγμένης πράξης)
            a.   Των απαραίτητων εξυπηρετητών και των αδειών χρήσης του λογισμικού εξυπηρετητών.
            b.   Του Storage Area Network (SAN)
            c.   Των αδειών λογισμικού  Συστήματος Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Β.Ι.)
3.  Υλοποίηση Πληροφοριακού Συστήματος Διοικητικής Πληροφόρησης για το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ (Υποέργο 2 της ενταγμένης πράξης)
-  Ανάπτυξη υποδομής Αποθήκης Δεδομένων, εξαγωγής, μετασχηματισμού και φόρτωσης των πρωτογενών δεδομένων και δημιουργία μηχανισμών ανατροφοδότησής με δεδομένα.
-   Ανάπτυξη επιχειρηματικών εννοιών που θα καλύπτουν το εύρος της επιθυμητής πληροφόρησης της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
 -  Ανάπτυξη μηχανισμών αναφορών που θα καλύπτουν τις βασικές ανάγκες πληροφόρησης της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
4.   Ολοκλήρωση (integration) του Πληροφοριακού Συστήματος. (Υποέργο 2 της ενταγμένης πράξης)
-  Υλοποίηση όλων των ενεργειών για την επιτυχή ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος, οι οποίες περιλαμβάνουν την εγκατάσταση του αναπτυχθέντος λογισμικού στον εξοπλισμό του συστήματος, καθώς και την προετοιμασία των δεδομένων του συστήματος που είναι απαραίτητα για την θέση σε λειτουργία (επικαιροποίηση δεδομένων Αποθήκης Δεδομένων, δημιουργία λογαριασμών χρηστών, δικαιωμάτων πρόσβασης, κλπ)
5.   Εκπαίδευση των χρηστών του πληροφοριακού συστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. (Υποέργο 2 της ενταγμένης πράξης)
-   Παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης στους διαχειριστές και του προχωρημένους χρήστες του πληροφοριακού συστήματος Διοικητικής Πληροφόρησης (MIS) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
6.   Πιλοτική Λειτουργία συστήματος. (Υποέργο 2 της ενταγμένης πράξης)
-    Εγκατάσταση και Πιλοτική Λειτουργία Συστήματος για δύο (2) μήνες. Η Πιλοτική Λειτουργία αναφέρεται στο πρώτο στάδιο της πραγματικής λειτουργίας του Συστήματος:
·  για ένα προκαθορισμένο, σύντομο χρονικό διάστημα
·  χρησιμοποιώντας ένα αντιπροσωπευτικό υποσύνολο του εξοπλισμού του Συστήματος
· με τη συμμετοχή μιας περιορισμένης, αλλά αντιπροσωπευτικής ομάδας χρηστών, καλύπτοντας το σύνολο των επιχειρησιακών διαδικασιών
·  καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των λειτουργιών του Συστήματος
·  χρησιμοποιώντας το σύνολο των επιχειρησιακών δεδομένων του Συστήματος.
7.   Υπηρεσίες υποστήριξης – έναρξη παραγωγικής λειτουργίας. (Υποέργο 2 της ενταγμένης πράξης)
-   Υποστήριξη Παραγωγικής Λειτουργίας Συστήματος για έξι (6) μήνες στο σύνολο των προβλεπομένων εγκαταστάσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (κεντρικές και περιφερειακές μονάδες). Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πιλοτικής λειτουργίας αρχίζει η περίοδος παραγωγικής λειτουργίας. Στην περίοδο παραγωγικής λειτουργίας το σύστημα θα εγκατασταθεί αι θα λειτουργήσει σταδιακά σε πραγματικές συνθήκες εργασίας στο σύνολο των οργανικών μονάδων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 

CPV: 72.00.00.00-5, 48.00.00.00-8, 30.23.73.00-2

Προϋπολογισμός: Ο προϋπολογισμός του έργου το οποίο αποτελείται από τα Υποέργα 2 και 3, ανέρχεται στο ποσό των εννιακοσίων χιλιάδων τετρακοσίων ογδόντα τριών ευρώ (€ 900.483,00) συμπ/νου ΦΠΑ 23% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: € 732.100,00) χωρίς δικαίωμα προαίρεσης και στο ποσό των 1.035.555,45€ συμπ/νου ΦΠΑ 23% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: € 841.915,00) με δικαίωμα προαίρεσης.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Διοικητική Μεταρρύθμιση», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, από το ΕΚΤ και από Εθνικούς Πόρους.

Οι δαπάνες του Έργου πλην της δαπάνης του δικαιώματος προαίρεσης (κοινοτική συνδρομή και εθνική συμμετοχή) θα βαρύνουν το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και συγκεκριμένα τον κωδικό Έργου: 2012ΣΕ03480496.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ημεδαπά ή αλλοδαπά ή Ενώσεις φυσικών ή/και νομικών προσώπων ημεδαπών ή αλλοδαπών, που:
·    είναι εγκατεστημένα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή
·    είναι εγκατεστημένα στα κράτη – μέλη της Συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) ή
·   είναι εγκατεστημένα στα κράτη – μέλη που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία περί Δημοσίων Συμβάσεων (Σ.Δ.Σ.) του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα με το Ν. 2513/97 (ΦΕΚ Α΄139) υπό τον όρο ότι η σύμβαση καλύπτεται από την Σ.Δ.Σ. – ή
·       είναι εγκατεστημένα σε τρίτες χώρες που έχουν συνάψει ευρωπαϊκές συμφωνίες με την Ε.Ε. ή
·      έχουν συσταθεί με τη νομοθεσία κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή του ΕΟΧ ή του κράτους – μέλους που έχει υπογράψει τη Σ.Δ.Σ. ή της τρίτης χώρας που έχει συνάψει ευρωπαϊκή συμφωνία με την Ε.Ε. και έχουν την κεντρική τους διοίκηση ή την κύρια εγκατάστασή του ή την έδρα τους στο εσωτερικό μιας εκ των ανωτέρω χωρών

τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.

Οι ενώσεις προσώπων δεν υποχρεούνται να περιβληθούν ορισμένη νομική μορφή για την υποβολή της προσφοράς τους. Ωστόσο, σε περίπτωση που το προκηρυσσόμενο με την παρούσα Έργο κατακυρωθεί σε ένωση προσώπων, η Αναθέτουσα Αρχή δικαιούται, εφ’ όσον το θεωρήσει αναγκαίο για την ικανοποιητική εκτέλεση της Σύμβασης, να ζητήσει από την ένωση να περιβληθεί ορισμένη νομική μορφή και η ένωση, στην περίπτωση αυτή, υποχρεούται να το πράξει. Κατά τα λοιπά, για τις ενώσεις προσώπων ισχύουν τα αναφερόμενα σχετικά στο ΠΔ 118/07.

Γλώσσα: Ελληνική

Εγγυήσεις που απαιτούνται: Όσοι λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, υποχρεούνται να καταθέσουν εγγύηση συμμετοχής υπέρ του συμμετέχοντος για ποσό που θα καλύπτει το 5% της συνολικής προϋπολογισθείσης δαπάνης με ΦΠΑ (εμπεριέχεται και το δικαίωμα προαίρεσης) ήτοι ποσό 51.777,77€.

Όροι πληρωμής: όπως αναφέρονται στην διακήρυξη.

Ημερομηνία λήξης κατάθεσης των προσφορών στις: 23/05/14 ημέρα Παρασκευή και ώρα 10.30 π.μ ( Αγ.Κων/νου 16 3ος όροφος Γρ. 5).

Ημερομηνία Διενέργειας: 23/05/14 ημέρα Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ

Άτομα που επιτρέπεται να παρευρίσκονται κατά το άνοιγμα των προσφορών:
Ο νόμιμος εκπρόσωπος του Προσφέροντα, ή πρόσωπο εξουσιοδοτημένο από τον Προσφέροντα ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του, ή, σε περίπτωση ένωσης προσώπων, πρόσωπο εξουσιοδοτημένο από όλα τα μέλη της ένωσης.

Ημερομηνία αποστολής για δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ: 26/03/14

Ημερομηνία δημοσίευσης της Δ/ξης στο τεύχος Διακηρύξεων Δημοσίων Συμβάσεων της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως: 28/03/14.

Ημερομηνία δημοσίευσης της Δ/ξης στον Ελληνικό τύπο: 29&31/03/14

Τα πλήρη έγγραφα της διακήρυξης καθώς και τυχόν συμπληρωματικές πληροφορίες/διευκρινήσεις θα διατίθενται και σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ: http://www.ika.gr/gr/infopages/supplies/diak.cfm.

Η διενέργεια του διαγωνισμού θα γίνει δημόσια ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής του Διαγωνισμού, στα γραφεία της Δ/νσης Προμηθειών & Χημικών Υπηρεσιών (Αγ. Κων/νου 16, 7ος όροφος).

Πληροφορίες δίδονται όλες τις εργάσιμες ημέρες από 08:00 π.μ. έως 15:00. μ.μ., στη Δ/νση Προμηθειών και Χημικών Υπηρεσιών, Αγ. Κων/νου 16 3ος όροφος, γραφείο 5. Αρμόδια κ. Σ. Γενιτσαροπούλου, τηλ. 210.5213649.

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
1x1
velos Ανακοίνωση Μετάθεσης ημερομηνίας Διενέργειας Διαγωνισμού ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (15/05/2014)