ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΗΜΙΤΗ
04/12/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας κατόπιν αιτήματος της εταιρείας NCH Capital παραχώρησε την αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου ΣΠΥΡΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ προκείμενου να γίνει η παρουσίαση της επένδυσης στην οποία θα προβεί η εταιρεία σε έκταση του Δημοσίου στον Ερημίτη σε φορείς της Κέρκυρας που είχαν λάβει και τη σχετική πρόσκληση.
Δυστυχώς μικρή ομάδα διαδηλωτών περίπου 70-80 άτομα παρεμπόδισε την είσοδο μέρους των προσκληθέντων με αποτέλεσμα η παρουσίαση να πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία όλων των προσκεκλημένων και υπό το κλίμα έντασης που συνέχισαν να συντηρούν οι ελάχιστοι συγκεντρωμένοι.
Με βαθύτατη λύπη διαπιστώσαμε ότι μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ & Β’  βαθμού ενώ από την παρουσίαση απουσίαζε ο Δήμαρχος Κέρκυρας. Με αυτά τα δεδομένα ολοκληρώθηκε η παρουσίαση της μελέτης η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα ώστε όλοι οι Κερκυραίοι να λάβουν γνώση αυτής.
Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί καθώς το νησί μας που έχει μείνει πίσω στον τομέα των μεγάλων επενδύσεων δεν μπορεί να στερηθεί μια επένδυση τέτοιας κλίμακας η οποία ενδεχομένως να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για τον ερχομό νέων μεγάλων επενδύσεων. Γιατί μόνο έτσι θα έρθει η ανάπτυξη που όλοι επιθυμούμε.
Είναι κατανοητή κάθε αντίδραση και κάθε αμφισβήτηση σε οποιαδήποτε επένδυση αρκεί να γίνονται σεβαστά τα συνταγματικά δικαιώματα του καθενός και να επικρατεί η Δημοκρατία και όχι η απόλυτη επιβολή μιας μειοψηφίας η οποία με βία αποπειράται να εμποδίσει μία εκδήλωση.
Είμαστε βέβαιοι ότι η σιωπηρή αλλά μεγάλη πλειοψηφία επιχειρηματιών του νησιού θα δώσει τη δημοκρατική της απάντηση στα θλιβερά αυτά περιστατικά.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή