αρχική σελίδα
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I www.corfucci.gr I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΥ   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΑΕΠ & κ.κ ΑΕΠ
07/07/2015

Στον επόμενο πίνακα παρουσιάζεται η διαχρονική εξέλιξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος και του κατά κεφαλή Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος του νομού Κέρκυρας, της περιφέρειας Ιονίου και της χώρας την περίοδο 2007–2012, όπως τα μεγέθη αυτά προκύπτουν από τους Περιφερειακούς Λογαριασμούς της ΕΛΣΤΑΤ.


Πίνακας 2.    Σύγκριση ΑΕΠ και κ.κ. ΑΕΠ της Κέρκυρας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως προς το σύνολο της χώρας

PIN1_F458142202.JPG 

Πηγή: ΕΛ.ΣΤΑΤ.


Καθ’ όλη την εξεταζόμενη χρονική περίοδο το ποσοστό συμμετοχής του ΑΕΠ του νομού Κέρκυρας στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας παρέμεινε σταθερό, μεταξύ 0,8% και 0,9%. Την ίδια σταθερότητα παρουσιάζει και το ποσοστό της συμμετοχής της περιφέρειας στο ΑΕΠ της χώρας, στο 1,8%, με εξαίρεση το 2011 οπότε μειώθηκε οριακά στο 1,7%.

Γράφημα 3.    Διαχρονική εξέλιξη του κ.κ. ΑΕΠ της περιφέρειας και του νομού ως ποσοστό του μέσου κ.κ. ΑΕΠ της χώρας

GRAF3_F484350058.JPG

Σε ό,τι αφορά το κατά κεφαλή ΑΕΠ του νομού Κέρκυρας, καθ΄ όλη την περίοδο 2007–2012 κυμάνθηκε σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα συγκριτικά με το κ.κ. ΑΕΠ της περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το μέσο όρο της χώρας.

Η συγκριτική θέση του νομού κυμαίνεται σε επίπεδα περί το 95% του μέσου όρου της χώρας μέχρι το 2008 και στο περί το 90% τα επόμενα 4 έτη. Σημειώνουμε ότι, στην διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου το κ.κ. ΑΕΠ της Κέρκυρας είναι ελαφρώς χαμηλότερα από το μέσο κ.κ. ΑΕΠ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή