Επίσκεψη στη Νότια Κέρκυρα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κέρκυρας την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2026, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λευκίμμης, στις Ριγγλάδες.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εξωστρέφειας και της διαρκούς επαφής με τον επιχειρηματικό κόσμο της υπαίθρου, μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με επαγγελματίες και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στη Λευκίμμη.
Στην συνάντηση συμμετείχαν από το Επιμελητήριο Κέρκυρας ο κ. Χρήστος Λαβράνος Α’ Αντιπρόεδρος, ο κ. Βασίλης Βασιλάκης Γενικός Γραμματέας, ο κ. Γιάννης Κοντοστάνος Οικονομικός Επόπτης και ο κ. Σπύρος Κατέχης, μέλος του Δ.Σ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την τοπική οικονομία, ενώ παρουσιάστηκαν οι στρατηγικοί άξονες δράσης του Επιμελητηρίου για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Κύρια σημεία της συνάντησης:
- Εξετάστηκαν τα σοβαρά προβλήματα των τοπικών υποδομών, με έμφαση στο αποχετευτικό, το κυκλοφοριακό και την καθαριότητα, ενώ κατατέθηκε από επιχειρηματίες αναλυτικό υπόμνημα θέσεων για την τουριστική περιοχή του Κάβου.
- Έγινε ενημέρωση για την υποβολή του τεχνικού δελτίου που αφορά την ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου.
- Τονίστηκε η ανάγκη προσαρμογής των κριτηρίων των προγραμμάτων στις ιδιαιτερότητες της νησιωτικότητας και της εποχικότητας.
- Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις του αθέμιτου ανταγωνισμού από την ανεξέλεγκτη δραστηριότητα πλανόδιων πωλητών.
- Ανακοινώθηκε η δημιουργία εξειδικευμένου Help Desk από το Επιμελητήριο για την υποστήριξη των επιχειρήσεων.
- Παρουσιάστηκαν τα νέα, ευέλικτα διαδικτυακά σεμινάρια διάρκειας 10 ωρών, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με έναρξη τον Νοέμβριο, τα οποία καλύπτουν θεματικές όπως η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις.
Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Κέρκυρας επανέλαβε τη δέσμευσή της για συνεχή παρουσία και ουσιαστική επαφή με την επιχειρηματική κοινότητα σε όλες τις περιοχές του Νομού, συμπεριλαμβανομένων των Διαποντίων Νήσων.
