ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ''ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ''
20/09/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή που απέστειλε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στη Διοίκηση της οποίας συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη για την υπαγωγή των επιχειρηματικών σχεδίων στο πρόγραμμα "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ"
 
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής
 
Εν όψει της εκδόσεως των αποτελεσμάτων υπαγωγής  ων επιχειρηματικών σχεδίων στο "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΜΕ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ", το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών καιι μεσαίων επιχειρήσεων που θα υλοποιήσουν επενδύσεις προσανατολισμένες στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής, κρίνουμε επιβεβλημένη την έγκριση όλων των τυπικώς εν τάξει ποτάσεων, όπως έχουν προκύψει μετά από την εγκριτική διαδικασία.
 
Στο πλαίσιο αυτό και επειδή η Ανάπτυξη είναι ο βασικότερος ενισχυτικός παράγοντας εξόδου από την κρίση, ενώ στα πλεόν επιτυχημένα προγράμματα το ποσοστό υλοποίησης ουδέποτε υπερέβη το 35-40%, θεωρούμε πως η ενέργεια αυτή θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο σε μια εποχή έλλειψης επενδυτικού κλίματος, ενώ η υπερδέσμευση κονδυλίων δεν πρόκειται να επηρεάσει τα αρχικώς προβλεπόμενα.

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή