ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΕΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ
15/09/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή ποθ απέστειλε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στη Διοίκηση της οποίας συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα για τις απαιτούμενες αλλαγές στη φορολογική νομοθεσία, προκειμένου αυτή να εκσυγχρονιστεί και να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, τόσο για την ίδια την Πολιτεία, όσο και για τον επιχειρηματικό κόσμο.
 
Στην επιστολή τονίζεται η ανάγκη να υπάρξει κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς σήμερα υπάρχουν διατάξεις, όχι μόνο διάσπαρτες σε άλλα νομοθετήματα, αλλά και αλληλοσυγκρουόμενες.
 
Επίσης, είναι μεγάλη ευκαιρία να εξεταστούν και πολλές επιμέρους διατάξεις που και άδικες είναι και προκαλούν κοινωνικές ανισότητες και τριγμούς, ενώ σε πλείστες περιπτώσεις θέτουν προσχώματα και στην ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δημιουργία φορολογικής συνείδησης για τους φορολογούμενους, στη δημιουργία ελεγκτικής συνείδησης στους φορολογικούς ελεγκτές, αλλά και στην ανάγκη για αποκοπή από κάθε τι που αναφέρεται στο παρελθόν. 
 
Αναλυτικά οι αλλαγές που προτείνει η ΚΕΕΕ στη συνημμένη επιστολή
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
Epistoli_F767844038.Proedrou.KEE.K.Michalou.ston.YPOI.G.Stournara-12.9.2013.doc