ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΚΕΕΕ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑ
18/05/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή που απέστειλε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στη Διοίκηση της οποίας συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: "την ρύθμιση των οφειλών των επιχειρήσεων του κλάδου εστίασης προς του ΟΤΑ"

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι:

Κύριε Υπουργέ,

Ο κλάδος της μαζικής εστίασης ανήκει σε αυτούς που η οικονομική κρίση έχει μειώσει τα έσοδα των επιχειρήσεων του, σε ποσοστό που κυμαίνεται άνω του 40%. Σε περιοχές μάλιστα, που υπάρχει αυξημένη τουριστική δραστηριότητα, το ποσοστό αυτό αυξάνεται μέχρι και 70%, λόγω του αθέμιτου ανταγωνισμού από τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν με all inclusive. Σύμφωνα μάλιστα με πρόσφατη μελέτη του ΙΓΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, το διαθέσιμο ποσό των νοικοκυριών για εστίαση και αναψυχή έχει μειωθεί κατά 85%.

Αντιλαμβάνεστε ότι – σε συνδυασμό με τη διατήρηση του ΦΠΑ στο 23% και τις υπέρογκα αυξημένες υποχρεώσεις προς τους ΟΤΑ – οι επιχειρήσεις του κλάδου βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική θέση, που οδηγεί πλείστες από αυτές σε αδυναμία πληρωμών. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης θα είναι οι περισσότερες οικονομικές απαιτήσεις των Δήμων να καταστούν επισφαλείς, χωρίς δυνατότητα είσπραξης.

Κύριε Υπουργέ,

Για την καλλίτερη αντιμετώπιση της περιγραφείσας κατάστασης προς όφελος του επιχειρηματικού κόσμου που αποτελεί τον κύριο παράγοντα της ζώσας οικονομίας, αλλά και της βιωσιμότητας των Δήμων, παρακαλείσθε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ρύθμισης των οφειλών των επιχειρήσεων του κλάδου προς τους ΟΤΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), οι οποίες επισυνάπτοναι στο παρόν.


 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos POESE_F1817157294..pdf