ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
EOAEN | Νέα παράταση για την απασχόληση ναυαγοσώστη στα μικρά τουριστικά καταλύματα
21/04/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το δελτίο τύπο του Επιμελητηριακού Όμίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ).

 

Ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση της Κυβέρνησης να δώσει νέα παράταση, μέχρι 31-12-2022, στην υποχρέωση απασχόλησης πτυχιούχου ναυαγοσώστη κολυμβητικής δεξαμενής από τα μικρά τουριστικά καταλύματα με λιγότερα από 50 δωμάτια.

 

Η απόφαση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού στις νησιωτικές περιοχές, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου,  δικαιώνει τον αγώνα και τις παρεμβάσεις που άσκησε ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στα συναρμόδια Υπουργεία, προβάλλοντας και τεκμηριώνοντας το ανεφάρμοστο του συγκεκριμένου μέτρου, λόγω της έλλειψης πιστοποιημένων ναυαγοσωστών στην αγορά, αλλά κυρίως λόγω της δημιουργίας ενός τεράστιου και ανυπέρβλητου εξόδου για τα οικονομικά δεδομένα των μικρών επιχειρήσεων, στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

 

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το οποίο ψηφίστηκε στις 19/04/2022, τα τουριστικά καταλύματα με λιγότερα από 50 δωμάτια ή με βάθος κολυμβητικής δεξαμενής μικρότερο από 1,5 μέτρο εξαιρούνται από την υποχρέωση απασχόλησης  ναυαγοσώστη πισίνας μέχρι 31/12/2022. Το ίδιο  ισχύει για πισίνες σε roof  garden και σε εσωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές των τουριστικών καταλυμάτων.
Χρέη ναυαγοσώστη  εκτελεί ο επόπτης ασφαλείας του καταλύματος, ο οποίος διαθέτει βεβαίωση σε ισχύ, παρακολούθησης προγράμματος θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης ναυαγοσώστη πισίνας.

 

Βεβαίως η παράταση, αν και θετική εξέλιξη, δεν επιλύει το σοβαρό αυτό ζήτημα, γι΄ αυτό και ο ΕΟΑΕΝ θα συνεχίσει τις προσπάθειες και το διάλογο με τα συναρμόδια Υπουργεία για την εξεύρεση μιας βέλτιστης και μόνιμης λύσης.

 

Γραφείο Τύπου Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το δελτίο τύπου.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ