ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Εκδηλώσεις Ολοκλήρωσης του Έργου CETA
16/10/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν οι  εκδηλώσεις ολοκλήρωσης του έργου CETA  του Επιμελητήριου και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου Κέρκυρας (ΑΝ.ET.E.K.). Το έργο CETA «Πρόγραμμα διαπεριφερειακής ηλεκτρονικής υποστήριξης για τις μη ξενοδοχειακές μονάδες επιχειρήσεων τουρισμού: υπηρεσίες πληροφόρησης για την προσφορά και την ζήτηση», που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013, στοχεύει στη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων από μη-ξενοδοχειακές μονάδες των περιοχών της Απουλίας και των Ιονίων Νήσων καθώς  τη βελτίωση της επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών των περιοχών αναφοράς σχετικά με την τουριστική προσφορά από μη-ξενοδοχειακές μονάδες μέσω των ταξιδιωτικών πρακτόρων και ταξιδιωτικών γραφείων.

 

Πρόκειται για μία ηλεκτρονική πλατφόρμα από επιχείρηση προς επιχείρηση (B2B Business to Business), η οποία διευκολύνει τη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης στον τουριστικό τομέα των μη-ξενοδοχειακών μονάδων. Οι συμμετέχοντες στη ηλεκτρονική πλατφόρμα, εκτός από την ανταλλαγή πληροφοριών και επικοινωνίας, απολαμβάνουν την προώθηση του δικτύου του CETA, σε πράκτορες της τουριστικής βιομηχανίας διεθνώς. Μέσα από τη πλατφόρμα, μπορούν να δημιουργηθούν τουριστικά πακέτα «εμπειρίας» για τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και τουριστικές «διαδρομές» στα πολιτιστικά και φυσικά αξιοθέατα της περιοχής αναφοράς.

 

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων τουρισμού, ταξιδιωτικών γραφείων και γραφείων τουρισμού από την Ελλάδα και την Ιταλία.

 

Στην πρωινή εκδήλωση , δόθηκε συνέντευξη τύπου και παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου. Συγκεκριμένα, έγινε εκτενής αναφορά στα εργαλεία που δημιουργήθηκαν, όπως ο «Χάρτης Υπηρεσιών» του έργου, το δίκτυο προσφορών ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών, η βάση δεδομένων και οι σχετικές εφαρμογές, όπως οι εφαρμογές για τους τουρίστες (εφαρμογή για του πολιτιστικούς και φυσικούς χώρους και την εφαρμογή για των τοπικών μέσων μαζικής μεταφοράς στους συγκεκριμένους χώρους). Επίσης παρουσιάστηκαν οι εφαρμογές για τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα σε λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

 

Η διεπιχειρησιακή πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσα από τη δικτυακή πύλη  (www.cetaproject.eu) η οποία περιλαμβάνει τις σχετικές εφαρμογές δικτύωσης, στις οποίες ήδη συμμετέχουν 488 μικρές τουριστικές μονάδες και 61 τουριστικά γραφεία των 2 περιοχών, αποτελώντας την κρίσιμη μάζα για την επίτευξη του οράματος του έργου CETA που είναι η συνολική βελτίωση των τοπικών υπηρεσιών τουρισμού "παραδοσιακής φιλοξενίας" και η συνδυαστική ανάδειξη των μικρών καταλυμάτων, των τουριστικών πρακτόρων, των πολιτιστικών και φυσικών αξιοθέατων των περιοχών, των τοπικών μεταφορών, των επιχειρήσεων παραδοσιακής εστίασης & αναψυχής και των παραδοσιακών προϊόντων.

 

Η πρωινή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας των δύο εταίρων του έργου CETA από τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΑΝ.ET.E.K.) και του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιο Π. Χονδρογιάννη και τον Πρόεδρο του A.I.C.A.I., κ. Mario Laforgia, εξουσιοδοτημένου φορέα του Επιμελητηρίου του Μπάρι.

 

Τέλος, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Aquis Mon Repos Palace επίδειξη και δοκιμή παραδοσιακών τοπικών γεύσεων με τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων της Κέρκυρας και του Μπάρι.
 

 


Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και
Αναπτυξιακής Εταιρείας (ΑΝΕΤΕΚ)

 

Γεώργιος  Π. Χονδρογιάννης

 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή