ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
Ψηφιακή πλατφόρμα για ιατρικό τουρισμό
 
πατήστε για μεγέθυνση
photo_tour_F1531166766.jpg

Σχέδιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία. Όπως ανακοίνωσε, μάλιστα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος -μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποίησε το Ελληνικό Συμβούλιο Ιατρικού Τουρισμού ELITOUR- θα δημιουργηθεί ψηφιακή πλατφόρμα για την προώθηση του ιατρικού τουρισμού, στην οποία θα εμπλέκονται τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΛΙ.Ι.ΤΟΥΡ, Γεώργιος Σταματίου, δήλωσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι πρωταγωνιστής κι όχι ουραγός στον ιατρικό τουρισμό παγκοσμίως», ενώ η πρόεδρος των διεθνών επιθεωρητών της Temos, Αγγελική Κατσάπη, παρουσίασε τον «χάρτη» του ιατρικού τουρισμού: η Ουγγαρία και η Κόστα Ρίκα εξειδικεύεται στην οδοντιατρική, η Βραζιλία και η Νότιος Αφρική στην πλαστική χειρουργική, το Ισραήλ, τα Barbados στην εξωσωματική γονιμοποίηση, στην αποκατάσταση εξαρτημένων η Αντίγκουα, το Μεξικό στην οδοντιατρική και τη βαριατρική, στην οφθαλμολογία η Τουρκία, στον καρκίνο η Σιγκαπούρη, στις ιατρικές εξετάσεις η Μαλαισία, στα ορθοπεδικά και καρδιολογικά περιστατικά η Ινδία, ενώ η Ταϊλάνδη δέχεται το σύνολο των πιθανών περιστατικών.

Στη χώρα μας, μελέτη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τον ιατρικό τουρισμό έχει προτείνει προώθηση των παρακάτω τομέων ιατρικού τουρισμού:

  • εξειδικευμένες ιατρικές παρεμβάσεις, αποκατάσταση και γηριατρικό τουρισμό,
  • ιατρικό τουρισμό εξωσωματικής και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής,
  • ξενοδοχεία και ξενώνες συνεργαζόμενα με κέντρα αιμοκάθαρσης,
  • λουτροπόλεις - κέντρα αποκατάστασης - προσκείμενες υποδομές φιλοξενίας,
  • οφθαλμολογία - αισθητική δερματολογία - πλαστική χειρουργική.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
Νέο πρόγραμμα προώθησης και προβολής του Ελληνικού Τουρισμού
Στη Βουλή το νέο τουριστικό νομοσχέδιο
Τουρισμός: Ξενοδοχεία με Accessibility Pass, ένας νέος στόχος αναβάθμισηςΚαιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας