Εικόνα1

Η Κέρκυρα τιμά τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Ιωάννη Καποδίστρια

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει ότι, με αφορμή τη συμπλήρωση 250 χρόνων από τη γέννηση του Ιωάννη Καποδίστρια, θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, στις 6, 7 και 8 Νοεμβρίου 2026, τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του. Οι εκδηλώσεις τιμούν τον Ιωάννη Καποδίστρια, μια σπουδαία προσωπικότητα που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Το τριήμερο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Ιωάννη Καποδίστρια, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο Κέρκυρας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, τον ΣΕΓΑΣ και τη ΓΕΚ Κέρκυρας, υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Οι εκδηλώσεις θα αναδείξουν πτυχές της προσωπικότητας και του έργου του Ιωάννη Καποδίστρια, επιδιώκοντας να φέρουν τη νεολαία και την κοινωνία της Κέρκυρας πιο κοντά στην ιστορική του παρακαταθήκη μέσα μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις, επιστημονική ημερίδα και αθλητικές εκδηλώσεις.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται ο 1ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου «Στα Βήματα του Καποδίστρια – Κέρκυρα 2026» και η ομώνυμη πεζοπορική δράση. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχει και η Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Ο Καποδίστριας».

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό.

Εικόνα2
Εικόνα2
Προηγούμενο 2η Τροποποίηση – Παράταση πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την δράση «Συμπράξεις Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με Οργανισμούς Έρευνας και Διάδοσης Γνώσεων»

Στοιχεία Επικοινωνίας

Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:00 – 15:00

Newsletter

Εγγραφείτε και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και τις ανακοινώσεις μας.

Ακολουθήστε μας στα social

©2025 Portal Επιμελητηρίου Κέρκυρας, Designed & Developed by Knowledge A.E.