ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών στα Τίρανα (τέλη Νοεμβρίου - αρχές Δεκεμβρίου 2016)
24/10/2016
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το «Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών», θα λάβει χώρα από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου 2016, στα Τίρανα. Το χρονικό διάστημα έχει επιλεγεί με γνώμονα την μέγιστη αξιοποίηση από την πραγματοποίηση της Διεθνούς Εμπορικής Έκθεσης στα Τίρανα (24-28/11/2016) και την προ-εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Τίρανα και την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Αλβανίας, σε συνεργασία με το ξενοδοχείο πέντε αστέρων PLAZA ΤΙΡΑΝΑ HOTEL και την αλυσίδα σούπερ μάρκετ BIG MARKET.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα έχουν συγκεκριμένο keyvisual για τη διαφημιστική προβολή τους (με τη συνεργασία της διαφημιστικής εταιρείας OGILVY & MATHERS Αλβανίας), θα προβληθούν σε επιλεγμένες εφημερίδες, περιοδικά, καθώς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια. Επιπλέον, θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα σε εκπομπή μαγειρικής στον τηλεοπτικό σταθμό IN TV, με τη συμμετοχή του Έλληνα ExecutiveChef, που θα υποστηρίξει τις εκδηλώσεις, με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της εκστρατείας.

Συγκεκριμένα το «Ελληνικό Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών» περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

 

  • «Γιορτή Ελληνικής Κουζίνας και Υγιεινής Διατροφής» (22 Νοέμβρη του 2016, 17:30 - 20:30, αίθουσα QueenGeraldina, PLAZA ΤΙΡΑΝΑ HOTEL):

o   Έκθεση ποιοτικών ελληνικών τροφίμων και ποτών και cookingcorner,

o   Εργαστήρι (workshop) με θέμα τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής και την ποιότητα και ασφάλεια των ελληνικών τροφίμων και ποτών από διακεκριμένους ομιλητές,

o   Σεμινάριο γαστρονομίας,από διακεκριμένο Έλληνα Chef

o   Δωρεάν έλεγχο χοληστερόλης, ευγενική προσφορά του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ Τιράνων.

 

Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, η εταιρείες, που θα συμμετέχουν, θα έχουν τη δυνατότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους, χωρίς χρέωση στο χώρο της εκδήλωσης, καθώς επίσης να τοποθετήσουν διαφημιστικά φυλλάδια και roll-upbanners στον εκθεσιακό χώρο. Παράλληλα, παρέχετε η δυνατότητα στους εκθέτες για δειγματισμό και γευσιγνωσία τροφίμων, με την προϋπόθεση ότι οι εκθέτες θα έχουν φροντίσει για τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αντίστοιχο προσωπικό. Η έκθεση, κατά τη διάρκεια των «GreekGourmetDinners» (23 & 24/11/2016 20:30), θα μεταφερθεί, με τη φροντίδα των εκθετών, στον χώρο, που βρίσκεται έξω από την αίθουσα QueenGeraldina, χωρίς τη δυνατότητα γευσιγνωσίας ή παρόμοιων δραστηριοτήτων.

 

  • «Greek Gourmet Dinners» (23 & 24/11/2016 20:30), αίθουσα Queen Geraldina, PLAZA ΤΙΡΑΝΑ HOTEL):

Περισσότερα από 200 άτομα αναμένεται ότι θα συμμετέχουν στις ελληνικές βραδιές υψηλής ελληνικής γαστρονομίας, οι οποίες θα φέρουν την υπογραφή του Έλληνα ExecutiveChef, Γιώργου Παπαδόπουλου και θα πλαισιώνονται από ζωντανή ελληνική μουσική από 4μελές μουσικό συγκρότημα, το οποίο έχει προσκληθεί ειδικά για την εκδήλωση από την Ελλάδα. Επίσης, θα προβάλλονται, σε μεγάλη οθόνη, ελκυστικοί τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αυτές βραδιές,  προσελκύουν το ενδιαφέρον της εδώ ελληνικής κι αλβανικής επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς επίσης της πολιτικής και διπλωματικής κοινότητας και αποτελούν, μεταξύ άλλων, ένα μέσο περαιτέρω δικτύωσης.

 

  • «Ελληνικές Εβδομάδες στην αλυσίδα σουπερμάρκετ BIGMARKET» (21.11 - 04.12.2016):

     Για 15 ημέρες, κατά τη διάρκεια του GreekFoodFestival,  οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράζουν συγκεκριμένα ελληνικά τρόφιμα και ποτά σε ανταγωνιστικές τιμές ή/και ειδικές προωθητικές συσκευασίες στα 85 καταστήματα του BIG MARKET. Η προωθητική εκστρατεία ελληνικών τροφίμων και ποτών θα καλύπτεται από ανάλογη διαφήμιση (φυλλάδια, τηλεόραση κλπ.).

 

Για την καλύτερη οργάνωση των εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στο PLAZA TIRANA HOTEL, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες παρακαλούνται να επικοινωνήσουν απ’ ευθείας με το Γραφείο ΟΕΥ (τηλ. 003554-2228980) στην ηλεκτρονική διεύθυνση ecocom-tirana@mfa.gr , αποστέλλοντας τα εξής:

1.       Την επωνυμία της εταιρείας τους και στοιχεία επικοινωνίας υπευθύνου (όνομα, τηλέφωνο, e-mail) για τις οργανωτικές λεπτομέρειες της εν λόγω έκθεσης, στο πλαίσιο του Ελληνικού Φεστιβάλ Τροφίμων και Ποτών.

2.         Μια λίστα με όλα τα προϊόντα, που πρόκειται να συμμετάσχουν στην έκθεση ελληνικών τροφίμων και ποτών.

Αναφορικά με τις «Ελληνικές Εβδομάδες στο BIG MARKET» (21.11 - 04.12.2016), οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να επικοινωνήσουν απ’ ευθείας με την εταιρεία, για το πλαίσιο ενδεχόμενης συνεργασίας σας (ποσότητες, τιμές, διαδικασίες εισαγωγής και εκτελωνισμού). Τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμοδίου στελέχους είναι: κ. Vladimir Lleshi (ομιλεί ελληνικά) και κινητό:+355 694055777.

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή