ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
23/04/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Η πρόθεση της κυβέρνησης, όπως προέκυψε από διαρροές στον τύπο για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ουσιαστικά εναντιώνεται στην συντριπτική πλειοψηφία των εμπόρων και σκοπό έχει να εξυπηρετήσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας και οι άλλοι εμπορικοί σύλλογοι πανελλαδικά προσφάτως έχουν εκφραστεί αποδοκιμάζοντας σε ποσοστό 85% το ενδεχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Μια τέτοια ρύθμιση δεν θα έχει καμία επίπτωση στην αύξηση της  ζήτησης ούτε στην αύξηση της απασχόλησης, αντιθέτως θα οδηγήσει στον μαρασμό και την εξαφάνιση πολλών μικρών επιχειρήσεων του νομού μας και της πατρίδας μας.

 Πρέπει να αντιληφθούν ότι εκτός από τα συμφέροντα των πολυεθνικών οφείλουν να προστατέψουν τον υγιή ανταγωνισμό και να εφαρμόσουν ίσες πολιτικές σε όλους τους τομείς της οικονομίας και να αναγνωρίσουν την σημασία και την σπουδαιότητα των μικρών επιχειρήσεων για την οικονομική και την κοινωνική συνοχή της αγοράς.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας θα είναι πρωτοπόρο όπως πάντα στον αγώνα για τη μη εφαρμογή του καταστροφικού αυτού μέτρου.

Τέλος αφού συγχαρούμε την Ελληνική Αστυνομία για τον έλεγχο της νομιμότητας που διενεργεί όσον αφορά την λειτουργία των καταστημάτων κατά τις Κυριακές την καλούμε να συνεχίσει και να εντείνει τον έλεγχο αυτό.

 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή