LOGO CORFUCCI EL(2)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΤΟΥΝΗ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

  

                                                        ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Με αφορμή πρόσφατη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας με την οποία, οδηγείται ουσιαστικά σε έξωση από το χώρο στον οποίο λειτουργεί εδώ και 150 χρόνια, η Σαπωνοποιία Πατούνη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γ.Χονδρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

΄΄ Σε μια εποχή πολλαπλών αλλαγών και προκλήσεων, που η διατήρηση της παράδοσης και της ιστορίας των τοπικών κοινωνιών, αποτελούν ζητούμενο, θεωρώ τη συνέχιση της λειτουργίας της Σαπωνοποιίας Πατούνη στο φυσικό της χώρο, πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς νομικές εμπλοκές .

 

Μισθωτικές διαφορές δεν είναι δυνατό να μετατρέψουν ένα ζωντανό μουσείο της ακμάζουσας βιομηχανικής Κέρκυρας του 19ου αιώνα, σε ένα ενδεχομένως ακόμα κτιριακό τερατούργημα.

 

Είναι γνωστό ότι χάρη στις άοκνες προσπάθειες του σημερινού συνεχιστή της επιχείρησης κ. Απόστολου Πατούνη, η Σαπωνοποιία παράγει ένα παραδοσιακό προϊόν, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας, που διαφημίζει την Κέρκυρα σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

 

Παράλληλα αποτελεί ένα χώρο που διαθέτει αξιόλογα μορφολογικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά κτισμάτων της εποχής του, ενώ λειτουργεί και εκπαιδευτικά, δίνοντας την δυνατότητα στην νεολαία της Κέρκυρας, να γνωρίσει ένα κομμάτι της οικονομικής και βιομηχανικής ιστορίας του τόπου μας.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Επιμελητήριο εκφράζει την αντίθεσή του, σε οποιαδήποτε προοπτική απομάκρυνσης της Σαπωνοποιίας από το φυσικό της χώρο, και καλεί το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων να εργαστούν από κοινού για την συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης στο συγκεκριμένο χώρο.΄΄

 

Προηγούμενο Προδημοσίευση Προγράμματος “Πράσινος Τουρισμός”

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00 – 15:00

Newsletter

Εγγραφείτε και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και τις ανακοινώσεις μας.

Ακολουθήστε μας στα social

©2025 Portal Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Designed & Developed by Knowledge A.E.