ΦΩΤΟ

Συνεδρίαση Π.Ε.ΣΥ. Ιονίων Νήσων: Συντονισμός δράσεων και ενίσχυση επιχειρηματικότητας

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι το Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων (Π.Ε.ΣΥ. Ι.Ν.), η οποία διεξήχθη με φυσική παρουσία και διαδικτυακά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο κ. Κώστας Μουζακίτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και Πρόεδρος του Π.Ε.ΣΥ. Ι.Ν., η κα Νίκη Μαλαφούρη, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου και Α’ Αντιπρόεδρος, ο κ. Σταύρος Σπαθής, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Β’ Αντιπρόεδρος και ο κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας και Γ’ Αντιπρόεδρος, καθώς και ο κ. Γεώργιος Μάργαρης, μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ζακύνθου και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονταν σημαντικά θέματα που αφορούν την κοινή συμμετοχή σε Εκθέσεις, την υλοποίηση του προγράμματος ψηφιακής αναβάθμισης των Επιμελητηρίων, τον Επιμελητηριακό Νόμο, τον εσωτερικό έλεγχο Επιμελητηρίων, καθώς και τον σχεδιασμό και τον συντονισμό κοινών δράσεων των Επιμελητηρίων Ιονίων Νήσων με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και του τουριστικού προϊόντος των Ιονίων Νήσων.

Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του Π.Ε.ΣΥ. Ι.Ν. με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Ιωάννη Τρεπεκλή, με αντικείμενο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του Συμβουλίου και της Περιφέρειας, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό και την υποστήριξη δράσεων που προάγουν την επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή συνοχή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη κ. Τρεπεκλή συζητήθηκαν, επίσης, ζητήματα που αφορούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα για τις επιχειρήσεις, την ψηφιακή αναβάθμιση των Επιμελητηρίων, την έλλειψη εργατικού δυναμικού, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των αεροπορικών ροών από τη Βρετανία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιπτώσεις του νέου πανευρωπαϊκού συστήματος διαβατηριακών ελέγχων για ταξιδιώτες εκτός Schengen, το οποίο, σε συνδυασμό με την αυξημένη χρήση βιομετρικών δεδομένων και τον υψηλό όγκο επισκεπτών από τη βρετανική αγορά, δημιουργεί αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις για την περιοχή. Επιπλέον, επισημάνθηκαν οι εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον και οι επιπτώσεις τους στην τουριστική και επιχειρηματική δραστηριότητα, ιδίως υπό το πρίσμα της διαμορφούμενης κατάστασης λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Προηγούμενο Το Επιμελητήριο Κέρκυρας παρουσίασε για πρώτη φορά νέα, ολοκληρωμένα δεδομένα για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία χαρτογραφώντας την επόμενη μέρα του προορισμού

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00 – 15:00

Newsletter

Εγγραφείτε και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και τις ανακοινώσεις μας.

Ακολουθήστε μας στα social

©2025 Portal Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Designed & Developed by Knowledge A.E.