ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. | Εκατοντάδες οι αγωγές, τα ασφαλιστικά μέτρα και τα ειδοποιητήρια σε συνάδελφους εστίασης και διασκέδασης από τις εταιρείες πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων
22/03/2022
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με το έγγραφο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

Απροστάτευτoι παραμένουν από την πολιτεία οι συνάδελφοι εστίασης και διασκέδασης για την χρήση μουσικής που χρησιμοποιούν στο κατάστημα τους από τους οργανισμούς πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων (ΕΔΕΜ- ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ-GEA). Δυστυχώς παρόλες τις έντονες διαμαρτυρίες μας οι υπεύθυνοι και οι κυβερνητικά αρμόδιοι, (Ο.Π.Ι. και Υπουργείο Πολιτισμού) αδιαφορούν για λόγους άγνωστους προς εμάς και δεν δίνουν λύση σε ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που για πολλά χρόνια διώκεται ο καταστηματάρχης και χρήστης μουσικής. Δημοσιεύουμε και γνωστοποιούμε προς όλους τους συναδέλφους και χρήστες μουσικής, τα έγγραφα διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

α) αρ.πρωτ 250/17-10-2018 προς την υπουργό κα Μυρσίνη Ζορμπά

β) αρ. πρωτ. 480/27-11-2019 προς την υπουργό κα Μενδώνη.

 

 

Τα παρακάτω όμως ερωτήματα μας, ευελπιστούμε ότι θα ευαισθητοποιήσουν τους καθ’ ύλην αρμόδιους και θα ενεργοποιηθούν για περαιτέρω ενέργειές τους.

 

 

  • Τι άραγε απέγιναν οι έντονες διαμαρτυρίες μας και έμμεσες καταγγελίες μας, που επανειλημμένα εστάλησαν στο υπουργείο πολιτισμού για την χαώδη κατάσταση που επικρατεί στα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα;

 

  • Γιατί οι διαμαρτυρίες μας ενώ είχαν προωθηθεί στην διεύθυνση του αρμόδιου υπουργείου παραμένουν μέχρι σήμερα αναπάντητες; Προειδοποιούμε όμως ότι το ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. θα εξαντλήσει κάθε νόμιμη δυνατότητα για να λυθεί η άναρχη κατάσταση που επικρατεί. Οι οργανισμοί Πνευματικών και Συγγενικών δικαιωμάτων είναι καιρός να σταματήσουν την παραποίηση της πραγματικότητας, να μην χρησιμοποιούν ψευδομάρτυρες και να μην παρουσιάζουν αναληθή στοιχεία στον προσδιορισμό του αμοιβολογίου εις βάρος του πολύπαθου καταστηματάρχη εστίασης και διασκέδασης.

 

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

 

Τσαπατσάρης Γρηγόριος

 

Πατήστε εδω για να δειτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ