ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
Eπιστολή στον Υπουργό Τουρισμού σχετικά με το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας
03/06/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει τα μέλη του για την επιστολή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με την οποία εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή προς τους καθηγητές και σπουδαστές του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης.

 

Παρακάτω παρατίθεται η επιστολή προς τον Υπουργό.

 

ΚΕΡΚΥΡΑ 3-5-2021

 Αρ. Πρωτ 938

  Προς

Υπουργό Τουρισμού

κ. Χάρη Θεοχάρη

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στους εκπαιδευτικούς και σπουδαστές του ΙΕΚ Τουρισμού Κέρκυρας.

Ως Επιμελητήριο Κέρκυρας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τους καθηγητές και σπουδαστές του ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, αλλά και την λύπη μας, διότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτήριο κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία του κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού.

Σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε είναι σημαντικό η κοινωνία να διατηρεί τη συνοχή της και συγχρόνως να ενδυναμώνεται η τοπική κοινωνία, ώστε να γίνεται περισσότερο ανθεκτική στις απρόβλεπτες καταστάσεις που ενδέχεται να προκύψουν. Η παραπάνω αναφορά γίνεται για το λόγο ότι η κοινωνία της Κέρκυρας έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό και χρειάζεται ειδική υποστήριξη και σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να υποβαθμιστεί το εργατικό δυναμικό της, το οποίο προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια ποιοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες,  που καλύπτουν τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη- επισκέπτη.

Μεγάλη συνεισφορά στην τουριστική αναβάθμιση του νησιού έχει το ΙΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, διότι παρέχει υψηλού επιπέδου μόρφωση και πρακτική εξάσκηση και προσφέρει αναγνωρισμένο δίπλωμα που είναι το ισχυρό χαρτί της αγοράς για την επαγγελματική σταδιοδρομία των σπουδαστών, όχι μόνο στην , αλλά και στο Εξωτερικό.

Ως εκπρόσωποι των επιχειρηματιών γνωρίζουμε πόσο καταρτισμένα και  πλήρως εξειδικευμένα είναι τα άτομα που ολοκληρώνουν τις σπουδές τους από το εν λόγω εκπαιδευτήριο, γεγονός που προσφέρει το λιθαράκι του στην αναγνωρισιμότητα και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κέρκυρας.

Είναι άμεση ανάγκη το ΙΕΚ Κέρκυρας να στελεχωθεί με τα απαιτούμενα άτομα σε αριθμό αλλά και σε προσόντα, με συμβάσεις μόνιμου προσωπικού και όχι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα συνεργασίας εντός του εκπαιδευτηρίου, από εκπαιδευτικούς και εξειδικευμένο προσωπικό διοίκησης, οι οποίοι θα θέσουν κοινούς μακροχρόνιους στόχους για να πετύχουν την αρμονική λειτουργία του εκπαιδευτηρίου με επίκεντρο τον σπουδαστή και τελικό αποδέκτη και ωφελούμενο τις επιχειρήσεις του νησιού και την ευημερία του τόπου μας γενικότερα.

Ευελπιστούμε σε μια αλλαγή πορείας και προθέσεων με σκοπό αρχικά την διατήρηση του ΙΕΚ Κέρκυρας αλλά και του εκσυγχρονισμού αυτού και δηλώνουμε για μία ακόμη φορά την στήριξή μας στους εργαζομένους και σπουδαστές του ΙΕΚ Τουρισμού.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΕΠΙΣΤΟΛΗ