ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΊΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
08/05/2014
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ktirio_F1547535726.jpegΤο Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του ότι το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας προχωρά προς την ολοκλήρωση του που αναμένεται να συμβεί εντός του α’ τριμήνου 2015.

Έχουν πλέον ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς (21η εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Υπηρεσία Δόμησης Δ. Κέρκυρας κα) και αναμένεται η έγκριση της προκήρυξης από την Διαχειριστική Αρχή που θα σημάνει την δρομολόγηση των διαγωνισμών και  την ολοκλήρωση του έργου στο α’ τρίμηνο 2015.

Η συνολική χρηματοδότηση του έργου, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του Προγράμματος ΕΠΕΡΑΑ (κωδικός 340014), ανέρχεται σε 400.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. ενώ οι υπό προκήρυξη δυο εργολαβίες αφορούν α) την ενεργειακή βελτίωση και θερμομόνωση του κτιρίου που ανέρχεται €208.166 (με ΦΠΑ) και β) την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος κλιματισμού που ανέρχεται σε €204.795 (με ΦΠΑ).

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης σημειώνει ότι "το Επιμελητήριο Κέρκυρας είναι το μόνο Επιμελητήριο στην Ελλάδα και ο μόνος Δημόσιος Φορέας της Κέρκυρας που πέτυχε να ενταχθεί στις πιλοτικές αυτές δράσεις του ΕΠΠΕΡΑΑ που θα καταστήσουν το κτίριο του ενεργειακά σύγχρονο και αναβαθμισμένο, ανακαινισμένο και με βελτιωμένες υποδομές και με ενα σύστημα παρακολούθησης της ενεργειακής του απόδοσης όπως θα πρέπει να είναι σε όλα τα κτίρια στο μέλλον."

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή