ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ
19/07/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με την ανακοίνωση της Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Ιονίου Πανεπιστημίου για το επιμορφωτικό πρόγραμμα σωστής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων από επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού. 

Ολόκληρο το δελιο τύπου παρατίθεται παρακάτω.

 PROGRAMMAEPIMORFOSISYGEIONOMIKAPROTOKOLLA_F134139347.jpg

Ξεκινά η επιμόρφωση των επαγγελματιών του Τουρισμού για τα μέτρα προστασίας απέναντι στον Covid19 από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο 

 

  • Σήμερα Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η αυλαία για το διαδικτυακό επιμορφωτικό πρόγραμμα σωστής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων από επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τομέα του Τουρισμού

 

  • Για πρώτη φορά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δίνεται η ευκαιρία για τέτοιου είδους επιμόρφωση όλων όσοι ασχολούνται με τον Τουρισμό, με σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία και ειδικούς επιστήμονες

 

  • Το πρόγραμμα αποτελείται από σεμινάριο μίας ώρας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ θ’ ακολουθήσουν τρεις ψηφιακές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας Zoom

 

Πρεμιέρα σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021, για το πρωτοποριακό πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης των επαγγελματιών του Τουρισμού στη σωστή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον ιό Covid19, το οποίο οργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και επιμελήθηκε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου: «Με το συγκεκριμένο διαδικτυακό πρόγραμμα επιμόρφωσης, εφαρμόζεται ο στρατηγικός σχεδιασμός της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, της οικονομίας, της δημόσιας υγείας και της τουριστικής ταυτότητας».

üΣε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό προς όλους και μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε μετά από εγγραφή στην πλατφόρμα UDEMY, διαθέτοντας μη ειδική γνώση επί των θεμάτων.

 

üΟι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται στο πρόγραμμα μέσω του συνδέσμου:

https://www.udemy.com/course/pin-covid-19/

Με την είσοδο σας στον παραπάνω σύνδεσμο και πατώντας στο πεδίο «Enroll now», μπορείτε να κάνετε εγγραφή και να ξεκινήσετε την πλοήγησή σας στο πρόγραμμα.

Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να ολοκληρώσει την εκπαίδευση στον χρόνο που επιθυμεί, καθώς μπορείτε να κάνετε παύσεις και να συνεχίσετε την εκμάθηση σύμφωνα με τον προσωπικό διαθέσιμο χρόνο σας. Υπάρχει ευελιξία, ενώ πρόκειται για διαδικασία απλή και κατανοητή για όλους τους χρήστες.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://kedivim.ionio.gr/gr/news/22025/ ή να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 26610.38153 (ΚΕΔΙΒΙΜ Ιονίου Πανεπιστημίου) και 26613.62116 (Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας).

 

Το εν λόγω ψηφιακό πρόγραμμα σχεδιάστηκε από εξειδικευμένη ομάδα του εργαστηρίου InArts του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόναςμε υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος, Γιάννη Δεληγιάννη και προσαρμόστηκε στο επιχειρηματικό περιβάλλον της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων συμπεριλαμβάνοντας λεπτομερή και έγκυρη εκπαίδευση επαγγελματιών και εργαζόμενων του τουριστικού κλάδου με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

 

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για επιμορφωτικό σεμινάριο ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης με χρήση τεχνολογίας Massive Open Online Course (MOOC), το οποίο έχει ως στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών στον τομέα του Τουρισμού σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης και την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση του ιού Covid19.

 

Από την πλευρά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, την προετοιμασία εφαρμογής του προγράμματος, επιμελήθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες, Κώστας Ζορμπάς, αρμόδιος για τη Δημόσια Υγεία την Απασχόληση & την Κοινωνική Πολιτική και Αλέξανδρος Αλεξάκης, αρμόδιος για την Επιχειρηματικότητα & την Ανταγωνιστικότητα.

 

Στην υλοποίηση του συνολικού εγχειρήματος θα συνεργαστούν επιστήμονες και ερευνητές από τομείς που περιλαμβάνουν τη διάδραση, τη διαμεσική αφήγηση, την ανάπτυξη περιεχομένου, τα πολυμέσα και την βιοπληροφορική.

 

üΠρόγραμμα

Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα σεμινάριο ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Έναρξη: 15-07-2021

Διάρκεια: 1 ώρα περιεχομένου ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης με χρήση τεχνολογίας Massive Open Online Course (MOOC)

Υπεύθυνος: Δεληγιάννης Ιωάννης

Παράλληλα, σε ημέρες που θα ανακοινωθούν, προγραμματίζεται να διοργανωθούν 3 ανοικτές σε όλους ψηφιακές συναντήσεις μέσω Zoom, στις οποίες το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί από υγειονομικούς και να καταθέσει ερωτήσεις.

 

üΒεβαίωση Παρακολούθησης

Απονέμεται Βεβαίωση Παρακολούθησης από τον επιστημονικά υπεύθυνο μετά από αίτηση (απαιτείται η ολοκλήρωση παρακολούθησης του περιεχομένου και ορθή απάντησης των διαδραστικών ερωτήσεων).

 

üΣυντελεστές παραγωγής

Ομάδα σχεδιασμού υλικού και παρουσίασης

Επιστημονικός Υπεύθυνος, σχεδιασμός εμπειρίας και παραμετροποίηση συστήματος MOOC: Γιάννης Δεληγιάννης - Ερευνητικό Εργαστήριο Διαδραστικών Τεχνών InArts

Υπεύθυνος συλλογής υλικού, σεναριακή βάση, ερωτήσεις, διοργάνωση συναντήσεων: Θέμης Έξαρχος - Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας

 

üΒασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι τα ακόλουθα:

•        Παρουσιάζεται η σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου υγειονομικού περιεχομένου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων.

•        Το σεμινάριο χρησιμοποιεί βίντεο, γραφικά, αφήγηση, υποτίτλους, κείμενο και πηγές για την πλήρη ενημέρωση των συμμετεχόντων.

•        Η απάντηση των διαδραστικών ερωτήσεων συμπληρώνει τη μαθησιακή εμπειρία.

•        Άτομα με προβλήματα ακοής μπορούν να ενεργοποιήσουν τους υπότιτλους οι οποίοι καλύπτουν όλο το περιεχόμενο του σεμιναρίου.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το δελτίο τύπου.

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
Δ.Τ. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ COVID19