ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 

ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΓΑΪΟΟι Παξοί, όπως όλα τα νησιά και μάλιστα τα Επτάνησα, έχουν ένα πολύ ζωηρό πολιτιστικό ημερολόγιο. Ιδιαίτερα η περίοδος του Πάσχα, την Ανοιξη, και του Δεκαπενταύγουστου, το Καλοκαίρι, δίνουν στην τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες πολλές ευκαιρίες εκδήλωσης του κοινοτικού πνεύματος και ανάπτυξης των κοινωνικών σχέσεων. Οι εκδηλώσεις αυτές, επίσης, συντηρούν την μνήμη του παρελθόντος της κοινωνίας και αναγεννούν το αίσθημα της συνέχειας και της τοπικής ιδιαιτερότητας.

Μεγάλη τοπική γιορτή είναι η μνήμη του Αγ. Γάϊου στις 29 Iουνίου. Η εικόνα του Aγίου Λιτανεύεταισυνοδεία των φημισμένων κερκυραϊκών φιλαρμονικών, ενώ εκατοντάδες επισκέπτες από την Κέρκυρα κατεβαίνουν στο νησί.

Στα μέσα Iουλίου γίνεται το πανηγύρι της νερολαδιάς, όπου προσφέρονται δωρεάν ψωμί με ελιές και κρεμμύδι, πατάτες βραστές και κρασί, συνοδευμένα με τοπική παραδοσιακή μουσική.

Επίσης τον Ιούλιο πραγματοποιείται η βαρκαρόλα. Xορωδίες μέσα σε βάρκες, πλέουν στο Δίαυλο του Γάη και τραγουδούν καντάδες ενώ βεγγαλικά και πυροτεχνήματα φωτίζουν τον ουρανό.

Αλλα αξιοσημείωτα πανηγύρια είναι: το παραδοσιακό πανηγύρι του Aγίου Aιμιλιανού, στους Aντίπαξους, στις 18 Iουλίου· το πανηγύρι του Προφήτη Hλία, στην Λάκκα, στις 20 Iουλίου·και φυσικά, το σημαντικότερο πανηγύρι του νησιού στις 15 Aυγούστου, στο νησάκι της Παναγίας, όπου προσφέρεται ζωμός βοδινού και κρασί.

Τέλος, κάθε Σεπτέμβρη στους Παξούς φιλοξενείται το Φεστιβάλ Kλασσικής Mουσικής, με συμμετοχή ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών.












Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας