ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ  ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 

ΓΑΪΟΣΟι Παξοί βέβαια, σαν μικρά νησιά, δεν έχουν τα πολλά και εντυπωσιακά μνημεία, ούτε τα μοναδικά αξιοθέατα. Είναι οι ίδιοι ένα συνοπτικό αξιοθέατο. Ενα μικρό μνημείο της επτανησιακής φύσης και του λαϊκού πολιτισμού που άνθησε στα χώματά τους.

Στον όρμο του γραφικού Γάϊου, μπροστά στο πνιγμένο στα ιστιοφόρα λιμανάκι του, βρίσκονται τα δυό μικρά νησιά: αυτό της Παναγίας (ή Νησάκι) και ο Αγιος Νικόλαος. Επάνω στο πρώτο βρίσκεται το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας των Βελλιανιτών. Επάνω στο δεύτερο βρίσκεται το βενετσιάνικο κάστρο του 15ου αι. και οι δυό μικρές εκκλησίες, του Αγ. Νικολάου και του Αγ. Ιωάννη

Γενικά το νησί των παξών είναι κατάφορτο από εκκλησίες και εκκλησάκια. Ανάμεσα τους και δύο παλαιοχριστιανικές εκκλησίες (6ος αι.):η Αγ. Μαρίνα και ο Αγ. Στέφανος στο Πόρτο του Οζιά, που μαρτυρούν την συνεχή κατοίκιση του νησιού κατά τον πρώϊμο Μεσαίωνα.

Στους Παξούς επίσης ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το αξιόλογο τοπικό μουσείο στον Γάϊο και το μουσείο της ελιάς στην Λάκκα.

 

Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΚΚΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΞΩΝ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΛΑΚΚΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΞΩΝ ΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΑΪΟΥ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΑΪΟΥ
ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΑΪΟΥ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΓΑΪΟΥ

 

 












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας