ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας σχετικά με την αναμενόμενη εφαρμογή αυξημένου συντελεστή Φ.Π.Α. στους κλάδους εστίασης.
17/08/2011
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

 

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Από την 1η Σεπτεμβρίου, αναμένεται η εφαρμογή αυξημένου συντελεστή Φ.Π.Α. στους κλάδους εστίασης.

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας κ. Γ.Χονδρογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με το θέμα:

 

΄΄Η εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για την αύξηση του ΦΠΑ κατά 10 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες (από 13% σε 23%) από την 1η Σεπτεμβρίου 2011, θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στις χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους εστίασης.

 

 Το Επιμελητήριό μας, έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από επιχειρήσεις – μέλη μας, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των υπηρεσιών εστίασης, που βάλλονται άμεσα από τη μετάταξη του ΦΠΑ.

 

Η εφαρμογή στην πράξη, αυτής της  απόφασης της κυβέρνησης, θα προκαλέσει σε  εκατοντάδες επιχειρήσεις , οξύτατο πρόβλημα μείωσης του τζίρου τους, από τον περιορισμό που θα επιφέρει στην κατανάλωση, η σημαντική αύξηση των τιμών στο συγκεκριμένο κλάδο, ενώ σημαντικό θα είναι και το πρόβλημα στον τομέα της απασχόλησης.

 

Βαρύτατο επίσης θα είναι το πλήγμα και για τον ελληνικό τουρισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ανταγωνιστικές στον τουρισμό χώρες, διαμορφώνονται πολύ χαμηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης.

 

Έστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει αυτή της την απόφαση, η οποία θα έχει ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις και τον τουρισμό του νησιού μας.΄΄

 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή