ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΕΕΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ
22/12/2012
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην οποία συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γ. Χονδρογιάννης με την ιδιότητα του Οικονομικού Επόπτη, απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία του θέτει υπόψη του την πρότασή της για μια νέα ρύθμιση που αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη των επιχειρήσεων προς το ΙΚΑ & τα άλλα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Με τη ρύθμιση αυτή η ΚΕΕΕ θεωρεί ότι θα δοθεί λύση όχι μόνο στο τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη χώρας μας, αλλά θα ενισχύσει τα έσοδα και του ΙΚΑ και των άλλων Ασφαλιστικών Ταμείω, αφού δίνεται η δυνατότητα ευνοϊκής καταβολής δόσεων από μέρους των επιχειρήσεων.

Η πρόταση συνίσταται στην κεφαλαιοποίηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και στον διακανονισμό με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής έως το 2020. Επίσης προβλέπεται μπόνους (έκπτωση 5%) στις εργοδοτικές εισφορές για τις επιχειρήσεις που καταβάλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους και δεν τελούν σε καθεστώς ρύθμισης ή διακανονισμού.

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις στο συνημμένο

 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
1x1
velos RYTHMISI-OFEILON-STO-IKA_F302003421.pdf