αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I www.corfucci.gr I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
[Όλες]
Τουρισμός
Εξωστρέφεια
Ενέργεια
Περιβάλλον
Επιχειρήσεις
Νομοθεσία
Κέρκυρα
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
[Όλοι]
Χονδρογιάννης Γεώργιος
Γαλιατσάτος Θεόδωρος
Πανδή Νικολέττα
Νικολούζος Κωνσταντίνος
Σαμοΐλης Στέφανος
Βάκη Φωτεινή
Γκίκας Στέφανος
Γκερέκου Άντζελα
Παυλίδης Κωνσταντίνος
Ραιδεστινός Γεώργιος
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ»
 
Γκερέκου Άντζελα
πατήστε για μεγέθυνση

Η Άντζελα Γκερέκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σε ειδικά προγράμματα.
Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι. Έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Γνωρίζει Αγγλικά , Ιταλικά και Γαλλικά.
Εξελέγη Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κέρκυρας, στις Εθνικές Εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012. Το 2005 εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε διαδοχικά τους Τομείς Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού και Τουρισμού. Μετά τις Εθνικές Εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και το σχηματισμό Κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε τη θέση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, στην οποία παρέμεινε μέχρι το Μάιο του 2010.
Τον Ιούνιο του 2014 ανέλαβε τη θέση της Υφυπουργού Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Βουλής που προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές του 2004, η Άντζελα Γκερέκου υπήρξε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Ιαπωνίας. Στη Βουλή που προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές του 2009, η Άντζελα Γκερέκου ήταν μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας μεταξύ των Κοινοβουλίων Ελλάδας και Βραζιλίας. Στη Βουλή που προέκυψε από τις Εθνικές Εκλογές του Ιουνίου του 2012, η Άντζελα Γκερέκου είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Στο πλαίσιο αυτό συμμετείχε στη διαμόρφωση, ως Ειδική Αγορήτρια του ΠΑΣΟΚ, του ν. 4179/2013 σχετικά με την απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τουρισμό.
Τον Φεβρουάριο του 2014 κατέθεσε υπόψη των συναρμόδιων Υπουργών Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων πρόταση νόμου σχετικά με τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για τον Αγροτουρισμό η οποία ενσωματώθηκε σε νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού. Έχει επίσης οριστεί Γραμματέας της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας – Κίνας και Γραμματέας της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας ενώ διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνδιάσκεψης του Συμβουλίου της Ευρώπης και μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών & Παιδείας και της Επιτροπής για Ισότητα των Φύλων της Κοινοβουλευτικής Συνδιάσκεψης.
Η Άντζελα Γκερέκου έχει αναλάβει σειρά από κοινωνικές πρωτοβουλίες, με σημαντικότερες την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής του Ελληνικού τμήματος της παγκόσμιας καμπάνιας του Global Progressive Forum, την πρωτοβουλία για την ενημέρωση και την ενίσχυση του κινήματος των Δωρητών Οργάνων Σώματος και την πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Παιδιών.
Συμμετέχει εθελοντικά σε κοινωνικές πρωτοβουλίες με θέμα το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τους νέους και τις ιδιαίτερα ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

 

Πηγή: http://www.gerekou.gr/

Αρθρα

Δεν βρέθηκαν άρθρα γι' αυτή την κατηγορία