ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ 28-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
15/09/2012
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας ανακοινώνουν την διοργάνωση του

1ου Συνεδρίου Κρουαζιέρας Κέρκυρας με θέμα «Κρουαζιέρα και Τοπική Κοινωνία».

Το Συνέδριο  θα πραγματοποιηθεί  στην Κέρκυρα την Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012  στην Ιόνιο Ακαδημία  και στις εγκαταστάσεις του ΟΛΚΕ.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΗΑΤΤΑ και με την στήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Σκοπός  του  συνεδρίου είναι να εξεταστούν θέματα τοπικών συνεργασιών που καθορίζουν ζωτικά  στοιχεία της επιτυχίας ενός προορισμού, όπως είναι η εμπορική του ελκυστικότητα, η φιλικότητα προς  την κρουαζιέρα, η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος, το επιχειρησιακό επίπεδο υποδοχής  και η οικονομική απόδοση καθώς και  η δημιουργία νέων δραστηριοτήτων. Ξεκινώντας  αυτήν την συνεργασία οι δυο  οργανισμοί  αποσκοπούν στο να γίνει  το 1ο Συνέδριο Κρουαζιέρας της Κέρκυρας  ένας  θεσμός  ώστε να παρακολουθούνται και να σχολιάζονται  διεξοδικά  κάθε χρόνο οι εξελίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας.

«Ευελπιστούμε ότι η προσπάθεια μας θα βρει την υποστήριξη για να αποκτήσει συνέχεια, γιατί πιστεύουμε στην αναγκαιότητα ενός forum που θα προσφέρει σε ετήσια βάση την ευκαιρία να συζητούνται από πολλές σκοπιές ιδέες και λύσεις για τα ζητήματα ανάπτυξης της κρουαζιέρας»

ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε.  Κος  Σωτήρης Βλάχος.

Παράλληλα  πρόσθεσε ο Κος Γιώργος Χονδρογιάννης  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας,

«Η δημιουργικότητα και η  φαντασία, είναι  ένα ισχυρό όπλο για την μεγιστοποίηση της οικονομικής απόδοσης που όμως απαιτεί ευρεία τοπική συνεργασία και συχνά ασυνήθιστους συνδυασμούς δράσεων».

Την Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες του συνεδρίου με την  παρουσία Υπουργών Ναυτιλίας και Τουρισμού, του Περιφερειάρχη, του Δήμαρχου, των τοπικών βουλευτών, Πρόεδροι  Επιμελητηρίων Ελλάδος,, Πρόεδροι Οργανισμών Λιμένων Ελλάδος και άλλοι.

Το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου  θα πραγματοποιηθούν δύο συνεδρίες, η πρώτη με θέμα «Τοπικές συνεργασίες για την προβολή και ανάπτυξη ενός προορισμού κρουαζιέρας» και η δεύτερη με θέμα «Η σημασία των τοπικών συνεργασιών για την μεγιστοποίηση της οικονομικής απόδοσης των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων».

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας και φορείς του κλάδου.


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή