ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΕΕ
02/07/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, ο οποίος μετέχει στην Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, σας ενημερώνει ότι η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος συνεδρίασε χθες εκτάκτως με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική αγορά λόγω της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους. Κοινή διαπίστωση όλων στη χθεσινή συνεδρίαση ήταν ότι μετά την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήφισμα, η κατάσταση στην αγορά έχει γίνει  εφιαλτική.

 

Ευχή όλου του επιχειρηματικού κόσμου είναι να καταστεί δυνατή η σύναψη μιας συμφωνίας με τους πιστωτές η οποία θα περιλαμβάνει προτάσεις με αναπτυξιακή προοπτική και θα δεσμεύεται για την αναδιάρθρωση του χρέους, προκειμένου να επανέλθει  σε λειτουργία το τραπεζικό σύστημα και να επανεκκινηθεί η αγορά. Ωστόσο, αν οδηγηθούμε τελικά σε δημοψήφισμα, τα επιμελητήρια και ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας ανησυχούν  για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία και στην κοινωνία ένα ενδεχόμενο αποτέλεσμα που θα καθιστά αδύνατη μια νέα παροχή βοήθειας προς τη χώρα μας από την ΕΕ.

 

Η χώρα έχει ανάγκη υποστηρικτικών κεφαλαίων, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε μια  χρεοκοπία, αποτέλεσμα της οποίας βέβαια θα είναι η αδυναμία πληρωμής από μέρους της πολιτείας όλων των υποχρεώσεών της και στο εσωτερικό της χώρας. Χωρίς νέα βοήθεια, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε διακοπή των εργασιών τους, πράγμα που σημαίνει και απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

 

Ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης εκπροσωπώντας  το Επιμελητήριο Κέρκυρας καθώς και την ΚΕΕΕ, καλεί την κυβέρνηση να κάνει όλες εκείνες τις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να αποφευχθούν όλες αυτές οι καταστροφικές συνέπειες  θέτοντας υπεράνω όλων το συμφέρον της χώρας.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή