αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I www.corfucci.gr I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
[Όλες]
Τουρισμός
Εξωστρέφεια
Ενέργεια
Περιβάλλον
Επιχειρήσεις
Νομοθεσία
Κέρκυρα
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
[Όλοι]
Χονδρογιάννης Γεώργιος
Γαλιατσάτος Θεόδωρος
Πανδή Νικολέττα
Νικολούζος Κωνσταντίνος
Σαμοΐλης Στέφανος
Βάκη Φωτεινή
Γκίκας Στέφανος
Γκερέκου Άντζελα
Παυλίδης Κωνσταντίνος
Ραιδεστινός Γεώργιος
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ
«ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥΣ, ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ»
 
Γραμμένος Κώστας
πατήστε για μεγέθυνση

Ο Κώστας Γραμμένος είναι Έλληνας πανεπιστημιακός.

Γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα και κατάγεται από την Κέρκυρα. Σπούδασε οικονομικά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και χρηματοοικονομικά στην Ουαλία.

Το 1962 ξεκίνησε να εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Την περίοδο 1973-1974 υπήρξε εμπειρογνώμων στα ναυτιλιακά χρηματοοικονομικά της ίδιας τράπεζας. Από το 1977 έως και το 1982 εργάστηκε σαν ανεξάρτητος ερευνητής και σύμβουλος.

Από το 1982 δίδασκε σαν επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου, στο οποίο έγινε καθηγητής Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοοικονομικών το 1986, ιδρύοντας και την ομώνυμη σχολή. Το 1984 ίδρυσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα αυτόν, το 1997 στον τομέα Logistics, Εμπόριο και Χρηματοοικονομικά και το 2002 στον τομέα Ενέργεια, Εμπόριο και Χρηματοοικονομικά.

Είναι αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Σίτι και επικεφαλής της προπτυχιακής σχολής του Cass Business School του ιδίου πανεπιστημίου. Είναι επίσης επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας.

Το 2006, διορίσθηκε πρόεδρος του νεοσύστατου Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το σχεδιασμό του.

Είναι επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος του Αλέξανδρου Ωνάση και του American Bureau of Shipping. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης των Ναυτιλιακών Οικονομολόγων από το 1998 έως το 2002.

Τιμητικές διακρίσεις

Το 1994, η βασίλισσα Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου του απένειμε τον τίτλο του «Officer» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για την «προσφορά του στη διδασκαλία και την προώθηση των ελληνοβρετανικών σχέσεων».

Το 1998 ανακηρύχθηκε Προσωπικότητα του Θαλάσσιου Εμπορίου, ενώ το 1999 τιμήθηκε με τον ανώτατο ακαδημαϊκό τίτλο στην Βρετανία, αυτό του «δόκτορα των επιστημών».

Το 2009 του απονεμήθηκε και πάλι από τη βασίλισσα Ελισάβετ ο τίτλος του «Commander» της Βρετανικής Αυτοκρατορίας για τις «υπηρεσίες του στη διδασκαλία και την έρευνα».

Τον Δεκέμβριο του 2011 συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της βρετανικής ναυτιλιακής εφημερίδας Lloyds List με τις 100 προσωπικότητες που άσκησαν στη διάρκεια του 2011 τη μεγαλύτερη επιρροή στις εξελίξεις στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία κατακτώντας την 65η θέση.

Παραπομπές

  • Και Διεθνές Πανεπιστήμιο, της Ντόρας Νταϊλιάνα, Ελευθεροτυπία, 31 Ιουλίου 2006, ανακτήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2009.
  • Στον Κ.Γραμμένο ο τίτλος του "Commander", ana-mpa.gr, 12 Ιανουαρίου 2009, ανακτήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2009.
  • O Έλληνας καθηγητής, Κ.Γραμμένος, στη λίστα προσωπικοτήτων, στις οποίες απένειμε τίτλους τιμών η βασίλισσα Ελισάβετ, Marinews.gr, 11 Ιανουαρίου 2009, ανακτήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2009.
  • Τίτλος τιμής από τη βασίλισσα Ελισάβετ σε Έλληνα καθηγητή], Καθημερινή, 11 Ιανουαρίου 2009, ανακτήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2009
  • Βρετανία - Έλληνας καθηγητής στη λίστα προσωπικοτήτων, στις οποίες απένειμε τίτλους τιμών η βασίλισσα Ελισάβετ, του Λάμπη Τσιριγωτάκη, omogeneia.ana-mpa.gr, 11 Ιανουαρίου 2009, ανακτήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 2009.
  • Κωνσταντίνος Γραμμένος: Ο Έλληνας «μέντορας» των εφοπλιστών, dealnews, 29 Αυγούστου 2012, 


Πηγή: Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αρθρα

Δεν βρέθηκαν άρθρα γι' αυτή την κατηγορία