ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_Δυναμική παρουσία της Κέρκυρας στο Επετειακό Επιστημονικό Συνέδριο του ΕΟΑΕΝ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 11-13 Νοεμβρίου 2021.
17/11/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δυναμική παρουσία της Κέρκυρας στο Επετειακό Επιστημονικό Συνέδριο του ΕΟΑΕΝ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά 11-13 Νοεμβρίου 2021.

 

FOTO_F2112152411.jpgΜε τριμελή αντιπροσωπεία από το Επιμελητήριο Κέρκυρας αποτελούμενη από τους κ.κ. Γιώργο Χονδρογιάννη – Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κέρκυρας ,κ. Στέφανο Μέξα – Α΄ Αντιπρόεδρο και κ. Σπυρίδωνα Σπαή – μέλος Δ.Σ & εκπρόσωπο στον ΕΟΕΑΝ, INSULER, αλλά και παρουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας κ. Σπύρου Ζερβόπουλου, εκπροσωπήθηκε το νησί μας στο Επετειακό Επιστημονικό Συνέδριο του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) το οποίο πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία από 11-13 Νοεμβρίου στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 11 συνολικά θεματικές ενότητες οι οποίες κάλυπταν το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στη νησιωτικότητα, την οικονομία, την ανάπτυξη, τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων. Μέσα από τις 60 και πλέον εισηγήσεις και τις 14 ώρες πραγματικού συνεδριακού χρόνου, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης (Γιάννη Πλακιωτάκης – Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Νίκος Παπαθανάσης – Αν. Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος – Γεν. Γραμματέας Λιμένων, Μανώλης Κουτουλάκης – Γεν. Γραμματέας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής), αλλά και οι 20 και πλέον ακαδημαϊκοί από 12 πανεπιστήμια της χώρας, οι εισηγητές -  εκπρόσωποι και των 21 Νησιωτικών Επιμελητηρίων μελών του ΕΟΑΕΝ, οι επικεφαλής οργανισμών, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των κοινωνικών εταίρων κλπ φορέων, κατέδειξαν την ανάγκη για συνεργασία, συστράτευση και συμπόρευση πάνω σε έναν κοινό άξονα δράσης και στόχευσης, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πρόοδο και την ανάπτυξη της νησιωτικής οικονομίας, της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, των νησιωτών!

Στα πλαίσια αυτού του εκτεταμένου και ανοικτού διαλόγου, «χωρίς φόβο, αλλά με πάθος» ο Σπύρος Σπαής, τοποθετήθηκε τόσο με την κεντρική του εισήγηση στη θεματική ενότητα που αφορούσε στις κοινωνικές προκλήσεις, στην πρόσβαση στις υπηρεσίες γενικού ενδιαφέροντος και στις παροχές δημόσιας υπηρεσίας, αλλά και στο ιδιαίτερα σοβαρό θέμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, που απασχολεί ιδιαίτερα τόσο τους επιχειρηματίες, όσο και τους κατοίκους των νησιών. Επίσης παρενέβη για τον μειωμένο Φ.Π.Α σε όλα τα νησιά και υπενθύμισε τις ομόφωνες αποφάσεις των γενικών  συνελεύσεων Ε.Ο.Α.Ε.Ν αλλά και του INSULER.

Σε επιβραβεύσεις που έγιναν στον κ. Σπυρίδων Σπαή απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα του συνεδρίου για την προσφορά του στην οργανωτική επιτροπή.

 

Παρατίθεται στο τέλος του Δελτίου Τύπου ένα μέρος από την κεντρική εισήγηση του κου Σπαή ως εκπροσώπου – εισηγητή στο συνέδριο, καθώς και ο σχετικός σύνδεσμος με την τοποθέτησή του – παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κου Μανώλη Κουτουλάκη – για το θέμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου, όπως αυτή καταγράφηκε κατά την απευθείας αναμετάδοση του συνεδρίου από το EnaChannel.     https://youtu.be/SB24NY1K6_M

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας επιθυμεί να συγχαρεί τον ΕΟΑΕΝ για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και ιδιαιτέρως τον Επιστημονικό Σύμβουλο και Συντονιστή των Επετειακών Δράσεων 2021 κο Νίκο Μιχαλίτση, για το εξαιρετικό επίπεδο της διοργάνωσης, την πολύμηνη συνεργασία με τους εκπροσώπους όλων των Νησιωτικών Επιμελητηρίων στην οργανωτική επιτροπή και τη συστηματική προετοιμασία, καθώς και τον εκπρόσωπό του στον ΕΟΑΕΝ κ. Σπυρίδωνα Σπαή, ο οποίος ανέδειξε τα πραγματικά και ουσιαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες και ιδιαίτερα οι Κερκυραίοι επιχειρηματίες.

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
20211117_DELTIOTYPOU_F82634923.pdf