αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I www.corfucci.gr I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
[Όλες]
Τουρισμός
Εξωστρέφεια
Ενέργεια
Περιβάλλον
Επιχειρήσεις
Νομοθεσία
Κέρκυρα
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
[Όλοι]
Χονδρογιάννης Γεώργιος
Γαλιατσάτος Θεόδωρος
Πανδή Νικολέττα
Νικολούζος Κωνσταντίνος
Σαμοΐλης Στέφανος
Βάκη Φωτεινή
Γκίκας Στέφανος
Γκερέκου Άντζελα
Παυλίδης Κωνσταντίνος
Ραιδεστινός Γεώργιος
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ»
 
Σουρτζίνος Σπύρος
πατήστε για μεγέθυνση

Ο Σπύρος Σουρτζίνος είναι Έλληνας ζωγράφος.

Ο Σπύρος Σουρτζίνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1948. Σπούδασε στην Καλλιτεχνική Σχολή της γενέτειράς του με τον ζωγράφο Άγγελο Κόντη, ο οποίος τον μύησε και στην τεχνική της υδατογραφίας.

Ο Σουρτζίνος είναι πτυχιούχος συντηρητής έργων τέχνης, μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών, του "International Institute for Conservation of Historic and Artistic Works", καθώς και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων.

Επί αρκετά χρόνια εργάστηκε ως συντηρητής καλλιτεχνικών έργων στη Διεύθυνση Συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού.

Με τον δήμο Κερκυραίων έχει συνεργαστεί επανειλημμένως για τη συντήρηση ζωγραφικών έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης. Από τις πιο σημαντικές εργασίες του είναι η συντήρηση και η αποκατάσταση της αυλαίας του παλαιού Θεάτρου Σαν Τζιάκομο, όπως και των τοιχογραφιών και πινάκων στα Ανάκτορα του Αχιλλείου.

Ο Σουρτζίνος έχει τιμηθεί με τον «Χρυσόν Σταυρόν» της Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου στα Δωδεκάνησα, από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο (Πάτμος, 1994) και από το δήμο Κερκυραίων με το Χρυσό μετάλλιο της Συνόδου Κορυφής το 2002.

Από τις ατομικές του εκθέσεις οι κυριότερες έγιναν: στη «Αίθουσα Κρεωνίδης» (Αθήνα, 1981», στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας (1983), στην Gallery Dada (Αθήνα, 1989), στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας (2003) και στον «Χώρο Τέχνης Willian James» (Αθήνα, 2006). Συμμετείχε, εξάλλου, σε περισσότερες από 15 εκθέσεις στην Αθήνα, στην Πάτρα και την Κέρκυρα.

Όπως γράφει ο Στέλιος Λυδάκης («Ελεύθερος Κόσμος», 10.5.81), στα έργα του «οι αρετές που παρουσιάζει αφορούν κυρίως την αιθέρια και απαλή συσχέτιση των τόνων, που δημιουργούν μια «ιμπρεσσιονιστική» - ονειρική συμφωνία».

Για την εργασία του Σουρτζίνου έχουν γράψει πολλοί τεχνοκριτικοί, μεταξυ των οποίων, ο Στέλιος Λυδάκης, η Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν, ο Μίλτος Παρασκευαϊδης, ο Τηλέμαχος Ρούσης, ο Νίκος Χολέβας, η Όλγα Σελλά, η Μαριάνα Τζιαντζή, ο Αλέκος Καψοκαβάδης. ο Θάνος Χρήστου, ο Klauss Gallas κ.ά.

 

Πηγή: Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αρθρα

Δεν βρέθηκαν άρθρα γι' αυτή την κατηγορία