ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιου Χονδρογιάννη μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης των νέων μέτρων
22/09/2011
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της κυβέρνησης των νέων μέτρων, που αφορούν στη φορολόγηση των ακινήτων και στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ. Χονδρογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

΄΄ Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά, αγνοώντας τις εισηγήσεις των φορέων, ανακοινώνει μέτρα άγριου φοροεισπρακτικού χαρακτήρα, και οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση την Ελληνική οικονομία και σε εξαθλίωση της Ελληνική οικογένεια.

Η ύφεση είναι βέβαιο ότι θα διευρυνθεί, αφού κανένα διαρθρωτικό μέτρο δεν λαμβάνεται για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της χώρας, και την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Αντίθετα η ανικανότητα των κυβερνώντων για ουσιαστική αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτιών, της σημερινής κατάστασης, οδηγεί σε κλείσιμο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε αύξηση της ανεργίας και σε επιπλέον επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων.

Η υπομονή και η αντοχή του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας, εξαντλήθηκε.

Καλούμε την κυβέρνηση έστω και τώρα, να αλλάξει πολιτική, να αφήσει τους πειραματισμούς και να ανταποκριθεί στην ιστορική της ευθύνη.΄΄

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή