ΔΙΑΜΟΝΗ  
  ΦΑΓΗΤΟ / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ  
  ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ / ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  
  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  
  ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ  
  ΔΙΑΦΟΡΑ  
 ΑΡΧΙΚΗ  ΚΕΡΚΥΡΑ  ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΑΝΟΝΙ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΕΡΜΟΝΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΥΛΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΝΗΣΑΚΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΡΑΧΑΒΗ ΠΑΛΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
 

Στην ιδιαίτερη αίσθηση της πόλης συμβάλουν οι πολλές αξιόλογες εκκλησίες της με την χαρακτηριστική επτανησιακή αρχιτεκτονική, την πλούσια σε ιταλικές επιρροές. Πιο σημαντικές από αυτές είναι:

Το καμπαναριό του Αγ. Σπυρίδωνα από την θάλασσα 

Ο Αγ. Σπυρίδωνας· ναός του 16ου αι. που φιλοξενεί το σκήνωμα του Αγίου. Είναι το πνευματικό κέντρο του νησιού, η καρδιά της λαϊκής του ταυτότητας. Από εδώ ξεκινούν και εδώ καταλήγουν οι τέσσερις μεγάλες ετήσιες λιτανείες του Αγίου, που αποτελούν τα σημαντικότερα κοινωνικά γεγονότα του νησιού και προσελκύουν χιλιάδες επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Οι λιτανίες αυτές, εκτός από σημαντικά θρησκευτικά γεγονότα, είναι επίσης εξαιρετικά τεκμήρια του κερκυραϊκού πολιτισμού και μάλιστα του μουσικού πολιτισμού του νησιού.

Βυζ. Μουσείο Αντιβουνιώτισσας

Η Παναγία Αντιβουνιώτισσα· ναός του 15ου αι. ταυτισμένος με την ιστορία του νησιού. Στον χώρο του φιλοξενείται το Βυζαντινό Μουσείο Αντιβουνιώτισσας με την εξαιρετικά πλούσια συλλογή σημαντικών φορητών εικόνων από τον 15ο μέχρι και τον 19ο αι. Στο μουσείο ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει έργα των μεγάλων καλλιτεχνών της κρητικής και επτανησιακής αγιογραφικής σχολής, μεταξύ των οποίων του Μιχαήλ Δαμασκηνού, του Τζάνε, του Βίκτωρα, του Λαμπάρδου, του Τζαφούρη κ.ά.

Duomo

Ο Αγ. Ιάκωβος – Duomo·ναός του 17ου αι. που στεγάζει την λατινική αρχιεπισκοπή. Ο ναός πέρασε πολλές φάσεις και ανακατασκευές, από τον 15ο αι. μέχρι και σήμερα. Εχει έξι παρεκκλήσια και είναι η έδρα του καθολικού αρχιεπισκόπου Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας.

Αγ. Ιω. Πρόδρομος Ο Αγ. Ιωάννης Πρόδρομος· ιστορικός ναός του 15ου αι., που φιλοξενεί έργα της σχολής του Τζάνε. Ο ναός υπήρξε από τους πρώτους καθεδρικούς ναούς των Μεγάλων Πρωτοπαπάδων. Σε αυτόν εκκλησιάζονταν ο Διονύσιος Σολωμός, ο Ιωάννης Καποδίστριας και ο Ιάκωβος Πολυλάς.
San Nicolo dei Vecchi Ο Αγ. Νικόλαος Γερόντων (San Nicolo dei Vecchi ναός του 16ου αι. και εξαιρετικό δείγμα εκκλησίας ευγενών του νησιού. Εντυπωσιακό είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού, από τα παλαιότερα των ναών της Κέρκυρας, καθώς και ο άμβωνας. Κάποιες από τις αγιογραφίες του ναού θεωρούνται ότι είναι έργα του Εμμανουήλ Τζάνε.
Μονή Πλατυτέρας

Η Μονή Πλατυτέρας· συγκρότημα του 18ου αι. με καθολικό πλούσιο σε σημαντικές φορητές εικόνες σπουδαίων Επτανήσιων και Κρητών ζωγράφων και ένα θαυμάσιο επιχρυσωμένο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Ηθαυμάσια μοναστηριακή αυλή του περιβάλλεται από τρίπλευρη στοά, γύρω από το κεντρικό πηγάδι του.

Δείτε επίσης στην ίδια κατηγορία
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
ΤΑ ΦΡΟΥΡΙΑ
Η ΣΠΙΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ
Η ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝ ΡΕΠΟ
ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΒΙΔΟ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ











Καιρός
  Χρήσιμες Πληροφορίες

Τουρισμός στην Κέρκυρα
Δρομολόγια Πλοίων
Δρομολόγια Αεροπλάνων
Χάρτης Πλοίων
Χρήσιμες Συνδέσεις
Επικοινωνία
  Αναζήτηση Καταλυμάτων

ΔΙΑΠΟΝΤΙΑ ΝΗΣΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΞΟΙ-ΑΝΤΙΠΑΞΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗ
Επιμελητήριο Κέρκυρας