ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΔΙΑΠΟΝΤΙΟΙ ΝΗΣΟΙ
 
πατήστε για μεγέθυνση
ΟΘΩΝΟΙ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΣΤΟ ΜΑΘΡΑΚΙ
πατήστε για μεγέθυνση
ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΑΘΡΑΚΙ
πατήστε για μεγέθυνση
ΜΑΘΡΑΚΙ
πατήστε για μεγέθυνση
ΟΘΩΝΟΙ
πατήστε για μεγέθυνση
ΟΘΩΝΟΙ

To ακρότατο σημείο της Ελλάδας στην Δύση είναι τρία νησάκια στα όρια Ιονίου και Αδριατικής: οι Διαπόντιοι νήσοι, Οθωνοί, Ερεικούσσα και Μαθράκι. Νησιά άγνωστα στους πολλούς και “ξεχασμένα” μέχρι πριν λίγα χρόνια. Αλλά και νησιά με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, που αξίζουν την προσοχή όσων αγαπούν τον ήσυχο παραθερισμό.

Οι Οθωνοί είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά και το δυτικότερο σημείο της ελληνικής επικράτειας και απέχει 12 ν.μ. από την ΒΔ ακτή της Κέρκυρας. Είναι ουσιαστικά το νησί από το οποίο εποικίστηκαν και τα άλλα δύο. Είναι ένα ορεινό νησί, με βραχώδεις ακτές, κατάφυτο από αιωνόβιους ελαιώνες. Αν και σήμερα η μετανάστευση έχει μειώσει τον πληθυσμό τους σε λίγες εκατοντάδες κατοίκων, στο παρελθόν το νησί γνώρισε μέρες δόξας και ναυτικής ακμής, πράγμα που αποτυπώνεται στα παλιά όμορφα σπίτια των οικισμών του.

Οι Οθωνοί είναι ένα νησί όπου η φύση είναι πολύ γενναιόδωρη: η βλάστηση είναι πλούσια και ζωντανή και ντύνει όλο το εξαίρετο φυσικό του ανάγλυφο. Ηπια, πράσινα, τοπία στον Νότο, εναλάσσονται με τοπία άγριας ομορφιάς στον Βορρά. Ενα εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών διασχίζει όλο το νησί και δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα να έρθει κοντά στην απαράμιλλης ομορφιά φύση του.

Η Ερεικούσσα είναι το δεύτερο σε μέγεθος από τα τρία νησιά. Είναι επίσης το βορειότερο και απέχει 7 ν.μ. από τους Οθωνούς και 6 ν.μ. από την ΒΔ ακτή της Κέρκυρας. Κι αυτό το νησί είναι καταπράσινο, όπως και οι Οθωνοί, και ιδανικό για ήσυχο παραθερισμό κοντά στην φύση.

Το Μαθράκι,τέλος, είναι το μικρότερο και νοτιότερο από τα τρία νησιά. Απέχει μόλις 5 ν.μ. από τον Αγ. Στέφανο στην Κέρκυρα και 6 ν.μ. από τους Οθωνούς. Κι αυτό, όπως τα άλλα δύο καλύπτεται από πυκνή βλάστηση, που κρύβει μέσα της τους γραφικούς οικισμούς του. Παλιά, λίθινα μονοπάτιαδιακλαδίζονται απο τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει το επιμήκες αυτό νησάκι, οδηγώντας τον επισκέπτηνα ανακαλύψει τις κρυφές, φυσικές, ομορφιές του. Το νησί έχει πολύ πιο ήπια μορφολογία από τα υπόλοιπα και οι ακτές του είναι εκτεταμένες και φιλόξενες. Η ενδοχώρα του είναι πραγματικά μαγευτική και απόκοσμα ήσυχη και ειρηνική.

Τα ιδιαίτερα ήθη και έθιμα των νησιών διαφέρουν πολύ από αυτά των Κερκυραίων και προσομοιάζουν σε αυτά των ηπειρωτικών ακτών, από όπου άλλωστε έλκουν την καταγωγή τους οι κάτοικοι. Χαρακτηριστική είναι η ομοιότητα στα μοιρολόγια που τραγουδούν οι γυναίκες με αυτά της Ηπείρου, όπως και οι παραδοσιακές τους ενδυμασίες.

 
Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας