ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Βράβευση και Παρουσίαση καινοτόμας εφαρμογής σχολείων της Δ.Δ.Ε. Κέρκυρας που βοηθάει παιδιά να καλέσουν σε βοήθεια με τη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου
12/06/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

To Επιμελητήριο Κέρκυρας είναι στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να βραβεύσει Κερκυραίους μαθητές τεσσάρων σχολείων του Νομού Κέρκυρας (Γυμνάσιο Αμφιπαγιτών Κέρκυρας - ΕΠΑ.Λ. Κ. Κορακιάνας- 2ο & 4ο Γ.Ε.Λ. Κέρκυρας), καθώς και τους υπεύθυνους καθηγητές τους, για μία σημαντικότατη πρωτοβουλία – τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, το NEVERLOST.

 

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 οι μαθητές των τεσσάρων σχολείων του νομού μας σχεδίασαν και υλοποίησαν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με λειτουργικό σύστημα Android. Το κίνητρο τους ήταν απλό. Να βοηθήσουν τα παιδιά με ειδικές ικανότητες του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κέρκυρας. Το πρόβλημα σύνθετο: Πώς θα μπορούσαν αυτά τα παιδιά, βρισκόμενα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και με μοναδικό τους εφόδιο ένα κινητό τηλέφωνο, να καλέσουν σε βοήθεια κάνοντας όσο το δυνατό λιγότερες κινήσεις; Η λύση βρέθηκε στη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, με την βοήθεια της οποίας  ένα παιδί έχει τη δυνατότητα με 2 απλές κινήσεις να καλέσει ένα προκαθορισμένο τηλεφωνικό αριθμό, να στείλει ένα μήνυμα SMS στους γονείς του, να δει τη θέση του σε χάρτη ή ακόμα και  να στείλει τη διεύθυνση που βρίσκεται ή το χάρτη της θέσης του στο κινητό τηλέφωνο των δικών του.

 

Με την  ολοκλήρωση της συνεργασίας, οι Κερκυραίοι μαθητές και οι καθηγητές τους προσφέρουν την εφαρμογή δωρεάν (μέσω του GooglePlayStore) σε όλα τα παιδιά της Ελλάδας, με την ευχή να μη χρειαστεί να βρεθούν στην ανάγκη να τη χρησιμοποιήσουν.

 

Η πρωτοβουλία των τεσσάρων καθηγητών πληροφορικής, που αρχικά είχε σκοπό την αποτελεσματικότερη διδασκαλία του αντικειμένου τους  καθώς και την κοινωνική ευαισθητοποίηση των μαθητών τους (η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου), εξελίχθηκε σε μάθημα ζωής για όλους τους εμπλεκόμενους.

 

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας όπου οι νέοι, τα πιο δυναμικά και παραγωγικά μυαλά της χώρας μεταναστεύουν σε πιο φιλόξενους στη δημιουργία προορισμούς (το λεγόμενο φαινόμενο του braindrain), οι μαθητές της Κέρκυρας απέδειξαν πως υπάρχει ακόμη χώρος για δημιουργία ακόμη και από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Αυτή η γενιά που παρόλα τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει δεν είναι ούτε αδιάφορη ούτε χωρίς φιλοδοξίες και όνειρα. Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών μέσων ενημέρωσης και φορέων της χώρας αλλά και του εξωτερικού, ενώ υπάρχουν συζητήσεις για την προσαρμογή της εφαρμογής για το διεθνές περιβάλλον.

 

Τα σημερινά παιδιά, οι σημερινοί μαθητές και μελλοντικοί πολίτες, έχουν περισσότερα ερεθίσματα και περισσότερες γνώσεις από τις προηγούμενες γενιές και με την κατάλληλη εκπαίδευση και  καθοδήγηση καθώς και με την παροχή των απαραίτητων κινήτρων μπορούν  να συνεισφέρουν στη βελτίωση του οικονομικού κοινωνικού και επιχειρηματικού κλίματος της χώρας μας.

 

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 19:00 είναι τιμή μας να βραβεύσουμε τους δημιουργούς του NEVERLOST, μαθητές και καθηγητές και να γνωρίσουμε από κοντά τους μελλοντικούς, ίσως,  επιστήμονες και επιχειρηματίες. Θα είναι επίσης μεγάλη μας χαρά να υποδεχθούμε στο χώρο του επιμελητηρίου τους μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κέρκυρας, τους αρχικούς αποδέκτες του NEVERLOST. Ειδικά σε αυτούς τους μαθητές μετά από την ευγενική προσφορά του Οικονομικού Επόπτη του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και γνωστού επιχειρηματία κ. Σπύρου Σιμάτη θα δοθεί από ένα κινητό που να υποστηρίζει τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

 

Ευχόμαστε στους Κερκυραίους μαθητές και εκπαιδευτικούς πάντα επιτυχίες!

 

 

 

Με εκτίμηση

Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

 

 

 

Επισυνάπτεται η πρόσκληση.

 

 

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
anoiktiprosklisigiavravefsiNeverLostver2_F711473269.pdf