ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ/ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
11/07/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το σήμα αυτό θα καταχωριστεί ως επίσημο σήμα του Ελληνικού Κράτους, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO).

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, προκηρύσσεται ανοικτός, διεθνής διαγωνισμός για το σχεδιασμό σήματος ελληνικού προϊόντος, το οποίο θα απονεμηθεί σε προϊόντα και υπηρεσίες ελληνικής προέλευσης και θα χρησιμοποιείται τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Ο σχεδιασμός του σήματος θα περιλαμβάνει τόσο το λεκτικό, όσο και την απεικόνιση αυτού, σύμφωνα με τους Ειδικούς Όρους που αναφέρονται στο άρθρο 8. της παρούσας και θα είναι σύμφωνο με τους κανόνες του ανταγωνισμού, καθώς και τις διατάξεις περί προστασίας διανοητικής ιδιοκτησίας, προστασίας του καταναλωτή και επισήμανσης των προϊόντων.

Τα τρία (3) επικρατέστερα σήματα, όπως θα καταλήξει σε αυτά η Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία προβλέπεται στο άρθρο 2 της παρούσας, θα τεθούν σε διαδικτυακή ψηφοφορία στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (www.gge.gov.gr) και Ανάδοχος θα ανακηρυχθεί ο δημιουργός, του οποίου το σήμα θα συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό προτίμησης του κοινού.

Δείτε συνημμένη την προκήρυξη

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
22_F1640668705.pdf