ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΚΕΡΚΥΡΑ  ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΙΔΟ
 
πατήστε για μεγέθυνση
Κανόνι & Αεροδρόμιο
πατήστε για μεγέθυνση
Κανόνι
πατήστε για μεγέθυνση
Ποντικονήσι
πατήστε για μεγέθυνση
Νησί του Βίδο

Από την Παλαιόπολη ξεκινά η χερσόνησος που καταλήγει, στο νοτιότερο άκρο της, στην περιοχή Κανόνι. Το Κανόνι είναι η πιο γνωστή και φωτογραφημένη περιοχή της Κέρκυρας. Μπροστά της βρίσκεται η νησίδα με το μοναστήρι της Παναγίας Βλαχέρνας (17ος αι.), το κατεξοχήν τοπόσημο του νησιού, και στο βάθος το περίφημο Ποντικονήσι, με το βυζαντινό εκκλησάκι της Μεταμόρφωσης. Το Ποντικονήσι είναι ταυτισμένο με το μύθο του Οδυσσέα και την άφιξή του στο νησί των Φαιάκων. Σύμφωνα με την προφορική παράδοση, το νησάκι ήταν το πλοίο των Φαιάκων, που αφού μετέφεραν τον Οδυσσέα στην Ιθάκη, το πλοίο τους απολιθωθήκε κατά την επιστροφή του. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται το Καζίνο της Κέρκυρας, ενώ στην δυτική πλευρά της η άκρη του αερολιμένα του νησιού. Είναι αναμφίβολα το πιο κοσμοπολίτικο και τουριστικό σημείο όλου του νησιού.

Τέλος, μπροστά στο παλιό λιμάνι, σε απόσταση μόλις 1200μ, βρίσκεται το νησί του Βίδο· ένας μικρός πράσινος παράδεισος, ο αγαπημένος τόπος αναψυχής των Κερκυραίων. Το νησάκι διαθέτει οργανωμένη παραλία και φροντισμένα μονοπάτια για στην θαυμάσια φύση του.

 

 

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
ΤΑ ΦΡΟΥΡΙΑ
Η ΣΠΙΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
Η ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ











Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας