ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
29/07/2009
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ερώτηση 1

Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο για εμάς αν μπορούσατε να μας αποστείλετε την προκήρυξη του διαγωνισμού σε doc μορφή ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε στους πίνακες προδιαγραφών. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι μας αποφορτίζει από τον κόπο να αντιγράψουμε 25 σελίδες με πίνακες, γεγονός το οποίο εγκυμονεί και τον κίνδυνο λάθος στην αντιγραφή.

Απάντηση 1

Για διευκόλυνση των προσφερόντων διατίθενται οι πινακες συμμορφωσης σε μορφή doc στο TABLES_13189_TENDER. doc

Ερώτηση 2

Στη σελίδα 52 §16.2 («ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ») αναφέρει «Οι συμπληρωμένοι πίνακες της οικονομικής προσφοράς θα πρέπει να δοθούν και σε μαγνητικό μέσο, το οποίο θα εμπεριέχεται στο σφραγισμένο φάκελο της οικονομικής προσφοράς.»

Θα πρέπει το μέσο να είναι μαγνητικό ή μπορεί να είναι και οπτικό (π.χ. cd);

Υπάρχει απαίτηση να βάλουμε και την Τεχνική Προσφορά σε κάποιο άλλο μαγνητικό μέσο

Απάντηση 2

Η οικονομική και η τεχνική προσφορά θα πρέπει να είναι και σε cd.

Ερώτηση 3

Στη σελίδα 127 Φύλλο Συμμόρφωσης, Access Point, απαίτηση 48, η απαιτούμενη Μέγιστη Θερμοκρασία Λειτουργίας των Access Point είναι 55° C. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν η συγκεκριμένη απαίτηση είναι υποχρεωτική και εάν θα είναι αποδεκτό σύστημα με Μέγιστη Θερμοκρασία Λειτουργίας 50° C, δεδομένου ότι πρακτικά 5° δεν επηρεάζουν την ορθή λειτουργία του συστήματος και επιτρέπουν την επιλογή περισσοτέρων προμηθευτών που καλύπτουν την απαίτηση αυτή επεκτείνοντας έτσι τον ανταγωνισμό.

Απάντηση 3

Η συγκεκριμένη απαίτηση μπορεί να περιορισθεί στους 50° C.

Ερώτηση 4

Στη σελίδα 129 Φύλλο Συμμόρφωσης, Wireless Bridge, απαίτηση 38, η απαιτούμενη Μέγιστη Θερμοκρασία Λειτουργίας των Wireless Bridge είναι 55° C. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν η συγκεκριμένη απαίτηση είναι υποχρεωτική και εάν θα είναι αποδεκτό σύστημα με Μέγιστη Θερμοκρασία Λειτουργίας 50° C.

Απάντηση 4

Η συγκεκριμένη απαίτηση μπορεί να περιορισθεί στους 50° C.

 

Ερώτηση 5

Στις σελίδες 130-131, Φύλλο Συμμόρφωσης στους πίνακες για Omni directional antenna Long range, Omni directional Antenna short range και sector ζητούνται οι τρεις αυτοί τύπο κεραιών να είναι dual band (2,4 και 5,4GHz). Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε εάν αντί dual band κεραιών είναι αποδεκτές ξεχωριστά κεραίες για την μπάντα των 2,4 GHz και ξεχωριστά κεραίες για την μπάντα των 5,4GHz, δεδομένου ότι η απόδοση των single band κεραιών είναι σαφώς καλύτερη σε σχέση με τις dual band κεραίες.

Απάντηση 5

Είναι αποδεκτή η λύση της προσφοράς ξεχωριστών κεραιών που θα καλύπτουν την απαίτηση των ξεχωριστών συχνοτήτων.

 

Ερώτηση 6

Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, στην σελίδα 14 αναφέρεται: «Στην περίπτωση που η τιμή της οικονομικής προσφοράς είναι ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με το αντικείμενο του έργου και συγκεκριμένα είναι μικρότερη του 90% του μέσου όρου (Median) των αποδεκτών οικονομικών προσφορών….». Ανάλογη αναφορά υπάρχει και στην σελίδα 15 του παραρτήματος. Τι τελικά ισχύει, ο μέσος όρος ή ο Median των αποδεκτών προσφορών;

Απάντηση 6

Η ορθή διατύπωση είναι o διάμεσος (median).

Ερώτηση 7


Θα θέλαμε να αιτηθούμε την αποστολή σχετικών διευκρινήσεων όσον αφορά τη διατύπωση των Δικαιολογητικών Συμμετοχής στο άρθρο 10.2 της Διακήρυξης για τα Ημεδαπά Νομικά Πρόσωπα (Νομιμοποιητικά έγγραφα, Κατάθεση παραστατικών εγγράφων, δηλαδή ενδεικτικά ,Καταστατικά, Δημοσιεύσεις σε ΦΕΚ ή Πρωτοδικείο, Πρακτικά κλπ. που θα αποδεικνύουν την εν γένει νομική του κατάσταση και τα όργανα εκπροσώπησής του καθώς και δικαιολογητικά εκπροσώπησης των νομίμων / νομίμου εκπροσώπου αυτών), παρακαλώ όπως αναλύσετε τα δικαιολογητικά τα οποία πρέπει να συμπεριληφθούν στο φάκελο δικαιολογητικών συμμετοχής καθώς δεν είναι σαφές ποια θεωρείτε Νομιμοποιητικά έγγραφα.



Απάντηση 7


Στην προκήρυξη (σε εφαρμογή των ΠΔ60/2007 και ΠΔ118/2007) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά/ Συγκεκριμένα στη σελ. 50 (άρθρο 16) αναφέρει ότι στον υπό-Φάκελο Δικαιολογητικά περιλαμβάνονται όλα τα κατά περίπτωση προβλεπόμενα στο άρθρο 10. Στο άρθρο 10.1 αναφέρεται η εγγύηση συμμετοχής ενώ στο άρθρο 10.2 για τα ημεδαπά νομικά πρόσωπα αναφέρονται τα ακόλουθα


Α/Α

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΟΥ

ΑΠΑΙΤΗΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ

1

Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα διακήρυξη

ΝΑΙ



2

Υπεύθυνη δήλωση της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α΄75), όπως εκάστοτε ισχύει, του Διαχειριστή στην περίπτωση των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και των Προσωπικών Εταιρειών (Ο.Ε. και Ε.Ε.) και του Πρόεδρου ή του Διευθύνοντα Συμβούλου για τις Ανώνυμες Εταιρείες (Α.Ε.), με θεώρηση γνησίου υπογραφής, στην οποία :


Α. Να αναγράφονται τα στοιχεία του διαγωνισμού ή διαδικασίας ανάθεσης στον οποίο συμμετέχουν.


Β. Να δηλώνεται ότι, μέχρι και την ημέρα υποβολής της προσφοράς τους, δεν έχουν καταδικασθεί με αμετάκλητη απόφαση για κάποιο από τα αδικήματα της παρ. 1 του άρθρου 45 της Οδηγίας 2004/18/ΕΚ, σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας ή για κάποιο από τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, της απάτης, της εκβίασης, της πλαστογραφίας, της ψευδορκίας, της δωροδοκίας και της δόλιας χρεωκοπίας.


Γ. Να δηλώνεται ότι δεν τελούν υπό κοινή εκκαθάριση του κ.ν. 2190/1920, όπως εκάστο­τε ισχύει, ή ειδική εκκαθάριση του ν. 1892/1990 (A΄101), όπως εκάστοτε ισχύει, και επίσης, ότι δεν τελούν υπό διαδικασία έκδοσης απόφασης κοινής ή ειδικής εκκαθάρισης των ανωτέρω νομοθετημάτων.


Δ. Να δηλώνεται ότι κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, είναι ενήμεροι ως προς τις υποχρεώσεις τους που αφορούν τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης (κύριας και επικουρικής) και ως προς τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.


Ε. Να δηλώνεται το ειδικό επάγγελμα τους και ότι κατά την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού, είναι εγγεγραμμένοι στο οικείο Επιμελητήριο.


ΣΤ. Να αναλαμβάνεται η υποχρέωση για την έγκαιρη και προσήκουσα προσκόμιση των δικαιολογητικών του άρθρου 10 και του άρθρου 20 της παρούσας Διακήρυξης και σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 20 της παρούσας Διακήρυξης.

ΝΑΙ



3

Έγγραφο παροχής ειδικής πληρεξουσιότητας προς εκείνον που υποβάλει την προσφορά, εφόσον ο υποψήφιος υποβάλει την προσφορά του μέσω αντιπροσώπου.

ΝΑΙ



4

Νομιμοποιητικά έγγραφα (Κατάθεση παραστατικών εγγράφων, δηλαδή ενδεικτικά, Καταστατικά, Δημοσιεύσεις σε ΦΕΚ ή Πρωτοδικείο, Πρακτικά κλπ.), που θα αποδεικνύουν την εν γένει νομική του κατάσταση και τα όργανα εκπροσώπησής του καθώς και δικαιολογητικά εκπροσώπησης των νομίμων / νομίμου εκπροσώπου αυτών.

ΝΑΙ




Τα αναφερόμενα στην παράγραφο 4 εξαρτώνται από την νομική μορφή του κάθε προσφέροντος


Επιπλέον θα πρέπει να περιλαμβάνονται τα αναφερόμενα στις σελίδες 39-42 όπως επίσης και τα αναφερόμενα στο άρθρο 10.3 (10.3.1 και 10.3.2)

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
TABLES_13189_TENDER_F1013319575.doc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προκήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού για το υπό-έργο 1 της πράξης 131890 (29/07/2009)