ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Πρόσκληση για απευθείας ανάθεση υπηρεσιών «ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝ.ΕΤ.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΣΗΣ 2021»
26/01/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Πρόσκληση για απευθείας ανάθεση υπηρεσιών «ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝ.ΕΤ.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΣΗΣ 2021»

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας (Ν.Π.Δ.Δ.), έχοντας υπόψη, τις διατάξεις όπως ισχύουν:

1. Του Ν. 4497/2017 (ΦΕΚ 171/Α/13.12.17) «Εκσυγχρονισμός της Επιμελητηριακής νομοθεσίας»,

2. Τον Ν.4412/2016 (ΦΕΚ 147 Α/8-8-2016) «Δημόσιες συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (Προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ» όπως τροποποιήθηκε με το ν.4782/2021.

3. Του Ν. 3861/10 (ΦΕΚ 112/Α΄/13-07-2010) «Ενίσχυση διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο» «Πρόγραμμα Διαύγεια».

4. Τις διατάξεις του Ν. 4013/2011 (ΦΕΚ Α'204/2011) παρ. 3 του άρθρου 4 «Σύσταση ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

5. Τον προϋπολογισμό του Επιμελητηρίου Κέρκυρας για το έτος 2022.

6. Την με 1Β/20.01.2022 απόφαση της Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, περί δημοσίευσης «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝ.ΕΤ.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΣΗΣ 2021» με ΑΔΑ: Ψ941469ΗΛΙ-ΥΣΡ.

7. Το με αρ. πρωτ. 150/21.01.2022 Πρωτογενές αίτημα με ΑΔΑΜ: 22REQ009951680.

8. Την με αρ. πρωτ. 162/21.01.2022 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης με ΑΔΑ: ΨΠΒΑ469ΗΛΙ-8ΦΔ και ΑΔΑΜ: 22REQ009952159.

 

Αποφασίζει

Να καλέσει τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν προσφορές, με τους κατωτέρω όρους:

 

ΣΚΟΠΟΣ

Το Επιμελητήριου Κέρκυρας προκειμένου να προβεί στην ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο «ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝ.ΕΤ.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΣΗΣ 2021» εκτιμώμενης δαπάνης 4.960,00 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση της υπηρεσίας με κριτήριο την χαμηλότερη τιμή εφόσον πληρούνται οι όροι της παρούσας πρόσκλησης.

 

ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ενώσεις ή κοινοπραξίες αυτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά, που είναι εγκατεστημένα στα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στα κράτη – μέλη της Συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ως άνω, θα πρέπει να έχουν ως επαγγελματική δραστηριότητα τουλάχιστον για τα τελευταία πέντε (5) έτη, την παροχή υπηρεσιών ελέγχου ετησίων οικονομικών καταστάσεων σε ΝΠΔΔ, το φυσικό πρόσωπο, ο εκπρόσωπος του νομικού προσώπου που ζητούνται από την παρούσα και πληρούν τους όρους. Στην περίπτωση των ενώσεων ή κοινοπραξιών, αρκεί και ένα μέλος αυτών να ασκεί τις ως άνω δραστηριότητες.

Στην περίπτωση των ενώσεων, αυτές δεν απαιτείται να έχουν λάβει συγκεκριμένη νομική μορφή για να υποβάλουν προσφορά ή να εμφανίζονται ως υποψήφιοι.

Κάθε ενδιαφερόμενος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δεν μπορεί να μετέχει σε περισσότερες από μια προσφορές. Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που συμμετέχουν, αυτόνομα ή ως μέλη κοινοπραξίας ή ένωσης σε παραπάνω από μία προσφορές, αποκλείονται. Ο αποκλεισμός τους επιφέρει και τον αποκλεισμό της κάθε προσφοράς στην οποία συμμετέχουν.

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΡΓΑΣΙΕΣ-ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ

Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή υπηρεσιών διενέργειας του τακτικού ετησίου ελέγχου των ετησίων οικονομικών καταστάσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και της ΑΝΕΤΕΚ και των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του χρήσης 2021 του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και της ΑΝΕΤΕΚ. Το Επιμελητήριο Κέρκυρας είναι ΝΠΔΔ, τηρεί το δημόσιο λογιστικό (απλογραφικό σύστημα) για Προϋπολογισμό - Απολογισμό- Ταμειακή διαχείριση (Ανάληψη Υποχρεώσεων - Ενταλματοποίηση) και Βιβλία Γ΄ Κατηγορίας (διπλογραφικό σύστημα). Η ΑΝ.ΕΤ.Ε.Κ (Αστική Μη Κερδοσκοπική Αναπτυξιακή Εταιρεία Επιμελητηρίου Κέρκυρας του αρ.784 ΑΚ) τηρεί Βιβλία Γ΄ Κατηγορίας (διπλογραφικό σύστημα). Το Επιμελητήριο Κέρκυρας και η ΑΝΕΤΕΚ κατά το νόμο υποχρεούνται να τηρούν ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και αποτελέσματα.

Ο Ανάδοχος στα πλαίσια των ανωτέρω και εκπληρώνοντας όλες τις κατά νόμο και σχετικές εγκυκλίους προκύπτουσες διαδικασίες και να παρέχει υπηρεσίες διενέργειας του τακτικού ετησίου ελέγχου των ετησίων οικονομικών καταστάσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και της ΑΝΕΤΕΚ και των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του χρήσης 2021 του Επιμελητηρίου Κέρκυρας- ΑΝΕΤΕΚ λαμβάνοντας υπόψη:

1. την νομική φύση των 2 οργανισμών και την υποχρέωση τους για ενοποιημένες καταστάσεις.

2. τις διατάξεις της επιμελητηριακής νομοθεσίας (συμπεριλαμβανομένων των σύμφωνα με τον νόμο διαδικασιών μετακίνησης προσωπικού, λύσης και εκκαθάρισης της εταιρίας).

3. Την ανάληψη ευρωπαϊκών προγραμμάτων και τα εξ αυτού κατά το νόμο απορρέοντα.

4. Το γεγονός ότι οι 2 οργανισμοί έχουν ίδιο ανώτατο όργανο ενώ και στα υπόλοιπα όργανα συμμετέχουν τα ίδια άτομα (2 εξ αυτών εκ του νόμου και του καταστατικού τους)

5. Ότι οι μεταξύ τους συμβάσεις σύμφωνα με τον ν.4412/2016 εμπίπτουν στο καθεστώς των in house αναθέσεων.

6. Το γεγονός ότι η ΑΝΕΤΕΚ ως (Αστική Μη Κερδοσκοπική Αναπτυξιακή Εταιρεία Επιμελητηρίου Κέρκυρας του αρ.784 ΑΚ) αν και τηρεί Βιβλία Γ΄ Κατηγορίας δεν αντιμετωπίζεται ως Ανώνυμος εταιρεία.

7. Ότι οι παρουσιάσεις των αποτελεσμάτων της εργασίας τους θα πρέπει να γίνουν και προς τα 2 ανώτατα όργανα.

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΜΟΙΒΗΣ

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 4.000,00€ πλέον 24% ΦΠΑ 960,00€ ήτοι συνολικά 4.960,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Η καταβολή των αμοιβών θα γίνει εφόσον έχουν τηρηθεί τα προβλεπόμενα της ως άνω παραγράφου και εγκριθούν από τα αρμόδια όργανα τα προβλεπόμενα περί εκδόσεως χρηματικού εντάλματος πληρωμής από το Επιμελητήριο στο όνομα του Αναδόχου και προσκομισθούν.

1. Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών του Ανάδοχου.

2. Αποδεικτικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Η καταβολή κάθε αμοιβής υπόκειται σε όλες τις νόμιμες παρακρατήσεις.

 

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Με την υποβολή της Προσφοράς θεωρείται ότι ο υποψήφιος Ανάδοχος αποδέχεται πλήρως και χωρίς επιφύλαξη όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις που διέπουν την παρούσα Πρόσκληση.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν την Προσφορά τους είτε καταθέτοντας την αυτοπροσώπως ή με ειδικά προς τούτο εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους είτε αποστέλλοντας την ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή ή ιδιωτικό ταχυδρομείο (courier) στο Επιμελητήριο Κερκύρας (Αριστοτέλους 2) έως την Παρασκευή 4/2/2022 και ώρα 2.30μ.μ. Την ευθύνη εμπρόθεσμης υποβολής της προσφοράς ακόμη και σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας φέρει ο ενδιαφερόμενος.

Οι προσφορές που είτε υποβλήθηκαν μετά την καθορισμένη ημερομηνία είτε δεν έφθασαν έγκαιρα δε θα λαμβάνονται υπόψιν.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 26610-39813/14.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

Πατήστε εδω για να δείτε την πρόσκληση.

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ