ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2013 ΖΗΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
03/06/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης, σε σημερινή δήλωσή του, χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις σημειώματα για πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2013 εκτός κάθε επιχειρηματικής λογικής, ισονομίας και μάλιστα καθ’ υπέρβαση των κοινοτικών οδηγιών στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 

Τούτο διότι όπως τόνισε ο κ. Χονδρογιάννης την στιγμή που η κυβέρνηση, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ, δεν πληρώνει τους προμηθευτές του Δημοσίου, δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις των πληρωμών στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι εκτός κάθε επιχειρηματικής ηθικής ισοπολιτείας και σεβασμού των δικαιωμάτων των φορολογουμένων επιχειρήσεων και επαγγελματιών πολύ δε περισσότερο όταν δεν δίνει ούτε καν το δικαίωμα του συμψηφισμού.

 

Όπως επεσήμανε ο κ. Χονδρογιάννης συγκεκριμένα η απαίτηση είσπραξης  δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ενώ συγχρόνως δημιουργεί μεγάλα προβλήματα σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις που λειτουργούσαν κατά το έτος επιβολής του τέλους επιτηδεύματος αλλά στη συνέχεια διέκοψαν τη λειτουργία τους.

 

Για το λόγο αυτό το Επιμελητήριο Κέρκυρας ζητά άμεσα την αναίρεση της συγκεκριμένης άδικης απόφασης.


 

Με εκτίμηση
Ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή