ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
21/12/2010
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 ΚΕΡΚΥΡΑ, 21/12/2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα 21 Δεκεμβρίου 2010 συνεδρίασε έκτακτα η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητήριου Κέρκυρας ώστε να συζητήσει το πολύ σημαντικό πρόβλημα της μη αποκομιδής των απορριμμάτων στο Δήμο Κερκυραίων, λόγω της  αποχής των δημοτικών υπαλλήλων από την εργασία τους  η οποία οφείλεται στην μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ως Οργανισμός γνωμοδοτικού και συμβουλευτικού  χαρακτήρα προς το κράτος ξεκαθαρίζει ότι, παρά το έντονο ενδιαφέρον του για το θέμα, ουδεμία αρμοδιότητα έχει στα ζητήματα καθαριότητας και αποκομιδής των απορριμμάτων της πόλης, ούτε μπορεί να επέμβει  στον τομέα αυτό ο οποίος σύμφωνα με το Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα ανήκει αποκλειστικά  στο Δήμο.

Πλην όμως το Επιμελητήριο είναι ένας φορέας που εκπροσωπεί χιλιάδες επιχειρηματίες και ουσιαστικά όλο τον Εμπορικό κόσμο της Κέρκυρας. Οφείλει λοιπόν να επισημάνει ότι σήμερα με την κατάσταση αυτή, όπως έχει διαμορφωθεί, πλήττεται  και ασφυκτιά ολόκληρη η τάξη των εμπόρων της Κέρκυρας. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες εκατοντάδων εκκλήσεων από επιχειρηματίες οι οποίοι μας εκφράζουν την αγωνία τους δεδομένου ότι το  πρόβλημα των απορριμμάτων έχει προστεθεί στις ήδη τραγικές συνθήκες της αγοράς, με αποτέλεσμα   την κατάρρευση του τζίρου των επιχειρήσεων της Κέρκυρας και την διαμόρφωση τραγικών οικονομικών συνθηκών για την μέση Κερκυραϊκή επιχείρηση.

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας απευθύνει δραματική έκκληση στους αρμόδιους φορείς για την επίλυση τους θέματος της καταβολής των δεδουλευμένων στους δημοτικούς υπαλλήλους ακόμα και στους ίδιους τους εργαζόμενους, ώστε να καταβάλλουν και να εξαντλήσουν κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό η Κέρκυρα να μείνει καθαρή τουλάχιστον για την περίοδο των εορτών, περίοδο στην οποία ήλπιζε η κάθε Κερκυραϊκή επιχείρηση ώστε να λάβει μία οικονομική ανάσα από τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί σε αυτή το τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

 

 

 

 

 

mailΑποστολή με email printΕκτυπώσιμη μορφή