ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΕΝΕΡΓΕΙΝ
30/04/2009
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 1)   Ερώτηση  

Κείμενο μηνύματος:

Στο άρθρο 10.3.2 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ
ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ (σελ.38) στην παράγραφο 7 η προκήρυξη αναφέρει
"7. Πιστοποιητικό ISO 9001 ή αντίστοιχο με το οποίο να προκύπτει
η διασφάλιση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών"
Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιό είναι το αντίστοιχο από το
οποίο να προκύπτει η διασφάλιση του επιπέδου των προσφερόμενων
υπηρεσιών? Μπορεί να είναι και μία καθιερωμένη διαδικασία του
προσφέροντα υποψηφίου?

Απάντηση 

Κείμενο μηνύματος:

Απαιτείται ο κάθε προσφέρων να διαθέτει σύστημα διασφάλισης ποιότητας είτε από οργανισμό πιστοποίησης (ISO, ELOT, TUV, CERT, κτλ) είτε από το αρμόδιο όργανο αποφάσεων του προσφέροντα στην περίπτωση που η διαδικασία διασφάλισης ποιότητας προσφερομένων υπηρεσιών είναι εσωτερική ή ειδική διαδικασία. Σε περίπτωση ενώσεως φυσικών ή νομικών προσώπων αρκεί ένα μέλος να διαθέτει την ως άνω ιδιότητα.

2)   Ερώτηση  

Κείμενο μηνύματος:
 

Στη σελίδα 30 της προκήρυξης στη περιγραφή των
δικαιολογητικών, το με αύξον αριθμό 3 δικαιολογητικό:
"έγγραφο παροχής ειδικής πληρεξουσιότητας προς εκείνον που
υποβάλλει την προσφορά, εφόσον ο υποψήφιος υποβάλλει
την προσφορά μέσω αντιπροσώπου" σημαίνει ότι χρειάζεται
ειδικό πληρεξούσιο με συμβολαιογραφική πράξη ή μπορεί
να γίνει με απλή εξουσιοδότηση με γνήσιο υπογραφής
από το νόμιμο εκπρόσωπο του φορέα που υποβάλλει πρόταση;
Εάν η προσφορά υποβληθεί με εταιρεία ταχυμεταφορών, είναι
απαραίτητη η ανωτέρω πληρεξουσιότητα;

Απάντηση 

Κείμενο μηνύματος:

Απαιτείται εξουσιοδότηση από το αρμόδιο όργανο ή το νόμιμο εκπρόσωπο θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής εφόσον η προσφορά υποβληθεί μέσω αντιπροσώπου ο οποίος θα έχει και δικαίωμα να είναι παρών στο άνοιγμα των προσφορών. Εάν η προσφορά υποβληθεί μέσω υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών δεν απαιτείται πληρεξουσιότητα αλλά δεν θα μπορεί να είναι παρών στο άνοιγμα των προσφορών. 

3)   Ερώτηση  

Κείμενο μηνύματος:

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΘΑ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΩΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η ΣΤΟ
ΦΑΚΕΛΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ; ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ.

Απάντηση 

Κείμενο μηνύματος:

Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις για τα πνευματικά δικαιώματα και οι υπεύθυνες δηλώσεις των υπεργολάβων θα είναι στο φάκελο των Δικαιολογητικών. Στο φάκελο της Τεχνικής Προσφοράς μπορεί να γίνεται αναφορά σε αυτές που υπάρχουν στο φάκελο Δικαιολογητικών ή να υπάρχουν φωτοτυπίες αυτών. 

  4)   Ερώτηση

Κείμενο μηνύματος:

Στο ΑΡΘΡΟ 16 Παράγραφος 16.1 αναφέρεται ότι τα κατά περίπτωση προβλεπόμενα δικαιολογητικά των παραγράφων 10.2 και 10.3 πρέπει να περιλαμβάνονται στον υποφάκελο
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ. Στην σελ. 36 της προκήρυξης αναφέρεται ότι "Για την διαπίστωση των ανωτέρω προϋποθέσεων, πρέπει να υποβληθούν από τον προσφέροντα κατά το στάδιο της
κατακύρωσης τα δικαιολογητικά των παραγράφων 10.3.1 και 10.3.2. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Τα δικαιολογητικά των παραγράφων 10.3.1 και 10.3.2., θα υποβληθούν κατά την συμμετοχή του υποψηφίου ή μόνο σε περίπτωση κατακύρωσης του διαγωνισμού;

Απάντηση 

Κείμενο μηνύματος:

Τα πρωτότυπα των δικαιολογητικών που αναφέρονται στις παραγράφους 10.3.1 και 10.3.2 θα πρέπει να συμπεριληφθούν από τον προσφέροντα στο «Φάκελο Δικαιολογητικών».

5)   Ερώτηση

Κείμενο μηνύματος:

Αναφορικά με τον εν λόγω διαγωνισμό, στην Προκήρυξη αναφέρεται:ΑΡΘΡΟ 10, §10.3.1, περίπτωση 4, σελίδα 36 από 105«Κατάλογο και συνοπτική περιγραφή των κυριοτέρων έργων, σχετικών με τοπροκηρυσσόμενο αντικείμενο ή με υλοποίηση υπηρεσιών στα πλαίσια των ΚΠΣ, τα οποίαυλοποίησαν κατά την προηγούμενη πενταετία, με ένδειξη της οικονομικής τους αξίας, του χρόνου υλοποίησης, του αποδέκτη και του ποσοστού συμμετοχής του διαγωνιζομένου σε αυτό. Αν οι αποδέκτες των έργων είναι φορείς του δημοσίου τομέα, η προσήκουσα υλοποίηση, τουλάχιστον του 50% εκάστου των έργων, αποδεικνύεται με σχετική βεβαίωση ή πρωτόκολλο παραλαβής που έχει εκδοθεί από την κατά περίπτωση αναθέτουσα αρχή. Εάν οι αποδέκτες των έργων είναι ιδιωτικοί φορείς, η προσήκουσα εκτέλεση του έργου αποδεικνύεται με βεβαίωση ή σχετική δήλωση τους.»

Παρακαλώ όπως μας διευκρινίσετε αν τα αναφερόμενα δικαιολογητικά (βεβαιώσεις, πρωτόκολλα παραλαβής κλπ.) δύναται να αντικατασταθούν από υπεύθυνη δήλωση ή ένορκη δήλωση του προσφέροντα, βάσει των όσων αναφέρονται στο ΑΡΘΡΟ 20 της προκήρυξης.

Απάντηση 

Κείμενο μηνύματος:

Τα ανωτέρω αναφερόμενα  του ΑΡΘΡΟΥ 10, §10.3.1, περίπτωση 4, σελίδα 36 από 105 για την Προκήρυξη του Υποέργου 8 δύναται να αντικατασταθούν από υπεύθυνη δήλωση ή ένορκη δήλωση του προσφέροντα.  

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΕΡΓΟ 8 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ 130622 ΤΟΥ ΠΕΠ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ «ΠΚΣΑ» ΜΙΚΡΕΝΕΡΓΕΙΝ (30/04/2009)
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟ-ΕΡΓΑ 1-7 ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ 130622 ΤΟΥ ΠΕΠ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ «ΠΚΣΑ» ΜΙΚΡΕΝΕΡΓΕΙΝ (30/04/2009)