ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΙΝ
17/11/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Επιμελητήριο Κέρκυρας ενημερώνει για την κοινή επιστολή των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προς την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, αναφορικά με το αίτημα για την ενίσχυση των πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων μέχρι εννέα εργαζομένους.

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και

Πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων   

Γεώργιος Π. Χονδρογιάννης      

 

       

 ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

 

                                                                                                                                                                                                                                                             ΚΕΡΚΥΡΑ, 17/11/2020

                                                                                                                                                                                                                                                             ΑΠ.2169

 

Προς:

Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα

Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Κοιν:

Πρόεδρο ΚΕΕΕ, κ. Κων. Μίχαλο

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΜΕΧΡΙ ΕΝΝΕΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Αξιότιμοι κύριοι/ες,

Μετά και τη λήξη της Πρόσκλησης του Προγράμματος Ενίσχυσης Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα θέλαμε με τη παρούσα να σας υποβάλλουμε το από κοινού αίτημα των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας για μια νέα σημαντική δράση ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Δεδομένου, ότι η προηγούμενη δράση κατευθύνθηκε προς την ενίσχυση επιχειρήσεων με αριθμό εργαζομένων περισσότερων των 10, προτείνουμε και αιτούμεθα Προγράμματος χρηματοδοτικής μη επιστρεπτέας ενίσχυσης  των πολύ μικρών επιχειρήσεων από έναν έως εννέα εργαζομένους και των οποίων ο ετήσιος κύκλος εργασιών ή το ετήσιο σύνολο ισολογισμού δεν υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Παρόμοιο Πρόγραμμα σχεδιάζεται αυτές τις ημέρες από την Περιφέρεια Αττικής, τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς και στόχος είναι να στηριχθούν οι πολύ μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι, που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην προηγούμενη δράση.

Δεδομένων των νέων συνθηκών που δημιουργεί η πανδημία και των νέων μέτρων που οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις σε βαθιά οικονομική ύφεση, θεωρούμε απαραίτητη την συγκεκριμένη δράση ως μέτρο στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με χαμηλούς τζίρους και μέχρι εννέα άτομα προσωπικό αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων των νησιών της Περιφέρειας μας. Επιχειρήσεις που σε μεγάλο βαθμό στηρίζονται στον τουρισμό, ο οποίος δέχτηκε σοβαρό πλήγμα αυτή τη χρονιά και όπως φαίνεται και από τις προβλέψεις θα αργήσει να ανακάμψει. Αυτός είναι και ένας επιπλέον σοβαρός  λόγος να χορηγηθεί μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Τα Επιμελητήρια στέκονται στο πλευρό των επιχειρηματιών και θα στηρίξουν κάθε προσπάθειά για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στα Ιόνια Νησιά.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες προς το σκοπό αυτό.

 

Με εκτίμηση,

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ των ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ:

ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Γεώργιος Χονδρογιάννης

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ, Σταύρος Σπαθής

ΖΑΚΥΝΘΟΥ, Φώτιος Κόττης

ΛΕΥΚΑΔΑΣ,  Σωτήρης Σκιαδαρέσης

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
20201117_EPISTOLI_PIN__F1658123378.pdf