LOGO CORFUCCI EL(2)

Οικονομική Επικαιρότητα_ 19 Μαρτίου 2025

Ενημερωτική Επισκόπηση των σημαντικότερων οικονομικών και εμπορικών ειδήσεων από το Επιμελητήριο Κέρκυρας. (*Πηγή ενημέρωσης (ΕΣΕΕ) Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας).

 

Οικονομική Επικαιρότητα_ 19 Μαρτίου 2025

 

Θετική αξιολόγηση Κομισιόν για την 5η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη τη θετική προκαταρκτική της αξιολόγηση για το 5ο αίτημα εκταμίευσης προς την Ελλάδα πόρων ύψους 3,1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από την εκπλήρωση 32 οροσήμων και στόχων.  

https://www.capital.gr/oikonomia/3907668/thetiki-axiologisi-komision-gia-tin-5i-dosi-tou-tameiou-anakampsis-stin-ellada/

 

Eurostat: Οριακή υποχώρηση του πληθωρισμού τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, τον Φεβρουάριο ο δείκτης των τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα και εν συγκρίσει με τον Φεβρουάριο του 2024, υποχώρησε στο 3%, από 3,1% τον Ιανουάριο κι έναντι 2,3% του μέσου όρου της Ευρωζώνης (από 2,5% τον Ιανουάριο), ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, διαμορφωνόταν σε 2,6% στην Ευρωζώνη.

https://www.reporter.gr/Eidhseis/Oikonomia/634197-Eurostat-Oriakh-ypochwrhsh-toy-plhthwrismoy-ton-Febroyario-sthn-Ellada

 

Κόστος εργασίας: Στην 17η θέση η Ελλάδα – Αύξηση 5,1% στο δ΄ τρίμηνο 2024

Στη ζώνη του ευρώ, το κόστος μισθών και ημερομισθίων αυξήθηκε κατά 4,1%, ενώ το μη μισθολογικό στοιχείο αυξήθηκε κατά 2,6%, ενώ στην ΕΕ οι μισθοί και ημερομίσθια αυξήθηκαν κατά 4,7% και το μη μισθολογικό κόστος κατά 3,0%.

https://www.ot.gr/2025/03/19/forologia/ergasiaka-asfalistika/kostos-ergasias-stin-17i-thesi-i-ellada-ayksisi-51-sto-d%ce%84-trimino-2024/

 

Τεκμήρια: Τι αλλάζει – Πώς φορολογούνται όσοι πέφτουν «θύμα» τους

Ο μόνιμος βραχνάς των τεκμηρίων της εφορίας θα απασχολήσει και φέτος περισσότερους από 1.400.000 φορολογούμενους κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. 

https://www.naftemporiki.gr/finance/economy/1934862/tekmiria-ti-allazei-pos-forologoyntai-osoi-peftoyn-thyma-tis/

 

Πόσο θα αυξηθούν οι απολαβές εργαζόμενων συνταξιούχων

Με προσαύξηση από λίγα έως και πάνω από 100 ευρώ τον μήνα θα λάβουν τις νέες τους συντάξεις όσοι εξακολουθούν να εργάζονται, όταν αποφασίσουν να αποχωρήσουν εκ νέου από την αγορά εργασίας.

https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2290812/poso-tha-ayxhthoyn-oi-syntaxeis-oson-exakoloythoyn.html

 

Ακίνητα: Άνοιξε η πλατφόρμα του Ε9 για διορθώσεις στον «λογαριασμό» του ΕΝΦΙΑ – Τα 11 βήματα

Την ευκαιρία να διορθώσουν λάθη και παραλείψεις στα στοιχεία των ακινήτων τους, τα οποία μπορεί και να «φούσκωσαν» το φετινό εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, έχουν από σήμερα οι φορολογούμενοι.

https://www.insider.gr/tax-labour/358118/akinita-anoixe-i-platforma-toy-e9-gia-diorthoseis-ston-logariasmo-toy-enfia-ta-11

 

Η ΕΕ μπλοκάρει τις αγορές όπλων από ΗΠΑ, Βρετανία, Τουρκία

Το Ταμείο που θα αξιοποιήσουν τα κράτη-μέλη για εξοπλιστικές δαπάνες θα είναι ανοιχτό μόνο σε αμυντικές εταιρείες της ΕΕ και σε εκείνες από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει αμυντικές συμφωνίες με το μπλοκ.

https://www.powergame.gr/diethni/836304/i-ee-blokarei-tis-agores-oplon-apo-ipa-vretania-tourkia/

 

Fitch: Υποβαθμίζει τις προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία – Πόσο θα κοστίσουν οι δασμοί

Η δημοσιονομική χαλάρωση στην Κίνα και τη Γερμανία θα αντισταθμίσει τις επιπτώσεις από τους υψηλότερους αμερικανικούς δασμούς, όμως η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα είναι φέτος πολύ ασθενέστερη από ό,τι είχε προβλέψει τον Δεκέμβριο, προσθέτει η Fitch.

https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/173056/fitch-ypovathmizei-tis-provlepseis-gia-tin-pagkosmia-oikonomia-poso-tha-kostisoyn-oi-dasmoi/

 

Προηγούμενο Ενίσχυση της Συνεργασίας μεταξύ Επιμελητηρίου Κέρκυρας και ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ιονίου Πανεπιστημίου για δράσεις κατάρτισης/επιμόρφωσης

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00 – 15:00

Newsletter

Εγγραφείτε και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και τις ανακοινώσεις μας.

Ακολουθήστε μας στα social

©2025 Portal Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Designed & Developed by Knowledge A.E.