αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I www.corfucci.gr I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
[Όλες]
Τουρισμός
Εξωστρέφεια
Ενέργεια
Περιβάλλον
Επιχειρήσεις
Νομοθεσία
Κέρκυρα
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
[Όλοι]
Χονδρογιάννης Γεώργιος
Γαλιατσάτος Θεόδωρος
Πανδή Νικολέττα
Νικολούζος Κωνσταντίνος
Σαμοΐλης Στέφανος
Βάκη Φωτεινή
Γκίκας Στέφανος
Γκερέκου Άντζελα
Παυλίδης Κωνσταντίνος
Ραιδεστινός Γεώργιος
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ»
 
Κρουαζιέ Ρένα
πατήστε για μεγέθυνση

Η προσωπογράφος Ρένα Κρουαζιέ γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Δεκατριών χρονών συμμετείχε με προσωπογραφίες της στο πνευματικό φυτώριο της Κέρκυρας "Ιόνιος Πνοή" και τρία χρόνια αργότερα παίρνει μέρος σε έκθεση στο τότε Φρουαρχείο της πόλης, πάντα με πορτρέτα.

Πετυχαίνει με υποτροφία στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και σπουδάζει γλυπτική 5 χρόνια με δάσκαλο τον Θανάση Άπαρτη. Παράλληλα σπουδάζει ζωγραφική και σκηνογραφία ένα χρόνο κοντά στον Γιάννη Τσαρούχη και δύο χρόνια κεραμική με δάσκαλο τον Γ. Γεωργίου. Αποφοιτά το 1971 και την επόμενη χρονιά έως το τέλος της εκπαιδευτικής της καριέρας προσλαμβάνεται ως καθηγήτρια στη "Σχολή Μωραΐτη". Είκοσι πέντε χρόνων "στήνει" το πρώτο της γλυπτό στην πάνω πλατεία της Κέρκυρας "Το Μνημείο της Ενώσεως" λίγο αργότερα την προτομή του Γεράσιμου Ζωχιού, ιδρυτή του Ν.Α.Τ. στο χωριό Άγιοι Δέκα και το 2010 την προτομή του Σπύρου Πλασκοβίτη στον "Κήπο του Λαού" στην Κέρκυρα. Το 1998 εκδίδεται το λεύκωμα "Πορτρέτα - Ρένας Κρουαζιέ" εκδόσεις Απόστροφος, Κέρκυρα. Το 2000 ο Κώστας Γεωργουσόπουλος παρουσιάζει στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα το λεύκωμα ημερολόγιο "Το γέλιο της ζωής μας", εκδόσεις Άγκυρα με τα πορτρέτα των μεγάλων μας κωμικών. Έχει λάβει μέρος σε Πανελλήνιες και σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, στην Κέρκυρα και στην Αθήνα.

Πορτρέτα της υπάρχουν: Στην Κέρκυρα: στην Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, στην Αναγνωστική Εταιρία, στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστήμιου (αίθουσα συνεδριάσεων), στην Ιόνιο Ακαδημία κλπ. Στην Αθήνα: Στο θεατρικό Μουσείο, στο Πνευματικό Κέντρο Του Δήμου Αθηναίων, στην πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στο σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών κλπ. Στο πατριαρχείο Κωνσταντίνο΄υπολης (πορτρέτο πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου).

Έχουν γράψει για την Ρένα Κρουαζιέ οι: Μάρω Δούκα (συγγραφέας) Κώστας Γεωργουσόπουλος (θεατρικός συγγραφέας) Σπύρος Πλασκοβίτης (συγγραφέας) Ματθαίος Μουντές (ποιητής) Νίκος Δήμου (συγγραφέας) Γιώργος Σισιλίανος (συνθέτης) Μανόλης Κορρές (συγγραφέας) Νάσος Μαρτίνος (συγγραφέας) Βεατρίκη Σπηλιάδη (τεχνοκριτικός) Ντόρα Ηλιοπούλου Ρόγκαν (τεχνοκριτικός) Κοσμάς Λιναρδάτος (τεχνοκριτικός) κλ.

έχει φιλοτεχνήσει μεταξύ άλλων πορτρέτα των:
Οδυσσέα Ελύτη Κατίνας Παξινού - Αλέξη Μινωτή (2) Μαρίας Κάλας (4) Άγγελου Σικελιανού (2) Δημήτρη Μητρόπουλου Κωνσταντίνου Καβάφη (2) Κάρολου Κουν Διονυσίου Σολομού Γιάννη Τσαρούχη Νίκου Καζαντζάκη Γιάννη Ρίτσου Κωστή Παλαμά Γιώργου Σεφέρη Κώστα Βάρναλη Μάνου Χατζιδάκη Κώστα Καριοτάκη Ντίνου Θεοτόκη Αντώνη Σαμαράκη Γιώργου Κάρτερ

 

Πηγή: Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αρθρα

Δεν βρέθηκαν άρθρα γι' αυτή την κατηγορία