ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ   /   ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Η ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 15/2016 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΦΟΡΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
25/04/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

O Δ/ΝΤΗΣ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ  ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ:

1. Ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με τη διαδικασία «Συμφωνίας πλαίσιο» και με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης ανελκυστήρων στις εγκαταστάσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών, που περιγράφονται στο Παράρτημα Α΄ της παρούσας και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής.
2. Από τον παρόντα διαγωνισμό θα αναδειχθούν τρεις (3) πάροχοι υπηρεσιών (ανά υποέργο), εφόσον υπάρξει επαρκής αριθμός παρόχων που πληρούν τα κριτήρια επιλογής και αποδεκτές προσφορές που ανταποκρίνονται στο κριτήριο ανάθεσης, οι οποίοι θα υπογράψουν την Συμφωνία – Πλαίσιο. Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση που στο διαγωνισμό κατατεθούν και γίνουν αποδεκτές (ανά υποέργο) προσφορές λιγότερων των τριών (3) παρόχων, ήτοι δύο ή ενός, η σχετική Συμφωνία Πλαίσιο θα υπογραφεί με αυτούς ή αυτόν, αντίστοιχα.
3. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος, ύστερα από κανονική προθεσμία τουλάχιστον πενήντα δύο (52) ημερών, από την ημερομηνία ηλεκτρονικής αποστολής της προκήρυξης στην Υπηρεσία Επισήμων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
4. ΤΟΠΟΣ - ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ :

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ
ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ
ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΣΤΗ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ
ΕΣΗΔΗΣ
ΗΜ/ΝΙΑ
ΕΝΑΡΞΗΣ
ΥΠΟΒΟΛΗΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΥΠΟΒΟΛΗΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ
Διαδικτυακή πύλη
www.promitheus.gov.gr,
του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.
22.04.2016 01.06.2016
&
Ώρα : 08.00΄
06.06.2016
&
Ώρα : 15.00΄

Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας, δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής προσφοράς στο Σύστημα.
Ο χρόνος υποβολής της προσφοράς και οποιαδήποτε ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω του συστήματος βεβαιώνεται αυτόματα από το σύστημα με υπηρεσίες χρονοσήμανσης σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.3 του άρθρου 138 του Ν.4281/14 και το άρθρο 6 της ΥΑ Π1-2390/2013 «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)».
Η αποσφράγιση των προσφορών γίνεται όπως περιγράφεται στo ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β’, της παρούσας.
5. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν:
α) τα Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα
β) Ενώσεις προμηθευτών που υποβάλλουν κοινή προσφορά
γ) Συνεταιρισμοί
δ) Κοινοπραξίες προμηθευτών
Οι Ενώσεις και οι Κοινοπραξίες μπορούν να υποβάλλουν προσφορά, χωρίς να απαιτείται να λάβουν συγκεκριμένη νομική μορφή. Η επιλεγείσα ένωση ή κοινοπραξία είναι δυνατόν να υποχρεωθεί να περιβληθεί συγκεκριμένη νομική μορφή, εάν της ανατεθεί η σύμβαση, στο μέτρο που η περιβολή αυτής της νομικής μορφής είναι αναγκαία για την ορθή εκτέλεση της σύμβασης.
6. Μετά τη σύναψη Συμφωνίας Πλαίσιο και κατά τη χρονική περίοδο ισχύος της, θα διενεργείται επαναδιαγωνισμός από την ίδια την Αναθέτουσα Αρχή για τη σύναψη των εκτελεστικών της Συμφωνίας Πλαίσιο συμβάσεων, όπως ειδικότερα περιγράφεται στο Παράρτημα Γ’ της παρούσας.
Από τον ανωτέρω διαγωνισμό ανακηρύσσεται Ανάδοχος και υπογράφεται μεταξύ αυτού και της Αναθέτουσας Αρχής εκτελεστική της Συμφωνίας πλαίσιο σύμβαση, της οποίας το τίμημα καθώς και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης δεν είναι γνωστά εκ των προτέρων.
Στις εν λόγω συμβάσεις θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το υποέργο, η υπηρεσία και το τίμημά της, ο τρόπος εκτέλεσης, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης κ.λ.π.
Επισημαίνεται ότι η προσφερόμενη τιμή έκαστου παρόχου υπηρεσιών δεν μπορεί να υπερβαίνει την ενδεικτική τιμή με την οποία συμμετέχει στη συμφωνία πλαίσιο. Η συμφωνία πλαίσιο δεν παράγει καμία υποχρέωση για την Αναθέτουσα Αρχή να παραγγείλει υπηρεσίες οποιασδήποτε αξίας.
7. Η Αναθέτουσα Αρχή, διατηρεί το δικαίωμα:
α. Να αποφασίσει τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για τη σύναψη της Συμφωνίας πλαίσιο και την επανάληψή του με τροποποίηση ή μη των όρων και των προδιαγραφών της διακήρυξης.
β. Να αποφασίσει τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για τη σύναψη της Συμφωνίας πλαίσιο και της παροχής της υπηρεσίας συντήρησης ανελκυστήρων.
γ. Να αποφασίσει τη ματαίωση του διαγωνισμού και να προσφύγει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, εφ’ όσον υφίστανται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις περί δημοσίων συμβάσεων.
8. Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς (Πάροχοι) απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή, χορηγούμενη από πιστοποιημένη αρχή παροχής ψηφιακής υπογραφής. Στη συνέχεια εγγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. - Διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr)
ακολουθώντας την κατωτέρω διαδικασία εγγραφής:
8.1 Οι οικονομικοί φορείς - χρήστες αιτούνται μέσω του συστήματος την εγγραφή τους σε αυτό παρέχοντας τις απαραίτητες πληροφορίες και αποδεχόμενοι τους όρους χρήσης του ταυτοποιούμενοι ως εξής:

• Όσοι από τους ανωτέρω διαθέτουν ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ταυτοποιούνται με χρήση των διαπιστευτηρίων (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) που αυτοί κατέχουν από το σύστημα TAXISNet της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Εφόσον γίνει η ταυτοποίηση, εγκρίνεται η εγγραφή του χρήστη από το Τμήμα Yποστήριξης Λειτουργίας ΕΣΗΔΗΣ και ΚΗΜΔΗΣ , της Δ/νσης Ανάπτυξης & Τεχνικής Στήριξης ΕΣΗΔΗΣ, της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών.
• Οι οικονομικοί φορείς – χρήστες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι δεν διαθέτουν ελληνικό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) αιτούνται την εγγραφή τους συμπληρώνοντας τον αριθμό ταυτότητας ΦΠΑ (VAT Ιdentification Number) και ταυτοποιούνται με χρήση των διαπιστευτηρίων που κατέχουν από το αντίστοιχο σύστημα. Εφόσον γίνει η ταυτοποίηση, εγκρίνεται η εγγραφή του χρήστη από το Τμήμα Yποστήριξης Λειτουργίας ΕΣΗΔΗΣ και ΚΗΜΔΗΣ , της Δ/νσης Ανάπτυξης & Τεχνικής Στήριξης ΕΣΗΔΗΣ, της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών.
• Οι οικονομικοί φορείς – χρήστες τρίτων χωρών αιτούνται την εγγραφή τους και ταυτοποιούνται από τη ΓΓΕ αποστέλλοντας:
- είτε υπεύθυνη δήλωση ψηφιακά υπογεγραμμένη με επίσημη μετάφραση στην ελληνική.
- είτε ένορκη βεβαίωση ή πιστοποιητικό σε μορφή αρχείου .pdf με επίσημη μετάφραση στην ελληνική, όπως αυτά προσδιορίζονται στο Παράρτημα IX Α για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, στο Παράρτημα IX Β για τις δημόσιες συμβάσεις προμηθειών και στο Παράρτημα IX Γ για τις δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών του π.δ. 60/2007, και σύμφωνα με τους προβλεπόμενους όρους στο κράτος μέλος εγκατάστασης του οικονομικού φορέα, στα οποία να δηλώνεται / αποδεικνύεται η εγγραφή του σε επαγγελματικό ή εμπορικό μητρώο, προσκομιζόμενα εντός τριών (3) εργασίμων ημερών και σε έντυπη μορφή (πρωτότυπο ή ακριβές αντίγραφο) στην αρμόδια υπηρεσία.
8.2 Το αίτημα εγγραφής υποβάλλεται από όλους τους υποψήφιους χρήστες ηλεκτρονικά μέσω του Συστήματος.
8.3 Ο υποψήφιος χρήστης ενημερώνεται από το Σύστημα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με την εξέλιξη του αιτήματος εγγραφής του. Εφόσον το αίτημα εγγραφής εγκριθεί, ο υποψήφιος χρήστης λαμβάνει σύνδεσμο ενεργοποίησης λογαριασμού ως πιστοποιημένος χρήστης και προβαίνει στην ενεργοποίηση του λογαριασμού του.
9. Κατά τα λοιπά ο διαγωνισμός θα γίνει σύμφωνα με τα παρακάτω παραρτήματα που επισυνάπτονται στην παρούσα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής:
9.1 «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α’
9.2 «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β’
9.3 «ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ’
9.4 «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ
ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ’
9.5 «ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε’
9.6 «ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ’
9.7 «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ζ’
9.8 «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑ ΥΠΟΕΡΓΟ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η’
9.9 «ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΑΝΑ ΥΠΟΕΡΓΟ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Θ’

10. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήματα για την παροχή διευκρινήσεων και συμπληρωματικών πληροφοριών σε σχέση με το διαγωνισμό και τη συγγραφή υποχρεώσεων μέχρι και την 22-05-2016 και ώρα 14.00΄. Τα ανωτέρω αιτήματα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του συγκεκριμένου διαγωνισμού μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr, του ΕΣΗΔΗΣ και φέρουν ψηφιακή υπογραφή. Αιτήματα παροχής πληροφοριών-διευκρινήσεων υποβάλλονται μόνο από εγγεγραμμένους στο σύστημα οικονομικούς φορείς, δηλαδή διαθέτουν σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) ύστερα από αίτησή τους. Τα αιτήματα συνοδεύονται υποχρεωτικά από επισυναπτόμενο ηλεκτρονικό αρχείο .pdf με το κείμενο των ερωτημάτων, το οποίο πρέπει να είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο. Αιτήματα παροχής πληροφοριών που υποβάλλονται εκτός των ανωτέρω προθεσμιών δεν εξετάζονται. Παρομοίως, δεν εξετάζονται τα αιτήματα που υποβάλλονται είτε με άλλο τρόπο είτε το ηλεκτρονικό αρχείο που τα συνοδεύει δεν είναι ψηφιακά υπογεγραμμένο. Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί σε οποιαδήποτε περίπτωση να επικαλεστεί προφορικές απαντήσεις – πληροφορίες εκ μέρους της Υπηρεσίας διενέργειας του διαγωνισμού ή άλλης Υπηρεσίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
11. Ο προσφέρων πάροχος εφόσον δεν έχει ασκήσει, εμπροθέσμως, προδικαστική προσφυγή κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού ή έχει απορριφθεί η ανωτέρω προσφυγή, θεωρείται ότι αποδέχεται πλήρως και ανεπιφυλάκτως όλους τους όρους της διακήρυξης και δεν δύναται, με την προσφορά του ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, να αποκρούσει, ευθέως ή εμμέσως, τους όρους της διακήρυξης.
12. Τα έξοδα δημοσίευσης των ανακοινώσεων στον Ελληνικό Τύπο και την Υπηρεσία Επίσημων Εκδόσεων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων βαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση αντίστοιχα.
13. Η διακήρυξη του διαγωνισμού θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.astynomia.gr και στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr, του ΕΣΗΔΗΣ.

 

Δείτα τα επισυναπτόμενα αρχεία...

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos DIAKIRYXI15_F2031604141.2016AEA.pdf
velos PARARTIMAST-1_F1446357974.pdf
velos PARARTIMAST-2_F97511633.xls
velos PARARTIMAST-3_F889314023.xls